Проблем с издръжливост при колоездене

Здравейте!
Реших да се обърна към форум и хора имащи моя проблем зад велосипеда.
За последните няколко години смених 3 различни велосипеда, като даже преминах през почти всички възможни видове.
В момента карам Drag ZX2 Comp и го използвам само за любителско каране.

Проблема идва оттам, че краката ми не могат да се възстановяват изобщо, опитвал съм с почивка, с допълнително натоварване (клин-клин избива), но все същото.
Когато карам градско, освен, че се изнервям на максимум от анархията в милата ни държавица, маршрута по който карам, ми е 16км. Както знаем всички, градското каране не е като извънградското, защото има много спиране или каране с по-бърза скорост.
Аз може би карам по-бързо, отколкото може да поемат краката ми.
Когато съм извън града, максимум съм стигал до 70км на ден, след което няколко дни съм извън строя със адските болки, усещането е все едно си ми бил краката с чук.

Опитах и с 2 вида различни Аминокиселини (препоръчани от познати фитнес маниаци), като първите нямаха абсолютно никакъв ефект, сега взимам 2-рите (преди и след каране) BCAA 8:1:1 на Everbuild и има някакво минимално подобрение, но нищо особено.

Имам желание да въртя и по 100 км на ден, няколко дни подред, да си правя преходи, но само с желание не става.

Кажете ми къде бъркам, защо краката ми не се възстановяват изобщо (дори и след дни, когато не карам), нямам сила да въртя понякога хич и изобщо как успявате да карате по стотици километри на ден, как имате сила и издръжливост?

Вероятно много от вас ще се изсмеят на разстоянията, които минавам, но всеки е започнал отнякъде все пак.

BBD

24.04.17
13:32

Аз не карам колело,но плувам.Максимумът ми в момента е един маратон в открити води от 16 мили,правя го от много години и в двете 4-минутни почивки,момчетата около мен пият захарен сироп30%.Аз след плуване пия магнезии и на другия ден мускулите ми са във форма.А бабиния метод за справяне е ледената баня,или обливане с ледена вода на мускула,който искаш да възстановиш,също и два аспирина преди лягане биха помогнали.А както каза един човек тук,колкото повече тренираш-толкова поеече можеш.

Мнението беше редактирано от BBD на 24.04.17 13:39.

Благодаря за мнението, какви магнезии точно пиеш и само това ли, без нищо друго?

Искам да добавя, че гледах много известен сайт за фитнес (няма да казвам името му, за да не правя реклама) и видях това, което май е трябвало да взема - AMIX Iso-Lyn ™ Recovery - http://www.amix-nutrition.com/products/29/iso-lyn-recovery
Точно за възстановяване след интензивно натоварване се води, че и за колоездачи точно според картинките.

Някой би ли казал дали е ползвал това нещо?

BBD

24.04.17
16:14

казано от Александър Ганчев на 24.04.17, 15:17:

Благодаря за мнението, какви магнезии точно пиеш и само това ли, без нищо друго?

Искам да добавя, че гледах много известен сайт за фитнес (няма да казвам името му, за да не правя реклама) и видях това, което май е трябвало да взема - AMIX Iso-Lyn Recovery - http://www.amix-nutrition.com/products/29/iso-lyn-recovery
Точно за възстановяване след интензивно натоварване се води, че и за колоездачи точно според картинките.

Някой би ли казал дали е ползвал това нещо?

нямам опит с този препарат,но сега видях,че и bb team имат статия за ледената вана,потърси я ако искаш защото не знам как да пращам файлове,а за магнезия-хеанах първия в аптеката за ушите

BBD

24.04.17
16:20

казано от Александър Ганчев на 24.04.17, 15:17:

Искам да добавя, че гледах много известен сайт за фитнес (няма да казвам името му, за да не правя реклама) и видях това, което май е трябвало да взема - AMIX Iso-Lyn Recovery - http://www.amix-nutrition.com/products/29/iso-lyn-recovery

Някой би ли казал дали е ползвал това нещо?[/quo

Мнението беше редактирано от BBD на 24.04.17 16:21.

25.04.17
12:34

Възможно ли е проблемът да е другаде? Предвид ниския клас колело, което си посочил, си сравнително начинаещ в колоезденето. Сигурен ли си, че колелото ти е по мярка (размер, дължина на курбел и т.н.), както и че седалката е нагласена правилно (хоризонтално и вертикално)?

25.04.17
16:04

Здравей, аз също карам велосипед аматьорската и ще опитам доколкото мога да съм ти от полза.

Няколко уточняващи въпроса първо. От кога караш по- редовно и се опитваш да караш дълги дистанции? Болките в краката след като караш като от силна мускулна треска, като от схващане ли са или нещо друго? Друго тренираш ли и как си там с издръжливостта? Бягане, футбол, фитнес?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1