Как да подходя при претрениране?

Здравейте,
Тренирам доста усилено от около 2 месеца с 2-3 почивни дни на седмица и тежки тренировки,но напоследък имам симптоми на “претрениране” ,също така силата ми започна да спада, а колкото до мускулната маса мисля,че също съм загубил малко и съм свалил тегло.
Мисля да си дам 1 седмица пълна почивка от тренировките.
Как трябва да подходя към ситуацията и понеже вмомента съм под “нормалното ми ниво” ще се възстановя ли по-силен от преди или поне до същото ниво на което съм бил?
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.05.17 13:19.

03.05.17
17:02

Яж повече и по-качествена храна. Няма претрениране, а слабо възстановяване 🙂

Mitko_N

04.05.17
08:18

Нямало претрениране-пълни групости. Има. В учебниците и дебелите книги пише да се спре и да се даде малко почивка, като в някои случаи стига до месец. Това е организъм, а не машина

Dizzy

04.05.17
08:31

Към автора на темата: ревизирай си храната и виж дали ти е достатъчен съня. От това, което съм чела, претрениране може да се получи, но изисква повече, отколкото смятат начинаещите. По оскъдното описание по-скоро става въпрос за недостатъчно добро възстановяване. Единия вариант е да намалиш натоварването, а другия да оправиш възстановяването.

Спя по 7-8 часа на вечер,бълквам тска,че няма как да не ям достатъчно,обема на тренировките ми за последните 2-3 месеца е доста голям и от около 1 седмица наблюдавам спад в силата (за масата също де забелязва). Реших да си дам седмица почивка като вечер спя по 7-8 часа и по още 2-3 след училище,да избягвам стрес и излишно натоварване за да мога да се върна в правия път отново. Вчера беше днед е 2-рия от тези 7 дни и като не тренирам се чувствам мизерно.. Нямам мотивацията да се храня правилно и да избягвам боклуци,имам чувството,че губя още мускули,а и обичам да тренирам и сега всичко ми е много странно.. Обвинявам себе си за това,че стигнах до тук и никак не правя нещата по-добри за себе си.

04.05.17
13:47

Няма да е зле да опишеш тренировките и храната. Бълквам здраво и тренирам тежко нищо не ми говорят.

казано от Mitko_N на 04.05.17, 08:18:

Нямало претрениране-пълни групости. Има. В учебниците и дебелите книги пише да се спре и да се даде малко почивка, като в някои случаи стига до месец. Това е организъм, а не машина

Хора, които не тренират за ВСР е страшно трудно да претренират, трябва много повече от описаното от автора.

Към автора - тренирай леко, 50% от тежестите, увеличен обем (без да прекаляваш), колкото да не губиш напълно тонус. Лостове също са опция. Храната я дръж същата. Но най-добре опиши всичко подробно, за да не гадаем.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 04.05.17 14:04.

75кг,8-10% подкожни мазнини,17 годишен,3000 калории на ден с 100-170г протеини и мазнини,а останалото е въглехидрати,последните 2 месеца съм на push/pull/legs с дълги и доста обемни тренировки.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1