казано от Димо на 21.06.17, 14:26:
... Аз лично си ги меря като някакъв начин да следя дали и колко губя мускулна маса докато свалям мазно.
Окей ще мерим и бицепсите🙂 Работните тежести също биха помогнали да се следи този показател. При мен в период на стрес, като започна да губя активно тегло, първи го отнасят бедрата. Мисълта ми е че ако разчиташ само на метъра, измери се навсякъде.
Мнението беше редактирано от Splash на 21.06.17 14:37.
Да, иска ми се да си пробвам максовете на няколко движения и на мен, ама не посмях да сложа вчера 120 на лежанката. Сигурно щях да ги бутна. Другия път. С клек и тяга малко трудно ще си меря максове, просто защото съм сигурен че имам още много сила, но ме е страх заради кръста. Ще пробвам поне лег преса и т-бар макс. Раменна ще пробвам, обръщане техниката ми е трагична, там сила не мога да засека. Набирания ще се пробвам с и без тежест, макар че там с намаляването на килограмите ще трябва после компенсация.
А всъщност ти ми даваш чудесна идея че даже не е задължително да меря максове, а мога и да видя повторения на по- малък % от 1ПМ.
Иначе се меря с метъра, имам си всички основни мерки в МФП, но ти сигурно нямаш толкова мазни бедра като моите, та мен намаляване на обиколката на бедрото всъщност ме радва 🙂
Имам и калипер, пък бил той и китайски пластмасов, за ориентир как се движа ще ми върши чудесна работа.
Мнението беше редактирано от Димо на 21.06.17 15:05.
Да, иска ми се да си пробвам максовете на няколко движения и на мен, ама не посмях да сложа вчера 120 на лежанката.
Не съм имал предвид максове, говоря за работна тежест, пък била тя и за единички. Това е и един от проблемите на липсата на структурирана програма, не можеш да му хванеш спатиите на силовото развитие. Знам че при теб не е цел, но то е пряко свързано с плочките, активното тегло/процента бф.
21.06.17
16:17
Аз нали съм лек, че и без плочки, и винаги само да качвам съм искал, не ги разбирам много тия работи, но по пътя на логиката, като имаш калипер, не може ли само с него да следиш нивото си на подкожни мазнини и личното си тегло с кантара. Не виждам смисъл да си мериш оная работа за ориентир, щот от там може и да не загубиш, особено ако правиш ръце, като Барт.
Може разбира се, просто калипера го имам от 2 седмици, а обиколки с метъра си меря от години и за да сравнвявам с предишни периоди и резултати ще ми е полезно да знам и обиколките.
23.06.17
00:23
Само за статистиката.
23.06.17
00:55
6 месеца не са ли малко множко, по скоро 3 би било по-смислено. То докато ги изкарате, ще е ракиено и винено време, а не за бира.
23.06.17
00:59
А аз просто бях на работа.
казано от Joe Musashi на 23.06.17, 00:55:
6 месеца не са ли малко множко, по скоро 3 би било по-смислено. То докато ги изкарате, ще е ракиено и винено време, а не за бира.
Еми не знам, на мен последния път ми направиха предизвикателство да изкарам плочките за 45 дни и не успях. А и то и с 3 месеца сме позакъснели за морето и бирите. Не знам дали си опитвал, но не е толкова лесна тая работа с плочките, колкото изглежда.
23.06.17
01:08
Лесно и трудно са субективни понятия. В сравнение с другите ми житейски предизвикателства, класифицирам плочките към “лесни”. 😄 В смисъл ,ако ги приоретизираш в тренировъчен аспект, а не тренираш за специфични спортни качества.
23.06.17
01:08
Ти се включи и на третия месец ще видим как я караш.
23.06.17
01:11
За да се включа първо трябва да кача 4-5 кг мас 😄 😄 😄
23.06.17
01:34
Явно стрелях в грешна посока
23.06.17
12:18
казано от Димо на 23.06.17, 01:04:
Не знам дали си опитвал, но не е толкова лесна тая работа с плочките, колкото изглежда.
Къде ти да е опитвал нинджата...Колкото е опитвал и да се набере на една ръка и да прави трипъл ъндъри с тежести на ръцете и краката 😄
Не го познавам, затова първо питам. Отделно, бил ли е дебел? (нали си казахме че на кльощавите плочките не се броят)
пп: С’я вече като видях какво е трипъл ундър трябва да се уча и да го правя 🙂
Мнението беше редактирано от Димо на 23.06.17 12:54.
24.06.17
10:54
Не го познавам, затова първо питам. Отделно, бил ли е дебел? (нали си казахме че на кльощавите плочките не се броят)
101 кг на180см съм бил най-дебел в далечната 2011, после за 4-5 месеца интервално бягане и силова щанга свалих на 83-4 и там си седя общо взето. ся съм 81, за протокола
24.06.17
11:27
А круши и малинки яде ли докато сваля?
Аз,също за протокола,през не толкова далечната 2014 бях 104кг.
С осем часов труд на -18 градуса,с най-малко 150гр шоколад и много силна храна-до1500 калории на всеки брейк,без шоколада,свалих за шест месеца на 89.
Май там направих повече мускули от във фитнеса.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.06.17 11:45.
24.06.17
11:42
Как очаквате някой по-опитен и знаещ да ви снася наготово информация при тази арогантност, не ми е ясно. Нещата са възможни и дори лесни с правилния подход, без круши, малинки , калинки и т.н.( ако това е евфемизъм за стимуланти, ако се има предвид буквални круши и малинки, се извинявам)
успех с предизвикателството, ще следя ! 😄 😄 😄
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 24.06.17 11:44.
24.06.17
11:44
.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 24.06.17 11:44.
24.06.17
11:48
Точно става думи за плодове,защото аз съм част от предизвикателството и ям плодове,в умалителна форма са защото ме заяждат, че ям круши,малини, ябълки.
Разбра ме погрешно.
24.06.17
12:17
казано от Splash на 24.06.17, 12:09:
Какъв е проблема при плодовете ?
Ами и аз не знам,но получих доста негативни отзиви за яденето на плодове а сега и musashi се нацупи, че питам за плодове,макар и да е ясно,че ме разбра погрешно.
24.06.17
12:27
казано от Splash на 24.06.17, 12:09:
Какъв е проблема при плодовете ?
Например това, че са пълни със захар 🙂.
Въпроса, поне според мен(не че разбирам много), не е че ядеш плодове, а количеството им.
24.06.17
12:50
Няма съревнование на света,което да е по-важно от здравето,а плодовете дават добро рамо на здравословното състояние на един организъм.
Прав си, Нейт,важно е да има златна среда.
Затова и ям плодове.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.06.17 12:51.
24.06.17
14:23
Само че да имаш плочки е екстремна форма, а не златна среда, за това постигането им е свързано с екстремни мерки.
Всеки нормален човек обича да си хапва плодове - носят сладост, бърза енергия, витамини, разнообразие и т.н. и т.н. Ако си получил отрицателни мнения за яденето им то е било, защото не са съвместими с целта “плочки”. То даже не са отрицателни мнения, а предупреждение, предвид състезанието. Поне всякакви билдърски подходи на разни профи културисти, ги изключват в етапа на чистене при подготовка за състезание, където да се перчат с релеф. Те се дехидратират яко и са пред умиргане преди да излязат на сцената, но това е малко странична тема.
Ако си адски як, с много мускулна маса, която гори всякаква храна като ракетен двигател, и тренираш тежко, вероятно може да си ядеш каквото искаш (без да прекаляваш с Количеството), включително и плодове и пак да се нацепиш. Тук примерът ми е ISB и ще проследя как и дали ще стане.
За любител фитнес-ентусиаст, без задълбочени познания за постройка на тренировките (т.е. без да знае тънкости как да извлече максимума от тях) и малко над средното ниво на физическа подготовка, яденето на плодове ще забави “топенето на сланинката”. Тук дори калорийния дефицит няма да помогне. Мисля така, заради прочетеното за хормоналния отговор, който има тялото като му подадеш захар/фруктоза. Ако плодовете са в по-ограничено количество, или поне не са от най-сладките, все пак има шанс за малко теракота, щото мъжете сте гадни същества и по принцип ви се отдава. Нека времето да покаже какво и как ще стане. Експериментът си го бива 🙂
казано от Dizzy на 24.06.17, 14:23:
Само че да имаш плочки е екстремна форма, а не златна среда, за това постигането им е свързано с екстремни мерки.
Всеки нормален човек обича да си хапва плодове - носят сладост, бърза енергия, витамини, разнообразие и т.н. и т.н. Ако си получил отрицателни мнения за яденето им то е било, защото не са съвместими с целта “плочки”. То даже не са отрицателни мнения, а предупреждение, предвид състезанието. Поне всякакви билдърски подходи на разни профи културисти, ги изключват в етапа на чистене при подготовка за състезание, където да се перчат с релеф. Те се дехидратират яко и са пред умиргане преди да излязат на сцената, но това е малко странична тема.
Ако си адски як, с много мускулна маса, която гори всякаква храна като ракетен двигател, и тренираш тежко, вероятно може да си ядеш каквото искаш (без да прекаляваш с Количеството), включително и плодове и пак да се нацепиш. Тук примерът ми е ISB и ще проследя как и дали ще стане.
За любител фитнес-ентусиаст, без задълбочени познания за постройка на тренировките (т.е. без да знае тънкости как да извлече максимума от тях) и малко над средното ниво на физическа подготовка, яденето на плодове ще забави “топенето на сланинката”. Тук дори калорийния дефицит няма да помогне. Мисля така, заради прочетеното за хормоналния отговор, който има тялото като му подадеш захар/фруктоза. Ако плодовете са в по-ограничено количество, или поне не са от най-сладките, все пак има шанс за малко теракота, щото мъжете сте гадни същества и по принцип ви се отдава. Нека времето да покаже какво и как ще стане. Експериментът си го бива
Принципно тук говорим за хора с от 18 до 22-3 процента мазнини, с някои изключения, които на около 15 % би трябвало да изкарат някаква що-годе забелижима преса. Не говорим за изцеждане под 10%, че и надолу за да си изисква чак такива лишения. С подходящ дефицит, балансирана храна и добре структурирани тренировки, спокойно може да си се ядат плодове според мен. За пример мога да дам веганите. Мога да дам и себе си. Аз най-много кг. свалям всяка година , когато карам великденския пост, а през това време ям много и най-различни плодове.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.06.17 14:42.
24.06.17
14:44
казано от Dizzy на 24.06.17, 14:23:
За любител фитнес-ентусиаст, без задълбочени познания за постройка на тренировките (т.е. без да знае тънкости как да извлече максимума от тях) и малко над средното ниво на физическа подготовка, яденето на плодове ще забави “топенето на сланинката”. Тук дори калорийния дефицит няма да помогне. Мисля така, заради прочетеното за хормоналния отговор, който има тялото като му подадеш захар/фруктоза. Ако плодовете са в по-ограничено количество, или поне не са от най-сладките, все пак има шанс за малко теракота, щото мъжете сте гадни същества и по принцип ви се отдава. Нека времето да покаже какво и как ще стане. Експериментът си го бива
Това с плочките е и до анатомия и структура и е много персонално. Виждал съм хора с паласки и плочки. Преди няколко години бях 10кг по-лек, тоест 75кг с много вени по крака и ръце, изчистен и оформен гръб, но нямах плочки. Направих ВМД и за 3 мес ги извадих, но свалих около 4кг а скулите ми хлътнаха и бях доста смешен.
казано от Brown Bomber на 24.06.17, 14:44:
Това с плочките е и до анатомия и структура и е много персонално. Виждал съм хора с паласки и плочки. Преди няколко години бях 10кг по-лек, тоест 75кг с много вени по крака и ръце, изчистен и оформен гръб, но нямах плочки. Направих ВМД и за 3 мес ги извадих, но свалих около 4кг а скулите ми хлътнаха и бях доста смешен.
Така е, да. Аз например вадя два реда плочки, много преди да са ми изчезнали паласките. 🙂
24.06.17
14:58
Всичко казано е вярно,просто разглеждате различни случеи.
А и не смятам,че състоянието на едно тяло с плочки е екстремно.
Споменавал съм и друг път-разлистете един учебник по пластична анатомия,всички мъжки тела са с плочки,аз възприемам това по-скоро като инфинитивна форма на.мъжкото тяло.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.06.17 15:07.
И понеже не предизвика никаква дискусия когато го постнах това видео в дневника ми (може би имаше по- важни въпроси за бистрене) или просто се затрупа под смапа, го поствам тук във връзка с процентите за плочки:
казано от Димо на 24.06.17, 15:20:
И понеже не предизвика никаква дискусия когато го постнах това видео в дневника ми (може би имаше по- важни въпроси за бистрене) или просто се затрупа под смапа, го поствам тук във връзка с процентите за плочки:
Откъде я намериха( с актуалната прическа и брада) тази снимка на Магрегор без татуси не знам.
Това видео съм го гледал преди и мисля, че в него се говореше, че методите за измерване могат да се манипулират и не са толкова точни с оглед на по-никсите проценти мазнини на някои от лицата взели теста и по-високият процент на други, които пък са видимо по-нацепени. Примерно Магрегор лично на мен хич не ми прилича на 7%., въпреки че е възможно да е.
Като цяло, лично аз мисля, че няма някакъв универсален и абсолютно точен метод за измерване на подкожн мазнини, а и самата структура на тялото може да подвежда - в смислъл някой на 10 % мазнини, може да изгледжда по-изчистен от друг на същия процент мазнини , че и по -нисък процент и обратното.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.06.17 16:03.
24.06.17
23:43
казано от Bart Simpson на 24.06.17, 14:58:
А и не смятам,че състоянието на едно тяло с плочки е екстремно.
Споменавал съм и друг път-разлистете един учебник по пластична анатомия,всички мъжки тела са с плочки,аз възприемам това по-скоро като инфинитивна форма на.мъжкото тяло.
Ми на тези учебници целта им не е ли да помогнат на ученици, кандидат-студенти и студенти по изобразително изкуство в изучаването на формообразуващите структури на човешкото тяло? По-скоро на хора с нисък процент мазнини им се очертава мускулатурата и за това ги ползват за учебен материал, а не толкова, че това е естествено и обичайно състояние на мъжката физика.
25.06.17
00:05
казано от Иван Марков на 24.06.17, 14:39:
date=“1498303386”] С подходящ дефицит, балансирана храна и добре структурирани тренировки, спокойно може да си се ядат плодове според мен. За пример мога да дам веганите. Мога да дам и себе си. Аз най-много кг. свалям всяка година , когато карам великденския пост, а през това време ям много и най-различни плодове.
При дефицит и висок процент въглехидрати, без достатъчно протеин, логично е да станеш по-лек, но в същото време и по-мазен. Ванка, мисля, че това искаше да кажеш или бъркам?
Един въпрос - някой вадил ли е преса по време на пости?
25.06.17
00:15
Естествено и обичайно състояние на мъжката физика може да се види да речем на някой от документалните филми за живота на хората, които още живеят на племена напълно сред природата. Не ми е попадал обаче подобен за хора с бяла кожа.
казано от Dizzy на 25.06.17, 00:05:
казано от Иван Марков на 24.06.17, 14:39:
date=“1498303386”] С подходящ дефицит, балансирана храна и добре структурирани тренировки, спокойно може да си се ядат плодове според мен. За пример мога да дам веганите. Мога да дам и себе си. Аз най-много кг. свалям всяка година , когато карам великденския пост, а през това време ям много и най-различни плодове.
При дефицит и висок процент въглехидрати, без достатъчно протеин, логично е да станеш по-лек, но в същото време и по-мазен. Ванка, мисля, че това искаше да кажеш или бъркам?
Един въпрос - някой вадил ли е преса по време на пости?
Няма как да се извадят плочки за 42 дни, ако стартираш от 24-25 процента мазнини.
Иначе това имам предвид - Да и при висок процент въглехидрат може да се изкрат преса, още повече при редовни фастове( с отметката, че не говоря за съзтезатела форма или много нисък процент мазнини).
За съжаление при поста не станах толкова по-лек , колкото ми се искаше. Запазих повече мускулна маса и намалих процентите до 17-18 по едно време. Ако съм константен мога да сваля и до по-нисък процент -около 15%, но много често се отдавам на свинщини. За мен достачно протеин е - 60-70 грама на ден. Ако стана веган за 4-5 месеца , като имам в менюто и доста плодове и около 50-60 грама протеи от разстителни на ден, ще смъкна до 14-15%, ама “за чем” ...
Въглехидрата и плодовете не са враг, ако си в дефицит и изобщо , проблемът е излишната свинщина. Да дигат инсулина, ама за това пък е измислен и фаста. Естествено, ако ям само пилешко с броколи -ефекта ще е пъти по-добър и бърз, ама нервната с-ма ще “изгори” в пъти по-бързо. Бих го доказал и практически, но отново “за чем”...
П.П. в момента си бъркам шоколадовото суфле с домашен сладолед, напълнил съм си халба със студена вода и си избирам някакъв филм да гледам. Определено така няма да изкарам преса и да си докажа теорията, но пък се чувствам добре 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 25.06.17 01:43.
25.06.17
01:51
А аз днес изтупах половин хлебче......а сега пуканки с бира,а плочките ги усещам къ напират.....
Определено усещам,че мазньоча намалява.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.06.17 02:07.
25.06.17
03:27
Това май в отчета трябваше да го пуснеш.
Но пък като те гледам, се чудя... По тениска или по потник тренираш в залата? :>
25.06.17
10:47
По потник.
Защо?
Ама на снимката съм си по пуловер.
Подготвямм се психически за една кола маска,но към момента нямам още сили да го сторя
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.06.17 10:54.