Сплит за тренировки

Здравейте,искам да попитам добър ли ми е сплита за тренировки?На 16 години съм тренирам от 8 месеца.
1 ден Гръб
набирания
Придърпване на вертикален скрипец пред гърди
Гребане с Т-щанга
Гребане с щанга
Придърпване на долен скрипец
2 ден гърди
Избутване на щанга от наклонен лег
Избутване на дъмбели от наклонен лег
Затваряне на пек-дек машина
Избутване на щанга от лег с обратен наклон
Избутване на щанга от лег
Флайс с дъмбели от наклонен седеж
3 ден почивка или кардио
4 ден бицепс
Бицепсово сгъване с крив лост
Чуково бицепсово сгъване
Концентрирано сгъване с дъмбели от седеж
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж
5 ден трицепс
Кик-бек
Френско разгъване с щанга от лег
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
6 ден рамо
Раменни преси с лост
Повдигане на ръце напред
Раменни преси с дъмбели
Повдигане с лост
Вертолет
7 ден почивка

21.04.17
21:59

казано от Светослав Георгиев на 21.04.17, 21:20:

Здравейте,искам да попитам добър ли ми е сплита за тренировки?

Ами като за твоите ръст,тегло и минимален стаж не е добър. Много претрупан с упражнения и серии. По-добре е да го промениш така:
1 ден Гръб
набирания
Гребане с щанга

2 ден гърди
Затваряне на пек-дек машина 2 серии
Флайс с дъмбели

3 ден почивка или кардио
4 ден бицепс

5 ден трицепс
Избутване на щанга от лег с тесен хват

6 ден рамо
Раменни преси с лост
Вертолет
Повдигане на ръце напред

7 ден почивка

казано от Миро на 21.04.17, 21:59:

казано от Светослав Георгиев на 21.04.17, 21:20:

Здравейте,искам да попитам добър ли ми е сплита за тренировки?

Ами като за твоите ръст,тегло и минимален стаж не е добър. Много претрупан с упражнения и серии. По-добре е да го промениш така:
1 ден Гръб
набирания
Гребане с щанга

2 ден гърди
Затваряне на пек-дек машина 2 серии
Флайс с дъмбели

3 ден почивка или кардио
4 ден бицепс

5 ден трицепс
Избутване на щанга от лег с тесен хват

6 ден рамо
Раменни преси с лост
Вертолет
Повдигане на ръце напред

7 ден почивка

Серийте как да си регулирам.Смисъл направо с максимална тежест или

21.04.17
22:13

казано от Светослав Георгиев на 21.04.17, 22:02:

Преди първата серия на всяка мускулна група е добре да правиш по 1 или 2 загряващи серии с 15 до 20 повторения и много лека тежест. Не я броиш като първа, а само е загрявка. Сетне 1 серия средно тежко и нататък максимума. Вече на второто упражнние и до края може да караш направо на максималната тежест.
Ако се хвърлиш на максимума още в самото начало, преди да си загрял добре ще получиш травма. А ако караш с леко до края на тренировката ще имаш само временно леко напомпване на мускула за 2-3 часа без голям мускулен растеж.

казано от Миро на 21.04.17, 22:13:

казано от Светослав Георгиев на 21.04.17, 22:02:

Преди първата серия на всяка мускулна група е добре да правиш по 1 или 2 загряващи серии с 15 до 20 повторения и много лека тежест. Не я броиш като първа, а само е загрявка. Сетне 1 серия средно тежко и нататък максимума. Вече на второто упражнние и до края може да караш направо на максималната тежест.
Ако се хвърлиш на максимума още в самото начало, преди да си загрял добре ще получиш травма. А ако караш с леко до края на тренировката ще имаш само временно леко напомпване на мускула за 2-3 часа без голям мускулен растеж.

Разпределих си тренировката бицепс+трицепс гърди махнах 1то упражнение останаха 5 гърба ще ги оставя 5 упражнения с по малки серия и повече килограми
а рамото ще ми е като почивка защото не ме натоварва хич ще ги съчетая с корем и кардио

21.04.17
22:33

казано от Светослав Георгиев на 21.04.17, 22:17:

Разпределих си тренировката бицепс+трицепс гърди махнах 1то упражнение останаха 5 гърба ще ги оставя 5 упражнения с по малки серия и повече килограми
а рамото ще ми е като почивка защото не ме натоварва хич ще ги съчетая с корем и кардио

Ами гледай тренировката да не продължава повече от час-час и половина, а най-добре 50-60 минути. После вече силата се губи, а се отделя и хормона кортизол, който стопява мускулите.
Пекдека за гърди го изтегли след лежанките, а дори може и без него щом имаш флайс. Първо в тренировката се правят тежките базови упражнения със свободни тежести-щанги и дъмбели. И едва след това тъй наречените изолиращи-пекдек, кросоувър, машини за краката и подобни неща.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1