Качване на мускулна маса чрез добавки

26.05.17
14:47

Бихте ли ми казали дали ще има видима разлика до месец с правилно хранене и тези две добавки на съотвените фирми. Гейнъера е Mass Gain 14 на  Nutrend Креатина е Micronized Креатин Монохидрат на “Biotech USA”

Темата беше редактирана от Яни Янев на 26.05.17 14:51.

Яни, за съжаление няма как адекватно да се отговори на този въпрос. Възможно е да има видими резултати, възможно е да няма.

Зависи от ужасно много фактори, като например на какво ниво си в момента и какъв тренировъчен опит имаш, как се храниш и ще се храниш, как тренираш и ще тренираш.

Отделно, един месец е изключително малко време. Визуални резултати откъм покачване на мускулна маса в рамките на един месец могат да забележат може би само напълно начинаещите, които никога досега не са тренирали и тепърва започват, при това са със сравнително нормално телосложение още при старта.

Започни да тренираш и да се храниш добре, но има предвид, че процесът е много бавен и отнема години. Не става за няколко месеца.

Относно гейнъра, който си закупил, така и така вече си го взел, поне мога да ти дам съвет как да го ползваш най-оптимално. Прегледай този блог, като имаш възможност:
Хранителни добавки за покачване на теглото

Поздрави,
Тишо

26.05.17
23:36

За първи път почнах зала храня се добре.На мен ми казаха , че от креатина ще кача 3-4кг за месец и ще си покача силата.

казано от Яни Янев на 26.05.17, 23:36:

За първи път почнах зала храня се добре.На мен ми казаха , че от креатина ще кача 3-4кг за месец и ще си покача силата.

Повечето хора качват около 2 кг сравнително бързо (около седмица-две) след започването на прием на креатин, но това е основно вода, тъй като креатинът придъпрва вода със себе си в клетките.

Иначе да, ще помогне да покачиш силата си, това е и основната причина да се приема креатин. А повече сила, означава потенциално по-голям обем извършена работа, потенциално водещо до покачването на повече мускулна маса.

Но ако тепърва започваш да тренираш с тежести, креатинът е по-скоро излишен и може да си го запазиш за малко по-напред. Първите месеци силата и мускулната ти маса ще се покачат в почти всички случаи, просто защото това е нов вид натоварване върху тялото, с което то не е свикнало и адаптацията е бъзрза и ефективна.

Иначе казано, ако тренираш и се храниш разумно, ще забележиш добри резултати през първите няколко месеца. Просто не мисли, че всичко става веднага, още през първия.

Може да прочетеш повече за креатина тук:
Креатин - повелителят на експлозивната сила

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1