Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДобавям 300 гр диня и 30 гр сурови ядки.
Калории за деня 1485
Въглехидрати 179g 46%
Мазнини 50гр 29%
Протеин 98гр 25%
Сега ако имах един протеин на прах, щях да си наглася точно макросите, но го заех на една приятелка да го пробва. Вкуса не и хареса, нито миризмата така че май аз ще си го пия, харесвам или не.😀 Започнах да си увеличавам калориите плавно. Чудя се дали да не пробвам ротация на въглехидратите. Сега са ми преди и след трен по малко. Но може да пробвам постепенно да ги увелича. Започнах да ям и ядки внимателно няма поръжения за сега.
Снимка на мен как си търся пресата всяка сутрин, а тя така и не се полазва . Сигурно е срамежлива. 😁😁
Мнението беше редактирано от Bella на 22.08.17 21:07.
Нещо ми се бъгна, че пиша от телефона и ми се изтри целия пост.
Мнението беше редактирано от Bella на 22.08.17 19:40.
22.08.17
20:25
Okiots, митове са това, че след тренировка задължително трябва да се приемат бързи въглехидрати. 🙂
А и още нещо - Bella добре е вметнала, че при нея няма смисъл от такъв шейк, след като така или иначе си има предвидено следтренировъчно хранене.
22.08.17
20:39
казано от Вероника Налбатска на 22.08.17, 20:25:
Okiots, митове са това, че след тренировка задължително трябва да се приемат бързи въглехидрати.
А и още нещо - Bella добре е вметнала, че при нея няма смисъл от такъв шейк, след като така или иначе си има предвидено следтренировъчно хранене.
Ех тези митове 🙂
Сигурно мит е и инсулиновият спад след тренировка 🙂
Но за всеки си е индивидуално, права си тук .
23.08 тренировъчен
Тренировка крака и кардио
Загрявка 5 минути на кроса
- предна 3х20
- Клек 1х20@15 1х20@15 2х15@20 1х12@20
- Задна 3х20
- Румънска тяга 2х15@20 2х12@20 от дефицит степер
- Ритници на скамейка 4х20
- Лег преса 3х20
- Ритници на скрипец 4х20
- Хип тръст 4х20 с дискове от 5 и 2,5 едно върху друго
- Good morning 3x20;15;12
- ритници на постелка + hydrant 3х15
- машина за вътрешна част 4х20
Кардио: ходене по наклон 45 минути
Различни наклони и скорости пробвах, най-добре ми беше на наклон 6 и скорост 6,4
Храна:
- 3 белтъка и 1/2 жълтък че го изпуснах случайно, 40 гр овес сварен и 1/2 праскова
- 120 гр пилешко месо печено с кашкавал, кафяв ориз 40гр с броколи и салата от 4 мини краставички
- 1/2 диня малка около 400 гр праскова, 30 гр ядки микс и 200 гр кисело мляко 2%
- скумрия на скара със салата от краставици.
*Като си увеличих мазнините че чувставам по-добре. Вечер като ям риба, не огладнявам след това и не се събуждам толкова гладна. Времето взе да се оправя и дано утре тръгнем към морето. След тренировката разтягах и правиш шпагати. След крака ми идва музата да се разтягам още час😁.
Мнението беше редактирано от Bella на 23.08.17 18:20.
23.08.17
22:58
казано от Okiots на 22.08.17, 20:39:
Okiots, митове са това, че след тренировка задължително трябва да се приемат бързи въглехидрати.
А и още нещо - Bella добре е вметнала, че при нея няма смисъл от такъв шейк, след като така или иначе си има предвидено следтренировъчно хранене.Ех тези митове
Сигурно мит е и инсулиновият спад след тренировка
Но за всеки си е индивидуално, права си тук .
Инсулиновия спад не е, но е мит, че приема на бързи въглехидрати след тренировка възстановява гликогеновите запаси по-бързо от приема на бавни. Има статия по тази тема в сайта.
24.08.17
08:29
казано от Brown Bomber на 23.08.17, 22:58:
А и още нещо - Bella добре е вметнала, че при нея няма смисъл от такъв шейк, след като така или иначе си има предвидено следтренировъчно хранене.Ех тези митове
Но за всеки си е индивидуално, права си тук .Инсулиновия спад не е, но е мит, че приема на бързи въглехидрати след тренировка възстановява гликогеновите запаси по-бързо от приема на бавни. Има статия по тази тема в сайта.
Има много статии за всичко, въпросът е кое как действа на тялото/ бързият и бавният въглехидрат /. Няма да споря, всеки си има свое мнение.
24.08.17
08:50
Ами, покачването на инсулина и мускулната маса са в пряка зависимост.
Инсулин - един от най-мощните хормони във човешкото тяло. Увеличава използването на глюкоза от клетките, мускулните клетки, има анаболно действие (строителство на тъкани), способства за синтеза на белтък, осигурява покачването на масата и силата. И, стимулира и синтез на мазнина))...
24.08.17
10:17
казано от Okiots на 24.08.17, 08:29:
Но за всеки си е индивидуално, права си тук .Инсулиновия спад не е, но е мит, че приема на бързи въглехидрати след тренировка възстановява гликогеновите запаси по-бързо от приема на бавни. Има статия по тази тема в сайта.
Има много статии за всичко, въпросът е кое как действа на тялото/ бързият и бавният въглехидрат /. Няма да споря, всеки си има свое мнение.
В случая е въпрос на проведени изследвания.
Ти например пишеш, че всеки ден си приемал килограм месо и n на брой яйца, а от съотношението на макронутриентите в дневника ти съдя, че си приемал и големи количества въглехидрати, като в същото време си бил изчистен и с много мускулна маса. Няма да споря, всеки си има свое мнение, но това се постига с прием на препарати.
24.08.17
11:56
казано от Brown Bomber на 24.08.17, 10:17:
Ти например пишеш, че всеки ден си приемал килограм месо и n на брой яйца, а от съотношението на макронутриентите в дневника ти съдя, че си приемал и големи количества въглехидрати, като в същото време си бил изчистен и с много мускулна маса. Няма да споря, всеки си има свое мнение, но това се постига с прием на препарати.
Дневникът ми е след, като излезнах от болница, както и регистрацията във форума.
1 кг пилешко месо
1 кг извара
25-30 яйца на ден
От това си добавях белтъчините.
Но тук всеки е разбирач, дори с прием на бързи въглехидрати може да се слабеее 🙂 без да се изключват бавните.
Но нямам за цел да споря. Просто въпрос на гледна точка. Разбира се, че всеки организъм е строго индивидуален и за това се правят много корекции до като се намери “златната среда” ... в калории и макронутренти и прием в определен момент на деня, според активността.
При всеки е различно. В моя случай не виждам смисъл. Първо защото протеина ми е изолат(в началото на дневника съм писала) и няма смисъл да го смесвам с мялко. Второ след тренировка съм предвидила въглехидрат. Трето на ниски калории съм и въглехидратите са ми само преди и след трен и наблягам на пълнозърнестите храни. Бананът не ми се струва подходящ при отслабване особено с банан. И без тях ще мина. Предпочитам диня, зимата е за банан и мед 🙂)))
Мнението беше редактирано от Bella на 24.08.17 14:14.
24.08 нетренировъчен
Най-накрая пристигнахме на морето 😊.
Закуска:
- 3 белтъка и 1 яйце, 30 гр овес сварени на каша и 1 нектарина
- 2 яйца + 2 белтъка и салата от домати и краставици
- круша, пакет ядки 90 гр микс и Активия
- 250 гр извара с домат и сирене на сандвич, общо 2
Мнението беше редактирано от Bella на 24.08.17 18:34.
24.08.17
14:30
казано от Okiots на 24.08.17, 11:56:
Дневникът ми е след, като излезнах от болница, както и регистрацията във форума.
1 кг пилешко месо
1 кг извара
25-30 яйца на ден
От това си добавях белтъчините.Но тук всеки е разбирач, дори с прием на бързи въглехидрати може да се слабеее без да се изключват бавните.
Но нямам за цел да споря. Просто въпрос на гледна точка. Разбира се, че всеки организъм е строго индивидуален и за това се правят много корекции до като се намери “златната среда” ... в калории и макронутренти и прием в определен момент на деня, според активността.
Пропусна да коментираш последното, което ти написах.
24.08.17
14:59
казано от Brown Bomber на 24.08.17, 14:30:
казано от Okiots на 24.08.17, 11:56:
1 кг пилешко месо
1 кг извара
25-30 яйца на ден
От това си добавях белтъчините.Но тук всеки е разбирач, дори с прием на бързи въглехидрати може да се слабеее без да се изключват бавните.
Но нямам за цел да споря. Просто въпрос на гледна точка. Разбира се, че всеки организъм е строго индивидуален и за това се правят много корекции до като се намери “златната среда” ... в калории и макронутренти и прием в определен момент на деня, според активността.Пропусна да коментираш последното, което ти написах.
Химията ли ? Колкото и да ти е странно, не съм химик. От 15 г спортувам и няма да си прецакам тялото, заради бърз разтеж / примери много /
П.С. Дори не вдигам с големи тежести, предпочитам правилното изпълнение на упражнението. За това и нямам травми до този момент, никакви. Защото тялото ми свиква постепенно на тежеста, а не да се стресира и да си прецакам, стави, сухожилия, мускули.
Това е мойта “златна среда”.
Приятен ден.
Мнението беше редактирано от Offline_2017 на 24.08.17 15:06.
24.08.17
15:14
казано от Okiots на 24.08.17, 14:59:
Химията ли ? Колкото и да ти е странно, не съм химик. От 15 г спортувам и няма да си прецакам тялото, заради бърз разтеж / примери много /
П.С. Дори не вдигам с големи тежести, предпочитам правилното изпълнение на упражнението. За това и нямам травми до този момент, никакви. Защото тялото ми свиква постепенно на тежеста, а не да се стресира и да си прецакам, стави, сухожилия, мускули.
Приятен ден.
Да за химията питам. Колкото и да ти е странно доматите не ги ям с колчетата.
П.С.Не ми се продължава разговора, а и не искам да цапам повече чуждия дневник. Успех!
24.08.17
15:54
казано от Brown Bomber на 24.08.17, 15:14:
казано от Okiots на 24.08.17, 14:59:
Приятен ден.Да за химията питам. Колкото и да ти е странно доматите не ги ям с колчетата.
П.С.Не ми се продължава разговора, а и не искам да цапам повече чуждия дневник. Успех!
Явно ги ядеш с корените.
24.08.17
16:02
Да, нали ти твърдиш, че всичко се КОРЕНИ в правилното изпълнение на упражненията.
24.08.17
16:14
казано от Brown Bomber на 24.08.17, 16:02:
Да, нали ти твърдиш, че всичко се КОРЕНИ в правилното изпълнение на упражненията.
Иронията и сарказмът е излишен.
Също и заяждането.
25.08 почивен ден
Храна:
- 2 сандвича с катък и домат
- пиле с ориз и мешана салата
- круша
- скумруя с краставици
За закуска реших да пробвам любимият ми катък от преди 3-4 години. Много рядко се намира. На марката Елит и е със сирене 😍. Хляб “Вита” не намерих, взех някакъв друг пълнозърнест със сменя 187 калории на 100 гр, спрямо грамажа на обаковката и борят на филиите изиза че 1 ф е 25 гр., изядох 4- 2х2. За обяд хапнахме навън и реших да се възползвам от обедното меню. За вечеря с баща ми си взехме риба.
Активност:
- разходка сутрин
- плуване и печене на плажа от 10:30 до 17:30
- вечерна разходка из курорта
Цялата изгорях на плажа. До 2-3 дена се надявам да направя тен. Обичам да ходя на море - слънце, вода пясък и витамин Д. Косата изсветлява, а кожата потъмнява. 👌😊
Храна:
- овес с круша и кисело мляко
- палачинка с шоколад и банан
- салата от домати, краставици извара и катък
- диня
- сладолед от 1лв на машина
Активност:
- плаж, подскачане и имитация на плуване във водата
- разходка из курорта
След дълга почивка, реших че е време отново да започна да си водя дневник. Накратко до тук - след като се върнах от морето продължих да си тренирам както до тогава и до края на октомври постихнах резултатите които исках. От края на ноември почнах да си позволявам сладко от време на време. Декември и януари тотално се олях. Сега през февруари и март се опитвам да възстановя стратите навици като следене на калориите и избягване на сладкото. Цяла зима си купувам тахан и и фастъчено масло, които ми стана едно от любимите лакомства с които прекалявам .. та така реших, че е време да се взема в ръце че така не може да продължава 😁😁
05.04 Понеделник
Тренировъчен
Храна:
- овесена палачинка с 1/2 доза протеин, 10 гр тахан и 1 грейпфрут
- ябълка
- пилешко 120гр., ориз Басмати 160гр, домати и краставици
- 1/2 кисл. Мляко, 200 гр. Извара, 6 орехови бисквити, 3 с.л. Сладко от ягоди
- 120 гр пилешко, салата домати краставици и извара.
Тренировка:
1. Предна 3х15@4 кг за Загравка
2. Клек /Сумо/ 4х15@20
3. С. С Тяга 4х15/Румънска/ + Б сгъване 4х15
4. Лег преса 3х15
5. Ритници назад 3х15
6. Хип тръст 4х15
7. Ритници на машина 3х15
Кардио 30 минути бягане, след което стречинг на цялото тяло и малко коремни преси
* Днес с храната малко се олях. Цел ден стоене вкъщи и учене ме кара много да ми се яде сладко.
* Попринцип правя кардио - ходене по наклон, но днес реших да експериментирам и без това доста се заредих с въглехидрат.
* течности 5 чая, 2 кафета, 4 л вода
* добавки - Бцаа Xtend, scavation
Тренировка:
1. Лицеви 4х12
2. Чест преса 4х12@5 кг
3. Скрипец 2х15@20 1х15@25 1х15@20
4. Гребане с лост 2х20 1х15@25 1х15@20
5. Разтваряне на дъмбели в страни 3х15@20
6. Раменна преса 3х15@4
7. Въртолет 3х15@с лоста
8. СС сгъване + разгъване 3х15
9. Разгъване зад врат 4х15
Каридио 35 минути ходене под наклон
Храна:
- 2 ф протеинов хляб, 25 гр авокадо, 1 яйце, парче кашкавал, 100 гр извара
- пилешко 120гр. , 40гр ориз в сурово съст, салата домати и краставици
- ябълка
- 2 яйца, салата и малко извара
Каридио ден - 6.03
Коремни преси 4 упражнеия, за Горна част на корема, Долна, странична и Планк. По 4 серии до отказ
45 минути ходене по наклон до 12% .
Храна:
- смути - банан, 1/2 зелена ябълка, спанак, спирулина, 1/2 краставица, 1 доза протеин ванилия
- ябълка
- риба със салата домати и краставица, 1 филия протеинов хляб
- кисело мляко, белен слънчоглед, ленено семе, боровинка,
- пилешко, извара, домати и краставица салата
* много се изморих днес. Страшна мускулна треска. Вечерта разходка.
8.03 тренировъчен
Храна:
- кисело мляко, овес, червена боровинка
- ябълка
- 2 яйца, 2 ф протеинов хляб, авокадо, кашкавал и голяма салата - спанак, кратавица и домат
- оризовки с извара 6 на брой
- ябълка, шепа ядки микс
- салата, задушени зеленчуци и 100 гр пиле
Вечерта се събирахме с момичетата от групата. Имаше много боклучава храна. Нищо не ме изкушаваше освен палачинки с шоколад и банан. Хапнах 4-5 мини палачинки и 1 парче пица. В момента ми е гузно за празните приети калории, но каквото било. Ще се опитам следващите дни да сък по стриктна. Все отказвам такъв тип събития, понеже не искам да развалям диетата си, от време на време може да се направи изключение стига да не е постоянно.
Тренировка:
Крака както понеделник и 30 минути бързо ходене по наклон.
Страшна мускулна треска, особено в задното бедро. За първи път пробвах да кляка на стойката за клек и е по удобно по този начин, но лоста е прекалено дълъг и не мога да запазя баланс 😁
Понеделник
1. Лицеви 4х12
2. Чест преса 4х12@5 кг
3. Скрипец 2х15@20 1х15@25 1х15@20
6. Раменна преса 3х15@4
7. Въртолет 3х15@с лоста
8. СС сгъване + разгъване 3х15
9. Разгъване зад врат 4х15
Вторник:
Тренировка крака:
- Сумо тяга 4х15
- клек 4х15
- румънска 4х15
- бедрено сгъване 3х15-20
- статични Напади 3х10
- Лег преса 3х15
- кикове на скамейка 4х20
- хип тръст 4х20
Кардио: ходене под наклон 10- 14 височинна 40 минути
Сряда - почивен ден
Храна:
- овес 50гр, бадемово мляко, доза изолат, шепа боровинки
- ябълка
- риба с варени картофи и салата домат и краставица
- шепа бадеми, морков и зелена ябълка
- 1 яйце, 4 белтъка, 50 гр сирене и салата от домати и краставици
Дейност:
2 часа разходка
Четвъртък
Тренировка - Горна част
1. Чест преса 4х12@5 кг
2. Лицеви 4х12
3. Скрипец 1х15@20 1х15@25 1х15@30 1х15@25
6. Раменна преса 3х15@4
7. Въртолет 3х15@с лоста
8. Трицепсово разгъване 3х15
9. Сгъване с лост 3х15
10. Разгъване зад врат 4х15
11. Кофички на скамейка 3х15
Кардио ходене по наклон 10-12%, 30 минути
Коремни преси - 4 упражнения
Храна:
- овес, изолат, бадемово мляко
- ябълка, банан
- пилешко със задушени зеленчуци
- портокал, шепа ядки
- пилешко със салата и 1 ф хляб
Мнението беше редактирано от Bella на 16.03.18 10:20.
Leg day:
- leg curls 3x15
- Лег преса 3х15
- Клек 4х15
- Тяга 3х15
- Ритници на скамейка 4х20
- Глутеус мост 4х20
- Аддуктор машина 3х15
Кардио 35 минути ходене по наклон 10-12%
Храна
- ябълка и доза изолат преди тренировка
- пиле със салата - домат, краставица, червен боб
- ябълка и пакет ядки микс мини
- риба със салата
Мнението беше редактирано от Bella на 17.03.18 03:26.
Понеделник 19.03
Тренировка
1. Арнолд преси 4х15@4 кг
2. Разтваряне в страни 4х15@2
3. Лег под наклон 3х15
4. Флайс с дъмбели 3х15
5. Лицеви 3х15
6. Хеликоптер 3х15
7. Разгъване с въже 3х15
Корем:
- Горна 3x30
- Долна 3х10
- Средна 3х20
- Планк 3х45
Кардио 45 минути, ходене под наклон 10-12%
* Петък, събота и неделя бях на среща на студентите по медицина в бг. Не съм брояла калории и не следих храната. Имаше чийт, тъй като ходих нагости и на баба и ядох Кекс 😀. Тази седмица мисля да разделя тренировките за Горна част на гърди, рамо, трицепс, гръб и бицепс и само 1 ден за крака. Да видим как ще ми се отрази.
Храна
- кисело мляко, овес 40 гр, шепа боровинки
- пиле с ориз и салата от стола
- ябълка и шепа ядки
- слумрия на скара и салата от домати и краставици
Мнението беше редактирано от Bella на 20.03.18 11:12.
20.03
Тренировка:
Гръб и бицепс
1. Скрипец пред гърди 3х15
2. Пул Даун 3х15
3. Хиперекстензии 3х15
4. Гребане с дъмбел 3х15
5. Придърпване на долен скрипец 3х15
6. Фейс пул 3х15
7. Бицепс с лост 3х15
Кардио 45 минути ходене по наклон 10-12%
Храна:
- кисело мляко, боровинки, бадеми, овес
- 2 яйца, салата, 100 гр извара
- ябълка, кисл мляко, шепа ядки и 50 гр домашно сладко
- пилешко със задушени зеленчуци
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече