Slavko's 2017-2018 season, 200-400m.

Прескочи до:

05.12.17
10:09

Не съм чувал нищо за Никопол.Ако визираш рутений-106 ,то няколко бекерела на куб.м. не си струва да се коментират.

казано от slavko на 05.12.17, 10:00:

Иначе Ивета е голям звяр, наистина рядко съм виждал такива спортисти-аматьори. Бие ги на трибой, маратони, гимнастика

И на щангите на Славия беше, доста добре се представи, при все, че преди това е имала 5 тренировки само по щанги 🙂

05.12.17
10:13

казано от Alexander Krastev на 05.12.17, 10:11:

казано от slavko на 05.12.17, 10:00:

Иначе Ивета е голям звяр, наистина рядко съм виждал такива спортисти-аматьори. Бие ги на трибой, маратони, гимнастика

И на щангите на Славия беше, доста добре се представи, при все, че преди това е имала 5 тренировки само по щанги

Малко ме изненада  мислех,че ще вдигне доста повече при лег 100 и клек 160…

15.12.17
21:15

Пак смяна в работната обстановка и малко напрежение, но пък си тренирам прилично.
Бягаме само с шпайкове, почнах да пускам отсечки 200-250м. с тях, почти на 85-90% и краката си се държат прилично.
Щангите малко ги понатиснах, но килата са далече от това, което съм правил на тези килограми лично тегло, чак си се дразня сам на себе си 🙂
Няма нещо интересно, освен че с 32-ката си правя по 15-ина снача на ръка, набрах се пак с 60кг. Каквото и да става, набирането с тежест си ми държи🙂
Храната, хаотично-емоционално-всякаква🙂 Питиетата драстично съм намалил и ми е супер. Не гладувам, че се мъча да качвам кила, но тц, не става. Тахани с бисквити, яйца с половин хляб и 85кг, толкоз 🙂

03.01.18
20:28

Минавам да Ви пожелая много здраве, всичко друго е следствие и ще си го постигнем.
Пишете ли резюмета за 2017-та 🙂 За мен това беше най-скапаната година изобщо в живота ми, пичка и лелина🙂 Много ножове в гърба, много хора ме лъгаха, подвеждаха и то такива които са ми се клели и ревяли за услуги. Не си ли важен и директор, всички се изпаряват яко дим. Което пък е хубаво, да поизчистя листата, останаха най-верните ми приятели, за които съм си Славко, дето тренира яко и няколко политици, които успяха да ме опознаят с течение на работата ни. Къто и да е, на никой никога не съм правил лошо и смятам така и да бъде занапред.
Поне новата посрещнахме пак във Варна, потренирах в на Вик новата зала, която разбира се силно препоръчвам - от оборудването, през обстановката, до треньора, всичко е перфектноооооо! Другото(на пистата) беше една тренировка 6х300м. за под 48сек. всяка(през 5 мин.), една 15х100м. през връщане за под 15сек. и 6х150м. през една минута. След всяка тренировка с Марги ходихме на топъл минерален извор(на Дружба, точно до плажа) и комбинирано със студената морска вода и 16 градуса над нулата, си беше абсолютния дзен. Другото също - ракии, водки, салати, пържоли, баклава баница и лафове.

Като казах яки тренировки и понеже ангажиментите ми сега са основно свързани с на Марги бизнеса, ми остава време за прилично трениране. Тренера в ЦСКА си ме взима доста насериозно и сме се насочили към 51сек. на 400м. С тях ставам 95% балкански шампион за ветерани. Леко ме подпитва и за 400 с препятствия 🙂 Отбягвам разговора засега, това е катилска работа.

Искрено се надявам да имате една страхотна година, ще гледам да водя по-редовно дневника!

03.01.18
21:20

казано от slavko на 03.01.18, 20:28:

Минавам да Ви пожелая много здраве, всичко друго е следствие и ще си го постигнем.
Пишете ли резюмета за 2017-та  За мен това беше най-скапаната година изобщо в живота ми, пичка и лелина Много ножове в гърба, много хора ме лъгаха, подвеждаха и то такива които са ми се клели и ревяли за услуги. Не си ли важен и директор, всички се изпаряват яко дим. Което пък е хубаво, да поизчистя листата, останаха най-верните ми приятели, за които съм си Славко, дето тренира яко и няколко политици, които успяха да ме опознаят с течение на работата ни. Къто и да е, на никой никога не съм правил лошо и смятам така и да бъде занапред.
Поне новата посрещнахме пак във Варна, потренирах в на Вик новата зала, която разбира се силно препоръчвам - от оборудването, през обстановката, до треньора, всичко е перфектноооооо! Другото(на пистата) беше една тренировка 6х300м. за под 48сек. всяка(през 5 мин.), една 15х100м. през връщане за под 15сек. и 6х150м. през една минута. След всяка тренировка с Марги ходихме на топъл минерален извор(на Дружба, точно до плажа) и комбинирано със студената морска вода и 16 градуса над нулата, си беше абсолютния дзен. Другото също - ракии, водки, салати, пържоли, баклава баница и лафове.

Като казах яки тренировки и понеже ангажиментите ми сега са основно свързани с на Марги бизнеса, ми остава време за прилично трениране. Тренера в ЦСКА си ме взима доста насериозно и сме се насочили към 51сек. на 400м. С тях ставам 95% балкански шампион за ветерани. Леко ме подпитва и за 400 с препятствия  Отбягвам разговора засега, това е катилска работа.

Искрено се надявам да имате една страхотна година, ще гледам да водя по-редовно дневника!

Жив и здрав и ти и успехи. Не си малък и ти, а пък не си се научил да познаваш позиорите. Или може би ги знаеш ама не ти се вярва 🙂

03.01.18
21:31

казано от slavko на 03.01.18, 20:28:

Не си ли важен и директор, всички се изпаряват яко дим.

Ще се повторя, но: когато човек работи за себе си, винаги е директор, и винаги е най-важен за работата си. 🙂
Иначе, 2017 беше насрана година, да. Единствените спокойни дни бяха седемте на Шри Ланка и още толкова във Варна. Добре че приключи. 😆 Толкова нерви и стрес не съм имала за последните 5 години накуп.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.01.18 22:37.

06.01.18
22:47

Още една прилична седмица откъм тренировки и режим, като цяло. Ям достатъчно, лягам си навреме, чета книжки, срещам се с интересни хора и така.
Днес във фестивална правихме контролно на 300м. Бягах добре, никога не съм се максил в зала на такава дистанция. Без НИКАКВА представа кое, как се случва по виражите, правите и т.н
Бягах във втори коридор през цялото време, а то трябвало да се прибера в първи, че съм бягал по-дълго и т.т.т.н.н.н 🙂 Нямам оправдание де, 40.20сек. стана, което бих приел за нормално ако съм бягал 9-10м. допълнително. НО, и групата на Витан бяха в залата и Вито също се намакси едно хубаво и като ми каза “ами зле, 36,84сек.”, се втрещих 🙂
Аеробно нямам никакви проблеми, мускулите ми не издържат, пресичам се и почва едно неефективно крачене, чак ме е яд. Тренера каза, че имаме време до балканското за ветерани, всичко е преодолимо. Записан съм за състезания, ще пиша като разбера точно на кои и на какви дисциплини. Едно е сигурно, 60м. няма да бягам. 400 и 4х400, ако някой от титулярите не е в кондиция.
Иначе щангите си вървят, 15-ка на 160кг. полулкек, подскоци със 120кг. Така малко за самочувствие. Пудовка, по 10бр. изхвърляне на ръка с 32-ката, че и повече мога, но не ми трябва сега.

07.01.18
09:59

Slavko, здравей. Понеже знам, че се интересуваш много от темата Храносмилателна система, искам да те попитам какво мислиш за глутена? Темата е много нашумяла и лично мнение е, че се спекулира с нея? Ако не желаеш тази дискусия да я водим в дневника ти, нека постът ми да бъде изтрит.

07.01.18
15:22

Абе...май не знам толкова колкото за лактозата, ако ще подхващаме за интолерантността, непоносимост, резистентност или както го(ги) наричат.
Чел съм де, в доста изследвания за трудното усвояване на лактозата, споменават и за глутена. Това, което ми направи впечатление е, че за лактозата се говори от стотици години(че и повече) и там е ясно на чисто био-химично ниво, какво, как и защо се случва. Няма точна и окончателна диагноза за лактозна интолерантност, по-скоро всеки се самодиагностицира, според усещанията си. Има и мноооооого скъпи изследвания, които категорично(98+%), могат да докажат че не синтезираш лактаза и не можеш да разграждаш лактоза и от там, амнайсе симптома. Обратимо е, доказано е с контролни групи, но при много строги условия и режим.
Та🙂
За глутеновата инт. се говори значително от по-скоро, свързано е много с третирането и постоянното разработване на нови сортове. Може да не е само с това, но поне на мен това ми направи впечатление. Нещо сравнително ново е, като “явление” в науката за храненето. Храносмилането на глутен БИ трябвало да е доста по-лесно за тракта от лактозата, затова и на мен не ми е много ясно, защото е тази пандемия от глутенова резистентност. Чета, че има хора, които буквално от 15-20гр. “глутен” се надуват и не могат да ходят до тоалетна с дни, редом с други гадости.
Обяснявам си го със слаб чревен тракт, слаба съединителна тъкан(чревна), жлъчката също ако не фукционира добре е фактор, сега почва да се говори и за понижено синтезиране на амилаза(слюнката, която първоначално започва да разгражда храната и после в стомаха се поема функцията от пепсина) и т.н.
Интересно ми е де, много! Ако някой, който има достоверни източници, да сподели да зачета. Просто тези седмици ми предстои защита на магистърската ми степен в технологията на млечните продукти и глутена само ще ме обърка 🙂))
После обаче ще обърна внимание и ако наистина е интересно на модераторите, може в отделна тема да обсъждаме.

Мнението беше редактирано от slavko на 07.01.18 15:42.

Ако мога да споделя моя опит с лактозата - преди 2-3 години някъде установих, че не мога да я преработвам. Подходих “научно” - няколко дни следях какво ям, кога го ям, какви са симптомите, кога се проявяват.

След консумация на каквото и да е с лактоза ( прясно мляко, извара, протеин концентрат, протеинови барчета с млечен протеин, доста от киселите млека ), 6 часа по-късно се почва бълбукане, болки, газове, отврат. Ако количеството е било повечко, може и доста по-бързо да се проявят симптомите, но като цяло с часовникова точност знам какво и кога да очаквам 🙂 Други, като киселото мляко, например също ми причиняват съвсем лек дискомфорт, ама нищо сериозно. Протеин пия само изолат. Сирене и кашкавал мога да ям на корем.

Сега ми стана интересно, че това било обратимо - от беглите ми познания, това не е ли естествен процес, който кара тялото да спира само производството на лактаза, като естествен процес при “отбиването” на малките от майчино мляко? Някои хора имали някаква генетична мутация, която “забранява” този процес и могат да си ручат прясно мляко до живот ( д*ба, пък толкова да обичам прясно мляко ).

07.01.18
15:54

Виж в блога ни, там писах скоро статия, ще ти е полезна.
Да, доказано е(много почнах да обичам науката), че лактазата намалява в пъти с напредването на възрастта. В някои региони, раси, климати на 2-рата години продуцираш 0 лактаза, 0!
Но, ако приемаш качествени пребиотици, те ще стумулират растежа на бифидобактерии и някои лактобацили, от там лееееееко ще се повиши общата киселинност на организма и тялото ще почне да си продуцира малко по малко лактаза. Някакъв термин ми се върти из главата “ензимна памет”, но май не беше много подкрепено от науката. Демек, намалява ти много лактазата, но ако по начини, подобни на горния почнеш постепенно да добавяш различни храни и хранителни добавки(олигозахариди, инулин и др.), производството може пак да се “възобнови”. В България понеже е свързано и с гена, и с начина ни на хранене сме много добре с лактазата, понеже дефакто на нас млечните никога не са ни ги спирали като деца и ти си поддържаш едно приличен ензимен фонд. За качеството на продуктите nowadays не ми се пише, че замина вечерта🙂
Пак, по чисто физиологична логика, от ФЕРМЕНТИРАЛИ продукти, не би трябвало да се подуваш, защото под действието на млечно киселата ферментация, лактозата спада до нива, които са незначителни, дори с много ниска лактазна продукция, пак ще ги обработиш. За пресни млека, извара, някои “екзотични” сирена, които стана много модерни(и скъпи) с различен начин на коагулация...там вече е обяснимо. Традиционното ни сирене, затова зрее определено време, заради химичните процеси на разграждане на белтъците и лактозата до по-усвоими такива.
Уфффф дейба, аз дипломната ли си пиша или пост в дневника🙂
Спирам 🙂))
p.s. темата за дипломата ми е кисело мляко с повишено съдържание на калций и ми е лесно де🙂
p.s. пишем за глутена все пак 🙂

07.01.18
16:47

Аз доколкото съм чела и слушала за глутена: непоносимостта се свързва не толкова със самия глутен, а с използването на препарати съдържащи глифозат. Глифозата нарушава един от метаболитните  пътища, който не съществува у хората, но е важен за бактериите населяващи стомашно-чревния тракт...така че, при положение че 70% от нашите гени, не са наши гени, а тези на бактериите, тази подробност е важна.
Сега, ясно е че стомашно чревната флора  различна на всичките почти 7 милиарда хота на земята, и винаги ще има някой по-чувствителен към тези фактори от друг, някой, който цл живот може да яде ГМО пшеница бъкана с пестициди и хербициди и да не страда от същите последици както други хора...

11.01.18
19:07

Малко тестове имаше пак на 300м.и доста по-добре се почувствах. Записаха ме за Академик, но понеделник уж да тонизирам леко с щанга, съм се отплеснал и вчера на тренировка, така ме опъна задната верига, та ми се дорева.
Уж кротко, само влизания, излизания от виражите, но...толкова.
Утре, ще пробваме дали има шанс, но както го усещам и днес...надали. Остава републиканското само, а трябваше да пусна поне два старта преди балканското март месец.
Интересно е Витко как ще се представи, ако мога ще снимам и ще пусна клипа. Предпочитах да премерим сили де, но...на реп-а 🙂

02.03.18
16:50

Наминавам, да Ви кажа здравейте 🙂
Преби ме грипа няколко ден(не знам при вас как мина), но аз така не съм се чувствал от 20-ина години. Тотален нокаут, два дена ни вода, ни храна..абсолютно никакво движение, само лежане и четене на книги. 4 килограма надолу и като се качих на пистата, все едно ми е за първи път🙂 Та така мина републиканското, в нас🙂
Другия уикенд сме на балканско в Белград, чувствам се прилично, бягах 300м. за 40 и 39сек., без драми никакви, с приличен резерв. Ако така издаяна, 53сек. са възможни и влизам 101% в медалите на 400м.
60м.- те са първа дисциплина в първия ден сутринта. Ще разбягам да усетя пистата, но няма да натягам много. Следобяд са 400-те, които са ми важни. Най-тъпото, е че сме писани щафета 4х200м., 40мин. след финала на 400!!! Уот Да Фак????? От къде крака...
200м.-втория ден, по обяд...много исках да се натегна на тях, но надали ще успея да възстановя, ако не изнамеря някаква много остра и бърза химийка - позволена де 🙂 Което е И невъзможно🙂
Щанги за долна част почти не правя, кръста ме разцепва - не мога да вдигна една бутилка с вода от земята, но ще му обърна внимание след състезанието. Раменна преса. лежанка са си прилично като постижения. Набирания двойка на 70кг., единици на 80 - много доволен.
И така, още ям като мравка...я изям 4-5 яйца на ден, я не. Добре, че е шоколада на Марги и таханите 🙂

02.03.18
21:33

Успех с целите 🙂. Оправяй нещата с кръста, щото има още живот и здраве много години. Ти знаеш по добре, но съм обърнал внимание че хората които знаят най-много и блъскат най-много, обръщат по малко внимание.

16.03.18
08:23

60м.-заспал, бавен на старта...много грозно и скапано бягане, но аз стартове и не бях правил.
400.-бронзов медал с 57сек. Трагедия...тренера умря от смях, аз на октрито бягах 54-55 с маратонки. Никога не съм бягал две обиколки в зала и на втория блокаж просто блокирах и едвам завърших.
4х200м. - бягахме супер!!! Много събрано и 4-мата, но при второто предаване, две от момчетата се спънаха един в друг и загубихме много.
200м.-не съм подготвен за два дни бягане, избягах 100м. супер добре и не ми стигна силата, направо спрях.
Толкова, два медала, но много слаба обща кондиция, точно на която разчитах.
Продължаваме напред 🙂
С помощта на Марги, Сашо и Боби Крумов си пооправих гърба и кръста, вчера опънах 150 тяга, баси кефаааааа🙂)) Никога не съм се радвал на тежест, с която съм загрявал и съм правил 20-ки...днес съм супер, все едно не съм дърпал нищо(то 150 си е нищо де), както едно време🙂))

Бах, видяхте ли комплекса 18.4. от Кросфит Оупъна. Това не е за нормални хора, адски ги засилиха!

С тия 50-ft. handstand walk много циркаджийска става цялата работа. То верно, че handstand push ups и handstand walk са хубави и интересни упражнения, ама нещо ми се губи идеята. Те и плуване май имат в някои от последните игри, сега остава и ходене по въже и канадска борба да вкарат 😄

16.03.18
09:41

Баси циркаджиите. Някой ден, като заякна може и да пробвам женския вариант...

16.03.18
18:25

И със силовите беше тегав, много умения на изморено и припокриващи се движения. Иска си сериозна подготовка през сезона преди това, което е за хора без работа или за професионалисти.
Или за бивши борци .

16.03.18
18:48

казано от ISB на 16.03.18, 18:25:

И със силовите беше тегав, много умения на изморено и припокриващи се движения. Иска си сериозна подготовка през сезона преди това, което е за хора без работа или за професионалисти.
Или за бивши борци .

Тоя със силовите се изморих докато си го представях наум, тамън не бях тренирал днеска та добре ми дойде натоварването.

19.03.18
18:37

казано от Niki G на 16.03.18, 09:41:

Баси циркаджиите. Някой ден, като заякна може и да пробвам женския вариант...

Ненормално яки са...заеби...
Интересно, че Крис Спилър и той се е пуснал...смятай, ако издаяни и пак стигне до Игрите!!!

19.03.18
19:36

казано от Alexander Krastev на 16.03.18, 08:43:

С тия 50-ft. handstand walk много циркаджийска става цялата работа. То верно, че handstand push ups и handstand walk са хубави и интересни упражнения, ама нещо ми се губи идеята. Те и плуване май имат в някои от последните игри, сега остава и ходене по въже и канадска борба да вкарат 😄

Аз съм гледал на кросфит игрите как правят hand stand push ups на халки, това ме изуми напълно, трябва да си много як да не се контузиш ако ги правиш по този начин, а пък и другите им hand stand push ups които са на земя също ме изумяват.

19.03.18
19:48

Иначе браво Слави! Медала си е медал, другия път повече 🙂

22.03.18
19:25

казано от kaloyan на 19.03.18, 19:36:

казано от Alexander Krastev на 16.03.18, 08:43:

С тия 50-ft. handstand walk много циркаджийска става цялата работа. То верно, че handstand push ups и handstand walk са хубави и интересни упражнения, ама нещо ми се губи идеята. Те и плуване май имат в някои от последните игри, сега остава и ходене по въже и канадска борба да вкарат 😄

Аз съм гледал на кросфит игрите как правят hand stand push ups на халки, това ме изуми напълно, трябва да си много як да не се контузиш ако ги правиш по този начин, а пък и другите им hand stand push ups които са на земя също ме изумяват.

Е аз в топ годините на фиксациите ми по Кросфит си говорих с един гимнастик за тези преси, той въобще не разбра за какво иде реч...после се посмя🙂 Иначе си е доста силово и въпрос на баланс. А как може да те контузиииии...леле мале 🙂

22.03.18
19:26

казано от kaloyan на 19.03.18, 19:48:

Иначе браво Слави! Медала си е медал, другия път повече 🙂

Все по-трудно става. Ама днес един от нашите в 45+ категорията стана бронозов на европейското. Бяга 7,28сек. на 60м. Баси звяра....!!!

24.03.18
18:49

Днес леко почнахме да натискаме за новия сезон.
3х200м., през 5 мин.
4 серии(за мен и другите на 400м.), през 10мин., в диапазон 28-31сек.
Първите 6 отсечки бягах с Тео Петров и Велко Николов(които са си по-чисти спринтьори) и малко натегнахме, няколко станаха 27-27 и малко, което за мен беше ненужно, но като има човек до теб и никой не иска да е втори...идеално 🙂
Останалите 6, с едно момче на 18 години...много надъхан, тежичко му дойде, изплю си далака, но не се даде🙂))
Имаше обаче голяма пауза между втората и третата серия. На 6-тата отсечка, стана страшно меле. Бягаме 4 човека в група(аз, Тео, Велко и малкия тигър), ВИДИМО по-бързо от всички други. На 70-ия метър по виража(където вече се нагласяме групата и скоростта си се вдига до максималната за отсечката), пред нас БЕЗ да се оглеждат изобщо изскачат 5-6 момиченца, деца буквално) в коридора, в който бягаме. Познай какво стана : кълбета пребиване, защото ние гледаме да опазим кой, каквото може и който може. Резултата : Велко в Пирогов, малкия тигър и той падна много зле, само аз и Тео понеже бяхме отвън на коридора, само се поовъргаляхме. Треньорката на децата гипс, ония реват и не могат дума да кажат. ТА, като се цаните за треньори(защото то вече всеки 5-ти е треньор), ОСОБЕНО на деца, ги научете как да се държат в зала, на писта, в ринг, тепих и т.н.т.н.т.н. Още повече целия национален стадион(покритата писта) събота сутрин е пълна с дечурлига, изобщо не знаещи какво правят и какво може да се случи. Тренерите не ебават, викат ми то и ние може да тренираме тука и така. Столицата на София, има ЕДНА покрита поста за трениране през зимния сезон. Супер смях, на основа това, което видяхме в Белград, еле пък Букурещ....за Европа не говорим(ние не сме Европа, за който не е установил по лично емпиричен път).
ВъзмУтен съм и ще си сипя 🙂
Петък клекнах 135 и дръпнах 145, обърнах 110кг. от вис(поне това не беше женска тежест). Пооооочти си стигам килата, с които загрявах преди 5-6 години, ш’стане работата🙂 Кръста не ме боли, правя си упражненията и така.

Мнението беше редактирано от slavko на 24.03.18 18:53.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1