Как да подходя правилно?

10.02.18
19:49

Здравейте!  Днес съм тук, за да ви задам някои важни за мен въпроси, защото виждам, че има доста хора с опит тук, а аз все още се уча на някои неща за храненето и тренировките. Работата е там, че като цяло започнах да тренирам от  преди около 2 години и постигнах доста неща, образуваха ми се плочки, мускули на бедрата и задните части и бях много доволна от себе си. Но за съжаление миналата година преминах през някои неща и за известно време качих килограми, заради лоша храна и спиране на тренировки. От вече почти месец започнах отново да тренирам, мускулите ми не са изчезнали, все още съм оформена, но имам доста натрупани мазнини по бедрата и задните части. Върпосът ми е как да подходя най-правилно за да сваля натрупаните килограми, които са около 6,7 и да запазя мускулната си маса. Вмомента тренирам по около 30,40 мин на ден, като съм разделила тренировките за всяка част (1 ден-корем;2 ден-крака и дупе;3 ден-кардио или ръце) и така. Също и каква храна да приемам повече, главно богата на протени или да ги разделя равномерно?Много ще съм благодарна, ако получа някакви отговори, понеже не знам как да подходя правилно!!

11.02.18
01:31

Пресмяташ средната стойност на калориите, които си изяла през последните 3дни(или повече ако помниш храната). През следващите започваш да се храниш с по 200 калории по-малко. Стремиш се към б40/в40/м20%. Разделяш тренировките на 50% долна част, 50% горна част, а кардиото го правиш високо интензивно. При много дами това работи, не е изключено да има и по-ефективни варианти.

Здравей!

Част от отговорите на въпросите ти се крият в описанието.
Преди спирането на тренировките и лошата храна, си имала период с редовни тренировки и, предполагам, по-добро хранене. Тогава, сама казваш, си била постигнала доста неща и си личи, че си била доволна.
Така че може би сега е добра идея да се върнеш към онзи подход, който очевидно е работил за теб и ако се налага, да го промениш някъде с оглед моментното положение/ сегашното ти ежедневие и т.н.

Направила си някаква по-дълга пауза, започнала си да тренираш отново едва преди месец, така че дай си още време.
Как да подходиш най-правилно за сваляне на излишното тегло? Моят съвет се свежда до:
- не бързай
- не гладувай
- намали плавно калорийния прием

За храната: няма конкретни храни за сваляне и за качване на тегло. Гледай да имаш достатъчно източници на протеин - например на всяко основно хранене, в добавка със салати по избор. Може да хвърлиш око тук и да експериментираш с порции по описания метод.

11.02.18
17:08

Благодаря много за отговорите! Също искам да попитам по кое време на деня е най-добре да се приемат въглехидрати,мазнини и протеини? Примерно за закуска кое е по добре да се хапва- яйца или овесени ядки? Също и преди тренировка храни богати на въглехидрати, а след нея на протеини?

Едно хранене може да ти се състои и от трите макронутриента, то реално погледнато трудно ще изолираш само един или друг, а не е и нужно.
Както казах по-горе, гледай да имаш източник на протеини на основните хранения, а пък количеството на въглехидрати и мазнини прецени, спрямо това как се чувстваш.
Някои хора се чувстват по-добре при повече въглехидрати и по-малко мазнини, други - обратното. Зависи и от тренировки и ежедневие. Няма универсални правила. Не знам дали прочете ръководството.

Закуската не е задължителна, ако нямаш потребност от нея.
Не може да замениш овесени ядки с яйца, защото имат съвсем различно хранително съдържание.
Ако се чудиш все пак кое от двете, то избери яйца. Но това не означава, че не можеш да ядеш И овесени ядки заедно с яйцата.

Преди тренировка - не тренирай на пълен стомах. Да има около 3 часа след последното хранене. Не прекалявай с въглехидратите преди тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1