Пукот в кръста (мъртва тяга)?

20.04.17
01:22

Здравейте!

От известно време правя мъртва тяга. До сега не съм имал този проблем.
За какво иде на реч? Занимавам се с т.нар. стронг-мен упражнения, и постоянно вдигам някакви тежки неща от земята, като се стремя да ги съобразявам със силата си и т.н.
Бях решил да почина към 1 седмица, и днес се захванах още сутринта с мъртва тяга.
Започнах с 20 кг., и постепенно качвах...По едно време стигнах до 100 (лимита ми за сега). Реших да кача още... вдигах без проблем! Чак се учудих.

След това направих и лежанка, набирах се и т.н. Супер тренировка.

По някое време, леко се наведох, сещате се, за да си докосна пръстите на краката, като разтягане. Изведнъж, точно над опашката се чу пукане! Имаше и много лека болка от пукането. Беше същото изпукване като когато си пукаш кокалчетата на ръцете. Малко се стреснах, като продължих да се разтягам. Пукането изчезна.
Но все още се чудя - какво беше това? Някакви идеи? На някои случвало ли му се е?

20.04.17
09:04

Аз като се разтягам с усукващи упражнения след клек и тяга, често “изпуквам” откъм кръста и усещам как се освобождава напрежение в мускулчетата там.

Можем само да гадаем при теб какво е било, но ако не те боли и не ти ограничава движенията, най-вероятно е нещо подобно.

20.04.17
11:54

казано от Alexander Krastev на 20.04.17, 09:04:

Аз като се разтягам с усукващи упражнения след клек и тяга, често “изпуквам” откъм кръста и усещам как се освобождава напрежение в мускулчетата там.

Можем само да гадаем при теб какво е било, но ако не те боли и не ти ограничава движенията, най-вероятно е нещо подобно.

Благодаря за бързия отговор Александър!
Вероятно от това ще да е. Спомних си, че и друг път съм изпуквал по този начин; но вчера  беше придружено с много лека, едва-доловима болка; но болката не е такава, че да ме боли постоянно или на моменти. Беше само при изпукването и това е.
Просто си спомних, че и др път след клекове (както описваш) и тяга ми е “изпуквало” там; Дори се сетих, че бях чел нещо по темата, и един човек дори не препоръчвал да се разтягаме след тяга, но за мен няма логика...

Абе нямам болка, това е важното; изпълнявам доста добре тягата, но сега мисля, че и малко прекалих с КГ. И явно съм се претоварил малко повече. Но пък имах чувството, че мога и 150 да дигна, без майтап...
И така, ако има някакво развитие ще пиша отново; днес почивам, утре ще дигам камъни на атлас, ще мятам гуми и ще видя ако пак има нещо, значи може и да съм попрецакал кръста 😄 🙂

Мнението беше редактирано от Bioenergetics на 20.04.17 11:55.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1