867....berserker...

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Bart Simpson

04.05.18
12:51

Три семейства, общо-11 човека, мислихме го.
Решихме, че хотел е нашета оферта.
Аз много исках къща, но щеше да ни е дискомфортно толкова народ под един покрив.

04.05.18
12:52

какво е тяга ГД?

Деян

04.05.18
12:53

казано от nervak на 04.05.18, 12:52:

какво е тяга ГД?

Сигурно с трапа - Горни Дръжки

Bart Simpson

04.05.18
13:06

Не, бе, тяга Горна Джумая.

04.05.18
14:32

казано от Bart Simpson на 04.05.18, 13:06:

Не, бе, тяга Горна Джумая.

И се кефиш на 150 за хвата на трапа?-мислех,че аз съм най-зле тука.

Bart Simpson

04.05.18
14:35

Скоро ще станеш.

04.05.18
14:37

казано от Bart Simpson на 04.05.18, 14:35:

Скоро ще станеш.

Готина надпревара...

Bart Simpson

04.05.18
14:42

Безплодна.

Деян

04.05.18
14:51

То и аз така вдигам на трапа. Не е до това, че на ниските е по-трудно, а защото повече се навеждам и някак си в главата не ми е ок. Но пък на високи дръжки с ниски дискове, както съм правил е почти същото, като на ниски дръжки с високи дискове. Е, една идея ми е по-добре може би. Но класическата тяга нещо не е моето упражнение. Румънска - да, защото там тежеста е по-лека, а и не вдигам от земя, освен първия път, като започвам упражнението.

Дидо, като нямаш старт от земята, никва тяга не е това 🙂 Тягата е стартово движение, вече дали ще е конвенционална, сумо, румънска, широка, щангистка, дефицитна, от блокче, над коляно, под коляно и т.н. все тая. Основноте е, че е dead-lift 🙂

p.s. тва дето масово минава за румънска тяга или с прави крака е някво упражнение за разтягане основно 🙂

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.05.18 15:37.

Деян

04.05.18
15:43

Ами пускам под колена, доста надолу, но не опирам в пода при румънската. То аз нея и затова я правя основно, както се изрази - за разтягане на задните бедра :-) Не го имам за основно упражнение.

Иначе пущам доста по-ниско от този пич, дето тук по-надолу на статията, са го дали за пример ЦЪК

Мнението беше редактирано от Деян на 04.05.18 15:54.

04.05.18
16:27

Няма тяга, при която да се разтягат задните бедра. Освен в онова подобие на движението тяга, което се изпълява с прави крака и ако някъде гъвкавостта има значение за обхвата на движението, то е точно при това “упражнение”.
А ти, Дидо, правиш половинки на  румънската тяга, което е все едно да правиш половинки на нормалната, на трап бара, на сумото, на пауъра, на тясна тяга. Тоест половин движение с 1/3 полза от него, в най-добрия случай при това...

p.s.
Клипа е как да НЕ правим румънска тяга 😄 Само не знам защо Верчето и Митака досега не са се заели да го оправят...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.05.18 16:29.

Bart Simpson

04.05.18
17:26

Сега, Джеимс, за тези мъдри слова да не трябва после пак да се целуваме...?

04.05.18
17:36

Няма да се целувате, а ще целувате Хахах 😄

Деян

04.05.18
17:46

Ами не знам-след Румънска имам треска обикновено в задните бедра. Може би имаш предвид, Сашо, че не се касае за разтягане, както се изразих, а трениране на задни бедра.

Мнението беше редактирано от Деян на 04.05.18 18:00.

В списъка за актуализация и редакция е статията за румънската тяга, Машина!

ПП: тази тема ми стана любима, честно.
Имам предвид всичко за “римската”, тягата с прави крака, румънската и половинчатите движения 😁
Ще е вечна, колкото и да се говори. Макар че смисъл има. Вече забелязвам, че разни “гурута”, които се кълняха, че нямало румънска тяга, сега на това име акцентират

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.05.18 22:20.

04.05.18
22:49

Абе аз ли усещам някакъв намек в тази дискусия, че RDL се прави със старт от земята за всяко повторение?
Това като историята как пенделея е по-добър от гребането със щанга от стоеж или си е реален факт? 🙂

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1