ЖЕЛЕЗНИЯТ

Прескочи до:

06.01.18
07:18

Няколко пъти през живота си съм започвал да тренирам бодибилдинг , първия път , когато бях на 14 и това продължи около 3 месеца знам ли може и по-малко,ама тати беше недоволен, спре ми джобните и нямаше как да си плащам залата(щел съм бил да се изкривим от тиа щанги) и те така стана.По-късно , когато вече бях на  23 , същото лято ходихме на морето с мойта сладурана и не успях на плажа да видя мъж с по-голямо шкембе от моето.Беше траги-комична ситуацията и реших отново да пробвам със залата.Тренирах за около 6 месеца и подобрих нещата в някаква степен ама то кво да стане.Моя сладкиш забременя...аз взех че си я присвоих и по законен път 🙂 и фитнесо беше забравен!!!
Цел живот ми е мечта да съм като баце Арнолд , но все не стигаше време.Съвсем скоро навършвам 35 и от съвсем отскоро отново започнах тренировки , но този път съм решил да не се отказвам при никакви обстоятелства...че то не остана време хаха.
  Тук ще редя тренировките си , за да следя как се случват нещата във времето , а и самия факт че започвам някаква форумна активност се надявам да ме задържи фокусиран и мотивиран да не зема пак да се откажа.
За себе си:Сравнително едър с висок процент подкожни мазнини...никаква привидна атлетичност , но пък за сметка на това съм прилично силен физически , което разбрах от последните месеци във залата.
  Целите ми са основно силово изпитание на тялото и неговите натурални физически лимити , а и подобрена визия естествено.
  Като цяло харесвам упражненията със свободни тежести , при които позволява да се работи с големи кила и такъв е фокуса като цяло при мен.Работя и работата ми е напълно противопоказна за тренировки , понеже е свързана с физически натоварвания и много движение , но това няма да ме спре.Все пак поради тази причина се старая да тренирам 3 до 4 пъти седмично сравнително кратки тренировки и доста тежки като цяло.Факта че правя клек и тяга в една тренировка определено ме счупва на две , но поне като си тръгна знам че нищо не съм пропуснал днес хаха!
  Мъртвата тяга , клека и вдигането от лег са ми основа , като допълвам понякога с машини .Наскоро си направих първата сверка на часовника с опити за максове при горепосочените , но не съм достигал до предел , оставям грубо казано едни 5% за всеки случай , защото не желая да рискувам здравето си заради една тренировка...а и с егото нямам проблеми , разбираме си се отлично с него.

Това е за сега , в най-скоро време очаквам повече.Като цяло просто ще водя някаква история на нещата , които правя.Не съм тук за да търся съвети от по-напреднали в железата или да бъда някакъв философ във темите на хората , но като цяло който реши че може да каже нещо интересно и градивно в посока развитието ми , да заповяда , иначе аз едва ли бих могъл да бъда особенно полезен да давам акъл тук , визирайки незначителния си стаж в този спорт в момента.

Начални данни от 04.11.2016 преди започване на тренировки(ръст 186см)
ЛЕГ:2х80кг
СГЪВАНЕ ЗА БИЦЕПС:3х40кг

Първоначални мерки(см):

предмишница-33
бицепс-36.7
прасец-40
бедро горе-62.5
бедро долу-51
ханш-99.5
талия над пъпа-102
талия на пъпа- х
гърди-118
врат-46
тегло-92кг

Това са ми възможностите за - 04.11.2017 , от които съм напълно доволен за малкия си стаж в залата:

МЪРТВА ТЯГА:1Х180кг
КЛЕК:1Х145кг
ЛЕГ ХОРИЗОНТАЛЕН:1Х120кг
ПОВДИГАНЕ НА РАМЕНА ЗА
ТРАПЕЦ С ПРАВ ЛОСТ:10х160кг
ГРЕБАНЕ СЪС СТАНДАРТЕН
НАКЛОН: 5-6х120кг
БИЦЕПС ОТ СТОЕЖ С ПРАВ
ЛОСТ:5х60кг

Мерки(см)
предмишница-37.5
бицепс-42
прасец-42.6
бедро горе-73.3
бедро долу-56.5
ханш-104
талия над пъпа-104
талия на пъпа-111
гърди-128
врат-51
тегло-111.3 кг

Снимки от състоянието ми , преди да започна тренировки и непосредствено след старта:

Темата беше редактирана от XXL на 10.03.18 14:02.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Деян

06.01.18
10:21

казано от XXL на 06.01.18, 07:18:

..... първия път , когато бях на 14 и това продължи около 3 месеца ........По-късно , когато вече бях на  23 ,....... Тренирах за около 6 месеца и подобрих нещата в някаква степен ама то кво да стане.......фитнесо беше забравен!!!
.........съвсем отскоро отново започнах тренировки , ...
МЪРТВА ТЯГА:1Х180кг;5Х170кг
КЛЕК:1Х145кг;7Х130кг;10Х120кг
ЛЕГ ХОРИЗОНТАЛЕН:1Х120кг
ПОВДИГАНЕ НА РАМЕНА ЗА
ТРАПЕЦ С ПРАВ ЛОСТ:10х160кг
ГРЕБАНЕ СЪС СТАНДАРТЕН
НАКЛОН: 5-6х120кг
БИЦЕПС ОТ СТОЕЖ С ПРАВ
ЛОСТ:5х60кг

При този тренировъчен стаж и с такива резултати, освен да кажем браво, друго не остава. Определено си някакъв генетичен изрод.. ..в добрия смисъл разбира се 😉

06.01.18
11:53

Абе чак генетика е силно казано , по-скоро го приписвам на силна храна.Не че се храня здравословно , но съм хипер месояден...абе хищник кво да ти кажа , яйца и мляко също в големи количества ежедневно. Добре че не се бях родил прасе , че щеше да е нерентабилна работа инвестиция/продукция.

07.01.18
23:33

Крака+Гръб

КЛЕК:10х20кг/5х60кг/2х100кг/1х110кг/8х125кг

МЪРТВА ТЯГА:5х80кг/1х140кг/4х175кг/ за момента не се стремя към максимални постижения , това е ново упражнение за мен , което започнах преди месец и се старая да докарам правилна техника

ЗЕРЧЕР КЛЕК:8х40кг/5х80кг/ в процес на изучаване на техника...позволява ми да държа през цялата амплитуда почти вертикален гръб , определено ще ми стане любимо!

ХАКЕН КЛЕК НА МАШИНА:3х5х130кг с максимална дълбочина(до ограничителите на машината)

11.01.18
01:40

Тренировката от тази вечер

Гърди+Гръб+Рамо

ХОРИЗОНТАЛНА ЛЕЖАНКА:15х20кг/5х50кг/3х60кг/3х80кг/3х100кг/4х110кг

КОФИ:1х8(+6кг)/1х6(+6кг)/1х6(с.т.111кг в момента)/За пръв път с добавена тежест , т.е. дъмбел , задържан с крака.Усещането е , че отива акцента на трицепса , сигурно защото тежеста е долу ниско и ме изправя повече при висенето , ще требва да измисля некъв колан и на него да закачам , за да е в по-горна точка товара и да не ме изправя , като пирон , ама нямат такъв в залата...язък!

ГРЕБАНЕ С ПРАВА ЩАНГА:10х60кг/5х100кг/5х110кг/6х120кг+10х150кг повдигане за трапец , непосредствено след края на серията гребане

ДОЛЕН СКРИПЕЦ С ТЕСЕН НЕУТРАЛЕН ХВАТ:3х8х107кг

ВОЕННА ПРЕСА:5х40кг/6х60кг

Бях планирал още нещо за рамо , но си останах със плановете , нямах сила за нищо повече , а и днеска много работа много нерви с непослушни , много нещо...

12.01.18
00:00

Тренировката тази вечер

Трицепс+прасец

ХОРИЗОНТАЛНА ЛЕЖАНКА С ТЕСЕН ХВАТ:10х20кг/10х40кг/10х60кг/8х80кг

РАЗГЪВАНЕ НА ГОРЕН СКРИПЕЦ:3х6х91кг

КАЛФ МАШИНА + ХАКЕН МАШИНА(повдигане на пръсти)
20х52кг+20х130кг
10х82кг+20х130кг
15х82кг+20х130кг
2 мин почивка между комбинациите
Имах планове да направя и нещо за предмишница,но се отказах заради получена днес контузия на лявата предмишница по време на работа.

Мнението беше редактирано от XXL на 12.01.18 00:02.

15.01.18
00:34

Тренировката тази вечер

Крака + малко гръб

КЛЕК:10х20кг/5х60кг/2х100кг/2х110кг/1х120кг/7х130кг

МЪРТВА ТЯГА:6х70кг/1х110кг/1х140кг/4х180кг

ХАКЕН КЛЕК НА МАШИНА:2х6х130кг

ЗЕРЧЕР КЛЕК:6х80кг

Мнението беше редактирано от XXL на 15.01.18 23:02.

17.01.18
01:54

Тренировката от тази вечер-нощ

Гърди

ХОРИЗОНТАЛНА ЛЕЖАНКА:15х20кг/6х60кг/5х10х80кг

КОФИ:2х5(+5кг)

ПЕК-ДЕК:1х20х100кг

5 часа сън последната нощ , тежък ден , започване на тренировка със стабилно усещане за умора и физическа и психическа , а да не говориме след тренировката.Намислил съм утре вечер крака+гръб , ама едва ли...

Bart Simpson

17.01.18
02:00

Теа йоркове изглеждат много,  ама са кухи яко.
Като отида в КФ залата и редя и редя, а във фитнеса слагам две истински жилеза и коленете меки.

Bart Simpson

17.01.18
02:03

Като отида в КФ залата и редя и редя, а във фитнеса слагам две истински жилеза и коленете меки.

Bart Simpson

17.01.18

Bart Simpson

17.01.18

17.01.18
02:08

казано от Bart Simpson на 17.01.18, 02:03:

Е убаво Симпсъне , ама колко пъти си постнал това....или халюцинирам от недоспиване
Това е загрявката хехе

Bart Simpson

17.01.18
02:09

.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.01.18 02:09.

Bart Simpson

17.01.18
02:10

казано от XXL на 17.01.18, 02:08:

казано от Bart Simpson на 17.01.18, 02:03:

Е убаво Симпсъне , ама колко пъти си постнал това....или халюцинирам от недоспиване
Това е загрявката хехе

Заби ми нет-а
Понякога се случва, ш ме извиняваш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.01.18 02:12.

19.01.18
02:07

Тренировката тази вечер - нощ

Крака + горен гръб

КЛЕК:7х40кг/5х60кг/3х10х100кг

ФЕРМЕРСКА РАЗХОДКА С ДЪМБЕЛИ:1х15м/2х30м/1х45м;използвани дъмбели по 40кг за всичките опити.Просто ми хрумна днес и реших да го започна от тази вечер.Прочетох , че активира в различни степени цялата скелетна мускулатура , но аз го използвах с цел натоварване на трапеца във всичките му зони.Като резултат май най-много ми се натовариха предмишниците по вътрешната част.В следващите тренировки постепенно ще увеличавам тежеста , докато достигна оптимална такава.

Тренировката сравнително лека и кратка , но работата ми взима силите през деня и се опитвам да комбинирам нещата по средата някъде...няма зор , време имам до края на живота си.
  Хрумна ми да поговоря за нещо интересно във връзка с наблюденията ми , относно повторенията при сериите на многоставните упражнения , но ще е утре вероятно.

Мнението беше редактирано от XXL на 19.01.18 02:21.

20.01.18
01:22

Рамо + Бицепс

ВОЕННА ПРЕСА:12х20кг/5х40кг/6х60кг/3х65кг
СТРАНИЧНО РАЗГЪВАНЕ НА ДЪМБЕЛИ СТОЕЖ;12х12кг/2х8х14кг

ПРАВ ЛОСТ ОТ СТОЕЖ ЗА БИЦЕПС:6х60кг/8х50кг/10х40кг

21.01.18
23:37

Тренировката тази вечер

Крака + малко гръб

КЛЕК:10х20кг/5х60кг/2х100кг/1х110кг/1х120кг/1х130кг/3х140кг/ сериите от 60 до 130кг с около 2 секунди пауза в крайна долна фаза на движението.На 140 можех да добутам още 1 или 2 повторения  + , но щеше да се влоши доста техниката , а и винаги на максималната работна серия си оставям някакъв аванс , че ме чака тяга след това и не искам да съм дроб на нея , а  всеки знае какво е усещането след клек!

МЪРТВА ТЯГА:5х80кг/1х120кг/1х150кг/5х180кг
Много е възбуждаща тази тяга...как ме докарва на предела само.....ем са плашим , ем ми е  такова едно Убаво...

Знам , че утрешния работен ден ще е доста интензивен , затова съкратих тренировката , като пропуснах Хакена и Зерчера , не искам да съм зомби утре.

От днес започнах прием на ‘’химии’‘:Магнезий,Б-комплекс,Витамин Д3,Омега 3-6-9 мастни киселини,Цинк и Екстракт от чесън.Много са евтини тук където съм и се реших да пробвам едномесечен курс и да видя има ли смисъл от такива аптекарски хапчетия.Приема ще е в минималните описани от производителя дози през целия курс...после ще видиме.

Мнението беше редактирано от XXL на 21.01.18 23:55.

22.01.18
11:19

Искам да напиша нещо за кръвното налягане и по-конкретно високото кръвно(хипертония).Аз страдам от това заболяване....то страдание е силно казано де , но карай.При мен е в голяма степен наследствен фактора , но има и хора които се сблъскват с този проблем  я заради лоша храна я заради стрес и кво ли още не.Та при наличие на хипертония дори и лека ,  тренирането с тежко е противопоказно , както и големия обем повторения в серия , абе всичко което изкарва пулса над нормалните граници.Естествено това не бива да бъде демотивиращ фактор.Въпреки проблема аз си тренирам , но спазвам някои ограничения.
Примерно при един клек , м. тяга или други тежки многоставни упражнения ,пулса се повишава много над нормално т.е. сърцето е под голямо натоварване.То това е добър катализатор на тестостерона , но при здрав човек.Например тежкия клек повишава пулса , но тежкия клек в много повторения направо го изпраща в галоп , а пулс над 120 създава предпоставка за хипертонична криза при хората с това заболяване.Не ми се мисли колко хора дори не подозират че са хипертоници , поради необразованост или незаинтересованост към собственото си здраве.Уредите за измерване ги има в почти всяка аптека и са на достъпна цена.Хубаво е всеки който тренира тежко да следи кръвното си налягане в почивните дни сутрин и вечер и то редовно , а да не кара на сляпо.Особенно мъжете след 30 трябва да го правят това нещо поне периодично.
  Аз винаги внимавам и следя пулс и кръвно.Затова при клека не превишавам 10 повторения , мъкар и да ми се иска да пробвам 20+ от време на време.За съжаление немога да се откажа от тенденцията към тежко , понеже се губи смисъла за хипертрофията , но пък ако след тежка серия усещам пулса си много висок , правя по-дълга почивка , докато се поукроти и това без да следя колко точно минути , понеже всеки път е различно.Така давам почивка на сърцето и не допускам неговото претоварване.Ясно ми е , че така забавям прогреса , но пък поне вървя разумно напред.
  Пиша това не за да всявам паника , а за да бъда полезен на хора с моя проблем , които тренират бодибилдинг или възнамеряват да започнат.
  Само да допълня за високите повторения , че освен значително ускорение на пулса , водят и до значителна загуба на кислород в кръвта , което също не е добре за хипертоници , че и за всички останали.Но това е за тежките многоставни упражнения , при машините например високите повторения нямат такъв силен отзвук към сърце и кислород и са безопасни по мое виждане.Затова е хубаво всички , които вдигат тежко в залата да проверят как работи сърцето им  и то при подходящ специалист или поне самостоятелно у дома с уред...всичко над 130/85 е високо и изисква преглед при доктор.

P.S.Също трябва да се избягват и добавки , които съдържат кофеин в голямо количество или таурин.Аргинина пък от друга страна е супер , защото отпуска кръвоносната система и автоматично стабилизира налягането.

Мнението беше редактирано от XXL на 22.01.18 11:34.

Деян

22.01.18
11:33

Няма как да не се включа и аз, тъй като отдавна страдам от този проблем и тук съм го коментирал не веднъж. С лекарства понякога дори го държах 150/100. От как започнах в залата, при самите тренировки не го меря, но само за месец два, 30 мин след тренировките си ми бе 120-130 / 80. Даже скоро долната я измерих 70, което при мен е нещо нечувано. Може би защото доста намалих и алкохола, не знам, но определено се чувствам по-добре. Открих за мен си, че дори с по-тежко в по-малко повторения ми се отразява по-добре, от колкото с леко в повече повторения и малки почивки между сериите. След клек в 4-5 серии от към до 6 повторения в серия и след това лег в същите серии и повторения, пулса след всяка серия някъде си го мерех около 100, макс 110. С пипане на китката и засичане на 30 секунди колко удара ще са. Т.е. да ти е трудно, но да няма задъхване. Все пак коментирах нещата с когото трябва, тъй като се оказа, че имам и друг проблем и сега за базовите си правя около 4, 5 повторения, с тежест за едно две преди отказа. Т.е. за всеки е индивидуално, но обобщено извода за мен си е - по-тежко и в по-малко бройки. Почивам малко повече между сериите съвсем умишлено и всичко за сега е тип топ. Иначе супер серия на едноставни или в повече повторения няма проблеми. Обаче ако започна клекове с 10 и нагоре повторения и след това веднага например някакво друго тежко базово пак в толкова повторения, и аз ще гръмна. Правя ги, но започва задъхването. То според мен е и въпрос на тренираност-в един момент може вече по-добре да понасяш и с по-големи обеми и по-голяма плътност.
Като се замислиш, всеки при напън вдига кръвното-систоличното най-вече. Та ако си хипертоник, поне организмът няма да е изненадан, но това ще е 4 пъти например за 30-40 мин. седмично, и то докато си в серии, ако през останалото време си пиеш хаповете /ако си на хапове/ и кръвното ти е нормално. Ако обаче не тренираш, пиеш, не пиеш лекарства, все си с високо кръвно доста често-поне аз бях така. Сега нещата значително се подобриха.

Мнението беше редактирано от Деян на 22.01.18 11:41.

22.01.18
11:35

Много добре е че си обърнал внимание на това, тъй като масова част от българското население го подценяват. Малко ме съмнява това 120 да предизвика криза. Незнам дали знаеш но само едно качване на една планина по не толкова стръмен склон ще ти вдига пулса над 120 и то за немалко време. Едно съвсем съвсем леко кросче веднага ще ти качи пулса над 120. Предполагам много зависи и какво точно ти е заболяването и така нататък, хипертония е доста общо.
За кръвното също така трябва да се уточни кога се мери сутрин и вечер преди да си извършил движение или кога ?
При тягата и клек имаш пределни натоварвания, въпреки всичко ако си мериш пулса и усилието ако правиш до 2-3 повторения ще видиш че пулса няма да е качен много. При повече от 5 тогава може да удари тавана.
Незнам да има някакви изследвания на пулса при тягата, но може и да има

Деян

22.01.18
11:42

Калоян, имам една съседка, която е сестра цял живот в кардиологично. Та тя ми вика, какви щанги, какъв пулс 110-120, бе - ела да видиш дедовците и бабите на велотата как им го вдигаме до 180 :-)

22.01.18
11:44

Алкохола напълно съм го отписал вече няколко години , че преди като пина повечко и ставам нинджа и все проблеми ми е носил , а кръвното ти е ясно как се повлиява.Аз също забелязвам подобрение , откакто започнах със залата , но ти знаеш че пълно лечение няма.Преди съм стигал до 190/110 при пулс 160 , което си е направо в сверата на фантазиите , па мани друго ма и оцелях.Гледам че ти си напълно запознат и нямаш нужда от насоки , но знаеш по-младите си мислят че на тях нема да им се случи.

22.01.18
11:55

Към Калоян:
Кръвното се мери само и единствено в покой ,когато няма никакви дразнители или каквито и да е фактори ,за да видиш дали има някакъв проблем(заболяване).Иначе при силно вълнение психическо или физическо горната граница на налягането може да скочи до 160 при здрав човек и това не е признак за проблем , когато долната запазва близки до нормалните стойности
  Нормалния пулс за здрав човек е в рамките на 60-90 удара в минута.....аз често го държа около 100 без никакви натоварвания, затова е качването до 120 е много бързо !!!

Към Деян:
  Преди пиех хапчета , но усетих че те бързо изграждат зависимост и евентуално спиране дори и не по твое желание може да боядише нещата в кафяво.Успях да намеря за себе си алтернативи няколко в храната ,които работят по-добре от хапчетата , но това няма да споделям обществено , да не стане после някоя беля , като някой ми повярва и при него не проработи и после аз да обера Увациите.

Мнението беше редактирано от XXL на 22.01.18 12:02.

22.01.18
11:59

Клек и тяга с 1 или 2 повторения при пределна тежест и задържане под товар е противопоказно, ако имаш сърдечни проблеми.

Мен ми “откриха” сърдечни .... да кажем аномалии и ми казаха да не тренирам с тежести над 6 кг хаха

п.с. при натрениран човек, нормално е пулса да е под 60 в покой

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 22.01.18 12:01.

22.01.18
12:05

казано от Brown Bomber на 22.01.18, 11:59:

Клек и тяга с 1 или 2 повторения при пределна тежест и задържане под товар е противопоказно, ако имаш сърдечни проблеми.

Мен ми “откриха” сърдечни .... да кажем аномалии и ми казаха да не тренирам с тежести над 6 кг хаха

п.с. при натрениран човек, нормално е пулса да е под 60 в покой

За тягата съм сигурен , че е опасна дори с 1-ца макс.Виждал съм при професионални опити с 400+ кила да им потича кръв от носа само за едно повторение , та смятай какво налягане се случва вътре в тялото.

22.01.18
12:09

Ако това ще те успокои - на пределен опит на клек е много по-голямо. Не трябва да се притесняваш от високите повторения на клека, ти кръвното така или иначе го вдигаш по време на тренировката, въпроса е какво се случва в следващите 24 часа и как се случва.

22.01.18
12:24

Вече 7-8 години съм с този проблем  и съм едва ли не приспособен , периодично вдигам стойности при които нормален човек отлита на минутата без дори да разбере какво се случва , а при мен е просто доста неприятно усещане.При тягата изобщо не възнамерявам да си изтезавам кръста с високи повторения, държа си 5-6 и е ок засега , но при клека при оптимална тежест вече 8-9 то повторение си усещам пулса застрашително и рискувам макс до 10. Това упражнение някак си те подканя за повече повторения , но ако опитам нагоре почти сигурно е че ще настъпи проблем при мен.Но не е болка за умиране , засега бедрото си продължава да расте , значи и 10 са ок.В следващите 24 часа не се случва нищо невиждано....обичайното безсъние от време на време , нервност и задържане на повечко вода в организма , но аз с годините си измислих начини да ги редуцирам тези неща.

22.01.18
14:13

XXL нямаш ли назначено лечение?
Както правилно каза Хинкс,  важно е ежедневното контролиране на кръвното в нормални граници ,а целта на тренировките е именно тренировка на сърдечно съдовата система да издържа на натоварване. Иначе човек не “отлита” ей така”, майка ми по цели седмици е поддържаше 180-190 (има почти неподдаваща се на лечение хипертония) .

22.01.18
15:40

казано от Queen Cobra на 22.01.18, 14:13:

XXL нямаш ли назначено лечение?
Както правилно каза Хинкс,  важно е ежедневното контролиране на кръвното в нормални граници ,а целта на тренировките е именно тренировка на сърдечно съдовата система да издържа на натоварване. Иначе човек не “отлита” ей така”, майка ми по цели седмици е поддържаше 180-190 (има почти неподдаваща се на лечение хипертония) .

Немам назначено лечение , колежке....баща ми има такова вече 30 години и все си е зле...аз се самолекувам като алтернатива па кво ще да става , докъде ни е писано до там ще сме.За тренировките съм съгласен , че подобряват нещата до някъде , но е много тънка границата с преяждането и после задавянето.Аз и затова пуснах поста в дневника да посъветвам да се яде на малки хапки , щото иначе е като да влезеш в клетката на лъв , я оцелееш я не.Майка ти е хроничен хипертоник изглежда и за нея не е голям проблем да се справи с посочените стойности , аз говорех за нормален човек нехипертоник...малее кък го измислих това.В крайна сметка всичко е наред и няма нужда от много разисквания на въпроса , просто счетох за нужно да го напиша , защото е наистина важно да се внимава с тези неща при трениращите хипертоници , какъвто съм аз.

22.01.18
16:00

Няма как да “свикнеш” с високо кръвно. Субективните усещания за дискомфорт може и да изчезнат, но уврежданията на кръвносните съдове тихо и кротко си вървят, без да предизвикват никакви явни симптоми, докато не стане твърде късно. Не оставяй нещата така.

Bart Simpson

22.01.18
16:08

Боби, на ора от северозападо не мош повлия никак, там само холестерол и алкохол и карат до сто.

22.01.18
16:29

Железни, не знам дали разбираш неописуемата вреда която нанася високото кръвно налягане върху всеки орган от тялото ти с всеки изминал ден. Отвори един справочен сайт и ще видиш.
Аз лично съм наследник на поколения хипертоници и не бих се оставила до положение да развия болестта.  Не знам защо баща ти и ти имате подобен начин на разсъждение, но както стана ясно- всеки разбира здравословния живот по свой начин....

22.01.18
16:34

Според мен най-важната мярка я е взел - тренира силово. Сега остава сваляне на излишно тегло, чиста храна и постоянство с тренировките.

22.01.18
16:42

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 16:08:

Боби, на ора от северозападо не мош повлия никак, там само холестерол и алкохол и карат до сто.

Уааа - Уаааа ти ма закла през кръсто бе...мноо ме радват такива постове , все повече почвам да аресвам тоа форум , нищо че има по много и от бг мама и от искренно и лично ама те и за железо се пише по малко.

Bart Simpson

22.01.18
16:45

Баща ми, приживе, беше врачанин, я обичам всичко от северозападо, от пиинито, от биинито до говоренето и всичко.
Умрем и за Враца и за Берковица и за Монтана, па даже и за Бойчиновци.

22.01.18
16:50

казано от Bart Simpson на 22.01.18, 16:45:

Баща ми, приживе, беше врачанин, я обичам всичко от северозападо, от пиинито, от биинито до говоренето и всичко.
Умрем и за Враца и за Берковица и за Монтана, па даже и за Бойчиновци.

Чекай чекай не се пише така...пише се пианйето,бианйето и говоренйето

Bart Simpson

22.01.18
16:53

Ахахах, аз съм турист там, тизе си си про.
Оня ми ти Зръньо иде на един купонь и вика:
Напуших са, напих са, еб#х, само не можех с никой а са збиа, иначе хубава вечер.

Ей, пустиняци, що не каете по-рано - и язе имам корени откъде резервата 🙂

Bart Simpson

22.01.18
17:12

Е#аниееееееее.
И Марчето крофт е от нашете.
За външнете-пустиняк не е човек от пустинята.
Хахахахайайайай

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 22.01.18 17:13.

22.01.18
18:41

Хинкс без проблем ме е усетил за излишното тегло !
Хайде сега малко “еротика” от Северозападния Щат , то аз не съм много за снимки още , но пък може да получа някои полезни критики.......

186 см на 111,2 кг

Мнението беше редактирано от XXL на 22.01.18 18:56.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1