08.05.17
01:24
Разбрахте проблема в заглавието
Години: 15
Ръст: 1:69
Кг: 62
Стаж: почти 5 месеца
Сегашна трен. за гърди:
1. Повдигане на дъмбели от полулег - 4x 15,12,10,8 (с увеличаване на тежестта на всяка серия)
2. Повдигане на лост от хор. лег - (пак така)
3. Флайс 3x 15,10,10 (на последните две еднаква тежест и увеличена от предишната)
4. Лицеви/изолираща м./кофички *каквото ми е на сърце) - 2-3 серии колкото сила ми е останало.
Моля критики, съвети, мнения, а може би и някоя програмка за гърди? :p
Благодаря предварително!!
Темата беше редактирана от Vasil Poriazov на 08.05.17 01:25.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
08.05.17
01:37
На тези килограми всичко ти изостава. Качи 10-15 кила мускули и ела пак да говорим.
08.05.17
02:28
казано от Херцог Трън на 08.05.17, 01:37:
На тези килограми всичко ти изостава. Качи 10-15 кила мускули и ела пак да говорим.
като започнах бях 52 килограма, 🙂на 15 години какви 10-15 кила да не съм на анаболи? Нали за това пуснах темата, съвет ако може за покачване на маса в гърдите.
Айде другият път моля въобще не отговаряй ако нямаш нещо компетентно, което да кажеш по въпроса. Благодаря
Мнението беше редактирано от Vasil Poriazov на 08.05.17 02:29.
08.05.17
02:48
Херцога е компетентен колкото и аз и ти няма да разберем,но му е повтръснало да обяснява,обикновенно подминава такива теми.
Ако до сега вървиш в посока качване,както става ясно от коментарите ти,можеш спокойно да задържиш същата програма, само покачвай малко храната и тежестите.
По принцип пекторалис(гърдите) и бицепс реагират най-лесно на повишено натоварване в отношение обем,а и поне за мен са най-приятните тренировки.
В какво отношение изостават,съпоставени с останалата мускулатура?
А за кофите,прави ги половинки,до дъно долу докато може.Но като цяло ако няма кой да ти ги покаже и да те наблюдава дали си ги усвоил кофите за гърди не наблягай на това упражнение и не очаквай голям ефект върху гърдите,по-добре се заеми с упражнения, които са по-лесни за усвояване.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.05.17 03:01.
08.05.17
02:51
казано от Херцог Трън на 08.05.17, 01:37:
и 10-15 години
08.05.17
07:07
казано от Vasil Poriazov на 08.05.17, 01:24:
Разбрахте проблема в заглавието
Години: 15
Ръст: 1:69
Кг: 62
Стаж: почти 5 месеца
Сегашна трен. за гърди:
1. Повдигане на дъмбели от полулег - 4x 15,12,10,8 (с увеличаване на тежестта на всяка серия)
2. Повдигане на лост от хор. лег - (пак така)
3. Флайс 3x 15,10,10 (на последните две еднаква тежест и увеличена от предишната)
4. Лицеви/изолираща м./кофички *каквото ми е на сърце) - 2-3 серии колкото сила ми е останало.
Моля критики, съвети, мнения, а може би и някоя програмка за гърди? :p
Благодаря предварително!!
1. Хоризонтален лег: 3 серии с нарастващи килограми до основната тежест и 3 серии основни по 8 повторения (не 10, 9, 7 или 5, а точно 8!!! Това значи, че ако на 2-та основна серия не можеш да направиш 8 повторения, то трябва някой да ти помага леко и на 3-та основна серия да намалиш тежеста, така, че да направиш пак 8 повт но едвам-едвам.) После правиш веднага дроп-серия (след 3-та основна серия, веднага намаляш тежеста и правиш пак 8 повторения)...
2. Лег с дъмбели (пак като горе)
3. Наклонена лежанка за горна част. (пак така)
4. Наклонен лег с дъмбели....
5. Разтваряне с дъмбели с леки тежести. Тук е важно да разтегнеш гърдите хубаво. Амплитудата е голяма. Изпълнява се 3 серии само, бавно!.
Упражненията се изпълняват правилно с така подбрани тежести, че да не си помагаш с други мускулни групи. Чисто! Почивка между сериите 90 сек максимум по часовник! Почивка между упражненията 2-3 минути максимум!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.05.17 07:10.
08.05.17
10:49
казано от Vasil Poriazov на 08.05.17, 02:28:
като започнах бях 52 килограма, на 15 години какви 10-15 кила да не съм на анаболи? Нали за това пуснах темата, съвет ако може за покачване на маса в гърдите.
Айде другият път моля въобще не отговаряй ако нямаш нещо компетентно, което да кажеш по въпроса. Благодаря
А ти като си голямата компетенция що следващия път сам не се оправиш?
Сега по темата (макар с това отношение да заслужаваш да те пратят на майната си).
В момента, на тия години ташаците ти произвеждат толкова хормони, че е все едно имаш маркуч в задника и по него тече тестостерон. Имаш да растеш в следващите 3-4 години много - и на кила, и на ръст, а и на други работи. На 62 кила няма как нещо да ти дърпа пред другите - ти си кльощав. Затова вместо да ми се репчиш (което си е признак на агресия и точно на това повишено отделяне на тестостерон, което е нормално за възрастта ти), просто тренирай яко, яж качествено и повече и накрая не само гърдите ще дръпнат.
Ай.
08.05.17
11:28
Отговорите ти, Трън,са много синтезирани и кратки и човек трябва да си поблъска главата преди да намери смисълът в тях.За един 15-годишен тази способност клони към невъзможност.
Имам в педвид първият ти отговор,не последния.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.05.17 11:28.
08.05.17
11:45
Отговорите ми са синтезирани в десетки и стотици теми от десетки и стотици потребители с “изоставащи гърди”. Как пък на един не му изостанаха краката или гърба, да е*а.......
А дали ще разбере...има една приказка - акъл и цикъл не дойдат ли овреме, не ги чакай въобще.
казано от Херцог Трън на 08.05.17, 11:45:
...има една приказка - акъл и цикъл не дойдат ли овреме, не ги чакай въобще.
“и се подготвяй да живееш с последствията” 🙂
08.05.17
13:28
Отговорите ми са синтезирани в десетки и стотици теми от десетки и стотици потребители с “изоставащи гърди”. Как пък на един не му изостанаха краката или гърба, да е*а.......
А дали ще разбере...има една приказка - акъл и цикъл не дойдат ли овреме, не ги чакай въобще.
точно това казвам,че не му е минало времето да му фойде акъла,просто е малък,ще дойде,щом се е захванал,само малко мотивация и ще му се получи.
Всичко което казвам по тази тема,е че след като знаеш достатъчно добре какво се случва в тялото му е необходима малко мъдрост за да успеят думите ти да стигнат до него,иначе всичко друго ще бъде възприето като агресия и няма как да ти бъде отвърнато с друго.
Когато на мен ми напишеш “на кратко-не”аз започвам да чета -защо.
Когато на него му напишеш”.............”
За него означава-е#и си майката,капиш?
Затова и му написах в първият си коментар,че си достатъчно компетентен,но просто ти е поомръзнало да обясняваш.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.05.17 13:42.
08.05.17
13:31
казано от Димо на 08.05.17, 12:54:
...има една приказка - акъл и цикъл не дойдат ли овреме, не ги чакай въобще.
“и се подготвяй да живееш с последствията”
един глупак спира да бъде глупак когато разбере,че е глупак.От това следва,че ако си глупак да не си опечеш акъла навреме,то няма как да си не-глупак за да се подготвиш за това, че си бил глупак в отминало време.Съветът или твърдение е тотално лишено от практическа,дори и теоритична обосновка.
Не е така, Ако разбереш че не си много умен, може да ти помогне да живееш по- леко. Има много видове умност.
08.05.17
14:38
казано от Димо на 08.05.17, 14:23:
Не е така, Ако разбереш че не си много умен, може да ти помогне да живееш по- леко. Има много видове умност.
Както и преди, понятията ти се преплитат-да се подготвиш и да разбереш са различни неща,нали?
Сам потвърждаваш мнението ми,че за да се подготвиш трябва да разбереш,в първата част от мнението си ми противоречиш,а във втората го потвърждаваш.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.05.17 14:50.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече