18.07.17
18:06
Прехвърлям тук няколко коментара от дневника на Боби.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от James Hinks на 11.07.17, 18:35:
казано от nervak на 10.07.17, 23:50:
няма сила, която и мен да накара
Мен пък няма сила, която да ме накара да отида на нашето море.
Зависи какво търсиш. Лично аз не съм фен на морето и едвам изкарвам семейната почивка -ходя заради детето и жената.
От години ходим на къмпинг градина и за мен там е идеално. Няма навалица, плажно застрояване, барове и прочие. Пълно е най-вече с млади семейства с деца и лично за мен е един от най-добрите варианти. Другата дестинация, която харесвам е Ахтопол/Синеморец. Отново по -семейно ориентирано и по-спокойно. Донякъде и скучно. Мисълта ми е, че в България все още има приятни за летуване места - за мен това означава по-спокойни места места, с относително чисти плажове, посещавани предимно от млади семейства с деца. Няколко пъти ми са предлагали да ходим в Гърция , като дори офертите парично ми идваха по-добри от тук. Ходил съм и в Турция(екзотично и хубаво е). В България обаче просто ме влече( до колкото може ме влече едно море. Друго си е да отидеш на балкан с гореща сауна и леден басейн). Та и аз съм за морето в Бг. Има куророти, в които не бих стъпил де 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 11.07.17 21:27.
казано от James Hinks на 11.07.17, 18:35:
казано от nervak на 10.07.17, 23:50:
няма сила, която и мен да накара
Мен пък няма сила, която да ме накара да отида на нашето море.
Aз пък нямам пари за море извън България.
казано от James Hinks на 13.07.17, 10:40:
казано от nervak на 12.07.17, 09:16:
Aз пък нямам пари за море извън България.
Има варианти да ти е поне наполовина по-евтино от това да отидеш на почивка в България.
казано от nervak на 13.07.17, 00:59:
Няма как да сложа под общ знаменател- ол инклузив , храна и пиене.
Значи не си ходил на истински ол инклузив.
За първото няма как да се съглася-няма такъв вариант....дори и да изключим пътя от общата сметка.Аз багажник на кола не пълня с храна и не готвя на море,бирата е не по-малко от 4л на ден,,храната е риба по 6-700гр дневн мин,а концентрата по 200ммл...и то ако не захапя някой ром или малц.И това е при условие ,че пубера не е с нас....
За олинклузива...няма как нещо което се прави за 150-200 човека да е с качество,такова каквото аз разбиран за храната...А за себе си знам места по черноморието където за 50-70лв ще ме поглезят на обяд.
Няма по евтино навън,проверил съм десетки варианти
Мнението беше редактирано от nervak на 13.07.17 23:45.
14.07.17
09:08
Значи ти не си отишъл да почиваш, а да се наливаш и тъпчеш, което променя нещата в полза на оул инклузива 😄 Башка, че рибата в Гърция е почти или ако си я уловиш сам е съвсем без пари, ципурото, узото и бирата също.
А като казах оул инклузив - все пак пробвал ли си такъв, но истински, не като предлагания в България? Не за 200-300, за над 600-700 човека се готви и пак е супер качествено, а за вкус да не говорим...
14.07.17
09:22
казано от James Hinks на 14.07.17, 09:08:
Значи ти не си отишъл да почиваш, а да се наливаш и тъпчеш, което променя нещата в полза на оул инклузива
По абсолютно същия начин реагирам по време на големите празници - гледам ги в супермаркетите - тъпчат количките и торбите, сякаш на следващия ден идва края на света. Грам не го разбирам и не го прилагаме.
14.07.17
10:26
Значи ти не си отишъл да почиваш, а да се наливаш и тъпчеш, което променя нещата в полза на оул инклузива Башка, че рибата в Гърция е почти или ако си я уловиш сам е съвсем без пари, ципурото, узото и бирата също.
А като казах оул инклузив - все пак пробвал ли си такъв, но истински, не като предлагания в България? Не за 200-300, за над 600-700 човека се готви и пак е супер качествено, а за вкус да не говорим...
Капацитета на ресторанта в който бях последно беше за 400 човека. Имаше много видове сурово месо, което приготвят пред очите ти: агнешко, телешко, свинско и риба. Качеството не е като в най-лъскавите 6* ресторанти, но и аз нямам такива високи очаквания и изисквания (и възможности) и бих казал, че ще задоволи претенциите на всеки нормален човек. Концентрат алкохол на ал инклузив по принцип не употребявам, бирата и безалкохолните са окей. Лично аз не съм фен на бюфетите и ал инклузив екскурзиите тип забиваш се в хотела, сутринта опъваш хавлията пред басейна и не мърдаш никъде, но има хора и хора.
Значи ти не си отишъл да почиваш, а да се наливаш и тъпчеш, което променя нещата в полза на оул инклузива Башка, че рибата в Гърция е почти или ако си я уловиш сам е съвсем без пари, ципурото, узото и бирата също.
А...от кога 4л бира)))) е наливане и кило риба е тъпчене???
Айде рибата и бирата да са 2 -3 пъти по скъпи от тук(разбира се и 10 пъти по-добра).
А няма да ходя да ловя ,за да се храня...както и да готвя.
За олинклузива,какво да кажа-явно, пък не си бил на добър ресторант за да казваш,колко е вкусно и тн. Освен това-аз казвам какво ще ям,а не да ми казват какво да ям,презумпцията да се сложат 10-20-30 вида някакви неща и ти да се избираш за мен не е приемлива.В храненето и в пиенето имам претенции, интереси и , както казах маси натъпкани с храни и сновенето между тях с чинии ,никак не ми допада.
Мнението беше редактирано от nervak на 15.07.17 16:20.
15.07.17
17:04
Звучиш кат гаджето ми дге. И аз съм чревоугодник, имам претенции/ капризи, храната ми е афродизиак и т.н. ма ти все едно от Дисни си излезнал. За ресторанти погледът ми е повече от широк, но в ол инклузивите, които съм посещавал храната е била доста над средното ниво. Разнообразна, прясна, добре приготвена и т.н. Ти как я виждаш тас? Че плякат по 10 чинии с ядене - ярма, постно, боб, леб и наденици, и кот има от предходния ден събрано, та да отбият номера? НалЕ трябва и догодина да те накарат да отидеш? И ако отида в ТОП ресторант у Столицата(примерно) после останалата храна в света няма да ми се вижда вкусна ли? Втф.. Разбира се, че всеки има право на избор и да почива където, и както намери за подходящо за него, ма ти нарпаво уби рибата. 10тократно я уби!
П.С. моят + за олинклузивите е освобождаването от ангажимент - търсене на ресторант, ходене и т.н., като мога да си оползовтовря времето в разходка, бар, щипане на мадами, игране на белот или каквото ми е кеф.
Може,да звуча педалски-но за мен е важно аз да си избера храната също така ,как и къде ще ми я поднесат.Аз си я избирам,а не някой да ми я избира.
Масовките не са за мен.
Това не са претенции,а друго виждане просто.
15.07.17
20:21
ее стига сте обиждали мазето де ,домакина ми е близък....
казано от doni dimitrov на 15.07.17, 20:21:
Не го обиждам. Има си почти всичко необходимо и когато климатикът е включен, се тренира нормално. Лошото е, че помещението е тясно и като има повече от 3-4 души, става трудно.
15.07.17
20:54
казано от nervak на 15.07.17, 16:18:
А...от кога 4л бира)))) е наливане и кило риба е тъпчене???
Айде рибата и бирата да са 2 -3 пъти по скъпи от тук(разбира се и 10 пъти по-добра).
А няма да ходя да ловя ,за да се храня...както и да готвя.
За олинклузива,какво да кажа-явно, пък не си бил на добър ресторант за да казваш,колко е вкусно и тн. Освен това-аз казвам какво ще ям,а не да ми казват какво да ям,презумпцията да се сложат 10-20-30 вида някакви неща и ти да се избираш за мен не е приемлива.В храненето и в пиенето имам претенции, интереси и , както казах маси натъпкани с храни и сновенето между тях с чинии ,никак не ми допада.
Наливане си е, 4 литра=8 бири, башка твърдото дето го споменаваш и него.
Няма това, няма онова, няма трето искам така, искам онака и накрая ходиш там, където в пясъка има повече фасове, чашки от кафе и найлончета отколкото мидени черупки, а пък и морската вода не отстъпва по чистота. Твоя си работа де.
Бил съм по ресторанти, някои от тях са такива, че най-вероятно няма да ги посетиш никога, но това е без значение де и не сравняваме ресторанти, а говорим дали все пак бил ли си на истински оул инклузив, в дестинациите, в които този начин на почивка е направен с абсолютен перфекционизъм?
Там, където главния готвач седи и посреща гостите на вратата и после контролира обслужването? Там, където се поднасят шишове с пъдпъдци, суши, цели печени птици, 10-ина килограмови групери, където се пълнят миниатюрни патладжани и тиквички с най-невероятния ориз с екзотични подправки? Ако си бил - ОК, не говорим на един език, ама ако не си - не виждам смисъл да дискутираме кулинария на оул инклузива, отношение към храната и обслужване при положение, че нямаш наблюдения.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.07.17 20:54.
Наблюдения ,чак такива нямам.Но ти така или иначе, май не ме разбра с какво точно не ме привлича олинклузива.
За ресторанти можем да си говорим.Пясъка и водата не са така лоши на Нестинарка.
казано от doni dimitrov на 15.07.17, 20:21:
Ей....голям темерут,честно!Барабар с дядото ,който се вясва чат пат,като на младежа му стане крайно досадно.
Всеки път оставах с впечатлението,че го затруднявам ужасно с посещението си....ако се появи въобще,щот единия път го търсих за да си платя.
Мнението беше редактирано от nervak на 15.07.17 22:30.
15.07.17
22:51
По темата за качеството на морски води по българското черноморие, на някой ако му е интересно може да погледне резултатите от изпитванията на Регионалните здравни инспекции, съответно за областите Бургас, Варна и Добрич 🙂 : Област Бургас; Област Варна; Област Добрич
Мнението беше редактирано от JNL на 15.07.17 22:55.
16.07.17
02:21
За мен най-лошата черта на ол инклузива е,че водката,мастиката и ракията идват в едни и същи туби със съответно буква на тапата-В,М,Р от Ахелойския винпром.
И сутрин не можеш да отлепиш за закуската защото свършва доста преди да успееш да си вдигнеш главата.
А и цялата идея за почасовото предлагане на храна е неудобна.
А на плажа си гладен и не ти се тръгва и сядаш да изтупаш една цаца с картофи,а си платил за обяд в хотела.
Вообще да не говорим, че над манджите се потят лелки от Толбухин с хигиена-нулева.
Готвил съм по морето.......не яжте.
Има си местенца за хубава храна,но хотел ли е......450лв на месец заплата.....какво можеш да очакваш.
Това за БГ.
Най-хубавия ол инклузив,който аз съм виждал,а имам база за сравнение е в Турция.
А най-лошия в Испания-Costa Brava.
Боби,качвал ли си се на пиянския ферибот за Хелсинки?
На бордната карта има букви-V-vodka,B-case of beer,W-whisky…...
Когато си купиш нещо ти задраскват по една от буквите......голяма търговия пада с картите.....това във връзка с буквите.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.07.17 02:49.
16.07.17
11:55
Не само алкохола е в бидони. Вече в складовете има специални all inclusive храни. Колбаси по 10кг. единия и тн. Идеята е възможно най- ниска цена. Какво има вътре, дори производителя не знае. Има all inclusive и all inclusive, има България и България, има Гърция и Гърция, има хора и хора. Джеймс говори за истински all inclusive, където няма часове за хранене. Можеш да получиш храна и напитки винаги, включително и барбекю което се приготвя на плажа до хавлията ти. Няма нужда ако ти се пие бира на плажа да ходиш 1 километър до безплатния ресторант и да носиш 5 бири на плажа и те да станат на пикня. Аз също едно време като имах салон на Елените и видях с очите си гаврата с хората си мислех, че това е all inclusive. Усетих разликата като бях за първи път в Турция. На където се обърбеш храна! Малки колички с барбекю, огромни количества плодове, десерти, баклави , хранааааа. Само да ти се яде. Прясна и се приготвя пред теб. Като видиш това, другия път вече знаеш какво да търсиш 🙂 Щом 5 звездни хотели предлагат all inclusive значи може. Това дали ще готвиш за 10 или за 1000 човека зависи от съвестта на служителите и контрола като цяло. Не виждам закономерност която да доказва, че готвенето за повече хора не е вкусно.
П.п. Като дойдох в Англия, постоянно чувам клиенти да казват ” Не беше нищо особено, дори не беше all inclusive” За чужденците това е истината. Скоро приятел се върна от Сардиния, което си е богаташки курорт и каза, че дори там са или на халф борд или all inclusive.
п.п Относно алкохола и all inclusive наистина е практика да в включен само местният алкохол в пакета, но бара е зареден със всички видове алкохол на същите цени като на другите места , не виждам каква е разликата. Аз си поръчвам Джак вечер от бара и си поркам 🙂 Има и опция “кралски all inclusive, където влиза и марков алкохол.
Мнението беше редактирано от Barberian на 16.07.17 12:07.
16.07.17
12:04
Това казвам и аз,от Турция по-добър оу инклузив не съм виждал,можеш ли да дадеш пример за добър оу инклузив в БГ?
16.07.17
12:10
казано от Bart Simpson на 16.07.17, 12:04:
Това казвам и аз,от Турция по-добър оу инклузив не съм виждал,можеш ли да дадеш пример за добър оу инклузив в БГ?
Според мен е невъзможно да получиш такъв в България. За 10 години по курортите съм убеден в това. Ние все сме най- хитрите, най- тарикатите, персонала е сърдит на целия свят. Виждал съм мениджъри чужденци които се хващат за главата от нашия манталитет.
16.07.17
12:18
Просто нашият туризъм наистина има още много хляб да яде,но както всички останали,този отрасъл(в светските,не комунистически параметри)е много млад.
Аз преди известно време бях на сноуборд ваканция в Пампорово,х-л Дафовска,ами собственика се държа все едно съм му в къщата,а не знам дали сте наясно с цените на това място.....изсипваш една чанта пари и си като на гости,мани.Просто не си заслужава,всеки път като се кажа,ай още веднъж да видим БГ,съжелявам.
16.07.17
12:40
Добре, че нямам такива изисквания и нужди, че никога нямаше да мога да си почина.🙂
Аз отивам с 10 консерви конско, 2 кори яйца, касетка с домати и краставици, 5 бутилки мента и по 12 лв за легло в бунгало.🙂
Всеки си има нуждите, схващанията и разбиранията за почивка, та това не ставало, онова не струвало, си е чисто персонално.
16.07.17
12:43
В Пампорово беше първия ми зимен салон🙂 имах и в Боровец и Банско. В Банско е най- добре, но като цяло пълен смях. Текучество на кадрите, ниско заплащане, сърдит персонал и всичко се отразява на клиента.
За цените не съм съгласен, че са високи. За България са огромни, но за ски курорт са смешни. Да не говорим, че можеш за 15 мин. да слезеш в Смолян и с 50 лв. да те носят на ръце- буквално. Същото можеш да го получиш и в Разлог или Самоков. В последните два, 50 ще ти стигнат дори заи2 дни🙂)) Друг е въпроса , че дори базата в Банско която е най- добрата в България е смешна в сравнение със Сърбия, а за истинските ски курорти да не говорим. Нормално е цените ни да са по ниски.
Мнението беше редактирано от Barberian на 16.07.17 12:52.
16.07.17
12:47
казано от Gogo на 16.07.17, 12:40:
Всеки си има нуждите, схващанията и разбиранията за почивка, та това не ставало, онова не струвало, си е чисто персонално.
Затова писах, че има хора и хора. Един обича девствена природа и мравките да го лазят в палатката, друг иска хубаво легло с баня, трети бира, друг шампанско😄
16.07.17
13:46
Или просто в различен етап от живота искаш различни неща.
Преди седяхме по десет дни на Безбог без топла вода и в туристическа спалня,но вече искам да има вана.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.07.17 13:49.
16.07.17
20:41
На мен миналата година ми преля чашата точно там,все си затварях очите, все приятели сантименти нали сме българи....но съсипаха го това е. Има прилични места ,но са малко..поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 16.07.17 20:41.
Преди 2 години не го запомних с хубаво Китен.. Тогава за съжаление от 5 дни - 2 за плаж , 3 дъждовни, излезна буря, спря тока. На другия ден всички банкомати (2 на брой в цял Китен) не работеха.. Време, майната му, каквото такова, Божа работа.. Но обслужване и цени.. Тежко разминаване. На всичкото от горе, водата беше много кофти. Говоря за 2015г.
От тогава си казах, че повече няма да ида там освен на гости за един ден, с цел пиене и ядене. 🙂 Тази година ще сме на Созопол.
щото си тече дискусията тук, каквото е навсякъде такова е и морето. То морето да беше щеше да е цвете. Най - мразех да отидем на море и след него детето влизаше в болница с инфекции. 4 поредни години едно и също. Морета има и планини има и кисели млека има ...не са само българските
17.07.17
08:56
Е да де Иво, но това да си съсипваме сами природата и държавата е някаква необяснима тъпота и обикалял съм доста и знам ,че България е уникално място все още и точно за това ме боли ..
Толкова кръв се е проляла, да може ние сега да съсипваме и да се махнеш не е решение
е всеки има избор лошо няма,ама и навремето Ботев, Левски ,Бенковски, Каблешков, Ангел Кънчев ....са умрели в османската империя и ако тогавашните младежи си бяха хванали кораба щото искат по-добър живот, сега щяхме да правим ниски теманета на Ердоган.
Извинявам се на Боби за спама да трие ако иска.Винаги надеждата е в младежите...и на мен е в тях...поздрави
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 17.07.17 08:59.
Същото ми е мнението и за Равда - уникално красиво селце... беше... сега е отвратителен багдатски пазар (по-нагъчкан).
Нашето черноморие се превръща в една огромна обща застроена ивица и това си е..
Винаги предпочитам Балкана пред морето.
18.07.17
17:41
Може би трябва да се ходи на почивка само на места без телекомуникационно покритие, за да се спестят подобни проблеми? Така и на теория никой не ще може да се свърже с тебе.
18.07.17
19:19
ако искате да ходите на море, то има само два варианта, според мен. Това или е установяване във голям град, като Варна или Бургас и ходене с кола по разни плажове по ивицата или в дива местност, без много хора....
18.07.17
19:32
Има няколко места,които за мен се заслужават и са Аркутино,Синеморец,Силистар и горе-долу там се изчерпват нещата,които аз мога да понеса на нашето черноморие.
Близо до БГ за мен е най-хубаво да се летува в Гърция,ако ти допада духът на самобитните селца по островите е супер.
Не говоря за Миконос,Родос,Санторини,където е кочина като на Слънчака,но острови като Самос(Питагор е роден там и съм бил на семинар на Хокинг в къщата му музей),Тинос,Митилини......прекрасни места със селца където през зимата свети по една лампа.С рибките,октоподите,узаки,Митос(единствената гръцка бира).
Музичка,идилия,на мен много ми харесва.
За изтока и индийския океан няма да го говорим вообще.
казано от Bart Simpson на 18.07.17, 19:32:
Има няколко места,които за мен се заслужават и са Аркутино,Синеморец,Силистар и горе-долу там се изчерпват нещата,които аз мога да понеса на нашето черноморие.
Близо до БГ за мен е най-хубаво да се летува в Гърция,ако ти допада духът на самобитните селца по островите е супер.
Не говоря за Миконос,Родос,Санторини,където е кочина като на Слънчака,но острови като Самос(Питагор е роден там и съм бил на семинар на Хокинг в къщата му музей),Тинос,Митилини......прекрасни места със селца където през зимата свети по една лампа.С рибките,октоподите,узаки,Митос(единствената гръцка бира).
За изтока и индийския океан няма да го говорим вообще.
На изброените места на южното черноморие, бих отишла за не повече от уикенд. Работила съм прекалено дълго в туризма, за да дам пари по българското черноморие.
Бих отишла по споменатите гръцки острови. На Родос, Санторини и Миконос съм ходила 2002 г, не мисля че сега искам да ги посетя, обаче една обиколка с лодка из по-непопулярните острови бих направила.
Островите в Индийския океан не ги споменавай, да не се напълнят с хора, добре са си сега - все още има бели плажове без хора. От европейските плажове (тези, на които съм била), съм най-впечатлена от тези на Корсика.
Каквото и да си говорим, БГ черноморието няма много какво да предложи - нито като обстановка, нито като обслужване. Само цените са на високо ниво.
18.07.17
20:02
Има,има дупки по нашето черноморие в разрез от общата картина.Бутамята ми е идеална,с гьола в южния край на плажа,забиван два чадъра и дребния копа цял ден.Кафенето отзад хубав обяд,таратор студен.Има и едно ресторантче в селото където храната е на ниво и персонала са перфектни.На мен ми допада,а хотелчето,в което отсядаме от години не свали никога нивото.
18.07.17
20:27
казано от Margi на 18.07.17, 19:57:
казано от Bart Simpson на 18.07.17, 19:32:
За изтока и индийския океан няма да го говорим вообще.На изброените места на южното черноморие, бих отишла за не повече от уикенд. Работила съм прекалено дълго в туризма, за да дам пари по българското черноморие.
Бих отишла по споменатите гръцки острови. На Родос, Санторини и Миконос съм ходила 2002 г, не мисля че сега искам да ги посетя, обаче една обиколка с лодка из по-непопулярните острови бих направила.
Островите в Индийския океан не ги споменавай, да не се напълнят с хора, добре са си сега - все още има бели плажове без хора. От европейските плажове (тези, на които съм била), съм най-впечатлена от тези на Корсика.
Каквото и да си говорим, БГ черноморието няма много какво да предложи - нито като обстановка, нито като обслужване. Само цените са на високо ниво.
Аз съм анти-франсе,не бих изхарчил едно евро за хазната на Франция.
19.07.17
23:41
Аз бих искала да Ви споделя за една може би непозната за вас дестинация, която някой хора упрекват, а други се радват на невероятната природа , море, плажове (кристално чисти) ,палмите около теб... чисто новите хотели- на първа линия, а може би не (по избор) с чистите луксозни стаи, съпроводени от вана и лично джакузи..Страхотно любезно обслужване, адски гостоприемни хора.. А за храната.. Не искам да си спомням, защото ще се облизвам , докато не отида отново. Храната, приготвена пред теб. Здравословна или не- избираш ти. Красивите, и същевременно спокойни местенца, закътани някъде там.. В далечната непозната за българина Албания.
Цените ли?
Това, което би получил за 20€ за стая, едва ли ще наподобява на това в нашите курорти. Интересно е, ново е. Стои и ви чака. Дуръс, Саранда..
Само вижте снимки..... 🙂)
20.07.17
00:19
Само внимавай с шиптарите,щото както мръднеш от хотела и утъпканите и осветени пътеки,потъваш завинаги.
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 00:19:
Само внимавай с шиптарите,щото както мръднеш от хотела и утъпканите и осветени пътеки,потъваш завинаги.
А органите ти се появяват пресни- пресни на черния пазар 🙂
20.07.17
00:33
Толкова шиптари познавам и такива истории съм чувал,че ще ви настръхнат косите.
20.07.17
00:33
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 00:19:
Лично аз прекарах доста време в самата страна , запознах се с много хора , но нищо лошо не видях от никого.. Много са добрички ,.малко отмъстителни .. обичат да изкарват парички по много лесни начини и да ги множат.. 😄 Еха , мога ли да чуя някоя история
Мнението беше редактирано от Liina Dimo на 20.07.17 00:39.
20.07.17
00:39
Ми то и от Египет се връщат повечето туристи,но виж някоя статистика колко отвлечени за откупи има ежегодишно.
Истории едва ли ще сведа до вниманието защото с това ИХА,да се впечатляваш и “храниш” от чуждата болка е демонично за мен.
Просто е страна без правила,анархия в пълната и сила.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече