Съвет за тренировъчната ми програма

06.11.17
11:57

Здравейте, 
Тренирам от 3,4 месеца с тази тренировъчна програма:
Понеделник - Гърди ,Трицепс + Корем
Вторник - Гръб , Бицепс,Трапец + Корем
Сряда - Почивам
Четвъртък - Рамо + Корем
Петък - Крака
Събота - Почивам
Неделя - Почивам
Досега  целта ми беше да изчистя мазнините,а сега искам да кача чиста мускулна маса , коя диета е най-добре да започна за чисто качване
Предложиха ми да направя тренировките така :
Понеделник - само гърди ,Вторник - Гръб - трапец , Сряда - Бицепс ,Трицепс , Четвъртък  - Рамо  , - Петък - Крака  като увеличавам упражненията т.е  като правя Едно упражнение повече за гърди , за гръб , и т.н.. ,и правя 1,2 пъти - кардио по 10,15 мин + 3 ,4   пъти корем,но не знам дали идеята е добра и реших да пиша тука за някой добър съвет досега,като чистех кардиото го правих 3,4 пъти сега мисля да го правя 1,2 пъти само.
Ако е нужно мога да  напиша и какви упражнения правя точно...за да ви улесня.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Това не е програма, а сплит, т.е. написаното не изяснява как всъщност тренираш и как мислиш да тренираш.

06.11.17
17:45

Ето повече подробности:
Гърди - за горна част - Повдигане от горен лег - 4х -12,10,8,8 , Горен лег с Дъмбели - 4х12,10,8,8,
долна част - Повдигане на щанга от долен или тилен лег 4х12,10,8,8, - флайс с дъмбели от лег - 4х12,10,8,8

Гръб - Придърпване на хамър машина - 4х12,10,8,8,
Придърпване на вертикален скрипец към гърди или зад врата, всеки път ги сменям,
Придърпване на долен скрипец 4х12,10,8,8
Придърпване на вертикален скрипец 4х12,10,8,8

Трицепс - 3х12
Трицепсово разгъване на скрипец с въже
Френско от лег
Трицепсово разгъване на скрипец или правя на  машина за трицепс

Бицепс 3х12 всяко упражнение
Бицепсово сгъване с щанга
сгъване с дъмбели
Бицепсово от скотова пейка или на  машина за бицепс.

Рамо 2х15
Задно рамо - Щанга ,  Развтваряне с дъмбели или с въже
Средно - Щанга или на Машина за  средно рамо, Разтваряне на ръцете в страни с дъмбели
Предно - Рамени преси от седеж  , Раменна преса с щанга пред врат
всяко упражнение правя 2х15

Крака - Бедрен разгъвач 3х15
Клекове с щанга зад врата  - 3х12
Избутване на лек прес машина - 4х20,12,10,8
Сгъване за задно бедро - 3х15
Сгъване за вътрешната част на бедрото
Правя още 2 упражнения  ,но не знам точно как се казват.

Почвам с по-леки тежести и дигам килограмите с всяка серия  , като гледам последната серия да ми е макс килограми , които мога да бутна.
За рамото също не знам как се казва упражнението с  щангата ..,затова написах  само  щанга.. може би повдигане с щанга, но не съм сигурен. Това са  упражненията,които мога да правя правилно,поне така мисля де.
Мога да тренирам , 4,5 дена в седмицата ,ако е по-добре 5 дена за по-бързи резултати или за по-добри, не ми е проблем ще тренирам 5 дена и 2 ще почивам.

Всеки път почвам с различно упражнение и ги разбърквам.. и гледам да правя различни упражнения ,да не е едно и също всеки път .

Мнението беше редактирано от Walter W. на 06.11.17 18:05.

06.11.17
18:53

Не видях базовите упражнения тяга,клек,кофички,набирания,гребане,рамени преси. Но,това не означава да се хвърляш веднага на тягата и клека колкото и ползи да носят толкова и вредят разбира се ако техниката е грешна. Моя съвет е смени си програмата вкарай малко повече базови щото с тия машини няма да направиш кой знае какво според мен.

Мнението беше редактирано от James 25 на 06.11.17 19:00.

06.11.17
19:16

Рамени преси правя и Клекове също ,явно не си прочел всичко.. а тяга по-добре да не опитвам, може да пробвам кофички и набирания и гребане също, за гръб това може да ми е четвъртото упражнение ,но не знам как да ги подредя ,смисъл колко серии , колко повторения  т.н.. иначе може да ги включа и ще се опитвам да ги правя правилно

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1