17.11.17
22:21
Здравейте, не знам дали пиша на правилния раздел. Ако е така се извинявам. Та така.. тренирам на фитнес зала от лятото тоест около 6 месеца. В момента съм 173см. висок, 70кг. Преди 2 години бях около 90 кила и отслабнах с хранене по 1 път- 2 пъти на ден, без диета. За около 1 година бях станал 57 кг. Бях много слаб но и мазен.. понеже не спортувах и когато почнах да ходя на фитнес започнах да ям много и да качвам рязко килограми и мисля че съм от типа скини фет. Та в момента съм здрав и се харесвам но мазнините по корема гърдите и по бедрата ми разваля тялото така да кажа.. по точно гърдите са ми оформени като на цицки от малък съм си така.. Та какво да направя за да премахна цицките и шкембето общо взето мазнините.. В момента се храня около 4-5 пъти на ден, много рядко ям тестено, сладко. Газирано не пия от 1 месец. Имам и дъмбели вкъщи. Предложете ми нещо моля ви.. благодаря ви предварително 🙂
21.11.17
19:29
Здравей!
Сам казваш, че свалянето на килограмите е било само чрез хранителен режим, без спорт.
Това е довело до споменатото определение “скини фет”.
Сега си започнал с тренировките, което е чудесно. Дай си повече време - продължавай да си редовен в залата и да се стараеш с храненето. Ще видиш, че след още 6 месеца ще си по-напред от момента, в който се намираш сега.
22.11.17
09:33
Та какво да направя за да премахна цицките и шкембето общо взето мазнините.
Тренирай с цел покачване на мускулната маса, не с цел отслабване и премахване на мазнините. Ако чрез погрешно отслабване си загубил много мускули, решението е да си ги възвърнеш, иначе загубата на излишните мазнини ще е ужасно трудна и много далеч от ефективна и оптимална.
Храни се в умерено и разумно, в калориен баланс и тренирай с тежести. Както Вероника написа, дай си време и нещата ще се подобрят.
27.11.17
23:47
Ясно! Благодаря на всички за отговорите! А да попитам задължително ли трябва да взимам добавки за да покача мускулна маса? Щото мисля да си тренирам на чисто.
Мнението беше редактирано от Михайл Димитров на 27.11.17 23:51.
27.11.17
23:49
казано от Станимир на 22.11.17, 18:37:
Верно ли се казваш Михайл?
Ами сигурно.. може и да съм си го намислил! 🙃
27.11.17
23:51
И краткото има предвид.
29.11.17
20:53
казано от Михайл Димитров на 27.11.17, 23:47:
Ясно! Благодаря на всички за отговорите! А да попитам задължително ли трябва да взимам добавки за да покача мускулна маса? Щото мисля да си тренирам на чисто.
Да уточним: хранителните и спортни добавки не са стероиди, така че ще си тренираш “на чисто” и с тях.
Но по-важното е, че не са задължителни и не те са основните фактори за покачване на мускулна маса.
Съсредоточи се върху хранене и тренировки. 🙂
30.11.17
00:32
Ясно! А за кардиото? Доколкото знам докато качвам мускулна маса не трябва да правя кардио или..??