13.11.17
20:58
Здравейте Всички! На 15 години съм и тренирам САМО лостове вече 6 месеца (тренировките са променяни с времето, когато заякнах повече и ще посоча сегашните ми тренировки за седмицата 🙂). Проблемът ми е там, че за толкова време стриктно трениране теглото ми постоянно се изменя (въпреки че от началото до сега има значителна разлика във външния вид на тялото ми). Имало е дни, в които кантарът показва 58 килограма, имало е и такива в които показва 54 😐. Не спазвам диети, само се ограничавам от вредните храни като чипсове, безалкохолни и други снаксове. Много ще съм благодарен, на всякакви съвети относно начина ми на трениране и хранене. Благодаря предварително!
Т Р Е Н И Р О В К И Т Е (извинявам се затова, че са написани на английски и са подредени:
Повторения- Име на упражнение- Серии)
Понеделник-Сряда-Петък (Опитвам се да засягам основно ръце като не изпускам и другите мускули в горната част на тялото)
3 Muscle Ups x3
4 Explosive Pull Ups x2 (лоста под гърдите)
7 Chin Ups x3
15 Biceps Curls x3 (на нисък лост)
7 Behind Neck Pull Ups
10 Headbangers x2
7 Wide Pull Ups x2
5 Close Grip Pull Ups x3
12 Dips x2
Max Assisted Handstand x3
В петък стоя успявам да намеря повече време и понякога след тренировка правя progression за предна везна.
Вторник (Тук гледам да наблягам на гърдите)
Напрво ще оставя линк за клипа от който съм взел упражненията: https://youtu.be/XbAW8B946c4
Четвъртък (Трицепс; по една серия)
10 Clapping Push Ups
20 Chair Dips
15 Regular Push Ups
10 Diamond Push Ups
15 Incline Push Ups
5 Triceps Extensions
30 Sec Push Up Hold
5 Decline Push Ups
5 Pseudo Push Ups
П.С. Краката малко ги игнорирам, защото смятам, че изоставам с горната част.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим14.11.17
11:41
7 Behind Neck Pull Ups
Това най-много ми се набива в очите и съветът ми е да спреш да го правиш. Набирането зад врат е много рисково за раменете, а пък има нищожни предимства, да не кажа никакви.
Отделно ми се струва, че тренировъчният обем е доста сериозен, но пък си на 15 години и вероятно не ти се отразява толкова лошо. Ако все пак усещаш, че нямаш сили и енергия, имаш чести и продължителни мускулни трески, може да понамалиш малко броя упражнения или сериите.
Относно теглото, съвсем нормално е да варира. Едно, че се променя композицията ти в следствие на тренировките, но същевременно с това си в такава възраст, в която тялото ти все още активно се развива.
Не на последно място, вариациите в теглото на ежедневна база са напълно нормално нещо. Затова следенето на теглото е добре да се прави или само при едно измерване на седмица (има недостатъци), или при взета средна стойност от няколко измервания. И всички измервания трябва да са при възможно най-близки условия, най-добре сутрин след ставане от сън, след като си бил по малка и голяма нужда и преди да си ял или пил каквото и да било. По бельо или без, както ти е по-кеф. 🙂
За храненето не си написал нищо и няма как да коментираме, но ако не си, препоръчвам да хвърлиш поглед на материала Хранене за начинаещи
14.11.17
15:56
казано от Тихомир Велев на 14.11.17, 11:41:
7 Behind Neck Pull Ups
Това най-много ми се набива в очите и съветът ми е да спреш да го правиш. Набирането зад врат е много рисково за раменете, а пък има нищожни предимства, да не кажа никакви.
Отделно ми се струва, че тренировъчният обем е доста сериозен, но пък си на 15 години и вероятно не ти се отразява толкова лошо. Ако все пак усещаш, че нямаш сили и енергия, имаш чести и продължителни мускулни трески, може да понамалиш малко броя упражнения или сериите.
Относно теглото, съвсем нормално е да варира. Едно, че се променя композицията ти в следствие на тренировките, но същевременно с това си в такава възраст, в която тялото ти все още активно се развива.
Не на последно място, вариациите в теглото на ежедневна база са напълно нормално нещо. Затова следенето на теглото е добре да се прави или само при едно измерване на седмица (има недостатъци), или при взета средна стойност от няколко измервания. И всички измервания трябва да са при възможно най-близки условия, най-добре сутрин след ставане от сън, след като си бил по малка и голяма нужда и преди да си ял или пил каквото и да било. По бельо или без, както ти е по-кеф.
За храненето не си написал нищо и няма как да коментираме, но ако не си, препоръчвам да хвърлиш поглед на материала Хранене за начинаещи
Много благодаря за бързия отговор и ще имам написаното впредвид!!! (току що прочетох статията за храненето и още от сега ще се опитам да я пусна в действие 🙂)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече