22.04.17
12:23
Здравейте,
аз съм момиче на 21г. и най-вероятно, това което ще кажа ще се стори смешно на повечето от вас, но в момента за мен е сериозен проблем. Около половин година тренирам във фитнес зала, а последните няколко месеца бях и на хранителен режим за покачване на мускулна маса (бълк). Като първоначална идея исках да направя плочки го лятото (колко банално 😄 ) и се доверих на един треньор за изготвяне на тренировъчна програма и хранителен режим. Ама нещата не се получиха както аз ги исках. Доста кляках и си хапвах после определената порция пилешко и кафяв ориз и в еднин момент хората започнаха да коментират, че съм развалила формата си. Как ще съм си развалила формата, като правех всичко по учебник се чудех аз и си продължавах. Но и коментарите си продъжиха. До един момент в който вече и аз осъзнах, че е така. Както казах, сигурно ще ви се стори смешно, но караката и ханша ми са се увеличили. Бедрата ми са станали яки и мускулести и това не ми харесва. И рамената ми са се разширили, перките са ми излязли - абе грозна работа. В момента прекратих ходенето в залата, правя по леки групови тренировки почти само със собствено тегло и не съм на никъв хранителен режим (ограничавам се все пак, не се тъпча като прасе). Та въпросът ми е тези резултати могат ли да изчезнат 😄 сега като не трренирам такатежко мога ли да очаквам, че бицепсите и раамената ще спаднат. И най-вече бедрата. Мили дами имали ли сте сходен проблем?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНа първо място трябва да решиш сама какви са ти целите и какво искаш и на какво си готова, за да ги постигнеш.
Основният ми въпрос е ти харесваше ли се преди хората да започнат да ти казват как изглеждаш или съмнението ти дойде едва след тяхното мнение?
Конкретно на въпроса ти - започнеш ли да отслабваш ще губиш не само мазнини, но и най-вероятно активното ти тегло ще намалее, ако не се възтсановяваш така, че да го запазиш максимално (което явно не ти е цел в момента).
Моят съвет е да пренебрегнеш това както ти казват хората и да се концентрираш върху това какво на теб ти харесва и какво искаш да видиш в огледалото.
Успех!
казано от Sanya на 22.04.17, 13:34:
На първо място трябва да решиш сама какви са ти целите и какво искаш и на какво си готова, за да ги постигнеш.
Основният ми въпрос е ти харесваше ли се преди хората да започнат да ти казват как изглеждаш или съмнението ти дойде едва след тяхното мнение?
Конкретно на въпроса ти - започнеш ли да отслабваш ще губиш не само мазнини, но и най-вероятно активното ти тегло ще намалее, ако не се възтсановяваш така, че да го запазиш максимално (което явно не ти е цел в момента).
Моят съвет е да пренебрегнеш това както ти казват хората и да се концентрираш върху това какво на теб ти харесва и какво искаш да видиш в огледалото.
Успех!
Ами честно казано в момента не ми харесва как изглеждам. Наистина съм се разширила и в горната и в долната част, а коремчето си стои. За момента целта е както да отслабна, така и да загубя вече видимите очертания на мускулите. Много ме притесняват раменете, вече изглеждат доста подчертани. Както и бедрата. Знам, че загубата на мускули няма да стане така бързо както ми се иска, но някакво примерно време бихте ли ми казали - месец, два, три? И пак ли зависи от храната ми?
22.04.17
14:40
Зависи от храната.
По описанието по-скоро става въпрос за повече мастна тъкан. Без снимка гадаем и не можем да сме полезни.
22.04.17
18:17
казано от Fit Girl на 22.04.17, 12:23:
Здравейте,
аз съм момиче на 21г. и най-вероятно, това което ще кажа ще се стори смешно на повечето от вас, но в момента за мен е сериозен проблем. Около половин година тренирам във фитнес зала, а последните няколко месеца бях и на хранителен режим за покачване на мускулна маса (бълк). Като първоначална идея исках да направя плочки го лятото (колко банално ) и се доверих на един треньор за изготвяне на тренировъчна програма и хранителен режим. Ама нещата не се получиха както аз ги исках. Доста кляках и си хапвах после определената порция пилешко и кафяв ориз и в еднин момент хората започнаха да коментират, че съм развалила формата си. Как ще съм си развалила формата, като правех всичко по учебник се чудех аз и си продължавах. Но и коментарите си продъжиха. До един момент в който вече и аз осъзнах, че е така. Както казах, сигурно ще ви се стори смешно, но караката и ханша ми са се увеличили. Бедрата ми са станали яки и мускулести и това не ми харесва. И рамената ми са се разширили, перките са ми излязли - абе грозна работа. В момента прекратих ходенето в залата, правя по леки групови тренировки почти само със собствено тегло и не съм на никъв хранителен режим (ограничавам се все пак, не се тъпча като прасе). Та въпросът ми е тези резултати могат ли да изчезнат сега като не трренирам такатежко мога ли да очаквам, че бицепсите и раамената ще спаднат. И най-вече бедрата. Мили дами имали ли сте сходен проблем?
Треньора си свърши работата перфектно! Сега му се довери и кажи, че искаш да нямаш мускули....просто ти неможа да му обясниш, какво точно искаш или и ти самата не знаеше, какво искаш!
22.04.17
18:18
казано от Fit Girl на 22.04.17, 14:32:
казано от Sanya на 22.04.17, 13:34:
На първо място трябва да решиш сама какви са ти целите и какво искаш и на какво си готова, за да ги постигнеш.
Успех!Ами честно казано в момента не ми харесва как изглеждам. Наистина съм се разширила и в горната и в долната част, а коремчето си стои. За момента целта е както да отслабна, така и да загубя вече видимите очертания на мускулите. Много ме притесняват раменете, вече изглеждат доста подчертани. Както и бедрата. Знам, че загубата на мускули няма да стане така бързо както ми се иска, но някакво примерно време бихте ли ми казали - месец, два, три? И пак ли зависи от храната ми?
се прави с хранителен режим с намалено съдържание на белтъчини!
22.04.17
21:57
Моя позната е бивша волейболистка и ми показваше снимки от тренировките си /става дума за клекове със 60кг и “свободен ход” с 40кг/ и честно бедрата й ме плашеха... Беше в пъти по-релефна и коремната и област от което и да било друго момиче.
След половин година нетрениране бяхме на пикник и приличаше на манекенка, а преди си беше звяр с коса...
казано от Любомир Андреев на 22.04.17, 21:57:
Моя позната е бивша волейболистка и ми показваше снимки от тренировките си /става дума за клекове със 60кг и “свободен ход” с 40кг/ и честно бедрата й ме плашеха... Беше в пъти по-релефна и коремната и област от което и да било друго момиче.
След половин година нетрениране бяхме на пикник и приличаше на манекенка, а преди си беше звяр с коса...
Ето един човек, който ме разбира 😄 Аз кляках с около 30-35 кг и определението ти ми хареса 😄 😄 чак като звяр не се чувствам, но ме поуспокои малко 😄
24.04.17
11:53
Ако искаш да си на бълк, трябва да се примириш, че ще качиш, не знам как точно ти се е искало хем плочки, хем бълк :/
Ако почнеш да сваляш мазнините (според мен) ще постигнеш формата, която искаш, но няма да стане за ТОВА лято :/ Всъщност си зависи колко мазнини имаш и до какъв процент искаш да стигнеш, разбира се ...
Предполагам, че най-добре е да се довериш да треньора си, но да му кажеш новата си цел. Или нов треньор, както си прецениш.
Успех 🙂
казано от Ivana Andersson на 24.04.17, 11:53:
Ако искаш да си на бълк, трябва да се примириш, че ще качиш, не знам как точно ти се е искало хем плочки, хем бълк :/
Ако почнеш да сваляш мазнините (според мен) ще постигнеш формата, която искаш, но няма да стане за ТОВА лято :/ Всъщност си зависи колко мазнини имаш и до какъв процент искаш да стигнеш, разбира се ...
Предполагам, че най-добре е да се довериш да треньора си, но да му кажеш новата си цел. Или нов треньор, както си прецениш.
Успех
Ами май нещо не се разбрахме с него 😁😁 За сега се отказах от неговите услуги. Ще видим как ще изчистя мазнините и дано се видят плочките все някога 😁
25.04.17
11:25
Силова тренировка с много висок брой повторения и леки тежести, дълго монотонно кардио и отрицателен калориен баланс и всичко ще си дойде на мястото
Не съм сигурен, че каквато и да е силова тренировка сама по себе си би довела до загуба на маса, дори и с леки тежести.
25.04.17
12:48
казано от Станимир на 25.04.17, 12:28:
Не съм сигурен, че каквато и да е силова тренировка сама по себе си би довела до загуба на маса, дори и с леки тежести.
Прочети пак какво съм написал!!!
Прочетох добре, и каква според теб е разликата между леки тежести и много повторения, и големи тежести и малко повторения, ако ОКБ е налице? Нали не вярваш, че многото леки повторения горят мускул? 😄
Мнението беше редактирано от Станимир на 25.04.17 12:54.
25.04.17
13:13
казано от Станимир на 25.04.17, 12:51:
Прочетох добре, и каква според теб е разликата между леки тежести и много повторения, и големи тежести и малко повторения, ако ОКБ е налице? Нали не вярваш, че многото леки повторения горят мускул?
Пак не си прочел или си прочел само една трета от това което пише.(facepalm)
Явно не схващаш питането ми, затова ще го кажа така: Ако е на ОКБ и прави дълго монотонно кардио, по какъв начин леките тежести и многото повторения ще подпомогнат загубата на маса?
Мнението беше редактирано от Станимир на 25.04.17 14:05.
25.04.17
14:47
казано от Станимир на 25.04.17, 14:04:
Явно не схващаш питането ми, затова ще го кажа така: Ако е на ОКБ и прави дълго монотонно кардио, по какъв начин леките тежести и многото повторения ще подпомогнат загубата на маса?
Първо - загубата на мускулна маса ще дойде от кардиото и отрицателния калориен баланс, второ - има нужда от силовата тренировка, за да поддържа тонуса в мускулите като повече повтовторения с по-малко тежести ще избегне типичната хипертрофия и самата тренировка ще има по скоро офрмящ характер а не изграждащ. До колко разбрах все пак момичето иска някаква визия а не анорексия.
Супер, благодаря за разяснението, сега вече съм убеден, че не знаеш какво приказваш.
25.04.17
15:05
казано от Станимир на 25.04.17, 14:50:
Супер, благодаря за разяснението, сега вече съм убеден, че не знаеш какво приказваш.
Най-странното е че преди два дни разговарях точно по темата за загуба на мускулна маса с един от големите треньори в България, който е има около 30 години стаж и е подготвил дестки състезатели, има и световен шампион. Е явно ти знаеш малко повече от него. Ще помоля администраторите да ми изтрият мненията, все пак не искам да подвеждам никого. Хайде живи и здрави.
казано от Lazar Mihaylov на 25.04.17, 11:25:
Силова тренировка с много висок брой повторения и леки тежести, дълго монотонно кардио и отрицателен калориен баланс и всичко ще си дойде на мястото
Ами за сега съм пставила фитнеса на страни. Ходя на групови тренировки - околко 1 час 3 пъти в седмицата. Те са високо интензивни и правим доста различни упражнения без тежести или с минимални такива. Това добра алтернатива ли е? А тъй като не ходя във фитнес зала, както споменах, не правя и кардио. Да започна да тичам на стадион примерно или не е същото? А тъй като целта ми не е маса, достатъчно ли е да си следя само калориите или трябва и макросите? Доста дълго време го правех и ме натоварваше страшно психически и затова спрях. Или ако пак не започна нямам особен шанс?
Многото повторения също водят до хипертрофия, като в някои случаи разликата с умерения или ниския брой повторения е минимална (зависи къде сложите границата).
Изобщо, забрави за тежести, и за каквито и да е тренировки, ако искаш да губиш мускули. Мускули с тренировки не се свалят, трябва да ги оставиш да атрофират, т.е., да не ги натоварваш изобщо. Плюс яко глад, ако искаш това да стане бързо.
Вярно, ще станеш слаба, отпусната, мека, ще се разболяваш по-лесно и ще изглеждаш и се чувстваш по-зле, ама не може човек да има всичко.
Мускулите никого не са загрозили (освен бодибилдерите), и да искаш да губиш мускули, само щото някой ти е казал, че било грозно, е меко казано глупаво. Но ти си решаваш.
П.П. Така и не видяхме снимка на тия грозни и големи мускули 🙂
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.04.17 17:46.
казано от Петко К на 25.04.17, 17:45:
Многото повторения също водят до хипертрофия, като в някои случаи разликата с умерения или ниския брой повторения е минимална (зависи къде сложите границата).
Изобщо, забрави за тежести, и за каквито и да е тренировки, ако искаш да губиш мускули. Мускули с тренировки не се свалят, трябва да ги оставиш да атрофират, т.е., да не ги натоварваш изобщо. Плюс яко глад, ако искаш това да стане бързо.
Вярно, ще станеш слаба, отпусната, мека, ще се разболяваш по-лесно и ще изглеждаш и се чувстваш по-зле, ама не може човек да има всичко.
Мускулите никого не са загрозили (освен бодибилдерите), и да искаш да губиш мускули, само щото някой ти е казал, че било грозно, е меко казано глупаво. Но ти си решаваш.
П.П. Така и не видяхме снимка на тия грозни и големи мускули
Снимка нямам смелост да кача извинете, ще трябва да ми се доверите 😁 Свикнала съм да спортувам и без тренировки няма да издържа. Ще продължавам с по-леките, ще видим какъв ще е резултатът 😁 Ама храната май ми е основният проблем...
25.04.17
19:35
Нормално е ако си ниска ,да са ти набити краката като звяр.
казано от Горан Здравков на 25.04.17, 19:35:
Нормално е ако си ниска ,да са ти набити краката като звяр.
Хаха много си мил. Ами 168 см съм, не мисля че съм ниска, ама защо ти се обяснявам...
Колко пък мускулеста може да е една жена, която не употребява анаболни стероиди и растежен хормон и освен това не тренира целенасочено за хипертрофия?
Както доста други, писали в тази тема, съм убеден, че имаш доста погрешна представа за естетика и невярна самооценка, а не проблем с мускулната маса.
казано от Boby_ на 25.04.17, 20:22:
Колко пък мускулеста може да е една жена, която не употребява анаболни стероиди и растежен хормон и освен това не тренира целенасочено за хипертрофия?
Както доста други, писали в тази тема, съм убеден, че имаш доста погрешна представа за естетика и невярна самооценка, а не проблем с мускулната маса.
Ами до скоро тренирах за хипертрофия, ама точно заради обърканите си представи ми се объркаха и резултатите 😁 За вас може и да е смешно както казах, но за мен съм си мускулеста 😁😁
25.04.17
21:50
Качи снимка да ги видим тея големи мускули де 😄
П.П Колко тежиш и колко си висока?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече