23.08.17
17:31
Привет 🙂
Казвам се Алекса, на 22. Преди 6 години се разболях от анорексия, с която се борех в продължение на 2 години и половина. С прекрачването на границите в съзнанието ми, които ме възпираха от ядене някак успях да премина от другата страна на пропастта, а именно binge eating (системно преяждане). За около 3 месеца с binge достигнах от 28кг (висока съм 170см) до 65кг. Чувствах се ужасно, не само физически, но и емоционално. Това положение продължи една година. След това за 3 месеца свалих 10кг с ежедневни тренировки и ограничено хранене и intermittent fasting. От тогава до днес поддържам тегло между 52-55кг, но проблемът с храненето остана. Вече се боря доста години сама със себе си, но сякаш вече и воля не ми достига. Чувствам се обезнадеждена и предадена от самата себе си. Това, което искам да постигна е здравословно хранене - без binge, без нискокалорични диети, и без броене на колории - просто здравословно отношение към храната. Освен това съм катерач и усещам физическата нужда да сваля 4-5кг мазнини, за да не се чувствам така сякаш съм поставена в чуждо тяло. Бих била безкрайно благодарна на всеки, който би могъл да ми даде някакъв съвет или окуражение, изобщо някаква светлина!
Благодаря ви предварително 🙂
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Знам, че ще ти прозвучи тъпо.
Просто спираш да имаш проблем с храната.
Била съм там и те разбирам.
Не чакай нещо да се случи. Не си мисли утре.
Разграничавай какво правиш диктувано от хранителното разтройство и кое не.
Направи хранителните си навици социални.
Мисли за храната като за нещо, което е в полза за твоето тяло, защото е.
Не разделяй храната на добра и лоша, вредна и здравословна и т.н.
Готви.
Не се тръшкай, като оплескаш нещо.
И така. До няколко месеца ако изпълняваш горните ще си си ок.
Да, в началото ще се чувстваш гадно. Ама ти така или иначе вмномента не се чувстваш ок.
А да, и вмомента теглото ти е доста ниско, така че вероятно ядеш твърде малко.
Успех! 🙂
24.08.17
00:10
Здравей Алекса : ) , първо искам да ти кажа едно голямо БРАВО за извоюваната победа и също да ти кажа, че най-доброто за теб те първа предстои.
За храната е лесно - просто сутрин, обед и вечер ядеш като си разпределяш порциите по начина с дланта ”ЦЪК” и въобще не я мислиш повече, дотам....(ти цяла анорексия пребори с тва ли няма да се справиш)
идва закуската - хапваш си порцията която си си приготвила независимо от това дали изпитваш глад или не, независимо от това дали ти идва много или малко
идва обетната почивка - хапваш си порцията която си си приготвила независимо от това дали изпитваш глад или не, независимо от това дали ти идва много или малко
идва време за вечеря - хапваш си порцията която си си приготвила независимо от това дали изпитваш глад или не, независимо от това дали ти идва много или малко.
Аз нямам опит с хранителните разстройства, нито познавам такъв човек, но пък имам дооста голям опит в това човек да себори със собствените си демони. Имах много лоши навици, бях зависим към определени субстанции, бях в мега тежката депресия и общо взето благодарение на подкрепата от семейството и приятелите ми успях да си намеря баланса в живота и разбрах, че няма добри или лоши неща, а просто неща... и в зависимост от това как искаме да ни се резвие живота ние постъпваме по определен начин...винаги имаме избор и всеки наш избор има последствия, благодарение на опита можем да предвидим какви би били последствията от определени действия(което аз мисля, че е най-ценното което притежаваме)...
едно от нещата които ми бяха изключително полезни са тези клипове:
непременно ги изгледай, със сигурност ще ти бъдат изключително полезни...
друго което бих горещо ти препоръчал е да отделиш време да започнеш да правиш нещо което ти харесва - запиши се на уроци по пеене, на танци, в клуп по ракетно инженерство, абе нещо което ти доставя удоволствие да правиш, така хем щи минава времето супер бързо и приятно, хем ще се срешаш с хора с които имате сходни интереси.
Надявам се да съм ти бил полезен, още веднъв браво за извоюваната победа и не забравяй....най-доброто тепърва предстои!
24.08.17
00:19
Като пуснеш рапел, без самохват трудно можеш да го качиш обратно.Като колежка смятам ме разбираш какво ти казвам.
Попаднала си на място, което има много добронамерени хора.
Занимателно е(bb team) учи се много, приятелства се завързват.
Мисля, че ще ти изиграе ролята на самохвата, от който имаш нужда.
Късмет и спокойствие ти желая.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.08.17 01:23.
Аз ще дам и моите 5 стотонки като ти предложа да изслушаш подкастовете на Brain over binge
Brain over binge podcast
Идеята им е много добре обяснена и трудно да се преразкаже в 3 реда, затова изслушай ги, може да ти помогнат. Също можеш да потърсиш в youtube канала Life with Lydia - мацката следва точно техния подхват и го обяснява по простичък начин и дава примери в ежедневието 🙂
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече