Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.08.17
11:00

Айде и аз да кажа за Атлетик, че ходих няколко години и ми харесваше много.

Това със солената такса за първоначално посещение го има. 10-15 лева е едното посещение, но ако ти е харесало и си купиш карта поне за 1 месец на излизане след първата си тренировка, ти ги приспадат, т.е. тренировката ти става евтина като с карта.

Имат си 1-месечни абонаменти, просто не е много изгодно, целогодишните бяха суперизгодни - излизало ми е по 17-20 лв на месец, което е нищожно за такъв чист, голям и поддържан фитнес.

Аз лично адмирирам политиката с “външни” обувки да не се влиза във фитнеса и да е чистичко. Относно потта, навсякъде те приканят да ползваш хавлии на уредите с облегалки, също има навсякъде дезинфектанти и хартиени кърпи и всеки си ги ползва редовно. Въобще на мен ми харесваше тази чистофайщина, най- чистия и приятно миришещ фитнес, който съм посещавал.

В банята водата се пуска с карта, защото има разни оферти, в които не влиза душ и са по- орязани откъм цени. Не влиза и безплатна хавлия и други там екстри (разни курсове за подскачане и т.н.), които не те задължават да ползваш ако не желаеш, съответно и не ги плащаш.

Уайфито им беше та*ак, имаше го, но никога не можеш да го ползваш в нормалните часове, защото има прекалено много маймунки на клона. Връзваш се и толкоз, дата трансфер няма. Късно вечер като сте само 10-15 души, по- може.

На мен клиентелата ми харесваше също, имаше кифли, имаше кифльовци, имаше си и нормални трениращи, смрадливците бяха съвсем малко - едва на пръстите на едната ръка от стотици посетители. И нямаше такива дето реват и хвърлят щанги. Даже плакати на потни мускулести мъжаги в съдрани потници по стените нямаше.

Искаха и да си разтоварваш щангите и да си подреждаш след теб, което всъщност го намирам за позитивно. Не да обикалям 10 минути да си събирам подходящи дискове или дъмбели. За двама мои приятели, които пробваха фитнеса това беше съществен отпблъскващ фактор “Те ше ми кажат да си подреждам”, но разни хора, разни вкусове. Също уредите ги ремонтираха доста бързо. И работното им време е супер - от 6 до 23.

Негативното, което съм видял беше една членска такса от 30 или 50 лева, която се плаща еднократно и ако си подновяваш всеки месец картата си остава така, но ако пропуснеш 1 месец или дори една седмица, пак трябва да я плащаш, щото вече не си им член. Но с годишните карти този проблем за мен изчезна. Кво му плащаш - 17 лв/месец. Ако искаш ходѝ, ако искаш недей. Също и музиката им беше много еднообразна и смотана 😄 Знаех ги наизуст всички БГ и УСА-рапчета.

Иначе отначало и мен ме издразниха с обещанието си за една безплатна тренировка с инструктор а иначе ме гледаха като изкопаемо едната рецепционистка и единия инструктор като си я поисках, който после разбрах че просто си е темерут и работодателите му едва ли са виновни за това, а рецепционистките се оказаха до една готини мацки.

И за да спазя традицията, брат, Барт, пожелавам ти във всеки фитнес да се чувстваш като у дома си.

Мнението беше редактирано от Димо на 03.08.17 11:02.

03.08.17
11:12

И аз тренирам в Атлетик, с годишна карта - all inclusive (а ползвам само залата, нищо от останалите “екстри”). Като цяло е хубава база с пудовки, въже за катерене, ракове, гребен тренажор, достатъчно свободни тежести, бг торби и страхотно работно време - вкл. празници, почивни дни etc. Фирмената им политика е малко досадна, но това е положението. Добре е че си намерил време да потренираш и през почивката, пък макар и без сателити 🙂

Мнението беше редактирано от Splash на 03.08.17 11:18.

Barberian

03.08.17
12:07

Първия ми салон извън родният ми град беше на Елените. Зверски контраст между това което виждаш в интернет и това което виждаш на живо😄 98,4% от разговорите ми с клиенти бяха на тема:” Колко е ужасно всичко” Винаги им давах един и същ съвет: ” Ще бъдете тук две седмици, имате две възможности.
1. Да съберете багажа и да отидете другаде.
2. Да се опитате да се адаптирате и да си починете.”
Ако си очаквал да си починеш в България, ще те разочаровам. Трудно е, не заради фитнесите или нещо друго. Просто ние се опитваме да съчетаем много неща. Да се видим с всички роднини и приятели, да си свършим други ангажименти, по болници, зъболекари, институции и тн. и докато правим това, да си починем🙂 Няма как да сравниш тази почивка с една почивка на някой остров- примерно 🙂
Адаптация му е майката 🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 03.08.17 12:09.

Иван

03.08.17
12:20

казано от Bart Simpson на 03.08.17, 02:15:

Тази с дъмбелите е на приблизително 60 метра от скрипците-супер серии-невъзможни.

Е как - трисети със спринтове 🙂)))

Bart Simpson

03.08.17
21:27

Ами,да слушам музика,по мой избор,машина.
Няма значение,всичко е ок,щом им работи бизнеса,значи има предлагане според търсенето.
Синеморец........
О, Господи, благодаря ти за тази неземна благодат.
Пристигнахме късмо следобед,дребния стискаше лопата и сито за пясък още на Карнобат.
Настанихме се в апартамент,които има пет легла(нещо грешно съм резервирал).
Голям е.
Но дребния поиска да спи в кампера на сестра ми.........
Дали сме на море с моета най-велика съпруга  с бутилка от дядото кайсиева и розови домати в хладилника.
Само за едно зехтинче изтичах до магазина.
Обичам да обичам,ако има някой с път на юг там сме и само за весело се оглеждаме.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.08.17 21:27.

Bart Simpson

03.08.17
21:28

казано от Иван на 03.08.17, 12:20:

казано от Bart Simpson на 03.08.17, 02:15:

Тази с дъмбелите е на приблизително 60 метра от скрипците-супер серии-невъзможни.

Е как - трисети със спринтове )))

Е на тва ш са изпотя.

Bart Simpson

03.08.17
21:34

Никой,ти си Панталей -пътника,товари семейството и елате на Бутамята......

Bart Simpson

04.08.17
21:57

Така,днес четири дължини на Бутамята-бягане и две-плуване,не исках много да се задържам във водата.
Планкове и лицеви опори.
С изненада открих,че 50 лицеви не са проблем и повторих.
Храната е само риба-скорпид,пържена,но нали сме на почивка,а вечер розови домати с биволско сирене и кайсиева от на дядото.Купих си чаши и намокрени ги слагам във фризера,табиетлия съм си.
Днес със зет ми направихме една глупост.
Слязохме,по моя преценка на 12 метра, уж изравних за по 20 секунди и на влизане и на излизане,но лявото ми ухо изпука гадно,сега не ме боли вече,но чувам като под вода.
Утре в 6/30 часа отиваме да гребем по Велека,8 км срещу течението и 8 на връщане.
Оказа се,че ги държи каяците стар познайник от ПСС.
Много ми е драго да видя хора от предишен живот и то на необикновенни места.
Поздрави на всички и много усмивки от мен и семейството ми.

Gogo

04.08.17
22:24

В момента дъното на 8 метра не се вижда. Не знам как си го преценил, но обикновено се изравнява на всеки 2 метра. Ако пропуснеш момента, после става трудно. Аз държа носа докато не стигна дъното и надувам своевременно. Някои не могат с надуване, а с преглъщане. Други могат с преглъщане, ама със стиснат нос. А за дълбочини под 20 метра на фриидайв, трябва специална техника, при която се затваря ларинксът и се прекарва въздух от устната кухина през носа. Ако си с нормална маска за гмуркане и не ти е направила вакуум на лицето от смачкването на въздуха в нея, т.е. да ти го притисне неприятно, едва ли си минал 10те метра. 10 метра са 2 атмосфери. Въздухът в маската става два пъти по-малко и ти смачква лицето. Тогава е нужно да пуснеш малко въздух през носа в нея. Фридайвърите ползват маски с малък обем. А про-тата ползват само очила с големината на очите си и щипка за нос. :>

п.с.: на излизане не се изравнява. Изравняването се налага на влизане, защото водата упражнява налягане върху тъпанчето и се свива навътре. Съответно с нагнетяване на въздух през евстахиевите тръби, противодействаш на външното налягане и връщаш тъпанчето в нормалното му положение.

Мнението беше редактирано от Gogo на 04.08.17 22:32.

Bart Simpson

05.08.17
08:38

Ами ние май по рибарски принцип сме го определили,но зет ми и съпругата ми вкараха голям спор на тази тема.
Той лекър,тя водолаз,можете да си представите за какво става дума.
Днес ще ходят на същото място да си каже и тя думата.
Такааааа......
Гребане по Велека....cheked.
Голяма свежария и на отиване и на връщане само едно спиране за да снимаме една голяма птица,аз бих казал чапла,но не съм убеден,важно е че като литна,племенникът ми каза.....тази чапла е като птеродактил.
Горе долу това ще ми е активността за деня като изключим бягане и копаене на дупки по плажа.
Поздрави на всички и малко снимки.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.08.17 08:47.

Bart Simpson

05.08.17
14:47

Назначеното, вещо лице(за определяне на дълбочината)каза.....”няма десет метра в никакъв случей”....
И двамата с Мишо,зет ми,загубихме част от гордостта от постигнатото,още не чувам с лявотоухо-греда.

Bart Simpson

06.08.17
18:50

Още не чувам с лявото ухо.
Днес на косата.......
Синът ми е видял някъде кола от пясък и трябваше да построя и аз една.
Започнах сам докато всички мързелуваха.
След като оформих гумите се включи девет годишният ми племенник-Боба(репобликански шампион по карате)след волана и зет ми се включи и след кратък строеж набрахме така инерция,че колата в крайна сметка беше инжинерно постижение на пясъчното строителство,всички са весели и....... Благодаря ви за всичко и за търпението и за разбирането,обичам ви,очеВадно е, че съм източил бирения кран.......късмет и любов и детски смях.

Bart Simpson

06.08.17
21:03

Някой от родителите тук има ли случей на “засиняване”,”захласване”?
Ние го борим отдавна,ако някой се е сблъаквал с подобно нещо,дайте съвет как да го преборим,защото при нас с дребния продължава да съществува проблема.Изчетох много, но бих чул вашето мнение.
Иначе купона е............... Хубаво е.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.08.17 05:40.

06.08.17
21:26

Опиши симптомите,моля. Сигурно ли е,че е рефлукс?

Carbohydrate

06.08.17
21:36

не може да си поеме въздух ли?

Bart Simpson

07.08.17
05:39

Да,когато се разстрои спира да диша и когато е в тежка форма,губи съзнание,малко отшумя напоследък,но е гаднярска работа.
Консултирал съм се с лекъри, невролог,всички казват, че няма опасност за здравето му и че ще отшуми,но аз го преживявам много тежко.
Не искам в никакъв случей да го обръщам на бг мама.....просто бих искал да чуя  вашето мнение.
Навсякъде пише,че децата изпадат в това състояние с определена цел,да постигнат нещо.....аз като един отявлен родител ще кажа,че моят случей е различен.
Моят син е добряк никога не ми се тръшка,просто когато се удари или изпитва болка предизвикабна от каквито и да са фактори достига до това състояние.
Винаги се случва само и единственно във втората половина на деня и когато е преуморен.
Както казах,отшумява,но аз продължавам да съм под афект от проблема.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.08.17 06:44.

Bart Simpson

07.08.17
06:35

казано от Веси на 06.08.17, 21:26:

Опиши симптомите,моля. Сигурно ли е,че е рефлукс?

Афективно-респираторен пристъп,не знам защо съм написъл рефлукс......съжрлявам,просто много теми обсъждахме и с двама зъболекъри на масата и се овъртях.

Carbohydrate

07.08.17
06:44

Така беше с дъщеря ми. Един приятел ми каза, Господ здраве да му дава, че трябва да духна в лицето й, рязко и няколко пъти. Направо не повярвах, че от това духане в лицето, тя си поемаше въздух и се оправяше. Та, пробвай!

Bart Simpson

07.08.17
06:47

Имам го в арсенала си от начини за преборване със самия пристъп,но благодаря.
Отшумя ли с времето и ако да,в каква възраст?

Carbohydrate

07.08.17
07:04

Ами, за една година някъде се махна това, даже няваше и година, май...

Bart Simpson

08.08.17
21:55

Още два дни на море.
Искам да се похваля и да се потупам по рамото........само няколко прегрешения:
Две парчета пица.
Една хапка френска-селска торта(не си заслужаваше)
Пържен скорпид.
Иначе яко мЯсо,риба,рапани и мнооооого катък.
Пичове и мацки,ще ви кажа-заслужава си да копаш и да ограничаваш яденето,да си щъкаш без тениска из селцето и да виждаш мацките да те заглеждат......ми струва си.
Може да е суета,липса на самочувствие,не ми пука......струва си.

Bart Simpson

11.08.17
19:07

Лека-полека,куфарите са стегнати.
Нямам търпение да си отида на хлад,а и имам още пет дни преди да отида на работа.
Искам си на моя диван,пред моя телевизор.
Това пътуване ми се стори дълго и изтощително.
Утре(живи и здрави)едни следобедни ръце ще направя.
Не съм занемарил храненето грам.
Активността не е малко,е не е като да съм бил в залата,но все имаше някаква.
За догодина съм решил да взема на сестра ми кампера,ако имате идеи за готини места за кампери ще се радвам много.
Ми в общи линии това е,дояждаме,допиваме и газ на винкела.
Изоставих си половината багаж за да има място за кайсиева и сланинка,ланшна.
Съжелявам,че не успях да видя никой от вас,но -Времето е наше.
Късмет и много смях на всички.
П.п.синът ми вика на магареъо зебра и му се кефи,дядото дали го нашари,ей тва дядото е голяма работа.
П.п.2поредната плоча в “алеята на внуците”

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.08.17 19:27.

Bart Simpson

14.08.17
10:28

Здравейте.
Радвам се,че дойде време да впиша малко дейност.
Днес бе първата тренировка след отпуската,можех единственно да направя една раздвижваща.
Няма да драматизирам и да обяснявам как съм загубил форма и колко ми е било трудно и т.н.
Така-ръце и малко общи :
1.набирания2#10
2.вдигане на дъмбели напред за рамене от десет до едно-7.5кг в ръка.
3.трицепсово сгъване на скрипец5#10-50кг
Сателит-abdominal5#5-55кг
4.чуково згъване5#5-17.5кг в ръка.
Навеждане с диск встрани-15кг последователно на страна.
5.кофи5#10+0кг
Сателит-казанче-5#8-50кг.
Малко планкове,странични и фронтални.
Тази тренировка не е дори и за вписване,поизпотих.
Килограмите са същите,но не съм очуден защото държах сериозен контрол над храната през цялата отпуска на 90%.
Ще са ми необходими седмица две за да покрия последните си постижения,но няма проблем.
Малко депреснах-след Синеморец и приятните дни на село,да се върнеш в островната студена и мокра зима е сложно за възприемане,но след тренировката веднага се усмихнах.
Късмет и успешна седмица на всички.

Bart Simpson

14.08.17
22:36

Яде ме яко любопитство-с колко кг мога да клекна.
Страх си ме е още за кръста.
Има ли начин да се науча от разтояние или от някакво ръководство как да го правя?
Никога не съм правил клек.
Как да започна,ако реша?
Просто не виждам нито един от,  хората които са ме респектирали тук да не го прави та.....

15.08.17
00:16

казано от Bart Simpson на 14.08.17, 22:36:

Има ли начин да се науча от разтояние или от някакво ръководство как да го правя?
Как да започна,ако реша?
Просто не виждам нито един от,  хората които са ме респектирали тук да не го прави та.....

Mи и мен никой не ме е учил, ама на...клякам. 🙂
Aма не прави като мен, де - аз съм с кифоза и твърда глава, затова ме боли понякога гърба.
Преди време някой пусна клипче на един брадат пич, който много хубаво го обясняваше клека.
Ето едно, което мисля, че е доста полезно, но му разгледай плейлистите.
Fixing Your Squat : Falling Forward, Butt Wink, Lower Back Pain

Dizzy

15.08.17
00:37

Само си представих как яде супа и му тече по брадата, тц, тц, тц...

Bart Simpson

15.08.17
02:30

казано от NightCrawler на 15.08.17, 00:16:

Как да започна,ако реша?

Mи и мен никой не ме е учил, ама на...клякам.
Aма не прави като мен, де - аз съм с кифоза и твърда глава, затова ме боли понякога гърба.
Преди време някой пусна клипче на един брадат пич, който много хубаво го обясняваше клека.

Благодаря ти много.В първия момент,  в който остана сам в залата ще опитам.
П.п.виж, слагам пауза след запетаята.lol

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.08.17 02:30.

15.08.17
08:48

казано от Bart Simpson на 15.08.17, 02:30:

казано от NightCrawler на 15.08.17, 00:16:

Как да започна,ако реша?

Mи и мен никой не ме е учил, ама на...клякам.

Благодаря ти много.В първия момент,  в който остана сам в залата ще опитам.
П.п.виж, слагам пауза след запетаята.lol

Бързо се учиш значи 🙂
Дано и с клека е така, успех желая!

Dizzy

15.08.17
09:11

Трябва ти равна обувка, тези с повдигнатите пети не са о.к., защото променят движението. В клипа май с това се започна - тежестта да е разпределена на цяло стъпало.
Преди да клякаш с щанга на гърба тренирай движението без тежест, само със собствено тегло и го снимай отстрани за да се видиш и коригираш. Мен ме караха да клякам максимални бройки и така свикнах с него. Ако не си сигурен за движението качвай клипове тук, ще получиш добри съвети. При клека пръстите леко встрани, разкрача достатъчен, за да ти позволи да слезеш максимално ниско. Коленете да се движат по посока на пръстите. Аз имам тенденция да бутам коленете навътре. Грешно е и може да доведе до контузии, не го прави. Д-то се изнася назад, все едно ще сядаш на стол, не извивай гърба на кълбо. Загрявка от клякане с лоста е добро начало преди серия с тежест. След тренировка е добре някакво разтягане, иначе мобилността спада. Падане на торса напред се получава, ако ти е слаб пояса, което е добър тест за това доколко е силен и имаш ли нужда от допълнителна изометрия за да го тренираш. След тежък клек или по-голям обем съм имала мускулна треска на корема. Обичайно е да не се чудиш.
Толкова съм научила по темата, дано ти е полезно.

15.08.17
09:31

Dizzy го е казала много добре, ето това за мускулната треска например на корема.
Още помня сериите ми с жалките 110 кг, които ме “смачкаха” обаче и как ми беше гръмнал корема следващите дни...

15.08.17
09:33

казано от Dizzy на 15.08.17, 00:37:

Само си представих как яде супа и му тече по брадата, тц, тц, тц...

Алън Трал не яде супа - консумира дискове за тежести! 🙂))
ПС: извинявай за спама, Барт! Лигаво ми е днес...

Мнението беше редактирано от NightCrawler на 15.08.17 09:34.

Bart Simpson

15.08.17
10:06

Благодаря.
Доста информация, май ще пробвам.
Спам, ха, явно от скоро четеш тук.
Ичестно не знам какво яде този тип, обаче абсолютно прилича на херцога.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.08.17 10:17.

15.08.17
10:21

За начало клякай без тежест. Ако изпълнението ти е ОК - не оставаш на пръсти, таза пропада право надолу между краката, вземи един дъмбел и почни гоблет клек. Като стигнеш най-тежкия възможен дъмбел за 10-ина повторения, тогава почни с лоста на гърба. Зерчер клека също е вариант за започване(вместо гоблета), но е доста по-неудобен. И клипове, иначе кое как и защо трудно се налучква.

Bart Simpson

15.08.17
10:30

Благодаря, само да се раздвижа още една седмица и се хващам за работа.

Bart Simpson

15.08.17
11:59

Днес гърди и гръб малко,  но от сърце.
1.лежанка5#5-60кг(не тежеше)
Сателит-abdominal5#5-55кг
2.кофи-5#10+0кг
Сателит -навеждане встрани с диск5#8-15кг на всяка страна
3.вдигане на дъмбел от полулег-5#5-22.5кг на ръка
Сателит-косене-5#8-35кг на страна.
4.флайс-5#7-17.5кг на ръка
Сателит-усукване с щанга5#8-15кг в двата края на щангата
5.дърпане на скрипец зад гърба5#5-60кг
Сателит-вдигане на крака от вис-5#8
6.железен кръст-5#7-30кг на страна.
Сателит-abdominal-5#5-60кг.
След вчерашната псевдо-тренировка-мускулна треска,шок.
Чувствам се като преди втория скок с парашут-преди първия нямаш идея от какво да те е страх.Преди втория вече знаеш какво те очаква. Трудно много отлепих днес в първата половина трябваше да преборя болката и немощта, но после отключих и газ.
Силно се надявам от другата седмица да започна да клякам без тежест.
Днес в съблекалнята опитах да клекна на цялото стъпало, нямам проблем с равновесието и ми е доста удобно, но коленете пукат яко.
Ще видим.

15.08.17
14:27

Ама ти яко си се наплашил от тоя клек нещо или така ми се струва? :(
Ако чуеш мойте колене как пукат, ще се уплашиш!
Но след като загрея с лоста, с 40 и с 70-80 кг например, пукането престава и се раздвижват дори тазобедрените стави хубавичко.
Не бой се, започни да клякаш без тежест у вас, като имаш време, после на един крак и след една-две седмици си готов.

Bart Simpson

15.08.17
15:37

Не конкретно от клека, а от незнанието и опасенията, че контузя ли се няма да мога да продължавам да копам за семейното благо.
При мен работата е приоритет и тр да се пазя.
Благодаря за всички съвети,започвам бавно и премерено.

15.08.17
15:48

Е ще пукат та, те не са се движили в целия си обем кой знае от кога. Важното е да няма болка, да не оставаш на пръсти в никоя фаза и таза да слиза надолу, не назад.

Bart Simpson

15.08.17
19:05

Болка няма никаква,само пукат,след няколко дни ще снимам клякане без тежест и ще го кача.

Bart Simpson

15.08.17
20:29

Голям съм смях, досега като си мия зъбите правех по 100 повдигания на прасци........сега клякам и търкам lol lol lol.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1