Седмично разделение на мускулни групи.

Здравейте,

Тренирам от 15 годишен, но с големи прекъсвания. В момента съм на 27 и съм решен да започна този път без отказ и до край, защото с фитнеса се чувствам осезателно по-добре във всякакъв план!

Искам да ви питам за мнение как е най-удачно да разделя мускулните групи и почивките. От 6 месеца правя само леки кинезитерапевтични упражнения за гърба и чат пат комбинирам с фитнес, затова го броя по-скоро като старт. Преди 6 месеца ги бях разделил:
- рамо; корем
- почивка
- гръб; трицепс
- почивка
- гърди; бицепс
- крака
- почивка
Но май вече не се брои...

Темата беше редактирана от Георги Ташев на 07.03.18 08:01.

Няма особено значение как ще съчетаеш мускулните групи. И така, и онака, всякак можеш да постигнеш добри резултати. Щом тренировките за цяло тяло няколко пъти седмично са нещо, това би трябвало да е добър жокер. 🙂

Единствено бих те посъветвал да се придържаш към трениране на мускулна група веднъж седмично само първите няколко седмици, докато влезнеш в ритъм. След това е малко по-добър вариант всяка мускулна група да се тренира 2 до 3 пъти седмично.

07.03.18
08:49

Аз пък бих те посъветвал да зарежеш тия глупави сплитове и да тренираш цялото тяло 3 пъти седмично с базови многоставни упражнения.

Тва ако въобще искаш да имаш някакъв напредък де, иначе и на 37 можеш пак да пуснеш тема как да групираш мускулните групи в сплита.

07.03.18
09:33

Наистина няма смисъл от сплитове. По добре както Александър ти е писал да тренираш по 3-4 пъти седмично, ако караш през ден и чааак нататък да минеш на сплит. Но то като дойде това време, сам ще знаеш кое как да си подредиш.

Благодаря!

11.03.18
15:06

Понеделник
Повдигане от лег 5х5 тесен хват.. влизат и много гърдите и много трицепса.
Набирания с тежест подхват

Сряда
Преден клек 5х5
Напади ходещи 5х10 на крак

Петък
1.Мъртва тяга 5х5
2.Трапец или трап бар. 5х отказ.

Много плътна тренирвока.

Мнението беше редактирано от Ицо Стоилов на 11.03.18 15:08.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1