15.08.17
21:42
Разкрача ми, за да ми е спокойно и стабилно ми идва малко по-широко от раменете, ок ли е?
П.п. Б#х от нетърпение за утре направих до сега поне 150 клека из хола и банята и верандата, много ми е яко, супер стабилно се чувствам като клекна.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.08.17 21:46.
15.08.17
22:26
Барт, на точното време съм нагласил това видео на Алън Трал, относно широчината при клека.
Мнението беше редактирано от NightCrawler на 15.08.17 22:28.
15.08.17
22:37
Цар, опитах го и точно лактите fit-ват идеално.
15.08.17
22:49
Ми някакъв тип с над сто хиляди гледания на видео......
За мен е показателно.
15.08.17
23:31
казано от nervak на 15.08.17, 22:43:
A този брадатия какъв е точно,че следвате инструкциите му?
Метълист, тва на мен ми е достатъчно 🙂))
15.08.17
23:33
Не знам, ама зверски прилича на кумът ми-на сватбата каза-”....и като имате деца, аз Ш ги уча да псуват....”
Пред всички баби,лели,вуйчовци.
Същия металист,брада до кръста и коса до газЪ.
Моугли му викаме.
15.08.17
23:46
Барт, следвай съветите на Сашо, защото така като гледам ще стане: “Много баби, хилаво бебе”
Ти още не си сложил лоста на гърба, а вече гледаш клипове за лоу бар. Позицията на краката е индивидуално. Всеки има различна механика и мобилност. Не гледай сега никакви диаграми и инструкции. Направи каквото ти казва Сашо и като сложиш лоста на гърба, качи едно видео. От там ще се види мобилноста ти, стойката и ще ти се каже кое да коригираш.
15.08.17
23:53
Това е планът ми и е в действие,преди малко писах, че съм направил поне 150 клека, вече са над 250, у дома,много ми е готино и ще питам и ще уча, хилави бебета тук няма.
Сашо е ясно, че е капацитета, но няма лошо да чуеш всеки, на който му пука.
Аз усещам добронамереността във всеки ред.
В случея ти си пристрастен.
От теб също съм възприел доста.
Благодаря, че мислиш за добруването ми.
16.08.17
00:10
Не е задължително да следваш Сашо, има предостатъчно клипове в нета. В случая той дава най- добрия съвет. Да клекнеш естествено, както на теб ти е удобно, без да гледаш диаграми.
Ако имаш сериозен проблем той ще се види на видеото.
Тук не става въпрос изобщо за пристрастност. Колкото повече мнения ти напишат, толкова по объркан ще ставаш. Според мен, вече получи два грешни съвета, но няма да ги коментирам защото стажа ми не позволява.
16.08.17
00:18
Да не си пил хапче за умереност?
За Дизи или добро или нищо в моя дневник,за нощния също.
Спок, Сашо го слушам с две уши.
16.08.17
00:20
Ще ти разкажа моята история. Започнах да клякам. Кляках по усет. Всичко си беше ок. Качих един клип във фейса и се започна. Разтвори още краката, отвори стъпалата и всякакви подобни съвети. Брей мама му стара, не ми е удобно с по широк разкрач. И като се разкрача, като ставам събирам коленете на вътре Отварям още стъпалата на вън, започват да ме болят коленете. Изнервих се и започнах да си клякам по моя си начин.
Като започнах да тренирам със Сашо му пратих контролни клипове да ми види нивото. За клека нищо не казва. Питам го:
-Сашо,не забеляза ли, че краката ми не са ок?
-Нищо ти няма на краката 😄
П.п. Човек трябва много да разбира, за да даде съвет на друг човек с различна механика, каква позиция на краката да има.
Мнението беше редактирано от Barberian на 16.08.17 00:49.
16.08.17
00:25
Виж, в моето ниво на незнание е много трудно да ми се подскаже защото не знам какво да питам.
На мен ми е идобно да клякам.
Снимах се, нелепо е, но ще го кача.
Направих 50 от сефте.
Добре, че ти ме научи как да качвам видео.
П.п.имайте предвид, че никога не съм клякал до преди днес.
16.08.17
00:26
Това, че имам различно мнение по някои въпроси не значи, че не харесвам другите събеседници 🙂
16.08.17
00:29
казано от Bart Simpson на 16.08.17, 00:25:
Виж, в моето ниво на незнание е много трудно да ми се подскаже защото не знам какво да питам.
Направих 50 от сефте.Добре, че ти ме научи как да качвам видео.
П.п.имайте предвид, че никога не съм клякал до преди днес.
Видя ли как се чудеше колко да са ти широки краката🙂 Защото вече главата ти е объркана. Няма нужда да пробваш с дъмбели, има много работа по теб, но аз не се наемам. Ще купуваш малц, най- вероятно 🙂
16.08.17
00:30
С нищо казано от мен не съм провокирал последно-написаното от теб.
Аз си обичам моето сито, много лесно и бързо разбирам с кой искам да общувам.
За жалост настройва всички останали на 180 градуса от мен.
16.08.17
00:33
казано от Никой на 16.08.17, 00:29:
П.п.имайте предвид, че никога не съм клякал до преди днес.Видя ли как се чудеше колко да са ти широки краката Защото вече главата ти е объркана. Няма нужда да пробваш с дъмбели, има много работа по теб, но аз не се наемам. Ще купуваш малц, най- вероятно
Абе и аз като се гледам съм като Пинокио малко ама това е........ Процес.
Схванат изглеждам, така и се чувствам, но началото е поставено.
А за какво е малца?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.08.17 00:33.
16.08.17
00:35
казано от Bart Simpson на 16.08.17, 00:30:
С нищо казано от мен не съм провокирал последно-написаното от теб.
Аз си обичам моето сито, много лесно и бързо разбирам с кой искам да общувам.
За жалост настройва всички останали на 180 градуса от мен.
Не съм имал намерение да пиша лошо за другите събеседници които спомена, нито да споря или да се дразня. Това имах предвид🙂
16.08.17
00:37
Дийл, ама за какво е малца?
16.08.17
00:37
казано от Bart Simpson на 16.08.17, 00:33:
казано от Никой на 16.08.17, 00:29:
П.п.имайте предвид, че никога не съм клякал до преди днес.Видя ли как се чудеше колко да са ти широки краката Защото вече главата ти е объркана. Няма нужда да пробваш с дъмбели, има много работа по теб, но аз не се наемам. Ще купуваш малц, най- вероятно
Абе и аз като се гледам съм като Пинокио малко ама това е........ Процес.
Схванат изглеждам, така и се чувствам, но началото е поставено.
А за какво е малца?
Когато Сашо се е наел да дава съвети, аз не се обаждам🙂
До колкото знам той пие малц🙂
16.08.17
00:39
Ясно.
Ще видим какво ще излезе от цялата работа.
“.......аз не се обаждам.....”.
Не се връзва с последните ти няколко мнения.
Виж, машина, благодаря ти за вниманието, оценявам го, честно.
Аз се радвам на всяко включване, на всеки.
Важно е, че ми е добро и ще има развитие както гледам.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.08.17 00:42.
16.08.17
00:45
Не се обаждам, в смисъл не давам съвети за клек. Единствения съвет който ти дадох е да следваш инструкциите на Сашо 🙂 Както и да е. Отеглям се в покоите си🙂
16.08.17
00:46
С балдахин ли са?
Както казах-благодаря.
16.08.17
03:09
Това на клипа е някакво извращение м/у добро утро и клек. Пробвай се срещу стена да клякаш
16.08.17
08:18
Барт, аз пак да се “изокам”, въпреки че, стажа ми с работата с тежести е минимален.Коментарът на момчето за клека срещу стена е много ценен, непременно го пробвай!Навремето като се занимавах, няколко пъти бях на семинар при един дръпнат тип, който показа някои доста ценни неща относно разтяжките, преди зениците на очичките му да се превърнат в знака на долари (като в анимациите с чичо Скрудж). 🙂
Навеждаш се много напред, наистина, не знам какво е “добро утро”, ама ако сложиш по-голяма тежест има вероятност да стане “лека нощ”.
Искам да ти предложа нещо, което не знам как да ти обясня (ще потърся картинка после), относно индивидуалната широчина на стъпалата при клек - то е следното (ще се опитам, де):
1.Застани прав със събрани стъпала.
2.Отвори пръстите на 45 градуса, спрямо петите.
3.След това отвори петите на 45 градуса, спрямо новата позиция на пръстите на краката.
4.И накрая отвори отново пръстите на краката на 45 градуса спрямо последното положение на петите.
За разтяжка, кръстосай ръце и обхвани колената с противоположната ръка на всеки крак, задържайки ширината между тях, докато се опитваш да седнеш.
Когато стигнеш до максималната за раздвижеността на ставите ти дълбочина, остани така без да се изправяш. Бедрата ще се изморят и ще престанат да се “борят”, а на таза ще му се наложи да падне повече.
Не знам дали е разбираемо, както казах - ще потърся картинка или видео, но наистина, трябва да си го усетиш по теб!
ПС: както казах, просто искам да ти предложа - съвета ми е приятелски, не професионален и споделям неща, които на мен са ми повлияли благотворно.Твоята работа е да прецениш, как ще стигнеш сам до оптималната за ТЕБ форма, по най-безопасния начин.
Мнението беше редактирано от NightCrawler на 16.08.17 09:35.
16.08.17
09:35
Много nice.
За мен приятелски съвет е ценен колкото професионалния.
Малко ми е сложно да схвана описаното, но ще го изчета няколко пъти.
Събудих се с ненормална мускулна треска, за съжаленое днес ще си почина, грозна работа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.08.17 09:37.
16.08.17
09:42
Това щях да коментирам вчера, че 250 клека са сериозна работа, особено за пръв път и дали ще може да си обуеш панталона утре.. 🙂
А ти май над триста+ си изпраскал, ако предположим поне една “репетиция” за клипа 🙂
Отивам да ти направя една картинка, относно ширината на краката, не можах да намеря.
16.08.17
09:45
Репетициите са -не знам колко ама клиповете са пет хахаххах.
16.08.17
09:47
Майко мила... 🙂))))
16.08.17
09:55
За краката го схванах,като диско танц от 80’-те нали?
16.08.17
11:04
Почти 🙂
16.08.17
11:38
Много ти благодаря.
16.08.17
11:38
Много ти благодаря.
Майко мила, след малко съм на работа.
Краката ми са на гювеч.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.08.17 11:45.
16.08.17
12:02
казано от NightCrawler на 16.08.17, 11:04:
Почти
Познавам един тип, носи 48-ми нобер обивки, ако вкара тази позиция ще направи шпагат.lol lol.
16.08.17
12:34
казано от Bart Simpson на 16.08.17, 12:02:
казано от NightCrawler на 16.08.17, 11:04:
Почти
Познавам един тип, носи 48-ми нобер обивки, ако вкара тази позиция ще направи шпагат.lol lol.
Сега...разбира се, че има и изключения, както и надявам се си подразбрал, че това с 45-те градуса не е някакъв “канон”, а си зависи от мобилността на глезена и коляното.Извиваш пети и пръсти дотолкова, че във всяка от междинните позиции да се чувстваш стабилно стъпил и без да губиш равновесие (както и да не чувстваш дискомфорт в коленете особено), докато си още прав!
16.08.17
12:35
Разбрах те чудесно и съм сигурен, че ми помага да си намеря точната позиция.
Само се пошегувах защото се сетих за Генчо-стъпката.
16.08.17
12:42
Трябва ти също така мобилност в таза. Даже да застанеш добре, ограниченията идват поради липса на мобилност. Ако успея да намеря клипа по който повиших мобилността, ще го пратя. Също и разтягане преди и след тренировка😉
16.08.17
12:49
Да, задължително ми е.
Усетих, че точно там са ми ограниченията.
Не предполагах, че е толкова трудно.
Но знаете ме, трудно се отказвам.
16.08.17
13:19
С тия 200+ клека най-много някоя сухожилие да изгърми.
Сашо ти каза рецептата - взимаш дъмбел и почваш да правиш гоблет-клекове - това е най-лесният и естествен вариант на клек с добавена тежест, който ще те научи на правилната механика, стига да спазваш основните принципи - гърдите изпъчени, корема стегнат, натискаш през цялото стъпало, клякаш до долу, без да се гъзиш, а пускаш таза надолу между краката ( ясно е, че ще има движение назад, за да запазиш баланс, но идеята не е да се дупиш и навеждаш излишно ).
Разкрача и завъртането на пръстите на краката са индивидуални и ще си ги нагласиш като почнеш да правиш гоблет клека. Правилото е като клекнеш долу, коленете да гледат в посоката на пръстите на краката и да са горе-долу директно над тях, може малко по-напред от тях да са, това зависи от пропорциите на тялото ти.
16.08.17
13:26
Благодаря.
Абе от излишен ентусиазъм снощи се увлякох, вярно е.
Амя нали знаеш-я да пробвам още веднъж и още веднъж.
Ще се пазя както казах по-горе.
Определено ще ви държа в течение.
Още веднъж благодаря на всички за отделеното време.