Бахур и червено винце

Прескочи до:

Аз пия рядко и то се лигавя, 50 гр и съм готов. Но пък пуша ежедневно, около кутия, понякога по - малко, понякога повече. Правил съм около три опита да ги спра, но е адски трудно. Абстиненцията е ужасна, даже съм срещал като информация, че само хероина и крека, са по - трудни за спиране от цигарите. При мен има и психично състояние, което може би прави спирането им по - трудно, но съм на ясно че са вредни. Даже бих казал по - вредни от алкохола и някой забранени субстанции. Не насърчавам никой да пуши, вредни са и трудно се спират.

23.06.20
12:49

Леле, тука да те е срам да си кажеш, че пиеш по някоя и друга бира.....

23.06.20
13:41

казано от James Hinks на 23.06.20, 11:48:

Че е прав - прав е. Но много патос, много нещо...Един от най-добрите ми приятели почина от алкохолизъм, 30 години нон стоп всеки ден, количества по 2-3 литра. Ама той беше руснак, та явно по-корав излезе :D Вечерта след като почина бам едно кило водка в негова памет и нищо ми нямаше :D

Да така е. Малко по емоционален съм на тема зависимости .
Но когато намериш сина си до двора на училището дрогиран да лежи захвърлен безпомощно под дърво защото съученичка му е дала амфетки или бог знае какво да “дръпне”. Когато нощи наред не спиш за да ходиш-следиш детето си нощно време за да си наясно какво се случва защото знаеш че ако продължи го губиш.  Когато гониш дилъра с големия нож с който колиш прасето защото ти е паднало пердето и накрая се радваш че не си го хванал защото е бил малко по голям от сина ти. Когато полицая се държи сякаш нищо не е станало.
Когато, когато стане лично .... е тогава ставаш малко по емоционален по внимателен по пристрастен.

Това за мен е една много болна тема, която не трябва да се омаловажава а трябва да и се дава гласност и да има положителна дискусия ! 
На младите хора, днес трябва да се помага, защото те не са младите хора, който бяхме ние с теб. Но ние сме хората, които са длъжни да помагат сега, защото няма кой друг вместо нас. Няма !
Мисля че написах това, което трябваше да напиша по съвест и лични убеждения, емоционално или не. Надявам се за добро !

Пазете се ! Пазете близките си ! Бъдете бдителни и внимателни, особенно с по младите !

23.06.20
14:30

казано от Васил Стефанов на 23.06.20, 12:33:

Но пък пуша ежедневно, около кутия, понякога по - малко, понякога повече. Правил съм около три опита да ги спра, но е адски трудно. Абстиненцията е ужасна, даже съм срещал като информация, че само хероина и крека, са по - трудни за спиране от цигарите. При мен има и психично състояние, което може би прави спирането им по - трудно, но съм на ясно че са вредни.

Води се, че алкохолната абстиненция е най-силна, и единствената, при която има вероятност от смърт.
Наркотичната абстиненция също има физически симптоми за разлика от цигарената.... След отшумяване на тези неразположения за 3-4 дни може да се приравни зависмостта към цигарите и наркотиците като еднаква.
Та общо взето... да спреш цигарите е въпрос на воля и нагласа, не на преминаване през някакво физическо неразположение.

23.06.20
14:41

казано от Христо Атанасов на 23.06.20, 11:06:

Малко съм разочарован от вас приятели !

Алкохола е наркотик ! Зависимост, вредна за здравето.
Алкохола, убива бавно и мъчително теб и близките ти ! Алкохола не лекува той притъпява-приспива сетивата . Той не отпуска а руши нервната система и организма . 
Алкохола не решава проблемите, проблемите ги решаваш ти ако ти стиска !

Това трябва добре да се разбере и осмисли.
Трябва ли ти анестезия след, като спортуваш и защо ? Сам по себе си спортът е наркотик .. за мен в добрият смисъл.
Това че здравните органи в България не обръщат внимание (умишлено или не) на този проблем, който е в пъти по опасен от корона вируса, незначи че той не съществува. Това е един от основните проблеми днес за който всички нехаем и се правим че не съществува .
Всяка сутрин в 5:30 сутринта аз отивам да взема моето от спорта и виждам млади хора-деца, пияни , неадекватни , момичета неприличащи на хора, изгубили всякакво чувство за срам- свян раздърпани , размазани . Но ние не виждаме това , защото ни се пие !

Да, аз мога да изпия бутилка водка ! И какво от това?! Резултата е че тогава няма да видя  истината, красотата, реалността .. а нещо фалшиво и измислено. Аз искам да живея в реалността , добра или лоша, днес ! Не ми е нужна анестезия за да се веселя и радвам на живота.

Не поучавам никой ! Това е мое мнение, всеки има един живот и може да решава сам за себе си как ще го живее.
Но не е хубаво във форум, като този да се толерира точно това! Нека поне тук не го правим моля!
 
По съвест и лични убеждения! Хайде със здраве !

Абе ти нещо да не си изкукуригал ? Тук не говорим за алкохолизъм, а за малко пийване по една чашка вечер. Да ти кажа в другия вариант, разни зомбита, по-зле, дето като седнат на маса седят като ботове и стават и си заминават след 1 час :)
А на теб кой ти е казал че като спортуваш вече в 5:30 е много нормално и много полезно ?

Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.06.20 14:42.

23.06.20
14:43

Аз ли изтървам нещо... принципно тук си говорим за “пиенето” със сибаритски наклон и лека ирония. Все си мисля, че сме напълно наясно какво и защо правим. Как стигнахме до алкохолизъм, абстиненции и предпазването на младите?

23.06.20
15:00

Без да адвокатствам на Христо,но според мен той слага : алкохола,наркотиците и цигарите под един знаменател с име Зависимост.
И ако,това което описа го разказва от първо лице,НЕ трябва да реагирате така !
Наркотиците са наистина един ОГРОМЕН проблем !

Не дай Боже !,никой родител да го сполети това !!!

Да,и аз пия когато ми се пие.
Това,че пия не ме прави алкохолик.
Но,ако взимаш наркотици - там няма друг вариант,наркоман си .

23.06.20
15:11

казано от Гюлето на 23.06.20, 15:00:


Да,и аз пия когато ми се пие.
Това,че пия не ме прави алкохолик.
Но,ако взимаш наркотици - там няма друг вариант,наркоман си .

И с какво точно се различаваш от употребяващ наркотици, че те са наркомани, пък ти не си алкохолик?

23.06.20
15:12

Е те всички зависимости би трябвало да са проблем. Но всеки един човек е зависим към нещо, в една или друга степен, която в дадени ситуации е вредна. Това е един дълъг разговор. Това че си опитал нещо, или пушиш малко трева, не трябва да е драма. Вие говорите за някакви крайни ситуации, аз съм имал издънки като и всеки един от нас на младини и това че при някои родителите не са видели да кажем е чист късмет.

23.06.20
15:18

казано от Muddy Waters на 23.06.20, 15:11:

казано от Гюлето на 23.06.20, 15:00:


Да,и аз пия когато ми се пие.
Това,че пия не ме прави алкохолик.
Но,ако взимаш наркотици - там няма друг вариант,наркоман си .

И с какво точно се различаваш от употребяващ наркотици, че те са наркомани, пък ти не си алкохолик?

Може би иска да каже,че не пие,защото има постоянна нужда от алкохол.Ако е този смисъл,е прав.

23.06.20
15:34

Минавам да кажа, че съм пробвал всичко без хеорин и ЛСД и не съм станал наркоман, но пък има време, само на 45 съм :D

p.s.
Остана някой да каже нещо и за “анаболите” и да е пълно омазването на дневника на Адаша :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.06.20 15:40.

Dydo

23.06.20
16:05

казано от James Hinks на 23.06.20, 15:34:

Минавам да кажа, че съм пробвал всичко без хеорин и ЛСД и не съм станал наркоман, но пък има време, само на 45 съм :D

p.s.
Остана някой да каже нещо и за “анаболите” и да е пълно омазването на дневника на Адаша :D

Да де, ама между пробвал и взимал чат пат има разлика. Ракия и 100 пъти да си пил, а и хиляда, пак е вероятно да не си алкохолик. Ама я взимай през два три дни хероин в рамките на месец-два. Или пий по 50-100 гр. ракия, не както хероина, а дори всеки ден в продължение на дориповече от три месеца. Ефектът от едното и абстинентните симптоми ще са несравними. И вероятността да станеш зависим от хероина е несравнимо по-голяма.
Един единствен път пробвах някаква трева на един студентски празник, т.е. края на 90 те. Завиха в някаква хартия там оная плява и викат: дърпай, гълтай и задържай 10 ина сек. завъртяхме по 3 пъти. Бях даже и бая пил. Бре ония другите ги замая яко и после като заповръщаха. Та не е била менте наркотик, та да кажеш, защото се чудих, че аз нищо не усетих. Иначе от как се помня пия и като спра за повече от седмица даже не ми се и пие. Няма да е преувеличение, ако кажа, че въобще и не се сещам за алкохол.

А за анаболите какво...........оглеждам се в един омнадр... от аптеката, да повиша малко тестостерона, щот предполагам, че ми е нисък.
:-)))))) Бъзикам се естествено.

Мнението беше редактирано от Dydo на 23.06.20 16:11.

23.06.20
16:12

С хеорина нещата са не “месец-два”, а една, максимум две дози и си готов зависим. А пък колко проби съм направил с другите неща си е само моя работа. И са точно проби - не купувам, не търся, не ми и трябват, но понякога като почерпят не отказвам.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.06.20 16:13.

23.06.20
16:22

казано от James Hinks на 23.06.20, 16:12:

С хеорина нещата са не “месец-два”, а една, максимум две дози и си готов зависим.

Глупости, както почти всичко изписано до тук за наркотиците и зависимостите.

23.06.20
16:23

Кажи честно, че са глупости :D
Не знам с колко хеоринозависими си си имал работа, аз лично с доста...Отделно прочети книгата на Юлиян Караджов, после квалифицирай с “глупости”.

Бил съм в период от живота ми, в който от не знание съм развивал зависимост към диазепам, който вече не пия. Абстиненцията е същата, като алкохолната. Но ако трябва да сравнявам, без цигари ми бе много по - трудно.

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 23.06.20 16:31.

Dydo

23.06.20
16:33

казано от Васил Стефанов на 23.06.20, 16:29:

Абстиненцията е същата, като алкохолната.

Е ти за да сравниш две абстиненции, трябва да си изпитал и едната и другата. А за да изпиташ абстиненция към нещо, трябва да си развил зависимост към него. Алкохолна изпитвал ли си, за да сравниш с тази към диазепама :-)))))

Мнението беше редактирано от Dydo на 23.06.20 16:34.

23.06.20
16:46

казано от James Hinks на 23.06.20, 16:23:

Кажи честно, че са глупости :D
Не знам с колко хеоринозависими си си имал работа, аз лично с доста...Отделно прочети книгата на Юлиян Караджов, после квалифицирай с “глупости”.

Напълно сериозен съм. Ако с една доза се ставаше зависим, как така пациентите по болниците, които са на морфин не са станали наркомани? Другаде се крие причината за зависимостта. Твърдя всичко това на базата на личен опит, работа с контингента,изследвания и мнооооого четене. Темата е много дълга, много дълбока и цари страшна стигма около нея, точно затова хората са с крайно погрешни схващания и родителите не знаят какво да правят с децата си, когато открият, че друсат. Спирам със спама.

23.06.20
16:59

И наркотиците са хубаво нещо, ама с мярка :)

23.06.20
17:36

Мъди , с една може и да се раЗминеш но с 2 може и да не се разминеш. Тук нещо си се объркал доста :) за морфина също .

23.06.20
17:58

Ами кой ти каза, че имат много общо в пристрастяването морфина и хероина, за един приятел питам.
Освен, че са опиoди и хероин се синтезира от най-лесно от морфин, другото им е разлика Космос...А и към всички опиоиди се развива зависимост, къде по-малка, къде по-голяма и при някои точно една доза ти стига за тая работа.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.06.20 18:04.

Carbohydrate

23.06.20
18:26

наздраве!
налях си една водка и седнах да ви чета, че е интересно))
повлиян от нервака, направих си оня ден водка от медицински спирт от аптеката. Смесих го 2/3 с лед, пречистих през активен въглен. Ми, то стана все едно е от 30 лв....а струва само 3,27 лв

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.06.20 18:29.

23.06.20
18:29

Bruce Alexander - Rat Park. Обяснено по най-достъпен начин.
Ако все пак държиш на нещо по-задълбочено:
Prof. Peter Cohen
Dr. Gabor Mate

23.06.20
18:29

За разлика от канабиса, който може да се пуши ежедневно с години, без да се закачиш :)

Carbohydrate

23.06.20
18:31

казано от Muddy Waters на 23.06.20, 16:46:

казано от James Hinks на 23.06.20, 16:23:

Кажи честно, че са глупости :D
Не знам с колко хеоринозависими си си имал работа, аз лично с доста...Отделно прочети книгата на Юлиян Караджов, после квалифицирай с “глупости”.

Напълно сериозен съм. Ако с една доза се ставаше зависим, как така пациентите по болниците, които са на морфин не са станали наркомани? Другаде се крие причината за зависимостта. Твърдя всичко това на базата на личен опит, работа с контингента,изследвания и мнооооого четене. Темата е много дълга, много дълбока и цари страшна стигма около нея, точно затова хората са с крайно погрешни схващания и родителите не знаят какво да правят с децата си, когато открият, че друсат. Спирам със спама.

морфин или метадон?

Carbohydrate

23.06.20
18:32

казано от Brown Bomber на 23.06.20, 18:29:

За разлика от канабиса, който може да се пуши ежедневно с години, без да се закачиш :)

пффффффф

23.06.20
18:50

Превърнахте го в дебат:
- За или против алкохол ?
- Кое е по-вредно - алкохолът или дрогата?
Малко разсъждение от мен...
И двете са си вредни, но в рамките на нормални количества алкохолът е по-приемлив, ако може да се твърди такова нещо... :D
Когато ти контролираш алкохола нема ядове, т.е. 50/100 грама твърдо с мезе и хубаво балансирано хранене мисля че не е фатално...
Та така .. Наздраве

Carbohydrate

23.06.20
18:53

казано от ИГГ на 23.06.20, 18:50:

Превърнахте го в дебат:
- За или против алкохол ?
- Кое е по-вредно - алкохолът или дрогата?
Малко разсъждение от мен...
И двете са си вредни, но в рамките на нормални количества алкохолът е по-приемлив, ако може да се твърди такова нещо... :D
Когато ти контролираш алкохола нема ядове, т.е. 50/100 грама твърдо с мезе и хубаво балансирано хранене мисля че не е фатално...
Та така .. Наздраве

Глу-пос-ти!!!!
Алкохолът не е ЗАБРАНЕН ОТ ЗАКОНА, за разлика от наркотиците. Няма база за сравнение просто!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.06.20 18:53.

23.06.20
19:03

Ми ако четеш или не си чел,както трябва (не влагам нито ирония, нито нападка) по-горе обсъждаха аджеба към кое се развива зависимост, а това че не алкохолът не е забранен не го квалифицира,като хранителна добавка... То и цигарите не са забранени,а ... да всички знаем

Carbohydrate

23.06.20
19:10

казано от ИГГ на 23.06.20, 19:03:

Ми ако четеш или не си чел,както трябва (не влагам нито ирония, нито нападка) по-горе обсъждаха аджеба към кое се развива зависимост, а това че не алкохолът не е забранен не го квалифицира,като хранителна добавка... То и цигарите не са забранени,а ... да всички знаем

значи грешат всички, защото пропагандата съхранението и разпространението се наказва от закона

23.06.20
19:16

Не откривам смисъл да отговарям. Написах това което мисля. Другото е просто чат ала фейсбук. Няма смисъл. Като че ли не знаят хората кое е позволено от закона или не.
Консумирайте с мярка и удоволствие.

Dydo

23.06.20
19:26

казано от ИГГ на 23.06.20, 19:16:

Не откривам смисъл да отговарям. Написах това което мисля. Другото е просто чат ала фейсбук. Няма смисъл. Като че ли не знаят хората кое е позволено от закона или не.
Консумирайте с мярка и удоволствие.

ИГГ.....а ти кое от старите кучета във форума си 😎

Мнението беше редактирано от Dydo на 23.06.20 19:29.

Carbohydrate

23.06.20
19:41

https://nova.bg/news/view/2020/06/23/291736/2-годишната-зария-се-нуждае-от-100-000-евро-за-да-живее/
дайте малко от себе си....
Ако желаете да помогнете на Зария, можете да го направите по следните канали:

Сметка:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com:  helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН:  2512788094

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.06.20 19:43.

23.06.20
21:30

Карбо, не знам защо го пусна в дневника на Сашо, но познавам семейството и детенцето от съвсем малко,  голяма трагедия е това.. Присъединявам се към апела, ние със съпругата ми също помогнахме с каквото можем..

23.06.20
22:11

казано от Любомир на 23.06.20, 21:30:

Карбо, не знам защо го пусна в дневника на Сашо, но познавам семейството и детенцето от съвсем малко,  голяма трагедия е това.. Присъединявам се към апела, ние със съпругата ми също помогнахме с каквото можем..

Как да не се включи човек...късмет на малката Зария!(Сигурен съм,че Сашо ще ни извини за тоя “спам”)

24.06.20
11:34

казано от Muddy Waters на 23.06.20, 18:29:

Bruce Alexander - Rat Park. Обяснено по най-достъпен начин.
Ако все пак държиш на нещо по-задълбочено:
Prof. Peter Cohen
Dr. Gabor Mate

На мен ли го давша за четене? Ако е така - благодаря, но нямам нужда.

24.06.20
12:12

казано от James Hinks на 23.06.20, 17:58:

Ами кой ти каза, че имат много общо в пристрастяването морфина и хероина, за един приятел питам.

Беше питал за приятел и за да не съм празнословен ти изпратих литература. Вече как ще я използваш си е твоя работа.

24.06.20
12:26

Изпреварих те и ти дадох сериозен източник - Юлиян Караджов.

24.06.20
12:37

Аз съм ти благодарен за Юлиян Караджов. Прегледах го веднага щом го написа и задълже ще му изчета книгите. Предполагам, че той описва биохимичните реакции, предизвикани от различните психоактивни вещества, но това е следствие на пристрастяването, а не причината.

24.06.20
12:43

Моля. Но първо чети, после предполагай. Биохмията е основата, не психологическата зависимост, тя е следствието.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.06.20 14:19.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1