Повдигане на дъмбели от лег 5-ци тежко

Прескочи до:

Може ли някой да ми даде информация, като вдигаме с дъмбели от лег, кои мускули влизат, защото правих днес 2-3 серии и усетих напомпване на трицепса и рамото ужасно, хвата ми не беше като на вдигане с щанга а малко настрани

18.07.17
12:19

Нормално е да ти се напомпят трицепсите и раменете повече отколкото при бутане с щанга, защото трябва и да стабилизираш повече и имаш повече място за промяна на траекторията. Пробвай с повече контрол над движението и опитай да засилиш връзката съзнание- мускули. Опитай да си представиш как правиш движението ползвайки само мускулите, за които е предназначено - в случая с гръдните мускули, и се опитай да изолираш трицепсите доколкото можеш.

Gogo

18.07.17
12:19

Нормално. Те са спомагателни мускули, но когато не вдигаш както трябва, стават основни. :>
Нещо като при набиранията - уж са за гръб, но ако не теглиш с него, го отнасят основно ръцете.

Carbohydrate

18.07.17
12:22

гърдите работят от най-долното положение, до към малко над 50% от амплитудата, после започват да се включват трицепсите активно....Има си техника на изпълнение, както и начин...например, някои първо убиват трицепса и чак тогава почват за гърди....има си начин да задействаш повече гърдите, когато са доста по-слаби спрямо трицепса

Реших малко стрес, защото от лег омръзва

18.07.17
15:51

казано от Димо на 18.07.17, 12:19:

връзката съзнание- мускули

😄 😄 😄
Кажи честно
😄 😄 😄

18.07.17
16:14

казано от James Hinks на 18.07.17, 15:51:

Кажи честно

Аз разбира се не съм го измислил, прочел съм на сайта на постоянно хваления от мен Любо Иванов ето тук: http://lubomirivanov.com/830/ и след като го прочетох на мен специално много ми помогна. Дано е от полза и за някой друг.

18.07.17
16:15

Мега източника извади 😄

18.07.17
16:23

Що? Какво му е на Любо?

Освен че по мое мнение пише много добре и се отличава с цели класи от всички останали онлайн-фитнес гурута, той си е много успешен в това, с което се занимава. Отделно е и успешен фитнес състезател.

18.07.17
16:33

Колко успешно си продава програмите и диетите, няма отношение към това колко знае и какви ала-бала пише.
А пък аргументацията “успешен състезател по фитнес” е меко казано несериозен. Много меко казано.

18.07.17
16:51

Аз и не искам да го изкарам някъв меродавен и неподвластен на критика авторитет, казвам само че пише хубаво и че написаното от него така формулирано обяснение за връзката съзнание- мускул ми е помогнало да си подобря тренировките.

п.п. И понеже бях сигурен че и Любо не го е измислил термина, а успешно го е имплементирал в иначе авторските си статии, питах гуглето и излезнаха доста резултати, ще постна от T-nation https://www.t-nation.com/training/mind-muscle-connection-fact-or-bs ако на някой му е интересно и му се вижда по- достоверен източник от на Любо сайта.

Мнението беше редактирано от Димо на 18.07.17 17:00.

Carbohydrate

18.07.17
18:24

казано от Димо на 18.07.17, 16:14:

казано от James Hinks на 18.07.17, 15:51:

Кажи честно

Аз разбира се не съм го измислил, прочел съм на сайта на постоянно хваления от мен Любо Иванов ето тук: http://lubomirivanov.com/830/ и след като го прочетох на мен специално много ми помогна. Дано е от полза и за някой друг.

това е принципа на ББ) да се научиш да си мърдаш ушите, както бицепсите или широките))..май наобратно трябваше да го кажа)))

Carbohydrate

18.07.17
20:09

ето видео за тези, на които хоризонталната лежанка не им увеличава гърдите

има и за Димо) - да чувстваш мускула! - най-важното за да расте един мускул 🙂

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.07.17 20:09.

18.07.17
20:39

казано от Carbohydrate на 18.07.17, 20:09:

ето видео за тези, на които хоризонталната лежанка не им увеличава гърдите

има и за Димо) - да чувстваш мускула! - най-важното за да расте един мускул

Значи тренираш така, хакаш същите инжекции и резултата е гарантиран!

Carbohydrate

18.07.17
20:43

първо виж с какви килограми тренира! дъмбелите са 40 кг...та, ти сигурно провиш с по-големи))) коментара ти не е в целта))

18.07.17
21:26

За протокола, аз мога да си мърдам ушите. 🙂

Gogo

18.07.17
21:34

Аз от гърдите файда не виждам, единствено ме кефи лежанката, щото си лежиш такъв...
Ама ще пробвам лег без заключване, както разправя братушката, да са напомпам такъв за сауната.

Димо, а да си сгъваш пръстите само на първата фаланга можеш ли, а да си мърдаш кутрето на крака? : Д

18.07.17
23:55

казано от Carbohydrate на 18.07.17, 20:43:

първо виж с какви килограми тренира! дъмбелите са 40 кг...та, ти сигурно провиш с по-големи))) коментара ти не е в целта))

Това имах предвид, че няма смисъл да го копираме, ако не зобим.

Carbohydrate

19.07.17
08:21

казано от Brown Bomber на 18.07.17, 23:55:

ти пък си много кекав))) аз, като правих лежанка преди, работих с 43-ки дъмбели и без анаболи.....Това е принципа за увеличаване на гърдите, ако искаш го прави, никой не те кара)...На хоризонталния лег, мускулите които участват са: гърди, предно рамо, трицепси, широките на гърба....))..разбираш ли? Ако си трибоец и си любител на лега, то увеличавайки всеки мускул по отделно, увеличаваш и максимума в лега....Иначе, правейки само лег, няма да имаш резултат 🙂

Barberian

19.07.17
08:45

казано от Димо на 18.07.17, 16:51:

Аз и не искам да го изкарам някъв меродавен и неподвластен на критика авторитет, казвам само че пише хубаво и че написаното от него така формулирано обяснение за връзката съзнание- мускул ми е помогнало да си подобря тренировките.

п.п. И понеже бях сигурен че и Любо не го е измислил термина, а успешно го е имплементирал в иначе авторските си статии, питах гуглето и излезнаха доста резултати, ще постна от T-nation https://www.t-nation.com/training/mind-muscle-connection-fact-or-bs ако на някой му е интересно и му се вижда по- достоверен източник от на Любо сайта.

Аз не разбирам, ама само да кажа, че един от най- големите проблеми на Гугъл е, че не всичко което пише е вярно. Другото което искам да припомня, е че едно време анаболите са ги продавали в аптеките. После са открили ДНК, изследванията се променят, технологиите напредват и тн. Ето ти елементарен пример с глутамина, който и аз пия защото си го купих преди време. Кольо пияндето  отдавна ми писа да не си давам парите, но както писах, вече го бях купил. Вече доста изследвания доказват , че ефект от него няма. То хубаво ама като чукнеш в Гугъл навсякъде глутамина е в топ 5 добавките, включително и на Любчо в добавките. Всички големи марки същи го рекламират като много ефикасен.

19.07.17
08:47

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 08:21:

казано от Brown Bomber на 18.07.17, 23:55:

ти пък си много кекав))) аз, като правих лежанка преди, работих с 43-ки дъмбели и без анаболи.....Това е принципа за увеличаване на гърдите, ако искаш го прави, никой не те кара)...На хоризонталния лег, мускулите които участват са: гърди, предно рамо, трицепси, широките на гърба....))..разбираш ли? Ако си трибоец и си любител на лега, то увеличавайки всеки мускул по отделно, увеличаваш и максимума в лега....Иначе, правейки само лег, няма да имаш резултат

Пак не ме разбра. Има един сайт за натурално трениращи, в който публикуваха и тренировки на химици, видиш ли да си откраднеш нещо за себе си, което да ти е от полза. Прибвал съм... е да ама не става.

П.с. не говоря за тежестта на дъмбелите.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 19.07.17 08:49.

Carbohydrate

19.07.17
08:52

Принципа на трениране на ББ е измислен отдавна и работи добре. Друг е въпроса, кой как е разбрал...Няма нужда да се открива топлата вода. Точно за това става въпрос, да задействаш само мускула, който искаш да развиеш....От хор.лежанка гърдите не винаги растат, защото горе написах колко групи мускули участват и ако правиш лег по трибойски, направо забрави да имаш поне нормални гърди 🙂

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.07.17 08:53.

19.07.17
09:00

Остави моите гърди сега 🙂 те са си добре оформени предимно от кофички с тежест, и лег с щанга. Въпроса е, че тоя пич не е полезен да се копира. Тренира като всички тинейджъри в залата, а те нямат гърди. Изводите всеки за себе си....

Карбо, то трибойския лег става единствено за състезания, когато целта е просто да се повдигне максимална тежест 🙂 То са едни чупки в кръста, едно движение по 3 см, лоста го хващат като все едно за изхвърляне, после всички трибойци ги болели раменете 😄

Аз обаче още недоумявам какъв е този мистичен ББ начин на трениране? Дори и да съществува такова животно, не е ли много по-полезно и по-лесно просто да се пънеш над базовите упражнения и да ставаш по-силен ? Its that simple!

Carbohydrate

19.07.17
09:05

казано от Brown Bomber на 19.07.17, 09:00:

Остави моите гърди сега  те са си добре оформени предимно от кофички с тежест, и лег с щанга. Въпроса е, че тоя пич не е полезен да се копира. Тренира като всички тинейджъри в залата, а те нямат гърди. Изводите всеки за себе си....

ахаха, тук не става въпрос за копиране...защо винаги копирате....така тренират и ББ с големи имена, като става дума....те също са тъпи сигурно, щом тренират гърди, като използват упражнения, където можеш да работиш само и единствено с този мускул...
както и да е 🙂

Carbohydrate

19.07.17
09:06

казано от Alexander Krastev на 19.07.17, 09:01:

Карбо, то трибойския лег става единствено за състезания, когато целта е просто да се повдигне максимална тежест  То са едни чупки в кръста, едно движение по 3 см, лоста го хващат като все едно за изхвърляне, после всички трибойци ги болели раменете

Аз обаче още недоумявам какъв е този мистичен ББ начин на трениране? Дори и да съществува такова животно, не е ли много по-полезно и по-лесно просто да се пънеш над базовите упражнения и да ставаш по-силен ? Its that simple!

точно това е, че силен в лега не означава, че ще имаш добре оформени гърди, нали
П.П. ето ти тренираш олимпийски движения, нали....всяко движение си има отделни фази, които също тренираш, нали: старт, мъртва точка, или изтласкване от гърди

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.07.17 09:09.

19.07.17
09:09

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 09:05:

Остави моите гърди сега  те са си добре оформени предимно от кофички с тежест, и лег с щанга. Въпроса е, че тоя пич не е полезен да се копира. Тренира като всички тинейджъри в залата, а те нямат гърди. Изводите всеки за себе си....

ахаха, тук не става въпрос за копиране...защо винаги копирате....така тренират и ББ с големи имена, като става дума....те също са тъпи сигурно, щом тренират гърди, като използват упражнения, където можеш да работиш само и единствено с този мускул...
както и да е

Е да де! Не са тъпи и не са натурални.
Тия машини, ъгли, скрипци са ок ама не и за нас....

Carbohydrate

19.07.17
09:14

казано от Brown Bomber на 19.07.17, 09:09:

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 09:05:

както и да е

Е да де! Не са тъпи и не са натурални.
Тия машини, ъгли, скрипци са ок ама не и за нас....

това е лузърско мислене, без да те обиждам....ако си мислиш, че правейки хор.лежанка(така, както ти я правиш), ще развиеш всичките групи мускули, които участват......Ако искаш силен лег, трябва да развиваш по отделно 4 групи мускули, а ако искаш хубави големи и красиви гърди - правиш упражнения, които натоварват само и единствено гърдите...колко по точно още да напиша

19.07.17
09:18

Разбирам... Почвам да тренирам само гърди тогава 🙂

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 09:14:

.. а ако искаш хубави големи и красиви гърди ...

... звъниш на д-р Енчев 😄 Извинявам се, ама не се сдържах 😄

Много по-логично, правилно и елементарно е просто да следваш еволюционните модели на тялото и да го оставиш то само да реши какви гърди, крака, рамене и гръб ще изгради, като тренираш естествените за тялото движения - клякане, дърпане, бутане, въртене в естествените за тези движения равнини със свободна тежест. Друго не ти трябва 🙂

Carbohydrate

19.07.17
09:24

казано от Alexander Krastev на 19.07.17, 09:18:

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 09:14:

.. а ако искаш хубави големи и красиви гърди ...

... звъниш на д-р Енчев  Извинявам се, ама не се сдържах

Много по-логично, правилно и елементарно е просто да следваш еволюционните модели на тялото и да го оставиш то само да реши какви гърди, крака, рамене и гръб ще изгради, като тренираш естествените за тялото движения - клякане, дърпане, бутане, въртене в естествените за тези движения равнини със свободна тежест. Друго не ти трябва

нормално мнение за човек, който обича да работи със свободни тежести, но това не значи, че ще имаш по-големи и по оформени мускули, тренирайки по ББ и по-бързо!)...
П.П. няма да стане ББ от теб)))

19.07.17
09:46

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 09:06:

точно това е, че силен в лега не означава, че ще имаш добре оформени гърди, нали

Бе,да ти кажа  не е баш така.Ти бутни 150 и нагоре па да видим .
Бенев тренира едни момчета на по на 20-24г за трибой -имат по 150-170 лег за повторения..но тренировките са едни прогресии,кога обратни, кога не,то са 10ти,8ци итн...ама младежите бая цици си имат.Ся за “добавките”-конкретно тези за, които говоря знам на 100%,че не взимат.

Carbohydrate

19.07.17
09:57

казано от nervak на 19.07.17, 09:46:

казано от Carbohydrate на 19.07.17, 09:06:

Бе,да ти кажа  не е баш така.Ти бутни 150 и нагоре па да видим .
Бенев тренира едни момчета на по на 20-24г за трибой -имат по 150-170 лег за повторения..но тренировките са едни прогресии,кога обратни, кога не,то са 10ти,8ци итн...ама младежите бая цици си имат.Ся за “добавките”-конкретно тези за, които говоря знам на 100%,че не взимат.

искаш да кажеш, че от упражненията, които правят, това е само и единствено състезателен хор.лег, така ли?)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.07.17 09:58.

19.07.17
10:49

Каквото съм искал да кажа ,съм го казал.

19.07.17
13:52

Мислех да напиша нещо, но се отказах, защото както казваше баба ми “Разбира ти свиня от кладенчова вода”.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.07.17 13:52.

19.07.17
14:11

Надявах се, че ще пишеш.

19.07.17
14:21

Много дървени философи има и не ми се занимава. По-добре да ги оставя да четат Любо Иванов, да четат руски ББ ала-бала и Брет Контрерас избирателно.

Може само да ми кажете като хвата ми е като са флайс но вдигам директно нагоре, повече ли влизат ръцете и рамото?

Относно не съм тиин, не че не ми се иска да съм на 20г
Правя с дъмбели 2х25кг загревка 20-30 повторения - основни 2х34кг дъмбели 5-10ки
Лег чиста лежанка 150 - 5ца

20.07.17
09:06

казано от Атила Тяговеца на 19.07.17, 18:23:

Може само да ми кажете като хвата ми е като са флайс но вдигам директно нагоре, повече ли влизат ръцете и рамото?

Правя с дъмбели 2х25кг загревка 20-30 повторения - основни 2х34кг дъмбели 5-10ки

Силен лег... по симката предполагам на около 85кг ЛТ.

казано от Brown Bomber на 20.07.17, 09:06:

Силен лег... по симката предполагам на около 85кг ЛТ.

95кг съм за жалост нещо ми тежи

20.07.17
09:30

Не, не влизат повече ръцете и рамото и те съветвам ако правиш с дъмбели, да го правиш само така. Даже ги събирай горе един до друг.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1