рамена

13.07.05
11:14

имам проблем с раменете, но незнам точно как да го формулирам..
просто нямам грам мускул по тях, само кожа и ръцете ми изглеждат като залепени за тялото. моля ви посъветвайте ме какви упражнения мога да правя (най-вече в домашни условия) за да се ми се развият раменете (не на широчина, защото мисля са достатъчно широки). Аз си правя лицеви опори колкото мога и за ръцете ми се оформят, но раменете-не:(
п.с пак да кажа че съм момиче :)

13.07.05
11:50

Здрасти!

Аз имам същия проблем. Рамото ми върви трудно. Но мисля че с последната порграма, която ми направиха успявам да постигна напредък.
Правя тренировки 3 пъти седмично (през ден):
Първия ден тренирам гърди и рамо (предна и странична част).
Упражненията за рамо са:
1. Повдигане на смит машина пред глава
2. Повдигане на гирички напред (с дланта надолу)
3. Разтваряне в страни с дъмбели (от стоеж) с леко задържане в крайна горна точка
4. Повдигане нагоре на дъмбел (от странично легнало положение на лежанка)
Втория ден тренирам гръб и рамо (задна част).
Упражненията за рамо са:
1. Разтваряне встрани от седеж (приведена напред, за да работи задната част на рамото )
2. Теглене на скрипец с една ръка (пак за задно рамо)
3. Повдигане на дъмбел от страничен лег (само че този път ръката е изпъната напред и тегли нагоре. Пак за задно рамо.)
Третия ден е посветен на ръцете.

Всички упражнения с максимална тежест. Направо ти запарват горкичите раменца ама има ефект.  :D

Дано да съм обяснила всичко ясно. Успех!

CR

13.07.05
12:58

[quote author=“Gerry”]Здрасти!

Аз имам същия проблем. Рамото ми върви трудно. Но мисля че с последната порграма, която ми направиха успявам да постигна напредък.
Правя тренировки 3 пъти седмично (през ден):
Първия ден тренирам гърди и рамо (предна и странична част).
Упражненията за рамо са:
1. Повдигане на смит машина пред глава
3. Разтваряне в страни с дъмбели (от стоеж) с леко задържане в крайна горна точка
Упражненията за рамо са:
1. Разтваряне встрани от седеж (приведена напред, за да работи задната част на рамото )
2. Теглене на скрипец с една ръка (пак за задно рамо)
3. Повдигане на дъмбел от страничен лег (само че този път ръката е изпъната напред и тегли нагоре. Пак за задно рамо.)
Третия ден е посветен на ръцете.

Всички упражнения с максимална тежест. Направо ти запарват горкичите раменца ама има ефект.  :D

Дано да съм обяснила всичко ясно. Успех!

Момичето маи написа че тренира в домашни условия. Аз се самнявам в тях да има всичко това дето ти изписа!
Май парво трябва да попитаме pink дали въобще има някакви ъреди във тях. Ако отговорът е НЕ .... Аз и препоръчвам да си намери от някаде поне едни гирички пък после ще пишем и за упр.

13.07.05
13:08

[quote author=“cRuSh”]

Момичето маи написа че тренира в домашни условия. Аз се самнявам в тях да има всичко това дето ти изписа!
Май парво трябва да попитаме pink дали въобще има някакви ъреди във тях. Ако отговорът е НЕ .... Аз и препоръчвам да си намери от някаде поне едни гирички пък после ще пишем и за упр.

еми надявам се да мога да направя нещо в къщи защото за съжаление бачкам и нямам време за фитнес (ама ако няма друг начин трябва да намяря време :( ). иначе успявам да тичам сутрин,а вечер правя малко упражнения ...
гирички ще намеря cRush какво препоръчваш да правя с тях? ;)

13.07.05
13:13

Упражненията за рамо са:

CR

13.07.05
13:31

ами ако искаш да тренираш само раменете ........
прави по 2 наи много 3 упражнения на ден. Тренираи ги 2 3 пати седмично и внимаваи да НЕ ги претовариш много.В никакав случаи не ги тренираи всеки ден таи като няма да могат да почиват добре.
Сега ще ти напиша няколко упр. за раменете в които се използват асмо гирички.
1Леко разкрачен стоеж, ръцете встрани до бедрата.Повдигане на ръцета встрани.
2Леко разкрачен стоеж, едната ръка долу дръгата горе.Смяна на положението на ръцете.
3Леко разкрачен стоеж държиш с двете ръце гира над главата.Описван напречни кръгове с ръцете първо на ляво и после на дясно.
4Леко разкрачен стоеж рицете до тялото.Отвеждаш ръцете колкото можеш назад.
5Продължаваи с лицевите опори
6Включи коремни преси

Ако неразбираш някое от упр. питаи пак.
и сега с тези упр. можеш да тренираш 3 пъти седмично
напримерно Понеделник Сряда и Петък.
Комбинираи ги както искаш
Пример:
Понеделник : 1 и 4
Сряда : 2 и 6
Петък : 3 и 5
Но ти ще видиш кои упр. са ти по трудни за изпълнение и можеш да ги сменяш !
Ами това е общо взето ако си редовна и упорита резултатите ще са на лице.
УспехХх :lol:

13.07.05
14:16

Здрасти,

малко странно може да ти се види това което ще ти предложа, но:

1) опитай се да постигнеш максимално изправена, правилна стойка на раменете и те ще спрат да изглеждат стърчащи и залепени или каквото и да е било, странно изглеждане. ;)Това става със стречинг и воля да стоих  изправена, като целта ти е да си натиснеш раменете максимално назад/да събереш плешките си на гърба/

2) Виж програмата за домашни условия в сайта, там има някой интересни упражнения. Примерно това за гръб, където се правят полунабирания /за гръб/ ще ти помогне за оформяне на горната част на тялото, в това число и раменете

3) виж как се тренира ТРАПЕЦ, упражнения за него ще спомогнат за заличватане

Обмисляй нещата, коитп равиш.

Успех

13.07.05
14:26

[quote author=“cRuSh”]ами ако искаш да тренираш само раменете ........

ами аз в момента тренирам бедра, корем, задни части и ръце.
с ръцете може би прекалявам защото ми е най-леснода ги тренирам  пък и не се притеснявам че ще загубя мускул там защото не съм момче ;)
ще се постарая да направя всичко което ме посъветвахте, особено да стоя изправена;)
мерси!
п.ц по колко лицеви опори е добре да правя?

13.07.05
14:29

В грешка си.

Тренирам в зала.

13.07.05
14:43

[quote author=“pink”]
п.ц по колко лицеви опори е добре да правя?

Зависи какво още ще правиш с тях, но по принцип е добре да се правят близо до отказ с повишаване на повторенията със всяка следваща серия. Колко серии ще правиш... ами ако правиш само опори за гърди, може да правиш и по 5-6 ми се струва

Аз/момче съм/ бих правил: 1х15, 1х20, 1х30, 2х40, 1х50 Като максимума ми би бил, 60-70, но няма да го стигам във сериите. При теб си прецени как ще е.

п.п. За тялото, най-важното е храненето, тренировките са от второстепено значение.

13.07.05
16:17

еми аз правя 2-3 серии по 10. повече и да искам май няма да мога, защото и без това правя всякакви възможни други упражнения за ръце. лошото е че ги правя почти всеки ден, а не трябва и имам подозрения че на рамото ми може точно това да му пречи.... :roll:

пък за храненето - НВД естествено  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1