Смяна на програма (от тежко към по-леко)

25.01.18
11:46

Здравейте, билдъри!

Макар и бавно, осъзнах, че е време за промяна. Точно това е и причината да се регистрирам във форума. Добре заварили на всички 🙂.

Тренирам от 3 години, но горе долу еднотипно. А именно в 5 дневен сплит
1 ден- Гърди  5 упр. x 12-10-8-6
2 ден- Гръб  5 упр. x 12-10-8-6
3 ден- Крака  4 упр. x 20-16-12-8 + прасец
4 ден- Рамо  4 упр  x 12-10-8-6
5 ден- Ръце  3б+3т упр x 12-10-8-6.
6-7 ден почивам

Старая се да сменям последните упражнения, базовите са ми еднакви. Някой път правя супер серии. Като вид упражнения съм доволен (усещам “горенето” в мускулите), проблемът е, че силата и мускулната маса последните 2 години са в застой. И по-лошо има дни в които силата съвсем ме напуска.

Често си задавам въпросът ” Бе аз дали не претренирам?” , така и не разбрах как се разбира кога е достатъчно в залата.

Искам да сменя тренировката, но ме притеснява следното. Повечето тренировки са с доста
по-малък обем. Примерно гледам 5x5 или пък две мускулни групи в един ден...но ми изглежда крайно недостатъчно на фона на повторенията които съм свикнал да правя. Чисто психологически не мога да си представя, че по-малко повторения ще увеличат мускулната маса. Моля за съвет.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1