Аргинин + Таурин ?

04.10.17
12:22

Здравейте,
и аз да се престраша да напиша първата си тема в този супер сайт, от който научих много ( : Имам следният въпрос- има ли ефект от приемането на аминокиселините аргинин ( 2-3 гр. във формата ААКG) и доза таурин преди тренировка за вазодилация? Четох много в нета и мненията бяха от “има резултат” до “комерс/плацебо”.
Отказах се от креатин, защото преди години имах кофти опит с него- бъбречна криза, въпреки че пиех достатъчно течности. После разбрах за различните матрици и , че естеризацията ЕВЕНТУАЛНО е по-щадяща за бъбреците от монохлорида, но след като наскоро прочетох в англоезични форуми за подобни бъбречни кризи  в следствие на големи дози креатинин след употреба на СЕЕ, реших да не експериментирам отново. Затова реших да се образовам как действа тауринът.
Отново, въпросът ми е, има ли изобщо някакъв резултат, или е просто реклама? Спрях се на тази комбинация като по-бюджетна. Не мога да си позволя в момента комбо азотни буустери, а и в доста от тях е напъхан креатин, който, както обясних, избягвам да пия. Агматинът също излиза скъпичък, въпреки че гледам че доста го хвалят, ако и това не е повече реклама.
Досега не съм използвал предтренировъчни добавки с изключение на БЦАА-та, които от известно време почнах да пия преди, а не след тренировка. Друго пия в момента единствено Екдостерон на Haya, тъй като е естествен продукт. Колко ефективен е и колко реклама има и тук е друг въпрос ; ) Но се чувствам добре от него, въпреки че не знам дали участва толко в блтъчния синтез, за което го препоръчват.
И последно- пия доста кафе, което е вазо констриктор (демек, разбира се, качва кръвното и е обратно на дилаторите). Има мнения, че е добре да приемаш кофеин преди тренировка, н това по мойта логика  в разрез с логиката за вазодилацията? Мнения?
Всеки съвет от опит ще е полезен за мен, благодаря ( :

От аргинина може да се получи някакво напомпване и вазодилация, но ще са нужни по-високи дози - 5-7 грама.

Аргининът по принцип се усвоява много слабо, съответно и ефектът му в тази насока е слаб, но ако го комбинираш с цитрулин (чист или малат), ефектът би се подобрил значително. Повече за цитрулина може да прочетеш в нашата статия.

Тауринът няма връзка с вазодилацията, няма нужда от него.

За последно все пак ще спомена, че ако причината да търсиш вазодилация е със спортни цели, то препоръчвам да преосмилиш. Няма смисъл от цялата работа. 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.10.17 17:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1