Скини фат

15.03.18
11:59

Здравейте,моят проблем е следния:
На 15 години съм.
Лятото бях доста дебело момченце и реших да направя нещо.
Бях 171см и 80кг,а сега съм 64 кг.Това го постигнах чрез намаляване на дневния калориен прием и фитнес.Но гадното е,че в момента съм в категорията на така наречените скини фат-изглеждам слаб,но не и изчистен.
До сега тренирах горна част,следващия ден долна част и почивка,и след това повтарям.
https://fitbg.net/calorie-calculator- Този калкулатор изчисли следните резултати:

Телесни мазнини:
16,8% (10,8)кг
Активно тегло:
53,2кг
Базов метаболизъм (BMR):
1197kcal
Дневен калориен оптимум:
1856kcal
Препоръчителен дневен прием на течности:
1,6л

http://prikachi.com/images.php?images/307/9282307n.jpg
Така изглеждам в момента
http://prikachi.com/images.php?images/308/9282308A.jpg
А така изглеждах преди.

Та въпроса ми е по какъв начин да изчистя тези мазнини-дали да започна да качвам мускулна маса или да си орежа още от калориите и да се опитам да сваля още кг.

Вече тренирам от 7 месеца и съм се насочил към тренировки 6 пъти седмично:
1 ден: Гърди трицепс
2 ден: Гръб бицепс
3 ден: Крака рамо
4 ден почивка
и повтарям.
Удачна ли е според вас такава програма.
Също така след всяка тренировка приемам 1 доза протеин и глутамин.

Темата беше редактирана от Blagovest Georgiev на 15.03.18 13:11.

15.03.18
12:44

За да не си скини фет, трябва да понаправиш мускули, така че добре си се насочил към тренировките. Не го мисли толкова в детайли, имаш нужда да качиш мускули, а на 60 кила няма смисъл повече да сваляш.

Това дето си го написал не е програма, това е изреждане на мускулни групи.

Опиши упражнения, повторения, серии, тежести.

Мускули ще качиш със силов подход в тренировките 🙂

15.03.18
12:58

ами за ГЪРДИ И ТРИЦЕПС
лег:4/8
повдигане на дъмбели от наклон : 4/8
флайс с дъмбели: 4/8
и пек дек 4/8
за трицепс
лег с тесен хват 4/8
и френско 4/8
за ГРЪБ И БИЦЕПС
придърпване на скрипец широк хват 3/10
гребане с щанга 3/10-12
придърпване на хоризонтален скрипец тесен хват 3/10-12
Привеждане на горен скрипец с прави ръце 3/10 -12
за бицепс
скотово сгъване 3-10/12
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж 3/10-12
ЗА КРАКА И РАМО
клек-4/8
мъртва тяга-4/8
напади с дъмбели-4/8
за рамо
раменна преса-4/8
повдигане на дъмбели встрани-4/8
и хеликоптер пред рамо-4/8

И идеята ми е първите три дни да тренирам за напомпване-повече повторения (10-12) с по малки тежести ,а вторите три дни за сила по-малко повторения(6-8)с по големи тежести.,като ми се ще всяка седмица когато тренирам за сила да прогресирам с 2,5 кг на базовите упражнения.

Мнението беше редактирано от Blagovest Georgiev на 15.03.18 13:04.

казано от Blagovest Georgiev на 15.03.18, 12:58:

И идеята ми е първите три дни да тренирам за напомпване-повече повторения (10-12) с по малки тежести ,а вторите три дни за сила по-малко повторения(6-8)с по големи тежести.,като ми се ще всяка седмица когато тренирам за сила да прогресирам с 2,5 кг на базовите упражнения.

Идеята е добра, ама е обратното - първо се тренира за сила, след това за напомпване.

15.03.18
13:35

казано от Веселин Блажев на 15.03.18, 13:32:

казано от Blagovest Georgiev на 15.03.18, 12:58:

Идеята е добра, ама е обратното - първо се тренира за сила, след това за напомпване.

Благодаря ти за съвета

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1