14.12.17
14:45
.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.12.17 14:46.
14.12.17
14:45
казано от Alexander Krastev на 14.12.17, 14:40:
на стартовата позиция раменете ти са зад лоста, а трябва да са горе-долу над него
Пред него, не над него.
май си хванал прекалено тясно
Ам то щото е тясна тяга. Ма и тая форма на тягата не е за него.
гърба сякаш не е добре стегнат.
Няма и как да го стегне, защото изправянето е от краката, не от таза.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.12.17 14:46.
14.12.17
14:48
казано от James Hinks на 14.12.17, 14:45:
[
Ам то щото е тясна тяга. Ма и тая форма на тягата не е за него.
Имах предвид, че сякаш почти е хванал юмрук до юмрук 🙂
14.12.17
14:50
Е да де, така се хваща тясната тяга.
14.12.17
15:05
казано от Bart Simpson на 14.12.17, 14:41:
Абсолютно първи опит ми е, вземам всички препоръки.
ами съвсем обща препоръка - ако искаш quad dominant движение, защо не ползваш трап бар или с тази тежест да пробваш хакен клек, тъкмо да си видиш мобилността на раменете докъде стига? Така хем не натоварваш квадрицепсите достаъчно, хем подлагаш лумбалния си дял на ненужни изпитания...
Още една обща препоръка - не се литкай по шаренийки, хвани една програма и си се придържай към нея 5-6 месеца. Не си на химия, не гониш силови постижения, нито някаква специфична функционалност, търсиш добър визуален резултат - програмирай в тази посока.
2. на стартовата позиция раменете ти са зад лоста, а трябва да са горе-долу над него
.
Даже мен James ме инструктира(ако това е тясна тяга),раменете да излизат пред лоста,а стартовата позиция на лоста е плътно,опряно на пищялите...задника по-ниско.
А ,закъснял пост...
Мнението беше редактирано от nervak на 14.12.17 16:05.
14.12.17
16:52
казано от Solomon Kane на 14.12.17, 15:05:
казано от Bart Simpson на 14.12.17, 14:41:
Абсолютно първи опит ми е, вземам всички препоръки.
ами съвсем обща препоръка - ако искаш quad dominant движение, защо не ползваш трап бар или с тази тежест да пробваш хакен клек, тъкмо да си видиш мобилността на раменете докъде стига? Така хем не натоварваш квадрицепсите достаъчно, хем подлагаш лумбалния си дял на ненужни изпитания...
Още една обща препоръка - не се литкай по шаренийки, хвани една програма и си се придържай към нея 5-6 месеца. Не си на химия, не гониш силови постижения, нито някаква специфична функционалност, търсиш добър визуален резултат - програмирай в тази посока.
Точно това бих искал и аз.
14.12.17
17:11
Е искаш, ама не слушаш и бързаш. Исках ама нямах желание.
14.12.17
17:44
казано от Bart Simpson на 14.12.17, 16:52:
....
Точно това бих искал и аз.
На мен лично ми е трудно да структурирам програми за други хора. По най-общи наблюдения и ти, и колегата с ножиците, се пресилвате.
Ако разсъждаваме съвсем отдалеч, ти искаш повече мускули и по-малко подкожни мазнини и искаш да си правиш базови упражнения, защото те кефят. Имаш обаче някои проблеми свързани с мобилност и двигателни навици, които трябва да изчистиш. Вече имаш предложени схеми, но те са правени за хора с повече опит и като цяло по-напреднали, затова е добре да отсъпиш малко и да помислиш. Нормално е да търсиш някаква схема, която според мен може да е (тук колегите може да направят корекция) нещо като:
Ден 1: Задна верига - две основни движения, едно коригиращо, нещо засилващо за зоната около главните стави в нисък обем; ден 2: Предна верига - пак така; Ден 3: повтаряш с алтернативни движения и т.н.
Но как можеш да отработиш необходими двигателни навици - напр. как се нагласят рамената преди клек и тяга, нямам идея. Може би колегите ще предложат решения.
14.12.17
17:56
казано от James Hinks на 14.12.17, 14:50:
И аз да се набутам, че сте подкарали темата - задължителна ли е тая позиция, понеже при мен са точно до краката отвътре?
14.12.17
18:07
Кейн, вообще не искам да правя базови упражнения, не ги мога, притесняват ме и не са моето трениране.
Искам да си правя кофи, барпита, планкове, флайс, лежанка, крака от вис, лицеви опори и нещата, които си правех до преди две седмици.
От всякъде получавах негативни реакции и след седем месеца инат се пречупих и казах, ок дайте вие, слушам ви.
Сега обаче не мога да покрия очакваниятани вече съм толкова объркан, че започва да ми се вие свят.
Купих си жилетка-за какво ти е?
Неправиш тяга.
Прави тяга.
Закво ти е тоя флайс
И имам още един милион примера.
Почвам да се лутам и не съм грам хепи.
казано от SimplySatisfying на 14.12.17, 17:56:
И аз да се набутам, че сте подкарали темата - задължителна ли е тая позиция, понеже при мен са точно до краката отвътре?
И също, тясна тяга и пауър тяга едно и също ли е?
казано от БПН на 14.12.17, 18:18:
Не. Ето да видиш разликата.
А’е Барт, пак да ти припомня притчата за мъжа с жена му и магарето. Колкото хора, толкова акъли ще има. С’я някои са по- експресивни ли да кажа, гласовити ли, авторитетни ли, или просто повечето във форума искат да приличат на тях и съответно повечето така и тренират и така и препоръчват. Ти си си ти, твоите си цели са си твои, пробвай си някви неща, но не очаквай магическа формула.
Отделно явно си свикнал да ти се получават нещата и си перфекционист, щом от първия път като правиш тяга и имаш кусури и се нервираш. Има хора правят за сто и първи и пак им намират кусури. Дай пробвай, гледай, пак пробвай. Бах таа тяга 😄
14.12.17
19:23
А снимаха ли те в сериала, или само на кастинг отиде?
14.12.17
20:21
казано от Joe Musashi на 14.12.17, 19:23:
А снимаха ли те в сериала, или само на кастинг отиде?
В последствие разбрах, че не вземат хора, които имат фул тайм джоб......за да са им под ръка, а аз написах, че съм и не ме взеха.
От там е и историята с брадата, никога преди не съм носил, но когато разбрах, че няма да го бъде с викингите я обръснах и половин час гледах зяпнал в огледалото, не се познах и си остана брадата.
14.12.17
20:24
Аз никога не съм искал да ми се помага и показва.
Само си гладувах, правех си моитенси бъркочи, но от всякъде постоянно бях атакуван, че правя глупости.
Пък ся плочките я се виждат, я не, ама има прогрес, мускулите се уголемяват, нищо не ме боли(а дано) и все съм в грешка и накрая се пречупих-я аджеба може пък да съм освен упорит и тъп.
И за това пробвам сега.
Ако няма кой да ти показва на място, трудно ще станат нещата. Някакви по-общи забележки, евентуално, можеш да хванеш, но истината е, че няма и универсални корекции. Ако не е някой, който те гледа как дърпаш/клякаш/буташ, не е същото, защото и всеки си има индивидуални особености. Миналата седмица на мен 3ма различни и независими един от друг ми даваха акъли за ширината на стъпалата при преден клек. Факт е, обаче, че с прибрани крака не мо’ем да клекнем, к’вото и да става. Буратинова работа....
А че прогрес имаш - видно е. Не съм ти следила дневника, дори не знаех как изглеждаш. Факт е, че преди два месеца ти гледах снимка в темата за плочките и днес като те видях с жилетката и.... друго си е(да не се изказвам в мой си стил, да не го види жена ти и да се засегне). 🙂
Папъркай си как’ си знаеш и да не ти дреме. Важното е да ти е готино и да си готин.
15.12.17
02:12
Искам да благодаря на всички за вниманието и загрижеността.
Избрал съм си с кого и как да продължа, ще ви помоля сърдечно да запазите вашите начини на трениране за вас, мен не ме правят щастлив.
Изключително съм впечатлен от познанията ви и високото ниво на общуване тук, на което ми отне време да се науча.
Разбира се казаното по-горе не означава, че не можем да коментираме случващото се около моето трениране, но от сега ви казвам, че няма да се промени нищо от това, което съм решил, в този смисъл, ако ко.ентирате с цел да промените нещо, то времето ви ще е загубено.
Късмет на всички.
Моите тренировки са такива, каквито ме карат да се чувствам добре.......аз казах ХАУ!!!
Едит:
Днес имах ужасно нервен ден.
От три следобед до осем и половина на паса ми имаше постоянно по един или два документа, нищо не успях да си направя за уикенда, никакъв брейк нищо, цял ден по капка.
Пример, все едно да си фадромист, а да трябва да прехвърляш пясък с детска кофичка и пак да си в срок.
Още наливам бира и ме е яд за скапания ден.
Вообще да не говорим, че в синусите ми е заседнало метално гюле и съм болен......
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.12.17 03:08.
15.12.17
11:53
Задължителна за какво? Ако ще правиш тясна тяга така се прави, ако ще правиш пауър или както сега и викат хибридна - не е, но там и разкрача е друг.
казано от Bart Simpson на 14.12.17, 18:07:
От всякъде получавах негативни реакции и след седем месеца инат се пречупих и казах, ок дайте вие, слушам ви.
Не Барт, не слушаш. Мога да ти върна лентата, да видиш, че не слушаш. Клек с дъмбел до откат - не го направи. Не мъчи борческото, има време за него - не, инат съм и ще го правя...И други такива. Хубаво, че си инат, но не слушаш.
казано от Boby_ на 14.12.17, 18:26:
казано от БПН на 14.12.17, 18:18:
Не. Ето да видиш разликата.
Даже още по-тесен разкрач на тясната.
казано от Димо на 14.12.17, 19:19:
С’я някои са по- експресивни ли да кажа, гласовити ли, авторитетни ли, или просто повечето във форума искат да приличат на тях и съответно повечето така и тренират и така и препоръчват. Ти си си ти, твоите си цели са си твои, пробвай си някви неща, но не очаквай магическа формула.
По-знаещи, Димо, по-знаещи. Магическата фромула я има и тя е точно тази - тренирай силово щом тренираш натурално. Използвай основно базовите движения и мисли за тялото като едно цяло, не като отделни групи мускули. Ама и ти не го разбираш това и за това си седиш без плочки и без сила.
15.12.17
12:35
Днес болен, не болен отидох да си направя кеф в залата:
1. Кофи1#8
2. Барпи оувър бар1#6
3. Лицеви опори1#8
4. Планк 1#30 секунди
Всичко в десет кръга +10 кг.
Общо 530 калории.
Макс пулс 183.
След тази тренировка се чувствам свеж, бодър и с приповдигнат дух, макар и болнав.
Жилетката е инжинерно (или който я е направил) чудо, не мръдва от тялото.
Джеимс, с всичкото ми уважение към знанията ти и моженето, какво правим ако това, което си отсял с годините като най-правилен поглед върху тренирането, не ми харесва и не ме зарежда емоционално?
Аз знам, вече разбрах, че това което ти налагаш като правилна методика на трениране е верния път, вярвам ти и на теб и на Боби и на всичките джедаи, но няма ли някакъв осреднен вариянт, който и да е полезен по твое му и в същото време да е близък до това, което аз намирам за приятно и ме тонизира?
Не искам от теб да правиш нещо, за което хората плащат, а просто да знам дали съществува.
Бутайте петъка и весел уикенд.
15.12.17
12:40
Има, но и те искат някаква база. А стигането на тази база иска някакво време, пък ти си нетърпелив. Дай си време, изгради си базата и ще видиш, че всичко ще се нагласи само.
Обаче не става от главата за краката.
15.12.17
12:42
А за гоблета, не си прав, ти заложи 20 репс, аз ударих 17 с прилично качество и след това в трисети бяха във всяка тренировка за крака.
Натисках ги и не съм пипал заден клек, но се поразболях и след това сменихме методиката.
И въпрос.....Джеимс, главно,ако повечето във форума виждат, че имам прогрес, чувствам се зареден и емоционално и психически и нищо не ме боли(дай Боже) защо това, което правя да е грешно?
Не разбирам, честно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.12.17 12:47.
15.12.17
12:46
Според мен, Барт просто не се разбирате, кой какво иска да каже. Няма спор тука, никой с никого не спори. Също така, никой не може да те бута насила да правиш нещо, което не те кефи. Въпросът е, че ако имаш поставени конкретни цели, за постигането им следва да направиш това или онова. И ако такива цели си изложил, съответно се дава съвет как да се случат нещата. Ако пък не те кефи препоръчаният начин на трениране, ок, няма никакъв проблем. Просто целите или няма да бъдат постигнати или ако бъдат в някаква степен, ще е доста по-бавно.
15.12.17
12:49
Дидо, никаде тук няма спор, но аз чета, че повечето хора във форума виждат, че имам прогрес, зареден съм, добре ми е и просто не разбирам защо това е грешно??????
15.12.17
13:12
казано от Bart Simpson на 15.12.17, 12:49:
Дидо, никаде тук няма спор, но аз чета, че повечето хора във форума виждат, че имам прогрес, зареден съм, добре ми е и просто не разбирам защо това е грешно??????
Имаш прогрес, как да нямаш. Аз още преди ти викам, че макар да преболедува малко, си оставаш основен претендент за титлата ;-) А и не съм чел, някой да казва, че нямаш прогрес-прави ти се бележка само по отношение на начинът на изпълнение на някои упражнения и др. неща в тази посока, т.е. за да може нещата да се случват още по-добре. Аз затова не пущам клипове с изпълненията си, че със сигурност по отношение на някои движения, които преди не съм ги правил ще има големи плювни :-)
А и ти самият виждаш, че настроенията се менят. По едно време каза, че кросфитът е твоето амплоа, пък го заеба. Аз съм същия, докато не си набарах в момента това, което си ме кефи и така и си тренирам. Спазвам си някои уж общо валидни принципи-във всяка тренировка имам базови упражнения, правя ги в ниски повторения по възможност с по-тежко, опитвам се да прогресирам силово, т.е. да увеличавам тежестите и така. Вече каква ще е честотата на трениране, ще имаш ли повторение на едни и същи мускулни групи два или три пъти седмично, с какви протоколи и т.н., е въпрос на цели, можене и желание.
Мнението беше редактирано от Деян на 15.12.17 13:28.
15.12.17
14:09
А според мен ти имаш други проблеми 🙂
Не се засягай ,не го казвам с лошо 🙂
Твърде много драма ...
Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 15.12.17 14:09.
15.12.17
14:11
казано от Martina Simeonova на 15.12.17, 14:09:
А според мен ти имаш други проблеми
Не се засягай ,не го казвам с лошо
Твърде много драма ...
Много е вероятно да си права.
Истината е крайъгълен камък заобиколен от мнения.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.12.17 14:11.
Опс. (Местя в моя си дневник, че темата мен ме касае, да не спамим тук)
Мнението беше редактирано от Димо на 15.12.17 17:52.
15.12.17
16:59
казано от Димо на 15.12.17, 16:05:
Опс.
?
16.12.17
11:59
Бързо съботно. Бутащи-А:
1.заден клек-1#4-80кг
2.хоризонтален лег1#4-75кг
3.раменна преса-стоеж1#4-50кг
Пет кръга, малко пот, лег-а олеква.
Приятен уикенд-моята адска седмица започва, от днес до 23-ти няма празен стол в ресторанта, но в събота посрещам всички гости и лудницата започва.
17.12.17
08:15
Като за теб 🙂
17.12.17
10:15
Ако ти падне линк да се продават, пращай, много са яки.
17.12.17
13:34
Кобре, направо ми....... Майката, от два часа ровя из амазон и ги няма.
17.12.17
15:11
Точно от линк на некъв сайт, ако попадна , давам веднага.
17.12.17
15:13
SVP….
17.12.17
23:45
Благодарско, Вес, утре ще поровя, че ме помляха днес и думкам четири бири, една под душа и лягам.
18.12.17
00:14
Абе, хора, съпругата ми да не ми слага нещо в бирата???????
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.12.17 01:49.