20.06.17
13:30
Тук е мястото за коментари, подсвиркване, цъкане и т.н. по
180-дневното предизвикателство -= Плочки =-
Енджой!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.06.17 14:18.
20.06.17
14:21
Deal.
20.06.17
15:33
А залози може ли да правиме 😄
20.06.17
16:02
Ман,къде са твоите снимки?
Малко ви е несериозно състезанието, дори да не броим факта, че плочките сами по себе си не представляват някакво качество, а просто защото няма никакво предизвикателство в предложения формат. 🙂 Сложете си долна граница за BMI.
Примерно на човек ръст колкото моя плочки при тегло под 110 кг не могат да ме впечатлят. Слагате там минимум от 30 и казвате, че за да се брои за валиден, резултатът трябва да е поне два реда плочки при индекс на телесна маса 30 и нагоре, пък да ви видя тогава. 🙂
Остава и въпросът с фотошоп, разбира се, както и с фалшиви дати на снимките (коя е преди и коя след по-точно, както и кой точно е на снимката), но те са по-трудно решими.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.17 16:29.
Много са ни сериозни даже критериите, може би не си ги прочел.
Относно дати на снимки, затова поисках снимка с днешен вестник, но пък ако ще се лъжем, кого лъжем освен себе си? То по тая логика и ти можеш да пишеш че вдигаш всяка вечер по 30 тона в залата да ти се възхищават узерите, а всъщност да чоплиш семки пред телевизора. Или не е същото?
Мнението беше редактирано от Димо на 20.06.17 16:46.
казано от Димо на 20.06.17, 16:44:
А може би съм ги прочел и точно заради това ми се струват несериозни? 🙂
В Освиенцим всички са имали плочки.
Пък и Чичака ще ви отнесе като куцо пиле домат, ако наистина е решил да се захване. 🙂 Направете така, че поне да му е трудно. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.17 17:02.
20.06.17
17:04
казано от Boby_ на 20.06.17, 16:28:
Малко ви е несериозно състезанието, дори да не броим факта, че плочките сами по себе си не представляват някакво качество, а просто защото няма никакво предизвикателство в предложения формат. Сложете си долна граница за BMI.
Примерно на човек ръст колкото моя плочки при тегло под 110 кг не могат да ме впечатлят. Слагате там минимум от 30 и казвате, че за да се брои за валиден, резултатът трябва да е поне два реда плочки при индекс на телесна маса 30 и нагоре, пък да ви видя тогава.Остава и въпросът с фотошоп, разбира се, както и с фалшиви дати на снимките (коя е преди и коя след по-точно, както и кой точно е на снимката), но те са по-трудно решими.
Смятам,че от името на всички участници ще кажа,че е обидно да смяташ или дори да споменаваш,че може някой от нас да подмени снимки.
А и като хледам повечето от нас имат инк по кожата,та ще се ориентирате по него.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 17:22.
20.06.17
17:06
казано от Boby_ на 20.06.17, 17:02:
А може би съм ги прочел и точно заради това ми се струват несериозни?
Пък и Чичака ще ви отнесе като куцо пиле домат, ако наистина е решил да се захване. Направете така, че поне да му е трудно.
Стига,бе ман.
Освиенциум?Ти сериозно ли?
20.06.17
17:07
Боби, кой е Чичака? Питам, за да гледам наистина, дали ще ги дръпне!
20.06.17
17:12
Хора,само за да сме наясно.
Нали всички разбират,че началното и крайното състояние не е предмета на състезанието,а съотношението между началото и края или накратко,прогреса?
От гледна точка на това, какъв е смисъла на казаното от Boby_?
20.06.17
17:17
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 17:12:
началното и крайното състояние не е предмета на състезанието,а съотношението между началото и края или накратко,прогреса?
Е то не е ли едно и също. Може би имаш предвид, да не се гледа крайното. Защото гледа ли се и начало, значи винаги се гледа разлика и прогрес.
Мнението беше редактирано от Деян на 20.06.17 17:17.
20.06.17
17:20
казано от Daffy Duck на 20.06.17, 17:17:
началното и крайното състояние не е предмета на състезанието,а съотношението между началото и края или накратко,прогреса?
Е то не е ли едно и също. Може би имаш предвид, да не се гледа крайното. Защото гледа ли се и начало, значи винаги се гледа разлика и прогрес.
И началното състояние и крайното не са предмет на състезанието.
Аз мога да се отнасям както едно и шест в началото и края,а Димо да се отнася както три и осемнайсет и ще сме равни.
20.06.17
17:26
Барт, как ще оцениш прогрес без да видиш нивото от което тръгваш (начало) и нивото на което си финализирал (край). Това имах предвид, а не накрая кой как ще изглежда. Нали правилно съм разбрал идеята.
Пък и Чичака ще ви отнесе като куцо пиле домат, ако наистина е решил да се захване. Направете така, че поне да му е трудно.
Не си чел внимателно според мен. Критериите са “промяна” - визуална и на обиколки, и изгорени калории от тренировки, т.е. свалени килограми минус храната. Както казах, много ясно че някой ако гладува ще свали повече, но не е това целта.
Цялото състезание тръгна от там, да се види кой подход какви резултати дава.
Относно отнасянето, такава конкуренция най- обичам.
И макар и БМИ да е доста относителна и безсмислена мярка, БМИ ми е точно 30.9 (175 см на 94.5 кг)
20.06.17
17:34
казано от Daffy Duck на 20.06.17, 17:26:
Барт, как ще оцениш прогрес без да видиш нивото от което тръгваш (начало) и нивото на което си финализирал (край). Това имах предвид, а не накрая кой как ще изглежда. Нали правилно съм разбрал идеята.
Разбира се, това казвам и аз.
Моят коментар беше за Boby_,който каза,че да е адекватно оценяването трябва да се вземе впредвид индивидуалния индекс първоначално и че трябва да са сходни между участниците или поне аз така го разбрах.
Но категорично съм съгласен,че трябва да е ясен началния етап и върху него да се плакетира крайния.
20.06.17
17:35
казано от Димо на 20.06.17, 17:28:
Пък и Чичака ще ви отнесе като куцо пиле домат, ако наистина е решил да се захване. Направете така, че поне да му е трудно.Не си чел внимателно според мен. Критериите са “промяна” - визуална и на обиколки, и изгорени калории от тренировки, т.е. свалени килограми минус храната. Както казах, много ясно че някой ако гладува ще свали повече, но не е това целта.
Цялото състезание тръгна от там, да се види кой подход какви резултати дава.
Относно отнасянето, такава конкуренция най- обичам.
И макар и БМИ да е доста относителна и безсмислена мярка, БМИ ми е точно 30.9 (175 см на 94.5 кг)
30.9%?
Напротив, много е смислено в конкретния случай. Ако сега си на 31, а изкараш плочки на 30, значи наистина си успял да рекомпозираш тялото си. 🙂 И баба може да е с плочки на БМИ 18. 🙂
Визуалният ви критерий е като оценката на стила в ски-скоковете или в спортове като художествената гимнастика. Уж има критерии, ама всеки съдия си оценява, както му изнася.
Теглото и обиколките са дори по-зле - ще си губите колкото мазнини, толкова и мускул, а онзи, който сваля с най-малка загуба на мускулна маса, няма да е победител, защото това не се взема предвид никъде в критериите ви.
Като не щеш БМИ, да бяхте сложили поне процент телесни мазнини, за да има наистина някаква база за сравнение.
Нали всички разбират,че началното и крайното състояние не е предмета на състезанието,а съотношението между началото и края или накратко,прогреса?
От гледна точка на това, какъв е смисъла на казаното от Boby_?
А прогреса го мерите в какво? В плочки и в сантиметри. Да живеят женските списания! 🙂
Ще ти дам пример с теб самия. Ти в момента си примерно 84 кг с визуално около 22-23% мазнини. При сегашното състояние на коремните ти мускули за да изкараш видим релеф там, ще трябва да слезеш до около 15%. Това са да кажем 7 кг. чиста мазнина за сваляне. Само че при начина, който си избрал, няма да сваляш само мазнина, а и мускул - нещо като 60:40 в най-добрия случай, а по-вероятно 50:50. Значи трябва да свалиш грубо между 12 и 15 килограма общо. Нали се сещаш на 70 колко точно мускулна маса ще ти остане?
Опитвм се да ти покажа колко ви е безсмислено цялото състезание, освен като забавление на зяпачите.
А Чичака е един, който размята пудовки и щанги на 8000 км от вас и го прави по-сеирозно от почти всеки друг, когото познавам. 🙂
20.06.17
17:41
казано от Boby_ на 20.06.17, 17:36:
Напротив, много е смислено в конкретния случай. Ако сега си на 31, а изкараш плочки на 30, значи наистина си успял да рекомпозираш тялото си. И баба може да е с плочки на БМИ 18.
Визуалният ви критерий е като оценката на стила в ски-скоковете или в спортове като художествената гимнастика. Уж има критерии, ама всеки съдия си оценява, както му изнася.
Теглото и обиколките са дори по-зле - ще си губите колкото мазнини, толкова и мускул, а онзи, който сваля с най-малка загуба на мускулна маса, няма да е победител, защото това не се взема предвид никъде в критериите ви.
Като не щеш БМИ, да бяхте сложили поне процент телесни мазнини, за да има наистина някаква база за сравнение.казано от Bart Simpson на 20.06.17, 17:12:
От гледна точка на това, какъв е смисъла на казаното от Boby_?А прогреса го мерите в какво? В плочки и в сантиметри. Да живеят женските списания!
Ще ти дам пример с теб самия. Ти в момента си примерно 84 кг с визуално около 22-23% мазнини. При сегашното състояние на коремните ти мускули за да изкараш видим релеф там, ще трябва да слезеш до около 15%. Това са да кажем 7 кг. чиста мазнина за сваляне. Само че при начина, който си избрал, няма да сваляш само мазнина, а и мускул - нещо като 60:40 в най-добрия случай, а по-вероятно 50:50. Значи трябва да свалиш грубо между 12 и 15 килограма общо. Нали се сещаш на 70 колко точно мускулна маса ще ти остане?
Опитвм се да ти покажа колко ви е безсмислено цялото състезание, освен като забавление на зяпачите.А Чичака е един, който размята пудовки и щанги на 8000 км от вас и го прави по-сеирозно от почти всеки друг, когото познавам.
Теудно ми е да повярвам,че при 180/84,%-та ми е 20-22.
Второ не вярвам,че плочките ще се покажат чак на 15%.
Трето аз съм губил драстично тегло няколко пъти в животът си и знам,че мускулната маса бе незасегната.
Това,което виждаш като физика при мен си го имах без един ден във фитнеса.
Тр да измеря сланината,но мисля,че е по-малко
BMI-26
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 17:56.
Научи разликата между BMI и % мазнини, че пишеш много небивалици.
Мнението беше редактирано от Станимир на 20.06.17 18:01.
20.06.17
18:02
казано от Станимир на 20.06.17, 18:00:
Научи разликата между BMI и % мазнини, че пишеш много небивалици.
Затова и смятам,че мазнините ми са под 20%,а БМИ-26
Коментарът ти “30.9%?” за BMI на Боби показа друго. Най-малко не се измерва в проценти.
Мнението беше редактирано от Станимир на 20.06.17 18:06.
20.06.17
18:09
казано от Станимир на 20.06.17, 18:06:
Коментарът ти “30.9%?” за BMI на Боби показа друго. Най-малко не се измерва в проценти.
Да съгласен съм,беше неуместен,но недочетох,определям го като недоглеждане и се извинявам.
Сега го прегледах и установих нередността.
Ако някога стана министър на нещо,ше те назнача за опозиция на щат,много си бдителен.
Хахахахах сега като гледам козинята,ако бия един епилатор,може и да вляза в здравословните25 БМИ.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 18:56.
Хайде стига сме си чесали пръстите по тия клавиатури.
Ей ви едно просто написано четиво за калорийния дефицит, рекомпозицията и енергията. Който го прочете, прочете, който го разбере, разбере. Спалият - спал, е@$ият - е@$ал. Състезавайте си се.
20.06.17
19:19
В дневника-добре,че е състезанието да си чеша пръстите.
Тук-стига сте си чесали пръстите.
Хм......?
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 19:19:
Хм......?
Свърши ми работното време. 🙂 Не четеш контекста.
П. П. А най-същественото (статията) пък напълно го игнорира, само и само да отговориш веднага. Все съм си мислел, че аз съм многословен, но явно има хора и с по-тежка словесна диария от моята.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.06.17 19:29.
20.06.17
19:27
казано от Boby_ на 20.06.17, 19:21:
Хм......?Свърши ми работното време. Не четеш контекста.
Значи можем да си чешем пръстите само докато си на работа?
Подстрекаваш го с думите-донре,че е състезанието.
Забраняваш го с думите-стига сте си чесали.......
Двете теми,тази и твоят дневник имат една и съща тежест съотнесени към общото, информационно-обмено пространство и са диаметрално разминаващи се,единствената различна величина е твоето работно време.
Докато си он е ок и след това-не,това ли казваш?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 19:30.
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 19:27:
Значи можем да си чешем пръстите само докато си на работа?
Чеши си ги, колкото си искаш. Явно се чувстваш длъжен да кажеш последната дума, дори когато всъщност нямаш нищо да добавиш, а четеш какво ти е написано, само за да намериш какво да отговориш. Общо взето си говориш сам. Сега линка, който пуснах две-три мнения по-горе, ще се загуби назад, няма да го прочетеш, но ще си изписал още десет мнения след това и ще си легнеш с чувство за морална победа, без изобщо да усетиш, че си пропуснал да научиш нещо. Жив и здрав. Приятна вечер.
20.06.17
19:39
П. П. А най-същественото (статията) пък напълно го игнорира, само и само да отговориш веднага. Все съм си мислел, че аз съм многословен, но явно има хора и с по-тежка словесна диария от моята.
Пич,ще я прочета,е#ах,след 20 години плуване, спрях защото ти ми каза,че тялото ми опитва да изгради преграда между мен и водата с подкожни мазнини.
Дали те уважавам,а?
Просто коментирам това,което излиза от твоета клавиетура.
И не ми се измъквай(както ти обичаш да казваш).стражарска марка,бум,печат.
Забранявам ти? 🙂 Че аз да не съм ти баща, че да ти забранявам нещо? 😄
Нищо не ти забранявам, подигравам ти се, а ти продължаваш да ми даваш материал.
20.06.17
19:46
казано от Boby_ на 20.06.17, 19:43:
Забранявам ти? Че аз да не съм ти баща, че да ти забранявам нещо?
Нищо не ти забранявам, подигравам ти се, а ти продължаваш да ми даваш материал.
Стига, ман,не МИ забранявах,а ГО забраняваш....цитирам......”стига сте си чесали пръстите”....,,
Не е това важното,сега ти пропускаш,че отбелязах високо ниво на уважение към твоета личност,което е абсолютно еквивалентно на пренебрегнатат статия,в което ти ме обвини.
Спукано гърнето-млякото тече.
А за подиграването-не знам,не ме жегаш грам.
Виж колко подигравки отнесох тук-да ти изглеждам докоснат от тях?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.06.17 19:49.
20.06.17
20:05
Половината от ентусиастите към този момент ще се откажат още преди да са минали и няколко седмици 😄
20.06.17
20:06
Will see.
казано от Boby_ на 20.06.17, 17:36:
Че при бодибилдинга не е ли същото?
20.06.17
22:55
Момчета,скъпи съперници(в начинанието).
Честно ви казвам,такова задоволство и изгаряне дава бягането,че нямам думи да опиша.
Нямам търпение да спя за да сложа рънарите отново.
Смятам,че в това е ключа към успеха.
Разбира се старая се да не звучи мнението ми като съвет,защото всички знаем къде съм аз,къде сте вие.
20.06.17
22:58
😄
21.06.17
01:44
Някой сеща ли се какво е общото между двете снимки?
Отговор:
Без кола до залата от утре-
Километри неизвестни,утре ще ви кажа+10кг
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.06.17 01:44.
21.06.17
11:59
Местя последните коментари от темата за предизвикателството тук, защото тук им е мястото. Снимката е към последното мнение на Bart.
казано от Daffy Duck на 20.06.17, 16:15:
Барт, ама това в отпуснато състояние ли е 38 см. обиколка. Доста по-големи изглеждат на снимките, ако си имал предвид, че обиколката е мерена в свит лакът и стегнато състояние. Също така, на 180 см. и 84 кг. си представям доста по-слабо изглеждащ човек, явно подкожната мазнина ти е малко и си общо взето с доста активно тегло :-)
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 16:38:
Не в стегнато положение са 38 при свит лакът.
казано от Daffy Duck на 20.06.17, 16:47:
Ясно, започваме значи да ви следим.
Успех на всички.
казано от Bart Simpson на 20.06.17, 17:09:
казано от Daffy Duck на 20.06.17, 16:47:
Ясно, започваме значи да ви следим.
Успех на всички.Ако това,помага да прецениш по-добре.
Преди четири месеца тук имаше една шепа мас.
А това,което най-много ме радва е,че при две дупки на колана надолу за 3-4 месеца,няма никакви наченки на излишна кожа.
казано от Splash на 21.06.17, 14:21:
Цели: 10 литра stout от Нервака
И едно кило домашна пастърма от мен, недей пропускай, ще съжалиш 🙂
казано от Splash на 21.06.17, 14:21:
Бицагите не разбрах за какво ги мерим ?
Аз лично си ги меря като някакъв начин да следя дали и колко губя мускулна маса докато свалям мазно.