100 дни

Прескочи до:

казано от Brown Bomber на 20.04.17, 16:06:

Според мен, на 4х145 изправяш задника малко по-рано, гърба остава леко приведен и добутваш на кръст, малко като при “добро утро”. На 6х120 заснето отстрани изглежда перфектно, а снимано отзад е трудно да се прецени.

Точно така, много правилно си го видял и ти 🙂 Изпускам пояса и най-вече контрола върху г*за в ATG позиция, само за момент, но на тежки килограми това веднага оказва влияние и като тръгна да се изправям, вече съм леко изгърбен и се изправям доста на кръст.

21.04.2017

раменна преса до 1х80
набиранки 15

7x5
раменна преса 65
набиранки +25

3х5
обръщане от вис 100
кофички +30

21.04.17
14:57

off:
извинявай, ако вече си казвал, но къде тренираш? Залата е много добра.

Силен!

Мнението беше редактирано от Fallen на 21.04.17 14:57.

Залата е страшна 🙂

Sport “R” evolution, намира се тук

21.04.17
15:39

Адаш, подем с краката, не от кръста и тегли, не я мъчи толкова ниско.

Благодаря, Адаш! По принцип като обръщам от земя гледам максимален подем от краката да имам, но днес умишлено го спестявах, за да не ги моря в повече.

Иначе аз съм си тазово-доминантен ( по-силна тяга, отколкото клек ) и от таза генерирам повече сила по принцип. То с моя смешен клек колко подем мога да създам 😄

21.04.17
16:05

То подема няма общо с това колко клек имаш. Идва от глезените и квадрицепсите, без значение какъв доминантен си, така се генерира най-много сила.

Аха, другия път ще снимам от земя как обръщам 🙂

p.s. намерих едно по-старо клипче ( на тръстър ), но там почва с обръщане

и едно от лятото:

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.04.17 16:13.

21.04.17
16:43

казано от Alexander Krastev на 21.04.17, 15:36:

Залата е страшна

Sport “R” evolution, намира се тук

Аааа, то тва на Ефо новата зала 🙂 Малко зали са така добре оборудвани и наистина е много добра!

21.04.17
21:12

Екстра си! Тия 100 кила за нищо ги нямаш!

IS

21.04.17
22:41

Тъй като гледам една 10-ка не ти мърда! А, клека вярно ти изостава засега 🙂

казано от Ivaylo Stefanov на 21.04.17, 22:41:

Тъй като гледам една 10-ка не ти мърда! А, клека вярно ти изостава засега

Обръщането и клека са ми 2-те любими упражнения 🙂 Клека трябва да го понатисна, че бая изостава. Само контузии да няма!

22.04.2017

клек гръб 7х5х125
гръбни екстензии 10х(+40) - коремна преса с тежест на гърди, без опора 10х(+15); 3 пъти

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.04.17 08:39.

23.04.2017

раменна преса до 1х80
15 набиранки

8х4
раменна преса 70
набиранки +28

Поясът беше уморен и много трудно вработих. Между другото, вече бутам пресата от стойка - в началото ми беше трудно, защото бях свикнал само с обръщане.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.04.17 08:02.

24.04.2017

клек гръб 8х4х130
румънска тяга 5х150 - пръсти към лоста 5; 3 пъти

И един колаж от времето, преди да почна да тренирам и моментната форма ( без плочки :p )

24.04.17
15:12

казано от Alexander Krastev на 24.04.17, 14:48:

24.04.2017

клек гръб 8х4х130
румънска тяга 5х150 - пръсти към лоста 5; 3 пъти

И един колаж от времето, преди да почна да тренирам и моментната форма ( без плочки :p )

Ако искаш да спреш накланянето напред като изправяш дръж лактите под лоста, няма смисъл да ги натягаш толкова назад. Иначе формата преди/сега говори сама за себе си, а плочките са временно явление, но след като ги споменаваш, защо не направиш една строга диета да ги изкараш, да си направиш снимки 🙂 и после по старо му, ... но силата ще ти падне гарантирано.

Това за лактите е уместна забележка - по едно време бях почнал да ги държа под лоста, ама пусто - отвътре ми идва така да ги държа. Ще опитам. Иначе сега съм много доволен от “новата” техника на клека, с моите пропорции и текуща мобилност, така или иначе няма как да избегна да не съм наклонен напред.

Това за плочките беше безобидна закачка с една актуална тема във форума 🙂 2-3 пъти съм опитвал да спазвам стриктна диета и на 2-та седмица крашвам много яко - силата пада, настроението ми се срива, почвам много бързо да губя мускули, обем, тонус. И то само за да постигна някаква мимолетна форма за 2-3 снимки на пресата, не мерси! То така или иначе с моето окосмяване, я видя преса, я не 😄

Предпочитам да дръпна 250 и да клекна с 200, пред това да имам плочки.

На видеото лактите ти са перфектни. Ако ги сложиш под лоста само ще страдаш.

24.04.17
17:27

казано от Херцог Трън на 24.04.17, 15:43:

Не е вярно. Това е защото ти имаш проблеми с лактите.

IS

24.04.17
17:41

Дръж си лактите,както ти е удобно,стига да не болят.
Моите така ги преебах и двата преди 14-15 г. - хващах тясно като теб,но аз слагам щангата ниско. Такива възпаления и болки,че ....... но нали трябваше да сме яки.

Та,ако усетиш нещо в лактите разшири хвата.

казано от Brown Bomber на 24.04.17, 17:27:

Бърз урок по физика. В каква посока действа гравитацията?

И втори въпрос (ако се справиш добре с първия) - какво движение извършва лопатката, когато си вкараш лактите под лоста?

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.04.17 18:03.

казано от Ivaylo Stefanov на 24.04.17, 17:41:

Дръж си лактите,както ти е удобно,стига да не болят.
Моите така ги преебах и двата преди 14-15 г. - хващах тясно като теб,но аз слагам щангата ниско. Такива възпаления и болки,че ....... но нали трябваше да сме яки.

Та,ако усетиш нещо в лактите разшири хвата.

Да чукам на дърво, в лактите не усещам грам напрежение като клякам. Но, както ти казваш, то има разлика при позицията на лоста - както е при мен високо, лоста не ги мачка. Опитвал съм и с позиция ниско долу, като трибойците, ама ми е ужасно неудобно и неестествено, макар да усещам, че съм доста по-силен така.

24.04.17
20:15

И защо ще страдат лактите, а не китките....примерно)))

24.04.17
20:59

казано от Херцог Трън на 24.04.17, 17:50:

И втори въпрос (ако се справиш добре с първия) - какво движение извършва лопатката,
когато си вкараш лактите под лоста?

На изпит по космонаФтика ли ме подлагаш...на къде действала гравитацията 🙂 Сега сериозно.... лактите не сочат точно под лоста, но ъгъла е малък. Тук говорим за излишно вирене на лактите назад, което е неестествено и се прилага при трибойския лоу бар клек, който не искам да практикувам и коментирам изобщо.

казано от Brown Bomber на 24.04.17, 20:59:

И втори въпрос (ако се справиш добре с първия) - какво движение извършва лопатката,

На изпит по космонаФтика ли ме подлагаш...на къде действала гравитацията  Сега сериозно.... лактите не сочат точно под лоста, но ъгъла е малък. Тук говорим за излишно вирене на лактите назад, което е неестествено и се прилага при трибойския лоу бар клек, който не искам да практикувам и коментирам изобщо.

https://www.youtube.com/watch?v=OSPZy3sc4dw&ab_channel=MarekPham - на 56та секунда. Тоя е от много известните трибойци.

На изпит по даване на опасни съвети. И понеже не отговаряш на въпросите :

-гравитацията действа надолу. Нервака е отбелязал правилно, че и китките ще страдат (не го споменах, защото си говорим за лакти), а оттам и лакти - брахиалиса ще поеме много сериозно натоварване вероятно и ще предаде напрежението.
-за лопатката - при вкарване на лактите под лоста, лопатката изпада в протракция, изгърбваш се, губиш каквото и да е “стягане” в гърба (стягането на гърба е обратното - ретракция/събиране на лопатките).

Ако клякаше с празен лост, най-много да се поизгърбва. Но той кляка сравнително тежко (за него си) и тези съвети, които му даваш ще му донесат само болежки и никаква реална полза.

А излишното вирене на лактите - при него на клипа е точно колкото е нужно и не е въобще излишно. Техниката му от тази гледна точка е почти перфектна. Има много смисъл в тази позиция на лактите от гледна точка на стабилността.

IS

24.04.17
22:23

И какво точно му е на трибойския клек, че чак не искаш да коментираш?

24.04.17
22:39

казано от Херцог Трън на 24.04.17, 22:02:

казано от Brown Bomber на 24.04.17, 20:59:

На изпит по космонаФтика ли ме подлагаш...на къде действала гравитацията  Сега сериозно.... лактите не сочат точно под лоста, но ъгъла е малък. Тук говорим за излишно вирене на лактите назад, което е неестествено и се прилага при трибойския лоу бар клек, който не искам да практикувам и коментирам изобщо.

https://www.youtube.com/watch?v=OSPZy3sc4dw&ab_channel=MarekPham - на 56та секунда. Тоя е от много известните трибойци.

На изпит по даване на опасни съвети. И понеже не отговаряш на въпросите :

-гравитацията действа надолу. Нервака е отбелязал правилно, че и китките ще страдат (не го споменах, защото си говорим за лакти), а оттам и лакти - брахиалиса ще поеме много сериозно натоварване вероятно и ще предаде напрежението.
-за лопатката - при вкарване на лактите под лоста, лопатката изпада в протракция, изгърбваш се, губиш каквото и да е “стягане” в гърба (стягането на гърба е обратното - ретракция/събиране на лопатките).

Ако клякаше с празен лост, най-много да се поизгърбва. Но той кляка сравнително тежко (за него си) и тези съвети, които му даваш ще му донесат само болежки и никаква реална полза.

А излишното вирене на лактите - при него на клипа е точно колкото е нужно и не е въобще излишно. Техниката му от тази гледна точка е почти перфектна. Има много смисъл в тази позиция на лактите от гледна точка на стабилността.

Слава богу, не се чувствам длъжен да отговарям на въпросите на всички професори по космонавтика в интернет форумите.

Излишното вирене на лактите назад е толкова полезно, че чак се чудиш как да излекуваш своите.

Първо на първо, лактите ми са си добре....точно като почнах да ги виря 🙂
Второ на второ, турих ти един ‘’трибоец’‘, ама удобно го пропусна, щото си космонаФт.
Трето на трето, я покажи ти техника, че поне на акъл раздаваш стабилно, да видим и с практиката как си. А дано, ама надали...

Айде бягай в орбита, анонимник.

На Сашо се извинявам, че пооспамих. И да не си променя техниката, добре си е 🙂

24.04.17
23:26

Ще си позволя и аз да се изкажа - първо не разбирам защо се заяждате. Ръцете само придържат лоста при клякането, би трябвало да са относително свободни, ако има болка някъде в китки, лакти по време на клек най-вероятно лоста е в такава позиция че част от тежестта се пренася в ръцете. Този лоу бар клек или трибойски клек, това си е тяхното движение в трибоя с правилата до паралела и т.н. Там постановката е такава, че уж да се работи с по-голяма тежест и нещата са по съвсем различен начин, ръцете също участват, има навеждане в кръста. Някой, ако ме пита мен никога няма да препоръчам на нетрибоец да кляка с лоу бар. В случая лактите за да са по-надолу трябва повече мобилност в раменете и ръцете, то човек си се наглася според себе си, при един са отдолу, при друг са назад, както дойде според както ти е удобно, който е по-гъвкав може и така и иначе. Ако тежестта е над възможностите и се получава леко навеждане напред и ръцете инстинктивно се стягат да го държат тоя лост и оттам може да има болка, самите лакти не те бутат напред, тялото се навежда и те по него. Който иска може да си направи нещо като експеримент, да пробва да клекне и да стане без да държи лоста, ръцете свободни, като цяло е простотия, но ако някой съумее да направи 1, 2 повторения може да се каже че туй движение го умее, до 160 съм изпробвал, става.

24.04.17
23:28

казано от Херцог Трън на 24.04.17, 23:03:

Първо на първо, лактите ми са си добре....точно като почнах да ги виря 
Второ на второ, турих ти един ‘’трибоец’‘, ама удобно го пропусна, щото си космонаФт.
Трето на трето, я покажи ти техника, че поне на акъл раздаваш стабилно, да видим и с практиката как си. А дано, ама надали...

Айде бягай в орбита, анонимник.

На Сашо се извинявам, че пооспамих. И да не си променя техниката, добре си е

Разсмя ме с хубавото пожелание, типично в твоята област “професоре”, но там където ме пращаш, ако ни се срещнат орбитите, колизията няма да ти понесе, защото теорията не е като практиката 🙂

Сашо, ако не иска да му пиша във дневника, ще каже

казано от aleks на 24.04.17, 23:26:

В случая лактите за да са по-надолу трябва повече мобилност в раменете и ръцете, то човек си се наглася според себе си, при един са отдолу, при друг са назад, както дойде според както ти е удобно, който е по-гъвкав може и така и иначе.

Звучи логично.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.04.17 23:34.

24.04.17
23:39

Да си допълня писанието, ако има болка в ръце, китки, рамене и/или лакти по време на клек вариантите са няколко:

Трибойски клек (ами търпиш или не правиш трибой 😄)

Лостът е в неправилна позиция и тежестта се пренася към ръцете (намираш си удобната за теб позиция), най-вероятно лостът не е върху трапеца, а в някаква хибридна позиция. Голям трапец помага, иначе може да опира някъде на твърдо и боли, за жени разбираемо трапеца няма как да е като на мъж (не се знае де) и има от тези омекотяващите, които се слагат на лоста.

Пределна тежест, която води до накланяне напред, оттам ръцете се опитват да помагат.

Някакви опити за хващане на пружинация в долна позиция, само че това засилване вместо да помогне ръцете страдат.

П.П. За тези се сещам в момента, със сигурност има още много варианти. Най-общо - ако има болка, трябва ревизия на изпълнението, клипчетата помагат, но собствения усет към изпълнението е по-важен.

Мнението беше редактирано от aleks на 24.04.17 23:43.

казано от Херцог Трън на 24.04.17, 23:03:

На Сашо се извинявам, че пооспамих.

казано от Brown Bomber на 24.04.17, 23:28:

Сашо, ако не иска да му пиша във дневника, ще каже

Напротив, това в никакъв случай не е оспамване, ами си е много интересна дискусия 🙂

Честно казано, както и aleks каза, то е и до мобилност в раменете. Като дам лактите така че да са вертикални и губя стабилност в гърба. Като са ми леко назад, при спускането надолу даже дърпам лоста към гърба и усещам, че съм много по-стегнат.

25.04.17
08:56

Ей, всички сте разбирачи на тия лакти, ама един не каза, че на раменната въобще не са както трябва.

казано от James Hinks на 25.04.17, 08:56:

Ей, всички сте разбирачи на тия лакти, ама един не каза, че на раменната въобще не са както трябва.

Хехе, Адаш, чаках да се включиш за лактите - досега си мислех, че бутам с вертикални и успоредни предмишници, ама като се снимах и лъснаха рибетата 😄

Според теб, дали трябва да разширя хвата ( при което не се усещам толкова силен ) или да натискам лактите още навътре?

25.04.17
09:48

Съвсем малко да разшириш хвата и най-важно да ги фиксираш правилно още в стартова позиция напред и ветрикално под лоста. От там само ще трябва да запазиш това, като промениш леко траекторията и не се буташ под лоста ти, нека си върви малко по-далеч от тялото.

Днес ще бутам пак преса и ще пробвам, както казваш с една идея по-широк хват и да ги натискам навътре.

Интересното е, че като взимам лоста с обръщане сякаш имам по-добра стартова позиция, а като е от стойка хем ми е по-трудно, хем като че ли съм по-крив.

А това за минаването под лоста - не трябва ли да се пъхам под него, като ми мине над главата? Така лоста се движи горе-долу във вертикална равнина, иначе имам чувството, че трябва много да се наклоня назад, за да го бутна догоре. Може би аз малко прекалявам.

Ей тука в началото е с обръщане и като че ли лактите са малко по-добре :

Тук Mark Rippetoe тук добре обяснява стартовата позиция ( същото, което казваш и ти ):

25.04.17
11:51

И на клипа с обръщането си същата работа.
Не съм съгласен с обясненията на Рипетоу, освен само с началната позиция.

25.04.17
12:00

Аз пък се чудя, това с шръгването в горна позиция има ли смисъл да се прави и въобще възможно ли е да се направи и да останеш стабилен с тежест близо до пределната? Щото аз въобще и не се опитвам да го направя ...

То по-скоро ми се струва, че се получава напълно естествено при заключване, не е нещо, което ти трябва да направиш като отделно движение. Аз така го усещам де 🙂

И аз шръгването не го правя умишлено.

25.04.2017

раменна преса до 1х80
15 набиранки

10х3
раменна преса 75
набиранки +32

обръщане 3х100 - лег 3х100
обръщане 3х110 - лег 3х110
обръщане 1х120 - лег 1х120
обръщане 1х130 - лег 1х130

На раменната отворих една идея хвата, стараех се да бутам с прави лакти, но дали се е получило, нямам идея, че ми падна батерията на телефона. Още ми е странно движението от стойка. Голяма борба бяха последните серии, щото май трябваше да са 72.5, ама аз нали съм ербап и викам, няма да си играя с половинки 😄

Много се чудех в Неделя дали да не ида на щангите в Славия - 120 тласкане и 90 изхвърляне имах със сигурност, та можеше и някой медал да взема 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 25.04.17 14:54.

Втората “тренировка” :

4 пъти:
руско усукване с лост 20 на страна
въртене на 20кг диск 10 на страна
едностранно бицепсово сгъване и раменна преса с 12кг дъмбел 5 на страна
лицеви опори на стойки 10
обратни коремни преси 10

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1