03.05.17
21:09
Добър вечер! Имам проблем-заболя ме ниско вдясно корема след спринт 50метра от вчера. От начало ме болеше докато вървя, днес пробвах да правя напади вкъщи, за да видя дали ме боли още и ме заболя много след като стъпя напред с десен крак, но не и при ляв. Днес беше ден за крака и затова не съм правил напади, а за сметка на това 10 серии клек по 10 повторения с 60кг вместо 6 серии и премахнах лег пресата от днескашната тренировка. При първите 2 серии усетих нещо на същото място, но не и болка. Фитнес инструктора ми каза, че може и да е херния, защото и преди ме е боляло при подобни натоварвания - спринт, напади(налагало ми се е да свалям килограми на тежести). Търся съвет първо при вас, защото не знам дали е херния или някакво мускулно разкъсване. И преди ме е боляло. Страх ме е да ходя по доктори.
Темата беше редактирана от Цветомир Стамов на 03.05.17 21:23.
По-скоро е така наречената спортна херния, което представлява рзакъсване или разтягане на залавните места на вътрешните бедрени и/или косите коремни мускули.
Минава с почивка и противовъзпалителна терапия. Ако скъсването е пълно се лекува оперативно, но това по-скоро е за професионални спортисти. За любители подходящата физиотерапия и последващо укрепване на мускулатурата би следвало да са достатъчни за възстановяване на нормална функция.
Все пак, страх или не, задължително отиди на лекар, за да получиш точна диагноза.
При съмнения за херния първо се ходи на хирург и ако той не установи стандартна херния се посещава травматолог.
07.05.17
18:37
Благодаря за информацията. Болките отшумяха с дните, а вече и дори ги няма.