Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.06.17
23:01

Ей...да не закачате бирата.

Bart Simpson

18.06.17
23:04

казано от Боян Д. на 18.06.17, 22:59:

казано от Нейт Диаз на 18.06.17, 22:55:

Бояне, да аз съм чувал за калориен баланс, ама ти май не си

Хубаво, значи като искаш да отслабваш, не трябва да пиеш бира и да ядеш ябълки, щото трудно се отслабва с тях, а?

И аз не схванах къде е работата с ябълките,но явно си има нещо предвид пича.

Bart Simpson

18.06.17
23:09

казано от nervak на 18.06.17, 23:01:

Ей...да не закачате бирата.

Ман,аз средно стигах до осем бири на ден и честно не си виждах оная работа като ходех по първата нужда.
Но ще ви споделя мое мнение,когато спрях хляба и другите въглехидрати и оставих само бирата и малки количества бобови и картофи,продължавах да свалям обиколката на корема.
Сега обаче вече съм във фаза,в която зациклих малко, знам че колкото повече напредваш,толкова по-бавно стават нещата.
Затова искам да изчистя грешката на следващо ниво и свалих бирата до две.
Ако нямаш някакви сериозни намерения за релеф за списание или близо до него смятам,че бирата не е враг,от това не следва,че искам да се снимам в списания,за лично удоволетворение е и за моета прекрасна съпруга.

Dizzy

18.06.17
23:09

Без бира е по-добре.

1 ябълка ти е средно 300г.
6 ябълки- 1кг. 800г.
100г ябълки - 52 кал, 13 въглехидрати
1кг 800г. ябълки - около 900 кал, и 230г. въглехидрати. И това само от ябълки. 230г въглехидрати, а със сигурност ще яде още неща, едва ли ще му останат толкова въглехидратите.
Относно бирата няма какво да коментирам, дадох ви статиите, които изграждат моето мнение за алкохола.

Или аз нещо наистина съм в грешка и не разбирам някои неща, или вие не можете да разберете какво имам предвид. Не изключвам и аз да не разбирам нещо както трябва.

Bart Simpson

18.06.17
23:11

казано от Dizzy на 18.06.17, 23:09:

Без бира е по-добре.

да миииии,виж къ са изпоти.

Bart Simpson

18.06.17
23:16

казано от Нейт Диаз на 18.06.17, 23:10:

1 ябълка ти е средно 300г.
6 ябълки- 1кг. 800г.
100г ябълки - 52 кал, 13 въглехидрати
1кг 800г. ябълки - около 900 кал, и 230г. въглехидрати. И това само от ябълки. 230г въглехидрати, а със сигурност ще яде още неща, едва ли ще му останат толкова въглехидратите.
Относно бирата няма какво да коментирам, дадох ви статиите, които изграждат моето мнение за алкохола.

Или аз нещо наистина съм в грешка и не разбирам някои неща, или вие не можете да разберете какво имам предвид. Не изключвам и аз да не разбирам нещо както трябва.

Разбирам чудесно какво казваш,но знаеш ли че и в селарито има калории,а тялото разходва повече за да го разгради отколкото получава,така че самия факт,че го ядеш те вкарва в дефицит.
Ябълките са по-скоро по близо до 40 калории.
П.п. Един приятел-счетоводител казваше,когато планираш нещо,сложи 50% грешка и ако ти отърва давай.
П.п.2ето още една главоблъсканица(надявам се да ви е интересно):
В музея на Салвадор Дали има един експонат,който и уредниците нямат представа защо е представлявал интерес за патрона на музея.
Въпросът е:
Какъв точно е този предмет?
(Dizzy,тази не е за Google)

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.06.17 23:47.

Dizzy

19.06.17
00:03

Дъждовното такси?

Bart Simpson

19.06.17
00:05

казано от Dizzy на 19.06.17, 00:03:

Дъждовното такси?

Е историята на дъждовното такси е добре позната на всеки фен на ексцентрика,а и то е гробница,не бих го нарекъл експонат.
Ми са чини, че ш ми са получи скоро,а?
И още един приятел,на Кайзер Созе секунданта.......Gabriel Burns

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 01:34.

Bart Simpson

19.06.17
12:37

Така,малко по същество защото Кольо вече отбеляза разнородността на писането в моя дневник.
19/06
Тренировка-крака:
Музика-“in flames”-album-“colony”,гост музикант-Дейв Лумбардо-барабани,оригинално-Слеър.
Супер серии:
1.Повдигане на прасци от стоеж:
5x15+45кг
Сателит-abdominal-65кг
2.leg extension:
5x15+60кг
Сателит-накланяне встрани с дискове:
2x15
3.leg curl:
5x10+45
Сателит-усукване с щанга:
В двата края x15кг
4.Повдигане на прасци от седеж-”смит машина”:
1x15,1x15,1x13,1x13,1x10+100кг
Сателит-abdominal-65кг.
Всичко в два кръга:
Първият-30 минути
Втория-не успях да го завърша,дойде ми много.
Машината показва-450 калории и от общо 60 минути -50 са пикови,много пот излях.
Храна:
Закуска,след тренировка-4 патешки яйца с масло,сирене и олио от трюфели.
Обяд:
400гр ли чи-обелено и без костилка около180 гр,150гр боровинки.
Следобед или при вечер една лека салата със зехтин.
Вечеря само ядки и едно авокадо.
Бири имам2.
Половин бутилка вино от снощи.
Сигурно ще я глътна с авокадото.
Отговора на закачката от снощи е -камък.
Един камък има изложен,който никой не знае защо е там,но такъв си е бил човека-и посмъртно се присмива на търсещите логика в напрактика нелогичното.
Закачка за деня:
Коя е най-старата действаща столица и на коя държава е столица към момента?
И два скриин шота за малко забавление,защо съм го правил и как съм оцелял оше не знам,ама като ни се кара през лятото.....

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 12:55.

Dizzy

19.06.17
12:46

Това го знам, но ще затрая
..
Не те ли боли кръста от наклоните встрани с тежест?

Bart Simpson

19.06.17
12:50

казано от Dizzy на 19.06.17, 12:46:

Това го знам, но ще затрая
..
Не те ли боли кръста от наклоните встрани с тежест?

Болеше ме в началото,започнах с по пет кг,всички супер серии ги правех със сателит-abdominal-но трябваше да разнообразя с нещо.Ако си изпъчен напред докато ги правиш не боли кръста,поне мен.

Ако влагахте сущите усилия над щнгите както на чат-спама, чудеса щяха да се случват.

Bart Simpson

19.06.17
13:21

казано от Светослав Захариев на 19.06.17, 13:07:

Ако влагахте сущите усилия над щнгите както на чат-спама, чудеса щяха да се случват.

Всекиму-според заслугите.Дай дефиниция за-чудеса и защо реши,че някой е поставил за цел-чудеса да се случват?
И вообще не искам да споменавам за  ефекта от полагане на минимални усилия за разлистване на книга,която не е за оцветяване........

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 14:29.

Gogo

19.06.17
13:33

За някои хора, чатът не е усилие, та не бих лежал на тази кълка. :>

Dizzy

19.06.17
13:42

Захариев, хм, аз такова ще ставам балерина.
Тяга ми се дърпа, та ми се реве, но съм дала малко назад и се концентрирам над друго.
И нека силата бъде с теб :-)

Bart Simpson

19.06.17
13:44

казано от Dizzy на 19.06.17, 13:42:

Захариев, хм, аз такова ще ставам балерина.
Тяга ми се дърпа, та ми се реве, но съм дала малко назад и се концентрирам над друго.
И нека силата бъде с теб :-)

И силата с теб,нека бъде.
Йодаааааааа

VS

19.06.17
16:20

Според мен има генерално несъответствие между поставената цел и храненето.

Bart Simpson

19.06.17
16:45

казано от Vlad Stoyanov на 19.06.17, 16:20:

Според мен има генерално несъответствие между поставената цел и храненето.

Думай,къде виждаш грешката,да ми помогнеш да я изчистя.

VS

19.06.17
17:16

На първо място алкохола е в повече. Прости въглехидрати също има в изобилие. Нямаш качествен източник на сложни въглехидрати, както и количеството протеин куца.

Bart Simpson

19.06.17
17:35

казано от Vlad Stoyanov на 19.06.17, 17:16:

На първо място алкохола е в повече. Прости въглехидрати също има в изобилие. Нямаш качествен източник на сложни въглехидрати, както и количеството протеин куца.

Първо,всички алкохолици са изпити на чируси,второ съм описал два дни храна,ако не искам да вземам добавки ми трябва широка гама от храни.
В това,днешното ядене, протеина е около 35%.
Всъщност са по-малко протеините.
Дай ми пример за едно ядене съобразено с целите ми и с около 1500 калории или малко повече както е моето за днес.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 17:50.

VS

19.06.17
18:42

Не мога да ти дам пример как да се храниш, примера за по-ефективното хранене мисля,че трябва сам да си го дадеш. Като гледам имаш хъс и познания, редовен си във форума, та ми е чудно защо допускаш толкова елементарни грешки?

Bart Simpson

19.06.17
18:50

казано от Vlad Stoyanov на 19.06.17, 18:42:

Не мога да ти дам пример как да се храниш, примера за по-ефективното хранене мисля,че трябва сам да си го дадеш. Като гледам имаш хъс и познания, редовен си във форума, та ми е чудно защо допускаш толкова елементарни грешки?

Проблема, е че го карам само на хъс,познанията ми в тази сфера са толкова откъслячни,че понякога сам си се смея на себе си.
Лошото е,че имам достъп до всевъзможни храни,заради местолокацията на битието ми в момента и искам от всичко да ям.
За мен разнообразното хранене в семейството ми е приоритет номер едно.
Сега заради конкуеста, в който заявих участие ще трябва да променям нещата.
Завърших етапа,в който е необходимо просто да спреш хляба,сега трябва да изпипвам нещата.
Следваща спирка-спиране на бирата.
Още по-ниски калории.
И до тук съм със знанията.
А ми предстои и много дългоочаквана отпуска и бая се накиснах,ама важно е състезание да има,плочките вече като самоцел са второстепенен фактор.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 18:54.

Gogo

19.06.17
20:20

Кво да ти кажа, брат.

За тва лято, то се видяло, че ни плочки, ни нищо няма да видиш, ми я по-хубу помисли, дали не е по-добра идея, да вземеш да изпънеш кожата. :>

За да изкараш плочки, трябва да изкараш трап, ама без упражнения за трап.
Демек, трябва да станеш адски корав с мега мускулатура, безогледно шкембака.
Ама за да стане това, иска си... Какво? Яко манджа и тежка щанга.

Като направиш мощни мускули, те ще искат много пауър за да бачкат. Много тунджа, все едно си си взел някъв 8-мак да караш. Колко сипиш, толкоз изгаря. Та ще можеш да си нагъваш обилно, ама все пак, нали, само 100 октана, да ти е кеф на душата.
Може да прочетеш за ВМНВД. Ама ти с тоя хляб, не знам как ще се впишеш да ядеш само сланина на скара без ляб. : Д

Може да видиш и за фастинг, фистинг и подобни. : Д - това е супер, ако изпитваш болка да ядеш по малко. За няколко дни свикваш по цял ден да не бараш нищо и вечер да са намуаш, ама да са намуаааш..., ама много здраво! После лягаш и ... фистинг : ДД
Все пак, по 7 пъти на ден ядат само хобитите и българите на ол инклузив.

Ся, като станеш супер як с тумбак, вече може да не искаш плочки. Т.е., ще искаш, ама няма да искаш. : Д ...В смисъл, няма да ти се жертват бицагите заради едните плочки, дет днес ги има, утре ги няма.

Това е скромното ми лично мнение по въпроса.

Мнението беше редактирано от Gogo на 20.06.17 00:36.

Bart Simpson

19.06.17
20:25

Благодаря,че го сподели с мен,въпреки,че го асимилирах на не повече от 80%.
Към днешна дата-цел плочки.
Хляб не съм ял,не помня от кога,само казвам,че ми се иска.
За утре и бира няма да има.

19.06.17
20:28

Иска да каже, че трябва да правиш тяга и да ядеш яко 😄

Carbohydrate

19.06.17
20:31

казано от Vlad Stoyanov на 19.06.17, 17:16:

Анатема)))) само алкохола не барайте, че ще става лошо)))......къде сте виждали дебел алкохолик?!))))...трябва повече алкохол, според мен и със хляб само))) - това е шега, разбира се, но пък, аз си пийвам и не само аз от форума, мисля и имам горни плочки)) + една палачинка на долните)).....ама не съм се и стремял да имам преса никога......хляб също ям вечер, черен....някой път пица).....ОБАЧЕ имам мускули и както пише в горният пост на Гого, това всичко изгара от минала тренировка 🙂

Bart Simpson

19.06.17
21:25

казано от CottageCheese на 19.06.17, 20:28:

Иска да каже, че трябва да правиш тяга и да ядеш яко

Разбрах,но знаеш за тягата.
Метадонова програма започвам хахахаха.
Отговора на последнатабзакачка:
Дамаск-Сирия,най-старата действаща столица,повече от 5000 години.
Ето я и новата:
Коя е първата чернокожа певица изиграла-Кармен и коя година?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 22:01.

19.06.17
22:27

Заеби...чернилки и опера.

Gogo

19.06.17
22:56

Хахахах.. Расизан!
Помня аз случката с негъра в залата ти, Нервак! : ДДД

Dizzy

19.06.17
23:25

Shirley Verrett
А годината ме е срам да я напиша.

Bart Simpson

19.06.17
23:26

казано от Dizzy на 19.06.17, 23:25:

Shirley Verrett
А годината ме е срам да я напиша.

1973-а
BTW-днес пропуснах да впиша едон следобеден крос-4км.
От утре всеки ден,днес кратичко за да видим как са коленете.
И тъй катоDizzy,отново разпра закачката ми за деня ще ви дам още една,която ми е много шокираща и смятам,че ще смая доста от вас,та:
Коя година и къде,за последно в човешката история е имало узаконено робовладелство?
Данни от машината:
Крачки-14 000
Калории изгорени-3700
Изминато разстояние-11.7км
Минути в пик-85
Максимален пулс за деня-156
В крайна сметка храната удари-2000
Ще сложа дефицит не повече от 1000.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.06.17 23:50.

Bart Simpson

20.06.17
12:47

Здравейте.
20 юни.
Тренировка-гърди,гръб:
Музика:
“Offspring”,албум“Ignition”
Супер серии:
1.Лежанка:
5x5-60kg
Сателит-abdominal-65kg
2.изтегляне на тежест зад гърба от седеж:
5x5-60kg
Сателит:
Навеждане в страни с дискове-15kg в ръка
3.флайс:
5x5-17.5kg-в ръка
Сателит-усукване с щанга-2x15 в двата края.
4.кофи:
5x5+20kg
Сателит-abdominal-65kg
5.железен кръст:
5x5-30kg на всяка страна.
Сателит-навеждане в страни с дискове-2x15
6.сваляне на дъмбел през глава с изпънати ръце от напречен лег на лежанката(още не знам как се казва):
5x5-25kg
Сателит-усукване с щанга-2x15kg в двата края.
7.pectoral machine:
5x5-60,60,60,65,70kg
Сателит-повдигане на крака от вис:
10,10,10,10,7+5kg на всичките.
Вчерашния крос май малко обърка нещата,влачих се през залата през цялото време.
Едвам завърших за малко над час.
Машината показва -420 калории
21 минути в пик.
Ще завърша седмицата по този начин и мисля от следващата да намаля тежестите и да увелича брой на повторения.
Също мисля да включа 15 минути кардио със средна интензивност.
Крос ще има два или три дни в седмицата, не знам още как ще дойдат нещата с програмата и времето.
Храна:
Закуска няма да има,вчера хапнах доволно.
Обяд-половин печено пиле със салата от сурово селари и сурови гъби.
Вечеря:
Спанак с яйца и сушени домати.
Едно междинно-ядки и второ междинно -круши и диня.
Бира x 2
Всичко по мои и на кантара сметки,тр да е под 2000-но толкова ще запиша.
Въпроси:
Ако възнамерявам да намаля мляко и производни да започна ли да приемам калций на таблетки или печени и смляни черупки от яйца?
Отговор на закачката от вчера:
Последно отхвърля робовладелството-Мавритания.
Дръжте се,това е шок-
През 1981-ва година.
Ето я и днешната:
Какъв е маршрутат на първата трамвайна линия в София и какъва е била задвижващата сила?
Успех и късмет на всички.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 12:52.

20.06.17
12:48

казано от Bart Simpson на 20.06.17, 12:47:

Ще завърша седмицата по този начин и мисля от следващата да намаля тежестите и да увелича брой на повторения.

Защо ?

Bart Simpson

20.06.17
12:50

казано от Ivan на 20.06.17, 12:48:

казано от Bart Simpson на 20.06.17, 12:47:

Защо ?

Ами доколкото изчетох за рекеф и респективно-плочки,което е целта на следващите шест месеца,се правят по осем-десет повторения.
Ако съм в грешка, моля да ме поправиш.

20.06.17
12:52

За релеф се свалят мазнини. Тренировка за релеф няма

Bart Simpson

20.06.17
12:54

Значи казваш да си продължавам така?
Което всъщност от гледна точка на състезанието би било и доста по-честно.
Защото трябва да сравним подходите,а не крайните резултати,хм,трябва да преосмисля плана.

Gogo

20.06.17
13:11

Ти калориен баланс, такива работи, смятал ли си? Как определяш нужния ти брой калории?

То последните запаси от мазнини са на тумбака. Значи, за да ги изчистиш там, трябва да разкараш първо от останалите места, като заедно с мазнините, с този начин на хранене, ще се стопят и мускулите. С по-малко мускули, по-малко свършена полезна работа. Да речем, че примерно, ако тръгнеш да тичаш или бягаш, забравих коя беше обидната дума, ще ускориш процеса на топене на мазнини. Ама ще ти висне и кожЪта. : Д

Има такова схващане, не знам още актуално ли е, че ако топиш мазнини, не можеш да качваш мускули, което по мое наблюдение, не е вярно. Та би могло и да качваш мускули и да топиш мазнини, но за това си иска почти прецизно подбиране на вид и количество храна.

Ти, например, бягаш от мазнините, като дявол от тамян. Чел съм разни работи, че тялото има нужда от вода и мазнини. Ако не приемаш такива, то ще ги задържаш. А ако приемаш, плюсовете са много.

Говориш за промяна в броя повторения  и намаляне на тежестта. Първо да те попитам, тези повторения с тези кила, дет си описал в тренировката си, колко далече си от отказа след последното си повторение от всяка серия?

Глей да не станеш само скини фет тип, че тогава вече... :>

п.с.: четох по-горе, че и добавки не искаш никакви. Поне от ветеринарната аптека си вземи един Селед, да не те хване клеката, щот гледам и не клекаш.

Мнението беше редактирано от Gogo на 20.06.17 13:19.

Bart Simpson

20.06.17
13:39

Не съм много далеко от отказа на последната серия на повечето,някои не успявам да ги завърша.
Лежанката,например с 60кг имам дни, в които не ми предатавлява проблем(като днес например).
Обаче имам дни,в които не мога да я завърша.
Железния кръст с тази тежест съм далеко от отказ.
Това от напречния лег с дъмбел в ръце през главата сваляне(как да му е#а майката се казва,няма ли да ми каже някой),направо ме мачка.
В общи линии не послушах да увеличавам всеки път щом успея да направя пълните серии и правя една затвърдителна седмица и след това увеличавам.
Не знам дали съм прав, но досега само така увеличавам.
За добавките,извинете ме,това си е мое схващане,не искам.
Ако съм научил нещо от плувните маратони,то е че трябва да завършиш с темпото,с което си започнал.
Няма да държа дефицит от 1000 калории за шест месеца,но смятам че дефицит от 400-500 дневено ще свърши работа.
Тялото ми е много продуктивно и реагира изключително бързо на промени,ще заложа на това.
Водата ми никога не пада под 4.5-5 литра на ден.
Имам поне две ходения по втората нужда на ден,които са само вода.
П.п.явно е че прецаках отпуската,ще летувам на Синеморец,някой знае ли прилична зала в района защото това,което видях в нет-а е плачевно.
Имам възможност да пътувам до двайсетина км сутрин,защото останалите членова на семейството са поспаланковци.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 15:25.

Dizzy

20.06.17
15:45

“Тичане” е обидната дума 😄

Гледам бистрите стратегия. Нервака не знам каква бира вари, но бялото му вино е трепач, за това стратегията е ключова. Барт, до сега какво си решил горе-долу за храната и тренировките, би ли обобщил?

Моя прочит на препоръките до момента:
1. Тренировки в зала с пределни тежести за мускулна маса (тягата хич не е задължителна за цел плочки, между другото....)
2. Запазване на разнообразното хранене, даже и малко бира може, но да се практикува фастинг
3. Заради състезанието трябва да се отбелязва в дневника поне грамажа на поетата храна.

Лична препоръка, ако ще навлезеш в дебрите насметките е в никакъв случай да не падаш под твоя BMR (за момента ми го изчислява приема да не ти пада под 1,785 kcal).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1