За мишките и хората

Темата е заключена.
Прескочи до:
Carbohydrate

02.03.18
10:38

казано от Bart Simpson на 02.03.18, 10:33:

Много добре знаеш, че ще го махна.
Исках само да ви покажа наглед, как реагирате с различни хора.......

Барт, още когато си дошъл на форума, ти писах, че на никой тук не му пука за теб, нищо, че ти слагат лайкове и ти пишат комплименти. Просто не им пука на никой и ще ти забият един тукат, като се обърнеш, каквото виждаш, че се случва)))....Та, защо ти пука на теб?

Bart Simpson

02.03.18
10:38

Сигурно аз съм балъка,  за който говориш, БПН.
Карбо, аз винаги ще съм ти благодарен за онези думи, помня ги и съм те цитирал.
На мен ми пука за другите, точно колкото на тях за мен.
Това не е за тях.
Преди осем месеца ви написах нещо, което завършваше горе-долу така”........защо, Богу,  не можем тук да живеем?”.
Та затова, Васе.
Ти си умен мъж, ще ме разбереш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.03.18 10:42.

Отключвам ти дневника и акаунта с надеждата, че си поохладил страстите.

Молбата ми за смяна на заглавието обаче остава и ще съм благодарен да не постъпваш както първия път и не го връщаш в проблемния му вариант, след като изрично написах, че съм го премахнал умишлено.

Пак ще повторя, макар на никой да не му се вярва, но екипът ни няма специално отношение към никой и се опитваме да гледаме на всяка ситуация и всяка публикация обективно.

По принцип даваме малко повече свобода на словото и държанието на всички, но причината да ти се струва, че дебнем само теб, е че твоите постъпки най-често излизат от границите на допустимото.

Следваш интересна стратегия тип “Щом той прави тъпотии, аз ще правя още по-големи”. Опитай с нещо като “Той нека си прави тъпотии, аз обаче ще си се държа като интелигентен човек”.

Заглавието на дневника на Херцога вече бе коментирано и екипът ни не го смята за проблемно. Съжалявам, ако на теб или на някой друг това му се струва като “привилегия”. В нашите очи не е такава.

Заглавието на дневника на Боби не знам кога е било такова и за колко време, но лично аз не съм го видял, иначе щях да го помоля да го смени.

Дискусията в дневника на nervak-а, след като вниманието ми беше насочено към нея, бе прегледана и след обсъждане с него - премахната.

Ще напомня, че тъй като екипът ни няма възможност и не може да следи всяко едно мнение и всеки един дневник, занапред ако ти или някой друг попадне на проблемна публикация, може да използва бутончето за докладване или да пише до някой от нас на лично съобщение и да насочи вниманието към “нарушителя”, вместо да насочва вниманието ни първо към него и след това да се оправдава с нарушителя.

02.03.18
16:57

Постъпи правилно и благородно ! Респект!
Барт Симпсън постъпи малко припряно , но целта на действията му беше позитивна.Всъщност е много интелигентен и приятен човек!

Мнението беше редактирано от XXL на 04.03.18 00:30.

Bart Simpson

02.03.18
17:03

С много точки не съгласен,  но вече е безсмислено да тъпчем в кръг.
Аз казах моето мнение, възможно е хората да са на различни мнения и да имат различни способи и похвати да ги защитават.
Вярно е,  че бе провокация от моя страна и заложен капан, но никой на тази земя няма право да съди различните и това е мотото на моя живот.
Радвам се, че имаме консенсус.
Щом не позволявате да се пише обидно за цветнокожи и хора с различна сексуална ориентация с обидни епитети аз съм спокоен.
В по-горно мнение писах, че съм възнамерявал да сменя името на дневника ми и ще го сторя.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.03.18 17:06.

Bart Simpson

02.03.18
17:17

Оставям си точките........да напомнят.

Може да последваш моята философия и да кръстиш дневника “6%”. Все пак се увеличаваме и процента би следвало да ръсте.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 02.03.18 17:17.

ДЕ

02.03.18
17:21

Аз така и не разбрах, какъв е подтекста на заглавието ти-5%. Нещо свързано с хранене/тренировка и съотносимостта им....? Коментирахте го един път, но отгоре отгоре и не схванах.

Bart Simpson

02.03.18
19:00

Тежко ни.

казано от Deyan на 02.03.18, 17:21:

Аз така и не разбрах, какъв е подтекста на заглавието ти-5%. Нещо свързано с хранене/тренировка и съотносимостта им....? Коментирахте го един път, но отгоре отгоре и не схванах.

91 мнение в моя дневник

Bart Simpson

02.03.18
20:46

Latest irish weather updates.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.03.18 12:33.

Bart Simpson

02.03.18
22:42

Това момиче, Дестани е съпруга на най- добрия ми приятел и се грижи за синът ми когато се налага.
Тя е изпратена на 12 да е прислужница в чужд дом за да може да ходи на училище.
В момента е една от малкото работещи цветнокожи в BOI( bank of Ireland).

Bart Simpson

04.03.18
13:38

Едно бързо обобщение на пет- дневния застой.
Тъй като от утре залите тр да са отворени и по план смятах да си сменя залата се връщам към тренировки от утре.
Движението много ограничено, защото не работеше ресторанта и залата.
Храната е под всякаква критика, включително, хляб( на BBQ- то ш ме извинява НВД- то ама без печена филийка си е разсипничество),  ориз Дестани беше приготвила някакъв нигерийски с джинджифил басмати под капак, направо го попиляхме.
Още- боб на фурна- тук бабата блесна, картофи и какви ли не още излагации.
Алкохол.......ми вчера пак излизахме,  пак до четири сутринта и,  дам имаше, но поне не бяха много бирите.
Както и да е, пиша го в графа разтуха и отмора и от утре в новата зала.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.03.18 13:43.

Bart Simpson

05.03.18
12:37

Бутащи - Б:
1. Раменна преса дъмбел8#22.5 кг в ръка.
1.1. Преден клек8#60 кг.
По 3
2. Хоризонтален лег тесеннхват 8#70 кг.
2.1. Бедрени екстензии 8#85 кг
По 3
3. Дъмбели полулег 8#25 кг в ръка
3.1. Бедрени сгъвания 8#70 кг
По 3
4. Кофи 1#13+0 кг
4.1. Въртене на диск 8# 15 кг
По 3
5. Суинг до вертикала 5#15-20 кг.
Пак в старата зала, тръгнах към новата на едно кръгово завъртях и си се върнах.
Просто порив и така ми е ок.
Снощи изгледах “Посоки”.
Въздействащ, но малко слаба композиция.
Едит:
Нещо съм депреснал от яденето и обездвижването,  а и бабата е с дребния.....та направих 10К на пътека( следобедно) .
Обаче от потта нещо ми щипе и се възпалява кожата на лицето та трябваше да спра.
Едит 2:
Тя викаше Атома, че съм смотан ама аз не и повярвах, да отида аз днес да бягам 10 К и да не си изрежа ноктите на краката.
Направо са ми като отсечени върховете на пръстите.
Две дози протеин, 1гр магнезий и два котешки нокътя и лъжица масло от чесън, че нещо ме дере гърлото.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.03.18 21:39.

Bart Simpson

06.03.18
12:17

Дърпащи- Б:
1. Високо изтегляне 8#60 кг
1.1. Придърпване горен скрипец 8#70 кг
По 3
2. Обръщане от вис 8#60 кг
2.1. Придърпване долен скрипец 8# 70 кг
По 3
3. Чуково сгъване 8# 25 кг в ръка
3.1. Планк 35 сек +30 кг
По 3
4. Суинг до вертикала 5#15-20 кг.
Понеже съм далеко от вас, бих искал макар и символично тук да изразя подкрепата си за този човек, който е съумял да предпази семейството си.
Радвам се, че доста от вас, които чета тук са социялно-ангажирани и обръщат внимание на случилото се.
Късмет и правосъдие пожелавам на този човек и семейството му.

ДЕ

06.03.18
12:26

Принципно при такива случаи няма как да няма дело. Може мярката за неотклонение да я заменят в по-лека, но си мисля, че процес ще има. Не знам случай, при който при умъртвяване, нещата да приключат още на фаза досъдебно производство. Сигурно има, но поне от масовите, които са обществено достояние, аз лично не помня. Надявам се, както и предполагам 99% от БГ обществото, да се постанови оправдателна присъда.
Закон има, ама следва още малко да се пипне, че с това нападение, ненападение има съответната съдебна практика. В един случай те оправдаят, ама в друг вземат та те осъдят.

Мнението беше редактирано от Деян на 06.03.18 12:38.

Дело ще има, дори за да се докаже неизбежна самоотбрана.

ДЕ

06.03.18
12:59

казано от Херцог Трън на 06.03.18, 12:47:

Дело ще има, дори за да се докаже неизбежна самоотбрана.

Така е, обаче за да има такова, прокуратурата следва да внесе обвинителен акт. Е те тогава глей к,во става. Няма как да се измъкнат, като кажат: “ама то съда да реши”. Да реши, да реши, ама вие като прокурори сте на мнение, че е виновен, нали така .........щом внасяте обвинителен акт ;-) Защото НПК предвижда, че прокуратурата може да прекрати производството с постановление, ако е деянието не съставлява престъпление. А то ако не е обществено опасно, т.е. ако се приеме, че е извършено в хипотезата на неизбежна отбрана, не е престъпление. Е, постановлението може да се обжалва /от наследниците на починалия например/ и съда да се произнесе, като го потвърди или отмени и върне на прокурорите със задължителни указания.
Та в момента топката е в прокуратурата-да прекрати наказателното производство поради липса на престъпление или да внесе обвинителен акт. Друга възможност, няма. Ама те си връзват гащите................то какво и връзване на гащите е това, ама нейсе!

Carbohydrate

06.03.18
13:04

“Д-р Иван Димитров е изпразнил пълнителя на пистолета по нападателя си, след което се опитал да прикире следите си - укрил е пистолета, прибрал е гилзите от изстреляните патрони, и е почиствал местопрестъплението със свой приятел, стана ясно по време на брифинга. Пистолетът “Валтер”, с който е стреляно, е незаконно притежаван.

Кражбата не е станала в дома му, а в гаража под апартамента на доктора. Убитият е бил сам и е бил въоръжен с отвертка и нож. Те са открити в дрехите му.

Докторът е слязъл до гаража, след като преди това около 30 минути е набюдавал крадеца без да се обади на 112. След това изпразнил пълнителя по мъжа, който се намирал на вратата на гаража. Нарушителят се опитал да се защити като го пронизал с метален предмет. Засега не е ясно какъв точно е бил той.

От съобщението пред медиите стана ясно, че в дома на доктора са открити и незаконно притежавани боеприпаси, а семейството му не е било там по това време.

Димитров има повдигнати две обвинения - за превишаване на пределите на неизбежна отбрана, както и за незаконно притежание на оръжието и патроните, с които е застрелял крадеца.”

ДЕ

06.03.18
13:15

Карбо, не знам от къде си почерпил инфо, не съм сърфирал из нета, но ако фактите са такива и това е изнесено от прокуратурата/полицията, лошо.
НК те пази при превишаване пределите на неизбежната отбрана /например посяга с нож/бухалка, тояга, пък ти го прострелваш/, но при нападение в жилище.........не в частна собственост въобще!

Carbohydrate

06.03.18
13:17

https://www.vesti.bg/bulgaria/sad/shte-pusnat-ot-aresta-d-r-dimitrov-6079984

ДЕ

06.03.18
13:29

казано от Carbohydrate на 06.03.18, 13:17:

https://www.vesti.bg/bulgaria/sad/shte-pusnat-ot-aresta-d-r-dimitrov-6079984

Аха, но това все пак е версия на прокуратурата. Дали всеки един от тези твърдяни факти ще се докаже, е отделен въпрос. Или както се казва, след извършено обективно, всестранно и пълно разследване на случая /и добър адвокат, апропо/-да се отчетат всички “за” и “против” дадената версия, всички възможни версии, свързани с деянието и дееца, както и всички релевантни /относими/ факти по делото.

Мнението беше редактирано от Деян на 06.03.18 13:30.

Carbohydrate

06.03.18
13:43

специално за Барт, ако се докаже, в което не се съмнявам, че лекаря хладнокръвно е умъртвил крадеца, то какво ще каже.....винаги има две страни (по въпроса за обратните е по същият начин) 🙂

06.03.18
13:48

казано от Carbohydrate на 06.03.18, 13:43:

специално за Барт, ако се докаже, в което не се съмнявам, че лекаря хладнокръвно е умъртвил крадеца, то какво ще каже.....винаги има две страни (по въпроса за обратните е по същият начин) 🙂

Затова има закони и институции в една държава - да защитават еднакво правата на всички. Да се надяваме, че колкото и да е невероятно, прокуратурата ще си свърши работата и истината ще излезе наяве. За съжаление има голяма вероятност и да се поддадат на обществения натиск и да се получи заповед отгоре случаят да се потули. В България всичко е възможно.

Bart Simpson

06.03.18
14:21

За това пожелах правосъдие.
Да, Карб, има две страни винаги, съгласен съм, някъде по- горе писах, ме няма развод с един виновен.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.03.18 14:22.

06.03.18
16:55

казано от Boby_ на 06.03.18, 13:48:

казано от Carbohydrate на 06.03.18, 13:43:

Затова има закони и институции в една държава - да защитават еднакво правата на всички. Да се надяваме, че колкото и да е невероятно, прокуратурата ще си свърши работата и истината ще излезе наяве. За съжаление има голяма вероятност и да се поддадат на обществения натиск и да се получи заповед отгоре случаят да се потули. В България всичко е възможно.

Боби, не знам колко ти е опита с тия институции, ама тва с еднаквата защита на прават на всички е смехотоврно.

Bart Simpson

06.03.18
17:11

За всички?
Джеимс е прав, на човека ще му дадът условна присъда и ще стане национален герой.
Дано за по- дълго държи влага на всички дръзнали да се възползват от труда на други.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.03.18 17:27.

06.03.18
18:25

казано от James Hinks на 06.03.18, 16:55:

Боби, не знам колко ти е опита с тия институции, ама тва с еднаквата защита на прават на всички е смехотоврно.

Точно с тези институции няма кой знае какъв опит. Имам с други, а нещо ми подсказва, че нещата няма как да стоят различно и тук. Затова използвам думи като “невроятно”, “едва ли” и “за съжаление”.

Bart Simpson

06.03.18
22:39

Хахахахахах, ооооо, колко съм проС.
Пиша си сега с Емо и му викам кога ш се появиш в Хелса и той ми вика:
А аз там нямам нищо с  ХК. В Мастър шеф ще гостувам.
Хахахахахахах
А това бяха 30% от причината за решението ми.
Не че като го загледам сега ХК има някакъв шанс да съжелявам, ШАНС.
Я да се огледам и в огледалото малко да видя на къде движа.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.03.18 23:41.

Bart Simpson

07.03.18
09:52

Бутащи-А:
1. Клек 7#90 кг
2. Хор. лег 5#90 кг
3. Раменна преса 7#55
4 кръга.
Незнайно защо днес бях на крак в 5/15 h.
Така или иначе ще карам до Дъблин и обратно преди работа, бях решил днес почивка, ама ми дойде муза и така.

казано от Bart Simpson на 06.03.18, 22:39:

Хахахахахахах

Ако позволиш малко спам в дневника, единствените риалитита, които гледаме вкъщи са Мастър шеф и сега ХК. И докато от първото човек може да види нещо наистина интересно, да почерпи идеи, то от второто съм крайно разочарован - най-обикновен Биг Брадър, ама в кухнята. Престорени и напудрени кавги и драми. Боза.

Тряяше да се запишеш в Мастър Шеф и да готвиш по потник, подавайки блюдата на журито, небрежно стегнал бицагите 😄 и не пропускайки да отбележиш “А това го ям след тренировка” 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.03.18 10:35.

07.03.18
10:53

казано от Alexander Krastev на 07.03.18, 10:34:

Хахахахахахах

Тряяше да се запишеш в Мастър Шеф и да готвиш по потник, подавайки блюдата на журито, небрежно стегнал бицагите 😄 и не пропускайки да отбележиш “А това го ям след тренировка” 😄

Мастър Шеф е за любители-готвачи. Този сезон започна крайно скучно. Може и на мен да ми е поомръзнало вече, но пък интересно защо тогава австралийския го гледам с удоволствие. 🙂 Може би просто нашите се поизчерпаха вече.

Много ме дразнят като почнат да пържат стекове и сьомги в зехтин и като набиват колко е здравословно. А пък още повече ме дразни как във всеки сезон уж ще колят пиле и всичките се шашкат и почват да реват и накрая не го колят. Отворете тема в “да си поговорим”

07.03.18
11:17

Аз не гледам никакви предавания, но гледам от време на време “Кошмари в кухнята” и ме радва.

07.03.18
13:28

Бетон си барт ми.

Дали заради проблемите ми с очите, но тази тема все я чета като “за пишките и хората”

ДЕ

07.03.18
13:34

Ти хубаво, че не си я прочел “за пишките НА хората” :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 07.03.18 13:35.

Bart Simpson

07.03.18
14:30

Бабата лети за Ню Йорк обаче през Торонто и никой не е съобразил да и направи виза, която струва 7 долара и става за секунди, обаче моята съпруга и сестра и отатък докато се нагласят и затвориха гейта.
Та сега съпругата ми отива да си я вземе,  а аз на работа.
Честита тъща на победителите.

07.03.18
14:51

Четох, че визите за Канада за българи отпадат, но не знам каква е точната процедура.

07.03.18
15:07

казано от Bart Simpson на 07.03.18, 14:30:

Честита тъща на победителите.

“- Spartans! Tonight..we dine in Hell!!
- Данчо, като не ти е приятно да вечеряме у мама, недей поне да настройваш децата..”

07.03.18
21:41

Чалгаджийско предаване е Хелс Китчън...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1