05.04.18
13:19
С долните дръжки на трапа ли?
Би ли ми дал някакви насоки за какво да ги ползвам гриповете?
Не е тупнал тъпана да ги ползвам, ама се изкуших да си ги поръчам, та ако има за какво да ги ползвам ще се радвам, за да не ги слагам в шкафа с жилетката.
Гърба обаче е по- добре, нали?
05.04.18
13:30
С долните разбира се. Нищо, че масово се ползват горните за самозаблуда за якост.
За набиране, за бицепс, за гребане...Даже бих ти казал и за тяга, така и така там трябва да коригираш формата, ама не знам какво ще можеш да дръпнеш с тия грипове...
То ако на тесен трап бар, с високите дръжки при това, ако не можеш да задържиш гърба - направо се закривай с тренирането 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.04.18 13:30.
05.04.18
13:36
Е чак пък да закривам няма как да стане, но благодаря все пак.
Нали от някъде тр да тръгна с тягата.
05.04.18
13:38
Трябва, да. От правилната форма на изпълнение.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.04.18 13:38.
05.04.18
13:40
Виждаш, че с писане не мога да го науча.
Няма и кой да помогне на терен.
Ти каза, че ще ме научиш, ей го приближава лятото.
За сега искам просто да не се контузя и да продължавам със силови тренировки.
05.04.18
13:43
Ученето на нещо е волево усилие. Мускулния контрол също. А да можеш да послушаш съвет е висше умение явно, което е непосилно на бая народ. Казах ти да я оставиш тая тяга, че да не стане лятото вместо да те уча, да те връщам обратно към нормално качество на живот. Ти обаче си дръвена глава и не щеш да чуеш...Както и за много други движения.
Дърпяй сега с трап бара, хвани ниските дръжки и снимай да видим как е.
05.04.18
13:49
Нали това правя, сега за пръв път хванах трап в живота си и дори не видях, че има други дръжки.
Просто в предната зала нямаше трап.
Следващата ще е с долните.
Съвети слушам вече отдавна и виждам резултатите.
Е отне време, но......
05.04.18
19:55
казано от James Hinks на 05.04.18, 13:12:
И дърпай с другите дръжки.
А и фат грип на трап бара не носи нещо, освен евентуално да не ти убива на ръцете 😄
Тогава всички одобряващи да дръпнат максимална тежест на трап бар, после да опитат същата, но с FG. Успоредните дръжки не ангажират и натоварват толкова хвата, но при големи тежести разликата е голяма. Същото е и при набиране на успоредни дръжки с допълнителна тежест до макс, а после с дебели грипове. Това не важи за някой с нечовешки хват като Hinks, но за останалите простосмъртни е валидно.
казано от James Hinks на 05.04.18, 13:43:
Казах ти да я оставиш тая тяга, че да не стане лятото вместо да те уча, да те връщам обратно към нормално качество на живот. Ти обаче си дръвена глава и не щеш да чуеш...Както и за много други движения.
Дърпяй сега с трап бара, хвани ниските дръжки и снимай да видим как е.
Ако се криви на тяга с лост, може би ще се криви и на трап бар с ниски дръжки, но да видим. Да не се окаже по-добре да дърпа с прав гръб на високи с по-голяма тежест, отколкото с крив на ниски дръжки и с по-малка.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 05.04.18 19:56.
06.04.18
12:04
казано от Brown Bomber на 05.04.18, 19:55:
А и фат грип на трап бара не носи нещо, освен евентуално да не ти убива на ръцете 😄Тогава всички одобряващи да дръпнат максимална тежест на трап бар, после да опитат същата, но с FG. Успоредните дръжки не ангажират и натоварват толкова хвата, но при големи тежести разликата е голяма. Същото е и при набиране на успоредни дръжки с допълнителна тежест до макс, а после с дебели грипове. Това не важи за някой с нечовешки хват като Hinks, но за останалите простосмъртни е валидно.
И колко мислиш, че ще е разликата?
Вадиш си някакви изводи само на базата на наблюденията върху собствения си хват, което не е показателно.
Ако се криви на тяга с лост, може би ще се криви и на трап бар с ниски дръжки, но да видим.
Доста вероятно е да се криви много по-малко. По ред причини.
Да не се окаже по-добре да дърпа с прав гръб на високи с по-голяма тежест, отколкото с крив на ниски дръжки и с по-малка.
Като се криви е най-добре да не дърпа нищо. Никой не загубил от това, че не дърпа криво.
06.04.18
13:44
Бутащи-Б:
Стандартна, без много сила, същите килограми като всяка друга.
Нещо се изморих вчера на работа и не ядох много, затова и днес малко бавно.
06.04.18
14:25
казано от James Hinks на 06.04.18, 12:04:
А и фат грип на трап бара не носи нещо, освен евентуално да не ти убива на ръцете 😄Тогава всички одобряващи да дръпнат максимална тежест на трап бар, после да опитат същата, но с FG. Успоредните дръжки не ангажират и натоварват толкова хвата, но при големи тежести разликата е голяма. Същото е и при набиране на успоредни дръжки с допълнителна тежест до макс, а после с дебели грипове. Това не важи за някой с нечовешки хват като Hinks, но за останалите простосмъртни е валидно.
И колко мислиш, че ще е разликата?
Вадиш си някакви изводи само на базата на наблюденията върху собствения си хват, което не е показателно.
Не претендирам, че имам друга база за наблюдение. Нямам идея колко е разликата, но след като няма такава със и без омекотяващи подложки (FG), нека си дръпнат макса с грипове и да снимат.
казано от James Hinks на 06.04.18, 12:04:
Да не се окаже по-добре да дърпа с прав гръб на високи с по-голяма тежест, отколкото с крив на ниски дръжки и с по-малка.
Като се криви е най-добре да не дърпа нищо. Никой не загубил от това, че не дърпа криво.
От ясно по-ясно.
п.с. Колко е разликата между високи и ниски дръжки, че някой се правят на силни дърпайки само на високите? Гледах в дневника си и не виждам повече от 15% разлика. Това пак е на база само моите дисбаланси.
06.04.18
20:31
Я да ви покажа една естонска Кобра......
😉
казано от Bart Simpson на 06.04.18, 20:31:
Я да ви покажа една естонска Кобра......
😉
Приликата е поразителна! 🙂
А естонците вече ги разпознавам почти безпогрешно - имат “финалндски” скули в комбинация с “руски” овал на лицето. 🙂 Трябва да поживее човек малко на север, за да започне да долавя такива детайли. 🙂
07.04.18
13:33
Днешната трен- Бутащи-Ь:
1. Замесване на козунаци.
2. Боядисване на яйца.
Един кръг.
От 4 часът съм на крак, включих ел. одеяло на мраморния плот за да се загрее и всички други бабини предписания.
Станаха, но раничко ги намазах и резултата е очевиден, но от нашите по -добри няма.
Здраве и късмет на всички и най-якото яйце нека победи.
🍀
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.04.18 13:55.
07.04.18
14:39
казано от Brown Bomber на 06.04.18, 14:25:
Не претендирам, че имам друга база за наблюдение. Нямам идея колко е разликата, но след като няма такава със и без омекотяващи подложки (FG), нека си дръпнат макса с грипове и да снимат.
Има, но е малка. Съответно не е подходящо за засилване на хвата, освен ако не си пълна новобранка.
казано от Brown Bomber на 06.04.18, 14:25:
п.с. Колко е разликата между високи и ниски дръжки, че някой се правят на силни дърпайки само на високите? Гледах в дневника си и не виждам повече от 15% разлика. Това пак е на база само моите дисбаланси.
До 30% според това как се дърпа.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.04.18 14:46.
Аз само да кажа, че рецептата която даде в дневника на Dymag се получи бая добре.
09.04.18
02:09
Радвам се, че ти е харесала, Ванко, ето една снимка на моето.
При това готвене се получава много интересна консистенция на месото.
Хем е меко, почти като пастет, хем структурата е стабилна.
Аз го харесвам много.
09.04.18
12:30
Само да си напиша храната от вчера 👿 :
1. Козунак-бая.
2. Яйца8-10
3. Мляко-2 литра
4. Телешко-800 грама
5. Броколи с лимон- колкото събрах.
Резултата от днес-дърпащи-Б:
1. Високо остегляне8#60
1.1. Горен скрипец8#80
По3
2. Обръщане от вис8#60
2.1. Долен скрипец8#75
По3
3. Чукове8#26 в ръка
3.1. Планк 30сек+35 кг
По 3
Суинг до вертикала3#20-20 кг
2 #10 -32 кг до хоризонтала
На високото и на обръщането щях да си избия зъбите с лоста, така отлетя щангата, много ме е яд, че не качих килограмите днес, яката храна вчера, трябваше да се досетя.
Здраве да е.
09.04.18
20:30
Кръстев, запали огън в мен с оная баница и днес карах 350 км за да си купя кори.
Намерих и страхотен магазин за добавки.
Навръщане поканих две дами на вечеря.
Винаги съм се чудел,що за деликатес е напълнената с кости пъстърва?
Как избягваш момента с костите?-пинсета?
09.04.18
22:23
Така я прявя, Нервак, че като я хвана за вратът и опашката и като я тръсна и месото изпада.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.04.18 22:24.
Пак половината кости са вътре...тези които подпират гръбната ,част от опашната и аналната перка.Те ,при пъстървовите ,за разлика от бодлоперите са много финни и винаги има останали...поне при мен де-за това не готвя пъстървови,освен някоя сьомга.
09.04.18
23:01
На рибата костите са като на жената настроенията.
Дразнят ама си я обичаш.
У дома си облизваме пръстите иначе за филиране в ресторант ползвам по- подходящи риби.
Иначе -да пинсета, но не и за у дома.
Облизваме пръстите и хващаме чашите с два пръста за наздраве.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.04.18 23:03.
10.04.18
00:04
Я да пробвам таз ракийка, пробвах я, съгреших и с няколко бири и тук е времето като се замотах да ви споделя едно наше решение.
През следващите две години “пресушавям всички кладенци, от които се издържам тук”, продавам всичко и се прибираме в БГ.
Дребния ще е тъкмо за училище.
Казвам ви го защото вчера капарирахме една къща в БГ и вече официялно сме го решили на дом. съвета.
Може да съм на 36, но се изморих от път и без път.
Живи и здрави да сме, голям двор има къщата и морето се вижда от барбекюто, ще ядем, пием и малко по- малко работа съм запланувал.
Нервак, слагай нещо да отлежава.
Интересно решение си взел. По-рано беше споменавал, че един-два пъти вече си се поддавал на убежденията на жена ти да се приберете в България и всеки път си се разочаровал. Защо смяташ, че сега ще е различно?
Ти си луд, ако имаш хубава работа и живееш спокойно, да се върнеш тук. ЧЕСТНО!!! 🙂
Стига бе хора, кво искате да кажете, че в България са само несретници, които не могат да си намерят хубава работа в чужбина?
казано от Димо на 10.04.18, 10:51:
Стига бе хора, кво искате да кажете, че в България са само несретници, които не могат да си намерят хубава работа в чужбина?
Напротив. Мисля, че ако не си успял да се реализираш в България, няма да успееш и в чужбина. Проблемите са други, но не ми се навлиза в тази тема. Говорили сме много по нея.
10.04.18
10:55
При всеки е различно. Аз това което съм си постигнал в БГ /не, че е кой знае какво/ не виждам как дори и на 50 % ще го постигна навън, дори и за 15-20 г.
10.04.18
11:09
Хиляди неща ме дразнят в България, но засега търпя, защото хиляди други ми харесват повече от в чужбина. Все пак, бих се пенсионирал в някоя красива и топла страна като Испания да речем, само $$$ да има.
10.04.18
11:22
Първо да ви кажа нещата извън БГ се случват много по- лесно защото няма кой да те спъва на всяка крачка.
Аз нямам някакви огромни амбиции за живота ми, не ми се преследва луда, шеметна кариера, не ми се правят бизнеси и да си продам съня заради евентуален успех.
Може и пораженчески да ви звучи, но искам други неща от живота, а тук ги няма.
Мога да ви изброя хиляди други лични причини и да, знам, че съм се разочаровал много от БГ, но на този етап е рационално решение за семейството ми.
А и най- важното, въпреки всички активности, които има синът ми тук, вече на няколко пъти каза, че е тъжен защото няма приятели.
Той има, дори е много общителен, но не мога да чакам два три слънчеви дни за да си гледам детето щастливо и да играе.
10.04.18
11:28
казано от Bart Simpson на 10.04.18, 11:22:
А и най- важното, въпреки всички активности, които има синът ми тук, вече на няколко пъти каза, че е тъжен защото няма приятели.
Това що така-игнорират го леко поради факта, че не е от “тях” или. Ти каза, че толкова години си там, та чак и на местните не им прави впечатление, че си чужденец. Или пък просто не му допадат хората там?
Човек си тежи на мястото. Тук в България всичко е по вкусно и живота е по вкусен. А хората ще се променят, то става вече макар че не се вижда това. Институциите и политиците ще се променят няма как. Просто отнема време. А за природата колко е уникална и красива не искам да говоря.
Когато си здрав и нямаш разправии и нерви, тук си е най-добре, разбира се и препитание.
10.04.18
11:45
Дидо, винаги ще има пропаст, най- малкото на национално ниво.
Колкото и да се социализираш.
А аз просто с тези самобитни, кални селяни не искам да се социализирам.
Аз ако съм имал някакво ниво някога, то тук за тези години затъпях двойно повече.
И вярно за да мога да си поддържам.стандарта живеем в малък град и работим в голям.
Но тук няма значение, Дъблин, Корк, Галуей или Кери, всички са една проба селяни.
Имахме в Банско с Енчев бизнес, разказаха ми как са се случили нещата в Банско- най- бедните някога в селото са имали земи по чукарите и това са местните богаташи в момента. Защото след развитието на селото най-скъпата земя става тази по чукарите.
Същото е и Ирландия, вчера собственика на един съседен ресторант от нашия ми разказва за Ирландия не преди 50 години, а преди 20.
Вика, тук полиция нямаше в малките градове, само в Дъблин и околието и в Корк и когато дойдат едни определени хора се знаеше, че ще има стрелба.
Див, див запад и сега карат трактори Ламборгини.
Виждам и следя тиинейджърите, кръчми и трева.
Няма друго за младежите тук.
Следващата причина е че няма да допусна синът ми да порасне тук, в малък град и след това да го заведа в голям и той да го смаже.
Ирландия е за деца до не повече от седем години.
В общи линии това са нещата, та ако щете вярвайте и аз се развълнувах покрай всичко.
10.04.18
11:50
казано от kaloyan на 10.04.18, 11:42:
Човек си тежи на мястото. Тук в България всичко е по вкусно и живота е по вкусен. А хората ще се променят, то става вече макар че не се вижда това. Институциите и политиците ще се променят няма как. Просто отнема време. А за природата колко е уникална и красива не искам да говоря.
Когато си здрав и нямаш разправии и нерви, тук си е най-добре, разбира се и препитание.
Кала, ти поне знаеш как е тук, като стане нещо например циганите тук са недосегаеми.
Когато стане патаклама, полицаите се заключват в районното, честно, виждал съм го, няма майтап.
E.D. Веднъж ми писа нещо много вярно- на детето не.му трябват скъпи играчки, а с баща си или с приятели да изкопае дупка на плажа или да похвърля камъни в горски поток.
Въпросът ми беше друг - защо разглеждаш България като единствена алтернатива на Ирландия? С твоите умения можеш да си намериш място навсякъде.
В България се връщаш при мафията, контролираните медии, рекета, безполезните институции, раздутия държавен апарат, който не върши нищо и никога няма да започне, чакането по опашки за всичко, корупцията на дребно и едро, чалгата, мръсния въздух и почти неостаналата вече незамърсена природа, бетонните комплекси в планините и по морето, царящата навсякъде простотия, неграмотност и апатия, политическото безхаберие на 99% от популацията на територията, демографския срив на българите, беззаконието, протекцията на определени етнически групи с цел по-лесен контрол и политически облаги.... Мога да продължавам така с дни. Аз от това избягах и след почти две години още ми е толкова прясно, че не мога и да си помисля да се върна за постоянно.
Защо не помислиш за други възможности? Хората не навсякъде в света и дори в Европа са кални селяни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.04.18 20:39.
Бах ,ако имах смелостта,знанията и езика на 25…Сега ми е късно.
А това за природата е такова тъпо клише...
Природа има навсякъде!
10.04.18
12:18
Разбирам те, много пъти съм казвал, че след достигане на моето професионално ниво, ако ме спуснат с парашут над произволна точка от света, ще си намеря работа, за до не повече от седмица.
Така едностранчиво изредени не- хубавите неща в България създават впечатление за наистина грешно решение.
Аз смятам, че човек вижда това върху, което се фокусира.
Аз съм дете на странно и разнебитено семейство.
Повечето родители оставят нещо зад гърба си за децата си.
Когато моят баща почина, ми завеща кредит, разбира се не го е мислил така да стане, човека, но е, стана.
Съумявам да изградя обаче нормално съществуване за семейството ми, не защото живея в нормална държава, а защото съм последователен и практичен човек.
За мен няма значение каква е атмосферата около мен, защото за сега поне, успявам да създам благоприятен микроклимат около семейството си. Знам, че ще съумея и в БГ. И на фона на това когато сложим плюсовете, които Българоя предлага, става един не лош вариянт.
А пътищата винаги ще ги има Боби, няма да се изтъркат.
Така е, всеки си намира неговото и своето място. Време винаги има, стига да има желание и воля, другото са вечни оправдания.
казано от slavko на 10.04.18, 10:34:
Ти си луд, ако имаш хубава работа и живееш спокойно, да се върнеш тук. ЧЕСТНО!!! 🙂
Имаше един стар виц - Отива някакъв до магазина, купува един хляб и тръгва да се прибира. По пътя зад него поддтичва едно цигане. След малко се приближава и му вика. “Чичо, чичо, абе тоя хляб твой ли е?”
“Мой е, да.”
“Ми ЯЖ ГО ДЕ!”
Малко по-комплексна е ситуацията с прибирането в БГ искам да кажа.. 😉
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече