16.05.17
19:47
Здравейте-Тренирам от 5-6 месеца- Та вчера тренирах гърди и както обикновенно загрях 5-6 мин и седнах на лежанката- Та след 1вата серия ми се появиха болки в рамоно но все пак довърших тренировката- След като се прибрах направих движението латериал рисе за рамо и рамото ми изпука- Прегледах няколко клипа и започнах да разгъвам рамото- Та нямам кой знае какви болки дори почти никакви но когато вдигна рамото чувам някакво пукане- След като разгъна за 5 мин вече нямам това пукани или болки-Можете ли да ми кажете на какво се дължи това-как да се справя с това и колко време ще трае това
16.05.17
20:00
Здравей!
Нещо промени ли на вчерашната тренировка спрямо предходни, когато не е имало такъв проблем?
17.05.17
08:04
Не. Само на лежанката от 4х8 до 5х6
Модерация: моля, пишете на кирилица!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.05.17 10:40.
17.05.17
15:34
Та някакъв съвет как да се справя с това
17.05.17
17:13
Тренирай рамото. Забрави за машини в тренировката за рамо. Военна преси, стриктно разгъване в страни от седеж, раменни ротации и т.н.
17.05.17
17:46
уау ако наистина така се оправи ще съм супер щастлив,Тука се панирах и вече си мислех как няма да прогресирам силово и естетично и че няма да мога да тренирам с месеци, Та мерси супер много
18.05.17
19:59
Здравейте отново! Искам да питам нормално ли е това с рамото да е само при лежанката-При други упражнения няма болки нито пукания,а само на лежанката има леки болки и пукания
Имах същия проблем преди години от изтърване на лост върху себе си по време на лежанка и се посъветвах с лекар. Каза ми да загрявам добре и да се пазя. Моят съвет към теб е да загряваш раменните стави поне 10тина минути преди упражнения, в които те участват (почти всички, трениращи мускули от кръста нагоре). Относно лежанката - увери се, че изпълняваш упражнението с правилна техника и най-вече лактите ти да не минават зад лоста по време на изпълнение, тъй като това напряга излишно раменните стави. Избягвай упражнения ако, по време на изпълнението на които те болят ставите и бъди сигурен, че действително те болят ставите, а не мускулите. Лично аз не правя вертолет, почти не срещам мнение относно упражнението различно от това, че поставя раменната кост в неестествено положение спрямо ставата, което може да доведе до контузии или да влоши съществуващи такива. Не съм лекар, нито имам каквито и да е документи даващи ми правоспособност да давам подобни съвети, но всичко написано по-горе няма да ти навреди. Ако проблема не утихва се консултирай с лекар за да установиш с точност причината, тъй като това, че се усеща еднакво и при двама ни не гарантира, че имаме един и същи проблем.
18.05.17
20:20
Днес тренирах рамо и както бях посъветван по-горе избягвах машини и интересното и че само при латериал рисе за рамо намалих кг , за да не се натоваря,но военна преса с лост я направих без болки като сложих 20 кг всяка страва което ми е нормата попринцип и пресса с дъмбели,та дори пробвах да видя какво ще стане с лежанката,но уви само на лежанка усещам лека болка в предното рамо-Възможно ли е прото рамото ми да куца само на лежанка,При тренировка за рамо нямах болки но само на лег-а имах- Тва как ще се оправи,след като това пукане в рамото отминава със всеки ден,но само на лег си връща болката и пукането
Ползвай дъмбели и виж дали ще боли пак ,също ако хвата ти е твърде широк го затвори на раменен и виж как ще е..🙂
19.05.17
19:32
Днес имах лежанка за трицепс с тесен хват и ако прибера рамената по към 90 градуса няма болки,а сутринта пробвах да правя 1 серия лежанка с работната ми тежест , но само малко болки без пукане,а аз със дъмбели не усещам болки или друго, просто явно не ми е било писано да стана по-силен на лег 😄
Мнението беше редактирано от Daniel Petrov на 19.05.17 19:33.