Дневникът на Никсън: Пътят към промяната

Здравейте!

За мен: 32 г., 183 см, 120 кг.  Главната ми цел е отслабване с 40 кг., с други думи - целя се в тегло от 80 кг. Знам, че да смъкнеш 40 кг. не е нещо, което се постига за 1 месец, но съм твърдо решен да го направя. Тези 120 кг. дойдоха от дюнери, вафли, бургери, чипсове, хранене след 20:00 ч. вечерта, а комбинацията със заседналия начин на живот още повече допринесе за тези килограми.

Физическа активност
Физическата ми активност не е свързана с фитнес, а с ходене, като се старая на ден (или през ден) да извървявам до 10 км. редувайки бавно / бързо ходене. Когато го правя използвам Samsung Health. Не знам доколко са верни изгорените калории, които показва това приложение, но аз го ползвам главно като крачкомер. Ако и някой друг го ползва или го е ползвал нека сподели впечатленията си.

Относно финеса, до 2-3 дни ще го започна, тъй като трябва да отида в още една зала, след което да си избера в коя да ходя на фитнес.

Хранене
От няколко дни съм променил коренно хранителните си навици и от менюто ми са изключени неща като бургери, пици, чипсове, вафли, пърженото и са заменени от зеленчуци, плодове, салати, пилешко месо, риба, шунка, бекон. В менюто ми не присъстват кисело мляко и патладжани, тъй като не ги обичам. Старая се да не се храня след 20:00 ч. но се случва да наруша това правило с някое киви, портокал или банан.

Въпроси към спортуващите
1. Предвид дългото време, в което съм водил заседнал начин на живот какви упражнения във фитнеса са най-добри за мен (като начало)?

Определяне на калорийния баланс. Калориен дефицит.
RMR = 66 + (13,7 х 120) + (5 х 183) - (6,8 х 33) = 2400,6 калории
КБ = 2400,6 х 1,375 = 3300,8 калории
Калориен дефицит: 3300,8 - 500 = 2800,8 калории

Темата беше редактирана от Ники Пламенов на 01.05.17 00:03.

Здравей!

Добре дошъл! Желая ти успех в начинанието и вярвам, че ще ти е полезно воденето на дневник тук.

Имаш ли някакъв опит във фитнеса (от времето преди да започнеш да водиш застоял начин на живот)? Това би могло да помогне при даването на идеи как да започнеш.

Ето и едно ръководство, подходящо за първи стъпки.

Здравейте!
Опит във фитнеса нямам. Никога не съм ходил. Единственият ми досег с велоергометър, пътека, степер и гладиатор е бил в периода 2012-2014 г. в часовете по спорт в колежа, които бяха 2 пъти седмично. А тогава 30 човека се „борехме” кой пръв да се добере до даден уред, но опит във фитнес зала нямам. Иначе вкъщи имам две гирички по 3 кг. всяка, но не знам дали тези общо 6 кг. не са малко за някакви упражнения с тях в домашни условия.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1