25.05.17
10:46
Здравейте,
аз съм начинаеща и в храненето, и в спорта. Опитвам се, правя някакви опити за отслабване, но не ми се получават съвсем. Хапвам доста, според мен и приятеля ми, но не обичам да стоя гладна! Ще се опитам да бъда редовна във воденето на хранителен дневник и може това да повлияе добре на моето хранене. Целта ми е най-вече здравословно хранене, а казват че ако се справям ще дойдат и други добри ефекти - слаба талия, стегнато тяло, по-високо самочувствие, носене на дрехите, които искам и други. В момента не тренирам, тъй като се възстановявам от операция, но съвсем скоро ще имам разрешение и няма да имам извинения да не го правя. Предимно тренирам с Румяна Илиева (имам нейна програма), както и въртя кростренажор (но го правя изключително рядко). Ежедневието ми е натоварено, работя, пътувам доста до работа, уча, но всичко това не трябва да ми е извинение и ще намеря време за движение, защото знам колко е важно.
Пожелавам си успех!
П.П. От скоро съм и в bb-team, някак си знам за него, но не съм се задържала. Прочитам някоя статия и затварям страницата. Но тази седмица намерих време да прочета повече статии, да видя колко много хора се борят по пътя на мечтите, хора, от които мога да науча много. Създавам си нов навик, така както отварям всеки ден пощата си, така ще бъда и всеки ден тук. Е, ако не възникнат непредвидени обстоятелства.
П.П. Не обичам много да се снимам, но ето да видим откъде започвам.
Висока - 167см. , кг -65 кг. Обичам да се храня с месо, яйца, зеленчуци, плодове, ядки и др.
Темата беше редактирана от Зизу на 13.07.17 20:26.
отчет за 24,05
1. 2 яйца, 1 банан, 1 ч,л, мед
2. свински гърди 150 гр., 300 гр. домат, 20 гр. сирене.
3. ябълка
4. пилешко месо с млечен сос(кисело мляко, сирене, чесън) и 1 картоф печен.
25.05.17
11:57
Първият Най-хубав ден е този, в който решиш да се промениш,вторият е когато видиш първите резултати.
Аз бих пропускал свинското месо първоначално и особенно мазно такова като свинските гърди.
Ако все пак държиш на него хапвай някое от филетата-бон или контра.
Движението, което имаш в ежедневието си само по себе си не може да има отражение върху фигурата ти защото тялото отдавна е свикнало с това натоварване.За да има резултати трябва да се увеличава натоварването,а именно с трениране.Тук има доста вещи лица, които могат да те посъветват и за програма и за хранителен режим,но преди всичко трябва да изчетеш всичко от раздел “знание”.
Да определииш,както вече си направила,целите си и след това доста работа.
Конкретиката в начинанието, което си подела е от изключителна важност,а именно:
Искам това,
Ще се откажа от това,
Ще го постигна така.
Успех.
Благодаря за съветите.
Знам си аз, че прекалявам със свинските вратни пържоли и свинските гърди.
Опитвах дълго време да спазвам ВМХ, ама карах на няколко диети едновременно...
Ще променя нещата или поне ще опитам.
днес:
1. 3 бъркани яйца с 20 гр. бекон и 1 краставица.
2. вратна пържола със салата домати.
3. веган барче (много исках да ги пробвам, но са ми много сладки)
4. пъстърва със спанак (но въобще не ми харесва, не знам как да го ям), затова замених с варени картофи.
Отново типично ВМХранене - М-55 %, В-15 %, П-30 %, 1400 калории.
Мнението беше редактирано от Зизу на 25.05.17 20:32.
25.05.17
13:08
Здравей и добре дошла!
Желая ти успех. 🙂
ПП: Нищо им няма на свинските вратни в менюто, стига цялото ти хранене да отговаря на целите ти. Съвсем спокойно можеш да ги постигаш и с по-мазни меса.
Привет, много благодаря за коментара.
Истината е, че не знам кое е добро и кое - не. С мазните меса се чувствам супер, имам много положителни ползи, но отслабването с тях не ми се получава.
Рано е да се каже още кое ще работи при мен, защото и аз не знам какво консумирам най-често. След 7-10 дена ще ми бъде интересно какво ще излезе на “хартия”.
Направих си списък за пазаруване и естествено, че той включваше: пилешко, овесени ядки, броколи...Прочетох една ваша статия написана за хора като мен - за еднообразното хранене и как ще ни писне! Благодаря за статията, следователно аз тотално се обърках какво да правя.
Не целя бързи резултати, затова няма да бързам да купувам храни, които не знам какво да ги правя. Ще гледам да избягвам големите грешки, а по-нататък ще анализираме какво може да променя.
Знам, че протеините трябва да са ми към 30 % от дневния прием, досега гонех 60 % М и 10 % В. Добре ми се получаваше, но не винаги.
Сега смятам, че ще бъде добре, ако ям умерено по-около 30-35 % от всички макронутриенти. Пък ще видим какво ще се получи.
Ето менюто ми за днес:
1. кисело мляко 400 гр + 4 с.л. овесени ядки
2. 3 варени яйца с 10 бр. маслини и 20 гр.гауда
3. суроватъчен протеин
4. Салата домати 2 бр, 100 гр.варено пилешко филе, 10 маслини, 20 гр, сирене и 100 гр. варени картофи.
За днес успях да включа 20 мин. кростренажор .
Калории - 1300, В- 23%, М - 41 %, П - 36 %.
Мнението беше редактирано от Зизу на 27.05.17 09:06.
За днес: 8 часа сън.
Храна:
1. 3 броя мъфини - яйца, извара, банан, овес.ядки по рецепта на една съфорумка. Много ги харесахме и ще присъстват редовно!
2. пилешко филе 150 гр, сварен ориз - 50 гр., домат и краставица
3. 20 гр.тиквено семе и 10 блокче черен шоколад
4. 2 бъркани яйца с 20 гр.сирене, 1 домат и 50 гр. оризовки
кростренажор 20 минути.
1400 калории, В - 30 %, П - 30 %, М - 40 %
Мнението беше редактирано от Зизу на 27.05.17 19:23.
28.05 - 8 часа сън
Хранене:
1. 2 варени яйца с гауда и маслини
2. пилешка супа 2 купички
3. 200 гр.кисело мляко с 1 с.л. чия
4. 12,5 гр. черен шоколад
5. салата моркови 100 гр + 200 гр. варени картофи
20 минути кростренажор
1300 калории, В - 26 %, М - 52 %, П - 22 %
Мислех да пийна и един протеин, за да вдигна макросите, но ми се стори глупаво.
Нямах нито яйца, нито месо, за да компенсирам вечерята.
П.П. Боли ме корема след вечерята. Така става, когато ям само В. Ще гледам повече да не се повтаря.
Мнението беше редактирано от Зизу на 28.05.17 21:44.
За днес: 5,30 сън
20 мин. кростренажор
1. 3 бр. мъфини с банан, извара, овес,ядки
2. пица с блат от кайма - 150 гр.
3. 200 гр.кисело мляко с 200 гр. краставица
4. Пил.супа
5. Линдор 1 бр.
Мнението беше редактирано от Зизу на 29.05.17 22:18.
За днес: 7 часа сън, без “тренировка”. Слагам “, защото знам, че това моето не е нищо, но е начало на нещо (защо няма емотикони).
1. Закуска 2 варени яйца, 50 гр. извара и 100 гр.кисела краставица
2. 150 гр. пица с блат от кайма
3. Вечерта съм на бал и най-вероятно ще направя зареждащ ден 🙂
Надявам се да се вместя в 2000 калории, ако ли не - спирам да броя за тази вечер.
П.П. Успях - 2000 калории (от торта,кола и водка) вечерята беше пилешко филе с печени картофки.
Мнението беше редактирано от Зизу на 31.05.17 08:07.
За днес 6 часа сън, прекъснат в 2 часа. Котката ми имаше хокеен мач!
Не знам дали ще мога да въртя днес, защото вечерта съм на изпит и трябва да се готви.
За днес:
1. 2 варени яйца, 100 гр. авокадо, 20 гр. сирене
2. 100 гр. кюфтета на фурна, 200 гр.варени картофи и 1 домат
3. оризовки-20гр
4. пилешка супа
5. 200 гр.кисело мляко със 100 гр. ягоди.
Мнението беше редактирано от Зизу на 31.05.17 21:23.
За днес: 6 часа сън (много са ми малко).
20 минути кростренажор
Хранене:
1. 2 варени яйца с 20 гр бекон и 20 гр гауда и 9 маслинки
2. 100 гр свински врат, 300 гр китайско зеле, 100 гр. варени картофи
3. банан, оризовки и 1 бонбон мерси (нали е празник)
4 салата домат, краставица, сирене и пилешко.
Вмъквам се и в калории и в макрота. Чувствам се добре.
Мнението беше редактирано от Зизу на 01.06.17 19:14.
За 02.06. - 8 часа сън; 20 мин.кростренажор
Храна:
1. 2 вар.яйца с 20 гр.сирене и 1 краставица
2. 100 гр.пилешко филе с 300 гр. китайско зеле и 1 домат
3. 200 гр.кисело мляко с 2 праскови
4. 100 гр.вратна п-ла с домати и царевица.
Мнението беше редактирано от Зизу на 04.06.17 09:11.
За 03.06 се получи малко зареждащ ден 1520 каслории.
1. 3 бърк.яйца с домат
2. Картофена запеканка с пикешко и кашкавал
3. Салата с киноа и спанак и едно царско кюфте, чаша вино.
(Пробвах и малко пица, малко пърж.картофи)
Без тренировка, но със взет изпит.
Мнението беше редактирано от Зизу на 04.06.17 09:15.
04.06
И днес е един объркан ден. Правя каквото мога по плана. Без тренировка съм днес.
Хранене:
1. 2 яйца с банан и кокосови стърготини + мед
2. пилешко месо със замразени зеленчуци и заквасена сметана
3. 300 гр.кайсии
4. 100 гр. свински котлети + домат
калории 1470, В/М/П - 30/45/25
Нещо телефона ме оставя - не зарежда, блокирана ми се едната сим карта, имам да взимам още 3 изпита, на работа ми е натоварен период, имам сблъсък с Булстрад и там трябва да се занимавам и още, и още. Надявам се да оцелея и да не се случи обичайното в такива моменти - да се олея с храната. Времето ще покаже!
05.06 за днес 30 мин. бързо ходене
Хранене:
1. 2 варени яйца
2. банан
3. кавърма в омлет с 1 филия хляб
4. банан
5. 100 гр.св.котлет с домат и 30 гр.сирене
Мнението беше редактирано от Зизу на 05.06.17 19:17.
06.06 - 20 мин. кростренажор
Хранене:
1. 2 варени яйца със 30 гр. сирене и 1 домат
2. 3 оризовки
3. джолан с пресни картофки
4. 1 кисело мляко с 20 гр.овесени ядки и 20 гр. тиквени семки
5. 1 домат, 2 вар.яйца и 100 гр.снежанка (цед.мляко, краставица и зехтин).
Мнението беше редактирано от Зизу на 06.06.17 19:54.
днес поспах и нямаше време за кростр.
Хранене:
1. 2 варени яйца с 150 гр.снежанка
2. 3 кайсии
3. скумрия с варени картофи 200 гр и зелена салата
4. банан
ииии... в университета омазах нещата
5. хапнах 1 супа, последвана с френска селска торта (много емоции, много стрес)
6. и въпреки всичко вечерях - пилешко бутче с картофи и моркови
Днес въобще не съм за пример, но - изкарах 6-ца.
Много съм уморена и ще заспивам доволна.
Мнението беше редактирано от Зизу на 07.06.17 21:36.
Днес ще пиша засрамена...
Сутринта не съм чула алармата и съответно нямах време за тренировка.
Храненето започна добре, но накрая се улях...
1. 2 варени яйца с 100 гр,авикадо и 20 гр.сирене
в 10 часа огладнях и нямаше нищо друго, освен:
2. 1 вафла
3. спагети карбонара
4. наложена баница
И как да се осмеля да вечерям...и все пак:
5. салата домат със сирене и 50 гр.свински ребра!
Залягам над учебника, защото имам изпит в събота.
Мнението беше редактирано от Зизу на 08.06.17 19:08.
09.06. Хранене:
1. 1 принцеса с филе и кашкавал
2. 1 пилешки шиш със зеле и моркови и лютеница
3. 1 кисело мляко и 1 банан
4. 3 бъркани яйца с лук и сирене, малко ягоди
Днес успях да напълня малко хладилника, защото цяла седмица нямаше време и разбира се няма как да очаквам сваляне с моите издънки. Ако се случи пак, пак ще ги опиша, за да проследя колко пъти в месеца ми се случват непланирани неща! Smile
Взех и днешния изпит, солидно уморена съм, но остана още един!
Храненето за днес:
1. 2 варени яйца, 10-на маслини, гауда и бекон по 20 гр.
2. 1 бифтек с шопска салата и 50 гр. сирене
3. 200 гр.кисело мляко с 1 с.л. чия и 50 гр.банан
4. 2 кюфтета с 1 домат и 1/2 краставица.
Мнението беше редактирано от Зизу на 10.06.17 19:47.
Хранене
1. 2 елдини палачинки с мед и сирене
2. 1 кюфте с 1 домат и салатен боб
3. 2 кюфтета с 1 домат и 10-20 гр.сирене
4 100 гр.св,гърди с 1 филия царевичен хляб.
Мнението беше редактирано от Зизу на 11.06.17 21:26.
Хранене:
1. 2 варени яйца, гауда, бекон, маслини
2. 1/2 суджук, 1 кюфте, шопска салата
3. извара 1/2 суджук
4. салата домат, сирене, пилешко и лук.
20 минути бързо ходене и 15 минути Руми
вода - 3 л
сън - 7 часа.
Мнението беше редактирано от Зизу на 12.06.17 21:24.
13.06 Хранене
1. 2 варени яйца, бекон, гауда, маслини
2. свинско печено с гъбен сос и картофки и една филия хляб ръжен
3. 1 кисело мляко с 1 банан
4. салата домати и 100 гр.св.гърди.
Много добре си хапнах, но имах нужда. Мога и още, но...!
14.06
Kъсно свършва днешния ден, но с взет изпит.
Хранене:
1. 2 варени яйца, гауда, бекон, маслини
2. 2 пилешки шишчета, 150 гр.шопска и 200 гр. печени картофи
3. 3 оризовки с извара от Лидл
4. 70 гр. бадеми
5. салата домат, варено яйце и малко сирене.
Доста хапнах и днес, но ми трябва енерджи. Имах около 1,30 бързо ходене.
15.06 Хранене:
1. 2 варени яйца, 100 гр.авокадо, бекон, маслини
2. 2 кюфтета със салати - зеле, боб, картофи запечени и лютеница
3. 250 гр.кисело мляко с банан, нектарина, кайсия
4. салата домат, сирене, пилешко 50 гр., зехтин.
15.06.17
20:25
Последните десет дни нямаш нито парче риба или производни.
Картофи и бекон и банан и авокадо също не са добри комбинации при сваляне.
Аз лично свалям като мазнини и въглехидрати не им позволявам да се допрат на вилицата или в стомаха ми.
Но аз като цяло въглена почти съм го изключил,смятам че трябва въглехидрата и мазнината да дтоят на страна един от друг.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.06.17 20:44.
Благодаря за коментара. Осъзнавам, че храненето не ми е много добро напоследък, но се старая за положението. Нямам време за готвене (пазаруване) и навън поръчвам засищащи, но по-евтини храни. Моята начална идея е да ям около 30% от 3 макронутриента, но сега нямам време дори да следя майфитнеспал и май не се справям на око.
Ето днес отново се изложих с храненето, така както не искам и скоро няма да имам резултати.
1. Яйца 2, гауда 10 гр., бекон 20 гр.
2. Св.шиш със зеле и карт.салата по половинка
3. Кисело мляко 150 гр. С орехи 30 гр.,кайсии, нектарина, ябълка
4. Салата домат, яйце, сирене 20 гр.
5. Половин пърленка с ПКС половин чиния. (Това е от категорията храни, които не искам да ям, но се поддадох, днес съм доста нервна покрай работата и сесията и се отразява. Скоро му се вижда края.)
Утре ще пробвам с нови сили.
16.06.17
22:51
Махни картофената салата от св.шиш
Махни ПКС-то изцяло
Пак няма риба.
Влизаш в магазина,има топъл щанд,обърни се на другата страна,вземи едно авокадо,едно пакетче пушена сьомга,вземи си пет ябълки и една торба моркови.
Хем ще си сита,хем ше ти е вкусно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.06.17 22:55.
16.06.17
23:45
Аз лично свалям като мазнини и въглехидрати не им позволявам да се допрат на вилицата или в стомаха ми.
Но аз като цяло въглена почти съм го изключил,смятам че трябва въглехидрата и мазнината да дтоят на страна един от друг.
Имай поне малко срам, и като си заблуден поне не заблуждавай и други хора които и без това им е достатъчно трудно! Това, че ти смяташ, че не е добре да се комбинират мазнини и въглехидрати не означава, че е правилно! От 4 месеца спамиш във форума и още не си научил, че единственото необходимо изискване за отслабване е калофийния дефицит. Можеш да остлавбваш с всеки един режим, стига да си в дефицит. Съответно ако си на РБД можеш да ядеш почти всички храни. Осъзнаваш ли че когато даваш некомпетентни съвети пречиш на хората, а не им помагаш?!?
Мнението беше редактирано от Barberian на 16.06.17 23:50.
16.06.17
23:58
Виж,какво,прическа,факт е това,което казваш,но не изключва това,което казвам аз,така,че другия път като постваш клипове сложи по-солидна тениска да не ти прозират лисичите муцунки,а като направиш six-pqck,пак ми пиши,официялно ти шибвам една ръкавица и ти казеам,че какеото направиш ще го прескоча,стиска ли ти,прическа?
А и пише:
“аз лично свалям така и така”
Никъде, никога не съм казвал-направи така,това е вярно.
И Сашо да дойде да вдига с тебе така съм те омразил,че пак ш вдигна повече.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.06.17 07:09.
17.06.17
00:09
Виж,какво,прическа,факт е това,което казваш,но не изключва това,което казвам аз,така,че другия път като постваш клипове сложи по-солидна тениска да не ти прозират лисичите муцунки,а като направиш six-pqck,пак ми пиши,официялно ти шибвам една ръкавица и ти казеам,че какеото направиш ще го прескоча,стиска ли ти,прическа?
Видях ти ги днес плочките, и разбрах защо само “ръкити” показваш. И понеже няколко пъти се опитваш да се подиграваш на професията ми, ще ти кажа, че ти докато си пържил кебапчета аз бях собственик на най- голямата верига фризьорски салони в България. Колкото награди имам , ти толкова картофи не си обелил. И като хвърляш ръкавици, поне си покажи лицето, аз моето не го крия. Циркаджия .
Мнението беше редактирано от Barberian на 17.06.17 02:15.
17.06.17
00:15
Оотправих лично обръщение към теб.
17.06.17
00:25
Видях ти ги днес плочките, и разбрах защо само “ръкити” показваш. И понеже няколко пъти се опитваш да се подиграваш на професията ми, ще ти кажа, че ти докато си пържил кебапчета аз бях собственик на най- голямата верига фризьорски салони в България. Колкото награди имам , ти токова картофи не си обелил. И като хвърляш ръкавици, поне си покажи лицето, аз моето не го крия. Циркаджия .
Бях?
Тъжно.
17.06.17
08:29
Няма нито тъжно, защото създадох втората по големина верига СПА центрове, което беше само 1/3 от дейността на новата ми компания. Да продължавам ли или ти стига за да се изтриеш 😄
П.п. Когато някой е достигнал върховете на професията си, това, че е слязъл поради някаква причина, по никакъв начин, не омаловажава успехите му.
17.06.17
08:42
А и пише:
“аз лично свалям така и така”
Никъде, никога не съм казвал-направи така,това е вярно.
И Сашо да дойде да вдига с тебе така съм те омразил,че пак ш вдигна повече.
Понеже снощи говореше за джентълменство, но са ти изтрили глупостите, да ти кажа, че не е джентълменско когато напишеш нещо и отдолу някой ти отговори , ти в последствие да го редактираш. В качеството си на какъв забраняваш на момичето да яде картофи и свинско ? Кога и как стана специалист по хранене , режими и тн. Това, че всеки ден белиш картофи, не значи, че знаеш кога и как се ядът .
Момичето е писала, че иска да се храни здравословно, в твоите аматьорски съвети няма нищо здравословно.
Мнението беше редактирано от Barberian на 17.06.17 08:46.
17.06.17
11:32
Зизу,извини ме, но не мога да не отговоря на таз духовна дупка.
Прочети,скъпи отново и ще видиш,че пише:
-Аз смятам така
-Аз мисля,че това е по добре
Никъде няма никой заставен да се аъобразява с моето мнение,а ти,дупка,ако не престанеш да слахаш етикети на хората,ш си еееш лисичетата още дълго време,Зизу,мила,извини ме още веднъж,споделях само личен опит преди да бъда нападнат от този лош човек.
17.06.17
13:04
Но аз като цяло въглена почти съм го изключил,смятам че трябва въглехидрата и мазнината да дтоят на страна един от друг.Имай поне малко срам, и като си заблуден поне не заблуждавай и други хора които и без това им е достатъчно трудно! Това, че ти смяташ, че не е добре да се комбинират мазнини и въглехидрати не означава, че е правилно! От 4 месеца спамиш във форума и още не си научил, че единственото необходимо изискване за отслабване е калофийния дефицит. Можеш да остлавбваш с всеки един режим, стига да си в дефицит. Съответно ако си на РБД можеш да ядеш почти всички храни. Осъзнаваш ли че когато даваш некомпетентни съвети пречиш на хората, а не им помагаш?!?
Напротив, виждам един хубав и компетентен съвет! А дефицита, не е всичко, от което зависи горенето на мазнини.
17.06.17
15:01
Но аз като цяло въглена почти съм го изключил,смятам че трябва въглехидрата и мазнината да дтоят на страна един от друг.Имай поне малко срам, и като си заблуден поне не заблуждавай и други хора които и без това им е достатъчно трудно! Това, че ти смяташ, че не е добре да се комбинират мазнини и въглехидрати не означава, че е правилно! От 4 месеца спамиш във форума и още не си научил, че единственото необходимо изискване за отслабване е калофийния дефицит. Можеш да остлавбваш с всеки един режим, стига да си в дефицит. Съответно ако си на РБД можеш да ядеш почти всички храни. Осъзнаваш ли че когато даваш некомпетентни съвети пречиш на хората, а не им помагаш?!?
Напротив, виждам един хубав и компетентен съвет! А дефицита, не е всичко, от което зависи горенето на мазнини.
Брат и аз и ти и той знаем,че има логика в, това което съм написал, но е заслепен.
Ако се съгласяваш с моето мнение рискуваш този човек да реши,че сме един и същ човек както се случи преди няколко седмици.
Зизу,още веднъж,извинявай,че станах причина на толкова писане в дневникът ти.
Да се съобразиш с нечие мнение е изключително и само в твоите ръце.
Аз смятам,че няма да згрешиш и в НВД и с РБД.
Просто ги изчети по смисъл и съдържание и си избери,това което най-много приляга на твоят начин на живот в дългосточен план.
В първия момент помислих, че съм объркала дневника. Явно има лека дразга между вас.
Относно съвета благодаря, но не е подходящ за мен поради няколко причини.
Започнах диетите през 2013 с Дюкан, минах през броене до 1000 калории, НВХ, БВХ , диета на Руми и ВМ-НВХ. От всичките без последната има ефект, но се чувствах ограничена , гладна и ефектите са временни, после налитам много на безразборното хранене. ВМХ ме засища добре, но отново ми липсват В и не мога да отслабна. Отделно чувствам, че имунитета ми е слаб и смятам, че прекалено рестриктивните диети ми се отразяват зле. Нямам достатъчно енергия за ежедневните ми задължения.
Доста дълго се лутам и забелязвам някои неща при мен.
*Плодовете раздразват корема ми, подобно на гастрит и гледам да не ям много. Използвам ги за разнообразие към следобедната закуска, мога и без тях.
*Без месо не съм сита, за по-икономично ям доста яйца (така са бедните студенти)
* Варивата ми подуват корема и също ги ям рядко - боб, леща, нахут ( 1 месечно)
* Рибата не я обичам много, дояжда ми се рядко - 1 път на 2 месеца. Все се опитвам да зачестя, но ми е трудно
* Относно картофите и ориза - почти 4 години не съм ги вкарвала в дома си. Реших, че мога да добавям към гарнитурите си, за да увеличавам В
* млечните си ги хапвам с удоволствие, затова внимавам с грамажите им ( та да за цвят)
* Към сегашния режим искам да постигна по 30 % от 3-те макронутриента и до 1400 калории, за да мога да свалям (тъй като не бързам). Главната ми цел е здраве, а свалянето на тези 5 кг ще е истинско щастие за мен, но не на всяка цена.
Старая се на всяко хранене да имам П,М,В , за да се храня балансирано - без изключване на определена категория. Напоследък може би не ми се получава добре и засега няма как да разбера дали ще има ефект. Ако ли пък не успея с целта си за деня, ще правя оптималното в ситуациите, в които се намирам.