Пречат ли хранителните добавки на астма и растеж

10.09.17
18:24

Здравейте на 15г.съм с астма и съм нисък ще пречи ли ако започна да взимам хранителни добавки.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

В най-общ план - няма проблем да приемаш добавки.
В конкретен план - зависи какви добавки имаш предвид. Огромната част от тях не са ти нужни.

Ами мисля да взема нещо за отслабване или повишаване на силата четох че креатина ще ми свърши работа а за отслабване още нищо не съм намерил

10.09.17
18:48

А защо не опиташ с хранителен режим?

Ами защото първо аз сам опитвал съм и не мога да си го направя може да си го закупя но мой приятели са ми казвали че храната за един ден е много скъпа

А и проблемът при мен е че съм нисък и всичко което ям ми се лепи единствено на корема

10.09.17
20:18

Пълни глупости си чел, с креатина няма да отслабнеш магически.

казано от Димо на 10.09.17, 20:18:

Пълни глупости си чел, с креатина няма да отслабнеш магически.

Не съм чел че с креатина се отслабва четох че има хранителна добавка с която се отслабва а прочетох че с креатина се повишава силата по време на тренировка

10.09.17
23:07

И според теб трябва да си повишиш силата при тренировките за да пораснеш и да отслабнеш?

Абсолютна каша ти е в главата и търсиш някакви лесни решения.

Колко ще пораснеш е почти изцяло генетично заложено и няма какво да направиш по въпроса освен ако не гладуваш или имаш тежък протеинов недостатък като в Африка, тогава няма да порастеш от недохранване.

Дали ще отслабнеш зависи от това да се храниш правилно и да тренираш сравнително редовно. Яж месо, риба, яйца, зеленчуци, плодове, ориз, картофи, сирена, кашкавали, мляко, ядки. Не яж никакви неща в шумулящи опаковки (чипсове, зрънчовци, вафли, бисквити) и захаросани или тестяни (понички, банички, сладки, торти, кроасани, хляб) и пий само вода и айран, без газирани и “натурални” сокчета. Тренирай си каквото ти се тренира и колкото можеш.

Аз си тренирам обаче не съм доволен от ефекта и съм сигурен че е от храната. За растежа знам че си е до генетика обаче се притеснявам ако се поогранича да не го сбъркам още повече

Здравей Круме,

Силно препоръчвам да прочетеш тази тема. Тя е изключително близка като въпрос с твоята.

Много по-добре е в твоя случай да обърнеш внимание на храненето и тренировките. Разбирам, че на 15 разчиташ основно на това, което се сготви вкъщи, но въпреки това има някои неща, които лесно може да подобриш и сам.

Преди да се насочиш към протеина като хранителна добавка, прочети темата за хранене за начинаещи. От съществена важност е на твоята възраст да не изпадаш в някакви безумни хранителни режими. Важно е да ядеш достатъчно и да си набавяш важни хранителни вещества, особено протеин, витамини, минерали и омега-3 мастни киселини.

Режими с цел отслабване са сериозна грешка в периода от развитие на организма, когато той има най-голяма нужда от енергия. Освен ако положението е наистина лошо и теглото ти и излишните мазнини са много, много над нормата. Но дори и тогава има далеч по-разумни подходи от рестриктивните диети с цел отслабване.

Ако искаш, прочети темата за хранене за начинаещи, виж какво съм писал и в другата тема във форума и след това ако имаш въпроси - питай. Ако искаш напиши как се храниш и как тренираш, възможно най-подробно и ще помагаме. 🙂

Здравей!
Прочетох това което ми даде. Да найстина както ти каза найстина разчитам на това което се сготви вкъщи, но родителите ми не са против да влезна в режим или нещо подобно. Продуктите ни са домашни защото си гледаме животни в село, дори мога да готвя горе доло така че храната не е голям проблем. А за въпросът как тренирам и как се храня, тези дни общо взето ям каквото има вкъщи вчера съм ял баница също домашно приготвена а днес ядох пълнени чушки със сирене общо взето тези дни ям каквото намеря, но като намеря решение за храната няма да е така. За тренировките тренирам фитнес почти всеки ден, а смятам да започна баскетбол който също е всеки ден и плуване събота и неделя защото до колкото знам развива всички мускули.

Мнението беше редактирано от Крум Недялков на 11.09.17 19:30.

За съжаление това, че вчера си ял баница, а днес пълнени чушки не дава никаква значима информация. Същото важи и за това, че всеки ден тренираш.

Най-лесно ще е така. В следващите 2-3 дни, вземи няколко празни листа и записвай всичко каквото ядеш и в колко часа го ядеш, като се старай да си максимално подробен. Например, ако си ял чушки, напиши колко. Ако си ял пържола от нещо, напиши дали е била много голяма, мъничка или нещо средно и т.н. След това препиши всичко тук.

За тренировките, напиши какво точно правиш във фитнес залата. Всеки ден ли правиш едни и същи упражнения, какви са, колко серии правиш от всяко, с каква тежест и т.н.

След като получим цялата информация поднесена по съответния начин, ще можем и да коментираме по-целенасочено. 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.17 16:06.

1-ви ден закуска две малки гъби с кашкавал и едно кисело мляко, тренировка в фитнеса гръб и рамо така реших да комбинирам тренировката за гръб правих упражненията на гладиатора а за рамо првих упражнения с дъмбели и лост с по 2,5 кг. Обяда ми беше 1 малка чушка със сирене и кашкавал. Вечерята ми беше малка порция спагети със растопен кашкавал в спагетите и за гарнитура салата със домат и краставици. 2-ри ден закуска кисело мляко с надробен банан. Нямах възможноста да ида на фитнес и понеже имах бягаща пътека вкъщи, тичах 30 мин след това три серий с по 10 лицеви упори и три серий с по 10 коремни обяд малка порция спагети с кашкавал и две чушки от трошия. Вечеря пилешка пържола със зелева салата. 3-ти ден закуска няма тъй като имах работа тренировка в фитнеса гърди и корем гърдите ги правих с дъмбели, а корема на преса и един уред който не знам как се казва. Това е режима ми за 3 дни давам го по късно защото нямах възможността да пиша по-рано.

Добре е, че си почнал да тренираш на тая възраст и че си се замислил за теглото си. Защо не пробваш да изчислиш по таблицата, която има в сайта колко долу-горе калории има в храната, която си изял?

В знание ли се намира таблицата или ?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1