Новото ми начало към успеха!

Здравейте, от около 3седмици прекарвам доста от свободното си време в четене тук из сайта. Прочетох много, изчислявах много и ще продължа да го правя, защото има да се уча още много. Така реших и аз да създам свой дневник. Ще се радвам ако давате мнения и съвети тей като това са първите ми стъпки за по здравословен начин на хранене и сваляне на излишните за мен килограми.
Сега малко за мен на 28години съм 164см висока 63кг. Целта ми е да стана 56-57кг. и да ги задържа да оформя по стегнато тяло. Спрях се на режим НВД изготвих си сама меню незнам дали е правилно, но в движение ще наблюдавам какво да намалям и увеличавам като прием. Ще споделя с какво се храня за ден и как спортувам

5:00Кафе+пр. мляко 1,5Pгр.
6:00Портокал 100гр.
9:30чери домати 50 гр.
      Кр.сирене 50гр.
12:00Пил.филе 100гр.
Кр.сирене 50гр.
Яйце 50гр.
15:00фреш или плод
17:30ядки 30-40гр
19:30Пил.филе 100гр
Айсберг 150гр +авокадо 50гр.
2л. Вода
Измервам още всяка храна за да добия представа как трябва да изглеждат порциите за да съм в дефицит.
С тренировките тренирам у дома от доста години това не значи, че съм много наясно. Старая се по 3-4пъти седмично да отделям по час за тренировка. А те самите се състоят от кардио,един ден Горна част, а на следващата тренировка долна част.Тренирам през ден.
Ще се затрудня да обясня тей като не съм научила термините които използвате за видовете упражнения(все още).
Кардио20мин. 3 вида упражнения за коремни мускули от по 3серии с 20-25повторения.Степер 10мин.И отново велоаргометър 15-20мин.
За долна част кардиото си е същото и 3вида упражнения за крака и дупе отново 3серии с по 15повторения.Съжелявам за не яснотата в обяснението, но така мога така описвам. Обмислям да тръгна на фитнес до сега се притеснявах, защото незнам какво да правя като отида смисъл на кои уреди да наблягам, с колко повторения и с каква тежест. Тук открих, че има видове тренировки ще се спра на някоя и ще се опитам и във фитнес зала. Макар деня ми да протича доста денамично  като се започне от 5:00сутринта до 17:00почти не сядам.
Така преди два дни си купих Л-карнетин никога не съм пила такъв вид добавки, реших да пробвам та да видим.
Стига съм писала време е за сутрешната ми тренировка 🙂
Ще направя и снимки, за да кача да се вижда от къде започвам, та да видим до къде ще стигна 🙂 Ще успея!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Добре дошла!

Да се съберат повече отчети и ще се включим със съвети. 🙂
Успех!

Супер благодаря!!!

Здравейте, да впиша какви ги свърших днес 🙂
Тренировка на гладно рано сутринта 30мин. велоаргометър.,клекове 3х15,повдигане на дупе 3х15 и последното упражнение идея нямам как да обясня странична ножица 3х15.

9:00 Кис.мляко 1,5 200гр.
Овес. ядки 30гр+половин ч.л. мед
12:00 Пил. филе 100гр.
Чушка 50гр.
Тиквички на скара 25гр.
Салата моркови 150гр.
14:30 варени яйца 100гр.
Моркови и грах 200гр.
17:00 ядки микс 25гр
19:30Салата домати и краставици 150гр.
Пил. филе 80гр
Тиквички 50гр.
Кр.сирене 30гр.
Това е от мен за сега! А и изпих един L-carnitin преди тренировка с водата 1,5л. ще си глътна още половин литър преди лягане.

Мнението беше редактирано от Миглена Ганчева на 11.02.18 22:22.

Утре ще си купя крос тренажор, че с този велоаргометър никакви не ги върша. След раждането на дъщеря ми се възстанових много бързо с този уред. Незнам вие как мислите? Гледам, че наблягате на силови тренировки, а аз все си мисля само за кардио 🙂

19.02.18
16:44

казано от Миглена Ганчева на 11.02.18, 22:32:

Утре ще си купя крос тренажор, че с този велоаргометър никакви не ги върша. След раждането на дъщеря ми се възстанових много бързо с този уред. Незнам вие как мислите? Гледам, че наблягате на силови тренировки, а аз все си мисля само за кардио 🙂

Все се канех да ти отгоровя. Аз не харесвам тренажорите, понеже ти дават една изключителна монотонност, при която дори и да имаш желязна воля, идва време в което започваш да ги ползваш като закачалки. Затова повечето хора тренират с тежести или без, но упражнения със собствено тегло и тежести има ужасно много и може да разнообразяваш.
Отделно е много по хубаво да излезеш навън по възможност да бягаш, иначе си като хамстер на колело, въртиш за лудите ... 🙂

🙂 Добро утро
Развесели ме рано сутринта, че съм с лудите с лудите съм 🙂
Имам да чистя доста мазнини може би за това все залагам толкова много на кардиото, незнам мога ли да изчистя толкова мазнини само с упражнения със собствено тегло?
Аз правя упражнения, те са половината част от тренировката ми, а другата половина е кардио като се старая да променям често тренировката, защото съм много съгласна теб спрямо тази  монотонност,  която идва след време.

Така да се запиша за днес какво ще хапвам.
Закуска 9:30 Кис.мляко с овесени ядки
12:00Пил.филе, тиквички на скара с айсберг салата.
15:00 Ябълка
17:30варено яйце
19:00Салата със скариди.

Менюто за днес беше
9:30 Кис.мляко. с овесени ядки
12:00 Салата домати и краставици с малко настъргано сирене и 2варени яйца
15:30 Ябълка
17:30 Варено яйце
20:30 салата айсберг, рула от раци и една лодка тиквичка с плънка зеленчуци.

Тренировка 10мин. Велоаргометър, 10 мин. Тренажор. Упражнения за корема 3серии полу коремни преси 3х100, 3х25
Ох трудно ми е да описвам упражненията, защото са в домашни условия и незнам наименования. 3серии за коремна област и 3 серии за крака и дупе. Завърших със степер 5 мин.
2литра вода Л-карнитин и 1таб. Хром, че не се справям добре с въглехидратите вечер нещо все ми се похапва и от два месеца му отървах края, но въпреки всичко се боря да се откажа от този вид похапване. Пък ще видим ще има ли ефект от този хром.
Такива ги свърших за днес!

Да си запиша аз да си знам!
9:30 Обикновеното Кис.мляко с овесени ядки
12:30 Домат с печена чушка направено на салата, варено яйце и половин тиквичка пълнени със зеленчуци.
Изпих едно кафе с мляко 100гр.
16:30 Ябълка
Още едно кафе с мляко
19:30Салата айсберг и пил. бутче не цяло без крачето и кожата, с 5-6 резена картофки.
Днес почивам без тренировки.
Един Л-карнитин и 1таб. Хром.

Днес изчетох много дневници на останалите момичета, за съжаление неможах да се намеря в никои от тях за да попивам информация. Повечето или са напреднали, други които са до моите мерки се хранят много различно от моите представи за меню от НВД (представи, които изградих за правилни четяйки тук и из Интернет)
И незнам дали въобще вървя в правилна посоки две седмици се храня по  уж НВХ наясно съм, че немога да очаквам нещо за този кратък период, но не се чувствам ок! Разлика ама абсолютно никаква. Трябва да намаля храната ли?
Ок това за сега утре пак

23.02.18
22:16

казано от Миглена Ганчева на 23.02.18, 21:30:

Да си запиша аз да си знам!
Днес изчетох много дневници на останалите момичета, за съжаление неможах да се намеря в никои от тях за да попивам информация. Повечето или са напреднали, други които са до моите мерки се хранят много различно от моите представи за меню от НВД (представи, които изградих за правилни четяйки тук и из Интернет)
И незнам дали въобще вървя в правилна посоки две седмици се храня по  уж НВХ наясно съм, че немога да очаквам нещо за този кратък период, но не се чувствам ок! Разлика ама абсолютно никаква. Трябва да намаля храната ли?
Ок това за сега утре пак

Нормално е да не се чувстваш добре. При НВД тялото използва главно мазнини за енергия и това не всеки го понася. Резултатите идват по-бързо, но и се изискват много психологически усилия да не се нахвърлиш на храната.
Ако смяташ да продължиш да се храниш така, трябва да имаш 1 зареждащ ден (с въглехидрати) поне веднъж седмично, за да са нещата както трябва.

Добро утро днес с нови сили отново 🙂
Петя, здравей това го четох още някъде, че трябва да имам един разтоварващ ден и е по добре да похапна някоя и друга глупост, да направя около 2200кал за деня. В последно време си позволих много такива глупости като шоколад, бисквити и подобни. От две седмици съм яко стриктна и ме е страх, че ако си позволя един ден да не стане седмица :/ Освен да дам още известен период на организма да свикне и тогава да вмъкна разтоварващия ден или да опитам веднъж в седмицата? И аз незнам!!! Чела съм и твоя дневник та ти си цяла манекенка с тази височина Супер 🙂
Хубав и позитивен ден аз ще тренирам вече. На гладно едно кардио ще ми дойде добре 🙂

24.02.18
08:13

Това не е НВД, а глад. При въглени 1гр/кг. и протеин 2,2/кг, останалата енергия до баланса трябва да е от мазнини- т.е да са поне колкото протеина и повече. Нямаш дори минимума протеин, а мазнини изобщо не виждам. Прегледай менюто и добави повече храна - ядки ,тахан, масла ,месо ,поне няколко яйца , сирене , кашкавал. И непременно морска риба.

Carbohydrate

24.02.18
10:58

Просто измести последното ядене да е по-рано през деня...да речем в 18:30, а в 20:30 САМО зелена салата+ чист белтък ...И ще има резултат!
Основното количество на калории трябвя да се падат на обяд и до 18 ч. ..

24.02.18
11:48

казано от Миглена Ганчева на 24.02.18, 06:51:

Добро утро днес с нови сили отново 🙂
Петя, здравей това го четох още някъде, че трябва да имам един разтоварващ ден и е по добре да похапна някоя и друга глупост, да направя около 2200кал за деня. В последно време си позволих много такива глупости като шоколад, бисквити и подобни. От две седмици съм яко стриктна и ме е страх, че ако си позволя един ден да не стане седмица :/ Освен да дам още известен период на организма да свикне и тогава да вмъкна разтоварващия ден или да опитам веднъж в седмицата? И аз незнам!!!

Никой не е казал да ядеш глупости. Зарежданията не означават Cheat Day.
Ядеш повече въглехидрати, но те идват от храни като овесени ядки, пълнозърнест хляб, ориз, картофи (не пържени) и тн.

По-горе са те насочили много добре и какви мазнини да вкараш в менюто си.

24.02.18
12:47

казано от Carbohydrate на 24.02.18, 10:58:

Просто измести последното ядене да е по-рано през деня...да речем в 18:30, а в 20:30 САМО зелена салата+ чист белтък ...И ще има резултат!
Основното количество на калории трябвя да се падат на обяд и до 18 ч. ..

Поредният bro science. Може да разпределиш храненията както на теб ти допада- на мен ми е по-добре най-обилното да е вечер, на друг сутрин,трети да  разпределя. Може да ядеш само веднъж на ден или 3 или 6 пъти на ден, може да ядеш всичките ви въглени само сутрин или само вечер, може да ядеш в 18 или 23 часа. Въпрос на навик, на реакция на  ТВОЯ организъм и на удобство. Това си е твой избор, стига да разбереш кое ти действа добре.  Важен е общият баланс и общото количество макроси и то не дневният а седмичен или 10 дневен.
Доста полезно е именно вечер да имаш хубави мазнини в храната си- повече зехтин , риба или няколко хапа омега 3. Не знам какви са тези режими с чист белтък и салата- те са подходящи за някои мъже- женската физиология изисква доста повече мазнини в храната, а диетата, която си избрала те задължава даже. Имаш само 50-60 гр. въглени на ден- ще трябва да забравиш за плодовете, млякото , картофите. Уплътни ги със много салата краставици тиквички патладжан - поне 500 - 600 гр. и др. нисковъглехидратни храни и ядки
В най-лошия случай с толкова малко калории ще погладуваш  така няколко месеца , редувайки отчаяни чийт дни и пречистващи дни, без особен  ефект и ще си разстроиш както имунитета, така и хормоналната система.

Carbohydrate

24.02.18
13:35

Забрави само да напишеш, че ти спортуваш, имаш голям стаж, свои цели, тренировките са ти в определено време и още един куп неща, които не са нейни неща))...Така, че аз съм прав!), а ти грешиш...

Здравейте, благодаря Ви много за напътствията имам спешна нужда от тях, че се чувствам като магаре в мол 🙂 Четох, изчислявах през последния месец, но за месец няма как да науча много. Тук има много противоречиви мнения и това ме обърква(но това си е мой проблем аз да му мисля)
Така ще включа един зареждащ ден с полезни въглехидрати и не от бонбони и шоколадчета. За храната знам, че трябва да увелича като смятам всичко ми излиза под нормата и това ще променя. Върху съвета за последната вечеря да е 18:30 супер е, но незнам дали мога да го направя. От работа се пребирам 17:30доста гладна и хапвам веднага едно яйце или мляко тренирам към 18:30 до 19:30 и към 20:00 вечерям. И сега съм малко объркана ако вечерям в 17:30 до 18:00 и после пак да ям в 20:00това за мен са си две вечери??? За мен зелена салата с белтъчини или белтъци е менюто ми за вечеря. Какво да сторя в такъв случай?

24.02.18
19:41

Прекалено много го мислиш, според мен дали ще ядеш в 20:00ч или пък точно преди да си легнеш е все тая. Ако не надвишаваш дневната бройка калории за деня, нямаш никакви проблеми.

Мнението беше редактирано от Metsan на 24.02.18 19:45.

Ох защо отговорите на всичките ми въпроси не са толкова точни колкото твоя 🙂 ок благодаря
А за чуденето по природа съм си такава!

Мнението беше редактирано от Миглена Ганчева на 24.02.18 20:24.

Carbohydrate

25.02.18
08:14

казано от Metsan на 24.02.18, 19:41:

Прекалено много го мислиш, според мен дали ще ядеш в 20:00ч или пък точно преди да си легнеш е все тая. Ако не надвишаваш дневната бройка калории за деня, нямаш никакви проблеми.

ти не знаеш как работи организма и пишеш неща, които не разбираш, как то и твоите подгласнички, разбира се. Има значение дали храната, която приемаш, е приета на едно или 3-5 пъти, при постоянни калории. Още повече, за човек, който няма почти никаква физическа активност! Храна приета на едно ядене, даже да е в калориен достатък, ще провокира образуването на мазнина! Айде сега да видим, защо ще стане това?! Има ли някой, който мисли или всички ще пишат заучени фрази и цитати от текстове)))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 25.02.18 08:14.

Добро утро!
Carbohydrate всички знаем, че има хора, който са по напреднали и по начинаещи. Факторите за това са много няма да ги изброявам.
Може да съм начинаеща, но не до там първо да имам едно хранене на деня знам до какво би ме довело това и второ няма да вечерям и да скоча в леглото да спя и там съм наясно какво ще се случи. Знам го от личен опит защото в тинейжърска възраст правих точно това.
За въпроса ти ще отговарям по пътя на логиката с риск да кажа някоя глупост: Ако има едно хранене за деня първо да предположим, че е сутрин от здравословна храна колко може да изяде човек няма как да изяде една тава пилешки пържоли, с една тава броколи и купа салата. Няма как да стане това означава, че ще хапнем, но в никакъв случай няма да можеш да докараш необходимите калории дори и да се старае да си в дефицит. Така ако предположим, че храната е Нездравословна да ще докараш калориите, че даже може и да ги надвишиш, но от чипове и шоколади всеки един които поне малко се интересува от здравословно хранене и спорт знае, че от тези видове храни мускул няма как да стане. Така изял си всичко тялото без да е активно изгаря при всеки различно примерно 1500калории на ден. То ги изгаря до обяд и от там организма не получава повече храна, но то се нуждае от двигател от сила, тази сила ще си я набави от мускулите, които притежава. И така ще загубиш мускулна маса, а ще се образуват в мазнини.
Втория вариянт е да гладува цял ден и да изяде цялото количество храна вечер. Такааа цял ден организма трябва да се набави със сила за да извърши цялата активна дейност на даден човек, отново ще вземе от силата, а именно мускулите в тялото. Ще изяде всичко вечерта преди лягане, тялото вече е в стрес от липсата на енергия през деня. Организма не можа да преработи цялата тази храна наведнъж, особенно и ако се легне веднага няма и да изгори грам от изядената  храна. Метаболизма в случая няма да е бавен, а въобще няма да го има.

Carbohydrate

25.02.18
09:13

Имаш верни насоки, но не ги разбираш още....така, ще дам пищов))....Как се изчисляват необходимите калории?

25.02.18
09:38

казано от Миглена Ганчева на 25.02.18, 09:05:

ще отговарям по пътя на логиката с риск да кажа някоя глупост

Уви, точно това направи, и то не една.

Мнението беше редактирано от Станимир на 25.02.18 09:39.

Виж сега аз незнам с какво се занимаваш професионално ти може да си изучавал, да си завършил нещо свързано със спорт или начин на хранене. Нали мога само да гадая, ако си завършил нещо в тази област за теб всичко което кажа аз ще е нищо повече от “правилна насока”.
Все пак ще се опитам да ти отговоря, макар и да заприличвам на опитно зайче.
Основно ни трябва пол, възраст, височина и тегло.
Изчисляваме калориите, които човек изгаря без да извършва никаква дейност тей нареченото RMR. След което изчисляваме КБ на човек(таблици искаш ли да ти пиша 🙂) ако иска човека да сваля и чисти мазнини като в моя случай вади от 100-500кал за да е в дефицит. Изчисляваме  BMR и OKB. След което изчисляваме колко мазнини, въглехидрати и белтъчини му трябва на дадения организъм според неговите цели и желания какво иска да прави.

Carbohydrate

25.02.18
09:51

Добреммм. А сега кажи този БНМ за какво служи, какво влиза в него,.....тези 60-80% от необходимите ни калории за 24 часа се падат на БНМ.....,а останалите 10-30% от калориите се падат на извършената работа през деня...

Станимир би ли бил по конкретен?
Аз не се смятам за много учена по темата и невъднъж вече съм го споменавала,но е хубаво да се аргументираш като кажеш на някой, че се изразил глупаво!

Carbohydrate тук вече ме изгуби 🙂 Немога да ти отговоря, защото нямам и понятие.

Carbohydrate

25.02.18
10:10

Базово ниво на метаболизма са необходимите калории на организма, намиращ се в покой, сутрин, при комфортна температура. Изчислявайки го по формулите, виждаме, че той е 60-80% от всичките ни необходими калории през деня!
Като пример, за 70 кг човек (мъж на 30 г, 177 см), бнм е приблизително 1700 ккал. Което значи, че за поддържането на бнм са му необходими 1700 ккал за 24 часа. А останалите калории зависят от физическата активност на човека през деня (работа на мускулите за да извършат някакво действие).

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 25.02.18 10:12.

Добре тогава в такъв случай как трябва да изчисля според физическата си активност колко калории на ден трябва да поемам. И това всъщност повлиява и на КБ, който сме изчислявали(ако разбирабирам правилно) . Аз ставам всяка сутрин в 5:00часа и извършвам хиляди действия и като включа 4 пъти тренировки в седмицата. На какъв принцип трябва да изчисля?

Carbohydrate

25.02.18
10:45

казано от Миглена Ганчева на 25.02.18, 10:31:

Добре тогава в такъв случай как трябва да изчисля според физическата си активност колко калории на ден трябва да поемам. И това всъщност повлиява и на КБ, който сме изчислявали(ако разбирабирам правилно) . Аз ставам всяка сутрин в 5:00часа и извършвам хиляди действия и като включа 4 пъти тренировки в седмицата. На какъв принцип трябва да изчисля?

)))не става изобщо въпрос за необходимите калории, а за тяхното разходване. Като знаем за какво са ни необходими, колко са ни необходими като, количество, как се разходват от организма, то можем да си направим някакъв извод, нали?! Е?

Да се запиша за днес.
Закуска варено яйце, сирене, пълнозърнеста филийката с дом. лютеница(добавих филийката и лютеницата като въглехидрати, защото тренировката ми беше сутринта на гладно)
Обяд салата айсберг, рулца от раци и броколи.
Междинно хранене сурови ядки микс.
Вечеря пилешко филе, чушка, сирене, варено яйце и броколи.
3 кафета, 1,5вода л-карнитин 1таб.
Тренировката беше леко аматьорска имам проблем с кръста и болката ме надделя днес. Велоаргометът 20мин. и упражнения със собствено тегло, а бе общо взето не я свърших никаква. Опитах поне дано във вторник съм отново във форма за да направя нещо по качествено.

25.02.18
21:06

казано от Metsan на 24.02.18, 19:41:

Прекалено много го мислиш, според мен дали ще ядеш в 20:00ч или пък точно преди да си легнеш е все тая. Ако не надвишаваш дневната бройка калории за деня, нямаш никакви проблеми.

Това е много добро, записвам си го ...

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1