13.01.18
13:04
Много ми е ниско, човек, не мога да се подпъхна.
Гледам го, усещам какво трябва да направя и като хвана лоста и правя нещо друго.
Сега пак го гледах и ми се струва, че на първото изпълнение имам почти цялостен контрол, но след това-хамалска работа, някак изпускам фокуса и се превръща в желание да завърша.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 13:12.
13.01.18
13:16
Сашо, според мен трябва да свали килата. Да, няма да усеща особено натоварване, но в момента е гърбав на куче. Зверски гърбав още при старта и ако някой започне да го сравнява с Константиновс ще си итрия акаунта 🙂
Барт, не го ли усещаш това по време на тренировката?
Не виждам защо казваш, че ти е ниско, дисковете са стандартни двайски. Заемаш добра позиция на краката. Тогава защо не изправиш гърба, а го свиваш като котка?
Получава се точно като на картинката
13.01.18
13:24
Кобре, ти що не си готвиш с трюфели за 6000 лв килото, защото не знаеш как, никой не те е научил, нямаш опит.
Ш ги хванеш и ш ги метнеш в манджата и аз щи са чудя как така не можеш да ги сготвиш.
Това ми е третата тяга в живота.
Както казах, усещам какво тр да се направи, но като хвана лоста и ми идва така, все още не мога да убедя тялото да прави каквото искам аз.
Да не говорим вообще, че уча ужасно много неща едновременно-клек, тяга, раменна преса, гребане и всичките са ми абсолютно нова материя.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 13:27.
13.01.18
13:27
Барт, няма голям шанс за се осакатя заради това , че съм сварила няколко гъбки. (А и за мен храната е източник на енергия и нутриенти, повярвай, за нищо на вета няма да дам пари за храна без протеин 🙂 )
Остроумен си, но като ти е трета тяга, слагаш 50-60 кг, не 110. 🙂
13.01.18
13:30
Разбирам те чудесно и оценявам споделянето на твоя дългогодишен опит.
Възможно е да си права за килата, ама имам сила да ги вдигна и ми се струваше, че това са правилните килограми.
Не ме разбирай погрешно, аз не искам прогрес утре.
13.01.18
13:31
казано от Bart Simpson на 13.01.18, 13:24:
Да не говорим вообще, че уча ужасно много неща едновременно-клек, тяга, раменна преса, гребане и всичките са ми абсолютно нова материя.
Значи следващия път като скачаш с парашут, взимаш един диск 25кг в ръце, да комбинираш дейностите.
13.01.18
13:34
казано от Joe Musashi на 13.01.18, 13:31:
Значи следващия път като скачаш с парашут, взимаш един диск 25кг в ръце, да комбинираш дейностите.
Не е ли по-добре да скача с жилетката? 🙂 🙂
Желая ти успех, Барт , дерзай разумно.
13.01.18
13:41
Да учиш много неща в един етап от развитието си и да ги правиш едновременно са диаметрално различни неща.
Вообще да не говорим, че с парашутите, които скачам/съм скачал-25 кг няма да променят от почти нищо, до съвсем малко.
И ако да, то в положителна посока-управление например.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 14:07.
13.01.18
13:46
казано от Bart Simpson на 13.01.18, 13:41:
Да учиш много неща в един етап от развитието си и да ги правиш едновременно са диаметрално различни неща.
Вообще да не говорим, че с парашутите, които скачам/съм скачал-25 кг няма да променят от почти нищо, до съвсем малко.
като ги правиш едновременно оптимизираш времето 😄, а дали няма разлика ако държиш диска в ръце и скачаш с парашута 😄 все пак не можеш да си позволиш да го пуснеш , нали?
айде да съм ти и полезен - крив си и на двете упражнения и няма смисъл да продължаваш да ги правиш изобщо по този начин. Научи се да държиш гръбнака изправен и ядрото стегнато, ако ще и с точилка в ръце, а не с празен лост.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 13.01.18 13:49.
13.01.18
13:53
Предните ми два зъба са коронки защото веднъж хванах(на много тихо и стабилно, без дупки, време) дясната ръкохватка със зъби да си наместя един ремък..........
Ще се науча да ги правя без спиране, можеш да заложиш на това.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 13:54.
13.01.18
14:20
Ще ти разкажа и една история от живота ми за да обрисувам картината малко по-цветно.
Та трябваше ми контакт със супервайзер в месопреработвателна фабрика за мои си неща.
Кандидатствах в най-близката до домът ми и естествено започнах работа след седмица. Малко като внедрен агент с цел. За няколко седмици бях готов с целите си и с главния супервайзер се здушихме достатъчно за да покрия това, което ми трябваше. Обаче имах проблем, вършех обща работа и всички бяха по-добри от мен с ножа, даже някакви румънски циганета.
Какво мислиш стана- работих къртовски труд за три пъти по-малко пари от това, което изкарвам в момента над осем месеца, докато не обиколих всички(педесетина) позиции и не станах сред основните ножари там.
Така ще стане и тук.
Докато не извлека всичко, което ми е по силите да науча, няма мърдане...........
Едит:
Днес се събудих един час преди алармата защото знаех, че е ден за тяга.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.01.18 14:28.
13.01.18
15:27
казано от Bart Simpson на 13.01.18, 14:20:
.................................................
e хубаво имаш желание ве ман, аз нищо не ти казвам, просто за няколко тренировки наблегни на техниката, не е ракетна наука.
eто ти едно клипче за красота и мир.
13.01.18
15:29
Около час преди да се включиш това казах, че ще направя следващите две седмици.
казано от Alexander Krastev на 13.01.18, 13:01:
Не сваляй килата на тягата, а оправи стартовата позиция - тия кила са ти леки, но просто ги дърпаш с много крива техника. На старта изпъчи хубаво гърдите, дай плешките леко назад, стегни корема, гръбнака да е в неутрална позиция, натисни хубаво с краката в началото и заключи с гъза. Не трябва формата на гръбнака да се променя по време на движението.
Ако свалиш килата, няма да усетиш движението, достатъчно леко е това
п.с. гребането е некъф ужас, ама то и моето гребане не е еталон, та там акъли няма да давам
Мда , вижда се , че килата не са му тежки , а и изгърбването не е толкова зле,както другите казват и не е от липса на сила.Нема смисъл да се мисли конкретно върху позиции на гърди , рамо и т.н. , щото от много мислене става увисване.Ако през цялото движение мислиш за всички точки на тялото да са коректни , няма да ти се получи истински.Аз му предлагам просто да държи гърба напълно straight без никаква чупка или изгърбване и това да е още от начална точка та до крайна изправена позиция.....това да му е закон.А другите неща сами ще си дойдат на мястото.Така ще се подобри и клека , защото и там нещата са подобни , пък и там ако сложи щангата малко по-ниско на гърба ще е топгън в най-скоро време.Моя опит е скромен , но на мен така ми се получиха нещата.
Успех, Колега!
Мнението беше редактирано от XXL на 13.01.18 16:18.
13.01.18
17:11
И двете движения нямат нищо общо с това, което трябва да са...Тук трябва постоянно някой да ти виси на главата и да те коригира. Тая работа няма да стане като с транжорната, 100% ти го гарантирам.
13.01.18
17:19
Ок, разбирам малко по малко, че таа работа не е като оная.
Ще го мисля.
казано от James Hinks на 13.01.18, 17:11:
И двете движения нямат нищо общо с това, което трябва да са...Тук трябва постоянно някой да ти виси на главата и да те коригира. Тая работа няма да стане като с транжорната, 100% ти го гарантирам.
Е убава работа , казваш му , че движенията са зле...оно тва си е верно.И са кво , требва да дойде при тебе лично да му разкриеш тайната.Не е съвестно това.Разгледах ти дневника и се види , че имаш дълъг стаж с железото и си опитен,здрав си бая.В тоа ред на мисли , що не земеш с пет приказки да го насочиш човека , видно е че се бори там , нещо прай , има желание да постигне нещо.Я си мислим , че такава е и насоката на форума , да се обмени опит , да има некаква взаимопомощ.Да не земеш сега да скочиш да се сърдиш , като човек ти говорим без никаква лоша умисъл !
13.01.18
20:47
Благодаря, че ти пука и че си загрижен, но Джеймс помага, когато той си реши, че има кой да го чуе.
Нищо, че е малко като Хаус, трябва да минат няколко дни(понякога и повече) за да разбереш какво е имал предвид.
14.01.18
13:34
Барт, само да ти кажа, че при мен минаха 2 години, докато почна да си харесвам формата на клека. Раменната и нея едва наскоро сякаш понагодих. Гребането ми е ужас. Само тагата и обръщането ми идват отръки, и то мисля, че е заради пропорциите на крайниците ми 🙂
14.01.18
13:48
Вчера точно гледах как един пич обясняваше от какво значение е личностната физиология и какво отражение има върху тягата конкретно, защото това гледах и върху всички останали.
Така като ми казваш и ти колко време отнема малко по-реалистично ми изглеждат нещата, защото си мислех, че съм тъп та не успявам да се справя.
Категорично заявявам, че това са сред най-сложните неща, с които съм се захващал до сега.
На една от първите ти снимки в плочки 2017 си личи определено, че имаш дълги ръце, което по мое мнение помага за тягата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.01.18 13:54.
14.01.18
14:01
Помага за тягата, но е кошмар за всички бутащи упражнения - много по-голям ROM и по-голям необходим въртящ момент, за да се бутне тежестта. Не, че е оправдание,че съм слаб де 🙂
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.01.18 14:01.
14.01.18
14:21
Като те гледах как размяташ стоте кила, бих пропуснал последното изречение.
Аз четири години целенасочено клякам и дърпам...и все още съм далеч от форма.
Та така..за справка ,кой колко е тъп)))
14.01.18
14:51
Вие ми оправяте деня направо.
До този момент възприемах нещата много погрешно, всеки ден научавам по нещо, наистина нямах представа, че отнема толкова време.
Мислех, че само аз се мотам и не прогресирам.
15.01.18
10:22
Ся ти гледах и другия клип в тубата от снощи с 60 кила.
Както ти казах, стартовата позиция не е правилна и от там всичко отива по дяволите.
Много зад лоста си - раменете на старта трябва да са малко пред лоста.
Много си приклекнал, вдигни още малко гъза нагоре, това е тяга все пак, не е клек.
Гърба е целия във флексия, а трябва да е неутрален, пък ако имаш достатъчно мобилност и сила, може и в екстензия да го държиш, макар че на тежко трудно ще седи в перфектна екстензия.
Грешно се нагласяш за да вземеш лоста - ти клякаш за да го хванеш, а движението е по-скоро навеждане.
Значи, пробвай следното:
1. заставаш прав до лоста, така че лоста да минава над средата на ходилото ти ( цялото ходило, а не само отпред )
2. навеждаш се от таза и кръста за да хванеш лоста с раменен хват, коленете съвсем леко ги присвиваш
3. чак като хванеш лоста, сгъни коленете и приклекни, едновременно изпъчвайки гърдите, докато усетиш, че гърба ти е в неутрална позиция
4. стягаш хубаво корема и кръста
5. преди самото дърпане, обери всякакви “луфтове” от лоста - демек създай напрежение като да тръгне нагоре лоста, но без още да дърпаш силно
Като нагласиш стартовата позиция, после движението е супер естествено и няма какво много да му мислиш, а просто се разгъваш в коленете и таза.
И пак да кажа, че тия 60 кила са много леки, не знам дали с тях ще усетиш движението, защото като е леко, тялото може да ползва грешна моторика, просто защото не се налага да работят всички мускули.
Виж на тия снимки какво имам предвид:
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 15.01.18 10:37.
15.01.18
10:26
Даааа, още малко светлина.
Благодаря,Сашо.
След малко отивам за бутащи, но ще опитам.
Почти същото чух като коментар за вчерашната “тяга”.
15.01.18
12:19
Бутащи -Б:
Супер серии
1. Раменни преси-дъмбел, стоеж1#8-22.5 кг в ръка
1.1. Преден клек1#8-60 кг
Тази по 2
2. Хоризонтален лег-тесен хват- 1#8-65 кг
2.1 бедрени екстензии1#8-80 кг
Тази по 3
3. Бутане на дъмбел, полулег-1#6-27.5 кг в ръка
3.1. Бедрени сгъвания1#8-75 кг
Тази по 3
4. Кофи-1#12+15 кг
4.1. Въртене на диск пред тяло1#8-15 кг
Тази по 3+ четвърта серия на кофите.
5. Суинг до вертикала5#15-15 кг
Изморен бях, още щом се събудих знаех, че няма да е силна тренировка.
Започнах я с мисълта за края.
Както и да е, изпотих, натоварих, качих някои килограми.
Нещо отесняват потниците, а плочките си стият непокътнати, може би пораствам по малко.
Нито кантар обаче съм гледал нито обиколки, то няма и за какво, дисковете по лостовете говорят повече от всяка рулетка или кантар.
Спорна седмица на всички.
15.01.18
13:21
В една подпийнала вечер попълних анкетната карта на хелс китчън и току що ми звъннаха за кастинг.
To be or not to be…....
Ти ще си единствения шеф по плочки. Обикновено са или кюфтета, или които са злояди са сухи пръчки.
15.01.18
13:26
Бе не го понасям ама лоша реклама няма.
А и то в БГ едишъна едва ли са отделили бюджет да го поканят.
Имам преимущество защото имам опит в кулинарни състезания и то в телевизионна фаза, но нещо нямам сили да захващам подобно нещо отначало, грамадански стрес е и малко неблагодарен.
Имам време да помисля.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.01.18 14:35.
казано от Bart Simpson на 15.01.18, 13:21:
В една подпийнала вечер попълних анкетната карта на хелс китчън и току що ми звъннаха за кастинг.
To be or not to be…....
To be разбира се,100 000 лв няма да ти се отразят зле предполагам. Само дано да няма някакви кофти условия от задължаващ тип във формата.
15.01.18
14:57
Винаги има, а и тея пари са за някой друг вече предназначени.
В такива състезания никога не се ходи за победа, тя е ясна от преди това, ако не отида, след първите два епизода ще ви кажа кой ще спечели.
Абе кофти е така да се изказвам, нека се надяваме, че са направили нещо достойно и истинско.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.01.18 15:31.
15.01.18
15:35
Благодаря, Димас, изначално шанса да го реша е адски минимален, много ще ми се оплете ежедневието.
В този период(когато ще се снима) има два големи празника тук и два лични.
Преди малко казах на съпругата ми и тя ми намери билет вече, много подкрепя идеята, но...........
Коя е тази мацка?
Божана, спечели последния мастър шеф и ся има рубрика “Модерната балканска кухня” по 24кичън.
15.01.18
15:48
Някой ме беше питал дали ги гледам тези предавания, но представи си да се прибереш след работа и да гледаш за работата си.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.01.18 15:48.
Еми може би зависи от настройката, аз гледам понякога ФешънТВ behind the scenes като имат. Или по НешънълДжиографик.
15.01.18
15:57
.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.01.18 23:50.