13.09.17
23:12
Здравейте!!!Искам да видя какви биха били мненията на много по-компетентни и опитни от мен хора.Какво е вашето мнение за разпределението на тези мускулни групи???
Понеделник:Ръце,бицепс-трицеп,кардио като го правя всеки ден когато тренирам понеже искам да чистя а то е 25-30 минути каране на електронно колело
Вторник:Гърди,гръб(мдааа тук и на мен ми се струва,че трябва да разместя),кардио
Сряда:ПОЧИВКА
Четвъртък:Рамо,трапец,кардио
Петък:Крака,корем,кардио
Като мисля да започна с корема от следващата седмица,почти не съм го тренирал през живота си!!!Вие как мислите в кои дни ще е добре да се разместят групите и да се сложи корем???
Предварително благодаря!!!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.09.17 08:45.
Ако си начинаещ и имаш кой да ти помага за техниката на упражненията (или нямаш, но си направиш дневник и си качваш клипове, които могат да се коментират със същата цел), смятам, че ще ти е по-полезно да си разделиш тренировките на такива за горна и долна част, поне за някакво време, да добиеш някаква минимална обща физическа подготовка.
Ако си държиш на сплита, варианти има много и си опира до желание. Като пример, преди бях с такова разпределение 1)гърди с бицепс 2)гръб с трицепс 4)рамо и корем 5)крака и корем. Май не в тази поредност, ама така бяха разделени. Можеш да си ги разделиш и по-иначе, в зависимост от упражненията.
Корем можеш да правиш във всяка тренировка, ако искаш.
13.09.17
23:43
казано от БПН на 13.09.17, 23:26:
Ако си начинаещ и имаш кой да ти помага за техниката на упражненията (или нямаш, но си направиш дневник и си качваш клипове, които могат да се коментират със същата цел), смятам, че ще ти е по-полезно да си разделиш тренировките на такива за горна и долна част, поне за някакво време, да добиеш някаква минимална обща физическа подготовка.
Ако си държиш на сплита, варианти има много и си опира до желание. Като пример, преди бях с такова разпределение 1)гърди с бицепс 2)гръб с трицепс 4)рамо и корем 5)крака и корем. Май не в тази поредност, ама така бяха разделени. Можеш да си ги разделиш и по-иначе, в зависимост от упражненията.
Корем можеш да правиш във всяка тренировка, ако искаш.
.
Амиии едва ли съм начинаещ предвид,че ходя от 7 месеца,а е имало периоди и преди това и с лостове,ама на един 77 кг. човек му е малко трудно с набирания,кофи и подобни.А сплита според мен е по-добър.Само ми се ще да кажеш,какво мислиш за кардиото???
За 7 месеца в залата си си още начинаещ, не си мисли,че си много напреднал. По начина по който си разпределил групите и си задал въпроса личи,че нямаш много опит. Не е проблем да се правят гърди и гръб в един ден, но пък за мен е глупаво да се отделя цяла тренировка за малка група като ръце. Разгледай мъжките дневници и чети повече, сплита е вариант, но не е най-добрия. Относно кардиото, дори всеки ден да правиш, ако не си в дефицит, тоест ядеш повече отколкото изразходваш като енергия няма да има ефект.
14.09.17
09:27
Отделен ден за ръциииии... Ала бала
Пич 7 месеца в залата нищо не значат.
Та ако искаш да чистиш, кардиото не ти е ключа, а диетката. Достатъчно е един път в седмицата едно кардио и си готов - не гледай про билдърите там е различно.
Гръб-бицепс-мицепс...ае няма нужда
Разделяш на дърпане-бутане-клякане през ден, вкарваш по-интензивни тренировки - суперсерии, трисетове с многоставни упражнения, дръж ОКБ и нещата стават.
14.09.17
09:51
казано от Светослав Захариев на 14.09.17, 09:27:
Отделен ден за ръциииии... Ала бала
Пич 7 месеца в залата нищо не значат.
Та ако искаш да чистиш, кардиото не ти е ключа, а диетката. Достатъчно е един път в седмицата едно кардио и си готов - не гледай про билдърите там е различно.
Гръб-бицепс-мицепс...ае няма нужда
Разделяш на дърпане-бутане-клякане през ден, вкарваш по-интензивни тренировки - суперсерии, трисетове с многоставни упражнения, дръж ОКБ и нещата стават.
Абе не знам за диета ама мога да кажа,че ям здравословно наблягам на месо,яйца,плодове,зеленчуци,варива само тестото трябва да изключа и си хапвам даже повече от преди.
14.09.17
10:06
казано от Дени на 14.09.17, 05:43:
За 7 месеца в залата си си още начинаещ, не си мисли,че си много напреднал. По начина по който си разпределил групите и си задал въпроса личи,че нямаш много опит. Не е проблем да се правят гърди и гръб в един ден, но пък за мен е глупаво да се отделя цяла тренировка за малка група като ръце. Разгледай мъжките дневници и чети повече, сплита е вариант, но не е най-добрия. Относно кардиото, дори всеки ден да правиш, ако не си в дефицит, тоест ядеш повече отколкото изразходваш като енергия няма да има ефект.
Не не съм казал,че съм напреднал за толкова време.
14.09.17
10:07
казано от БПН на 14.09.17, 10:00:
Здравословно не значи нискокалорично, имай и това предвид.
Еее точно това ми ясно,аз увеличих калориите,сега обаче ще си пресметна колко са ми нужни за деня.
казано от Nekav si Tam на 13.09.17, 23:12:
Здравейте!!!...Какво е вашето мнение за разпределението на тези мускулни групи???
Понеделник:Ръце,бицепс-трицеп,кардио като го правя всеки ден когато тренирам понеже искам да чистя а то е 25-30 минути каране на електронно колело
Вторник:Гърди,гръб(мдааа тук и на мен ми се струва,че трябва да разместя),кардио
Ами след като си тренирал ръцете в понеделник, те ще са изморени и ненапълно възстановени за тренировката гърди-гръб на следващия ден. Няма да имаш същата сила за гърди-гръб в сравнение с варианта без ръце предния ден. Може би е по-добре да размениш местата на двете тренировки. Гърди-гръб да бъде в понеделник. Освен това след почивните дни ще има повече сила за тренировката им.