10.09.17
18:24
Здравейте на 15г.съм с астма и съм нисък ще пречи ли ако започна да взимам хранителни добавки.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим10.09.17
18:28
В най-общ план - няма проблем да приемаш добавки.
В конкретен план - зависи какви добавки имаш предвид. Огромната част от тях не са ти нужни.
10.09.17
18:45
Ами мисля да взема нещо за отслабване или повишаване на силата четох че креатина ще ми свърши работа а за отслабване още нищо не съм намерил
10.09.17
19:07
Ами защото първо аз сам опитвал съм и не мога да си го направя може да си го закупя но мой приятели са ми казвали че храната за един ден е много скъпа
10.09.17
19:10
А и проблемът при мен е че съм нисък и всичко което ям ми се лепи единствено на корема
10.09.17
20:31
казано от Димо на 10.09.17, 20:18:
Пълни глупости си чел, с креатина няма да отслабнеш магически.
Не съм чел че с креатина се отслабва четох че има хранителна добавка с която се отслабва а прочетох че с креатина се повишава силата по време на тренировка
И според теб трябва да си повишиш силата при тренировките за да пораснеш и да отслабнеш?
Абсолютна каша ти е в главата и търсиш някакви лесни решения.
Колко ще пораснеш е почти изцяло генетично заложено и няма какво да направиш по въпроса освен ако не гладуваш или имаш тежък протеинов недостатък като в Африка, тогава няма да порастеш от недохранване.
Дали ще отслабнеш зависи от това да се храниш правилно и да тренираш сравнително редовно. Яж месо, риба, яйца, зеленчуци, плодове, ориз, картофи, сирена, кашкавали, мляко, ядки. Не яж никакви неща в шумулящи опаковки (чипсове, зрънчовци, вафли, бисквити) и захаросани или тестяни (понички, банички, сладки, торти, кроасани, хляб) и пий само вода и айран, без газирани и “натурални” сокчета. Тренирай си каквото ти се тренира и колкото можеш.
11.09.17
00:03
Аз си тренирам обаче не съм доволен от ефекта и съм сигурен че е от храната. За растежа знам че си е до генетика обаче се притеснявам ако се поогранича да не го сбъркам още повече
11.09.17
15:21
Здравей Круме,
Силно препоръчвам да прочетеш тази тема. Тя е изключително близка като въпрос с твоята.
Много по-добре е в твоя случай да обърнеш внимание на храненето и тренировките. Разбирам, че на 15 разчиташ основно на това, което се сготви вкъщи, но въпреки това има някои неща, които лесно може да подобриш и сам.
Преди да се насочиш към протеина като хранителна добавка, прочети темата за хранене за начинаещи. От съществена важност е на твоята възраст да не изпадаш в някакви безумни хранителни режими. Важно е да ядеш достатъчно и да си набавяш важни хранителни вещества, особено протеин, витамини, минерали и омега-3 мастни киселини.
Режими с цел отслабване са сериозна грешка в периода от развитие на организма, когато той има най-голяма нужда от енергия. Освен ако положението е наистина лошо и теглото ти и излишните мазнини са много, много над нормата. Но дори и тогава има далеч по-разумни подходи от рестриктивните диети с цел отслабване.
Ако искаш, прочети темата за хранене за начинаещи, виж какво съм писал и в другата тема във форума и след това ако имаш въпроси - питай. Ако искаш напиши как се храниш и как тренираш, възможно най-подробно и ще помагаме. 🙂
11.09.17
19:29
Здравей!
Прочетох това което ми даде. Да найстина както ти каза найстина разчитам на това което се сготви вкъщи, но родителите ми не са против да влезна в режим или нещо подобно. Продуктите ни са домашни защото си гледаме животни в село, дори мога да готвя горе доло така че храната не е голям проблем. А за въпросът как тренирам и как се храня, тези дни общо взето ям каквото има вкъщи вчера съм ял баница също домашно приготвена а днес ядох пълнени чушки със сирене общо взето тези дни ям каквото намеря, но като намеря решение за храната няма да е така. За тренировките тренирам фитнес почти всеки ден, а смятам да започна баскетбол който също е всеки ден и плуване събота и неделя защото до колкото знам развива всички мускули.
Мнението беше редактирано от Крум Недялков на 11.09.17 19:30.
12.09.17
15:50
За съжаление това, че вчера си ял баница, а днес пълнени чушки не дава никаква значима информация. Същото важи и за това, че всеки ден тренираш.
Най-лесно ще е така. В следващите 2-3 дни, вземи няколко празни листа и записвай всичко каквото ядеш и в колко часа го ядеш, като се старай да си максимално подробен. Например, ако си ял чушки, напиши колко. Ако си ял пържола от нещо, напиши дали е била много голяма, мъничка или нещо средно и т.н. След това препиши всичко тук.
За тренировките, напиши какво точно правиш във фитнес залата. Всеки ден ли правиш едни и същи упражнения, какви са, колко серии правиш от всяко, с каква тежест и т.н.
След като получим цялата информация поднесена по съответния начин, ще можем и да коментираме по-целенасочено. 🙂
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.17 16:06.
21.09.17
15:17
1-ви ден закуска две малки гъби с кашкавал и едно кисело мляко, тренировка в фитнеса гръб и рамо така реших да комбинирам тренировката за гръб правих упражненията на гладиатора а за рамо првих упражнения с дъмбели и лост с по 2,5 кг. Обяда ми беше 1 малка чушка със сирене и кашкавал. Вечерята ми беше малка порция спагети със растопен кашкавал в спагетите и за гарнитура салата със домат и краставици. 2-ри ден закуска кисело мляко с надробен банан. Нямах възможноста да ида на фитнес и понеже имах бягаща пътека вкъщи, тичах 30 мин след това три серий с по 10 лицеви упори и три серий с по 10 коремни обяд малка порция спагети с кашкавал и две чушки от трошия. Вечеря пилешка пържола със зелева салата. 3-ти ден закуска няма тъй като имах работа тренировка в фитнеса гърди и корем гърдите ги правих с дъмбели, а корема на преса и един уред който не знам как се казва. Това е режима ми за 3 дни давам го по късно защото нямах възможността да пиша по-рано.
21.09.17
18:49
Добре е, че си почнал да тренираш на тая възраст и че си се замислил за теглото си. Защо не пробваш да изчислиш по таблицата, която има в сайта колко долу-горе калории има в храната, която си изял?
23.09.17
13:26
В знание ли се намира таблицата или ?
23.09.17
13:31
ето таблица от сайта
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече