Специфични храни

Здравейте,
Може би това ще е поредната тема на която попадате, но след четене на подобни теми реших все пак да попитам. На 21 години съм, 178см, 77кг. Ходех на лостове преди известно време, но сега реших по-усърдно да започна да тренирам, защото миналата година си похапвах бая и сега имам доста мазнини в областта на корема, под пъпа, и под брадичката. Най-големият проблем при мен беше спирането на хляба - ядох много хляб, но сега съм го заменил поне с пълнозърнест и гледам да не ям повече от 3 филии на ден. Нямам много възможност за пълен режим на хранене, но гледам сутрин да закусвам банани, мюслита, а за обед и вечеря - салати, варени картофи, чисто месо, ориз със зеленчуци. Оу и освен тренировките, гледам да скачам интензивно поне по 10 мин. на въже всеки ден.

Та, имам няколко въпроса относно свалянето на въпросните мазнини:
1 - Между храненията хапвам понякога по едно пакетче солети или пия кисело мляко, това много ли вреди, като се има предвид, че искам след месец-два да имат ефект тренировките в областта на корема?
2 - Спрях да пия бира (по 1 стъклена бутилка на 3-4 дни пиех преди), това ще има ли ефект?
3 - Кои храни трябва да отбягвам задължително за максимален ефект?
Благодаря за предварителните отговори и се извинявам за глупостите, които прочетохте 😄

Bart Simpson

04.07.17
01:16

Не са глупости.
Първо моя съвет е ако ядеш хляб, яж соден хляб.
Второ бирата не вреди много особенно в количествата,които споменаваш,аз в момента чистя мазно и пийвам по няколко дневно.
Моета схема е да ям много разнообразна храна,в общи линии всеки продукт,до който мога да се добера.
Всичко, обаче без въглехидрати.
Понякога хапвам ориз или боб,мнооооого рядко картоф,може би три пъти за последноте четири месеца.
Захар -нула.
При мен има ефект,надявам се да ти помага с нещо написаното.

Жожко, няма правилни и грешни храни при отслабването. Всичко е въпрос на количество храна (енергийна стойност).

Просто е - ако теглото ти не мърда и не отслабваш, значи ядеш повече, отколкото трябва.

Препоръчвам да започнеш от статията Хранене за начинаещи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1