Упражнения за 50 годишни?

06.01.18
22:49

Здравейте,
интересува ме какви упражнения могат да се препоръчат на жена на около 50 години? Става дума за леки упражнения в къщи или на открито, фитнесът не е вариант. Целта е просто ежедневно движение. Разбрах че т.н. северно ходене (nordic walking) e подходящо. Благодаря!

Привет!

Сподели какъв е опитът на жената в спортно отношение - това би било полезно в даването на насоки за вида физическа активност.
Също така има ли травми и т.н.

09.01.18
19:27

Не се е занимавала задълбочено с никакъв спорт, ходила е на аеробика и народни танци преди доста време. Няма травми, но има остеопороза в начален стадий. Ръста й е 156см, 48кг.

Разполага ли вкъщи с някакво оборудване/аксесоари или питането е конкретно за упражнения със собствено тегло?

10.01.18
19:39

Има мини степер с въжета, 2 гири по 1,5кг и въже за скачане, но упражненията със собствено тегло също са добре дошли. Напоследък започна да прави ежедневни разходки.

25.01.18
18:37

Ако някой друг може да каже нещо по темата, нека да се включи

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1