Малко до-нагласяване.

AS

21.03.18
10:46

Здравейте. На 26 съм с година стаж в залата. 173 санта съм висок и в момента тежа 83 кг. Целта е покачване на мускулна маса. Храната е ориентирана към целта. Изкарах си зимата с кръгове и сега мисля да се мятам на сплит. Въпросният сплит съм си го нагласил така да се каже аз. Нагласил съм си го според това как на мен ми е удобно  , но съм сигурен, че има доста за изкусуряване. Искам да вметна, че при моето телосложение трябва да дам предимство на ръцете и рамената. Гърдите и гърба ми вървят. Ако някой се навие да ми помогне ще разнищим и упражненията защото и там съм си правил някакви аматьорски планове. Двоумя се между два варианта които ми допадат. Мисля да изглежда по този начин:
Вариант 1:
1) Гърди
2) Гръб
3) Почивка
4) Рамена, трапец
5) рЪки
6) Почивка
7) Почивка

Вариант 2:
1) Гърди и бицепс
2) Почивка
3) Гръб и трицепс
4) Почивка
5) Рамена, трапец
6) Почивка
7) Почивка

Темата беше редактирана от Az Sym на 21.03.18 10:49.

21.03.18
11:19

А крага куга ?

AS

21.03.18
12:02

Забравих да спомена, че имам проблем с дясното коляно и всичко свързано с клякане, сгъване, разгъване отпада. Имах стара травма която се обади жестоко при много тежки клекове преди години и от тогава ми е забранено освен ако искам да спра да ходя като нормален човек и да ползвам крака си по-скоро за украса. Зимата е много зле работата, лятото се търпи. Зимата е като стар дърводелски метър. Пука, трака и скърца. Доста тъжно, имах много силен клек. Добрата новина е, че мога да тичам и да карам колело. Впрочем, аз до залата в която тренирам се предвижвам с колелото. На ден имам най-малко 5км. изминати. Знам, че крака не се правят с колело ама е по-добре от нищо.

Мнението беше редактирано от Az Sym на 21.03.18 12:17.

21.03.18
12:19

Бе правят се крака с колело, само достатъчно желание и старание да влагаш.

AS

21.03.18
12:25

Въоражил съм се с глюкозамин и резервни гуми. 🙂

Мнението беше редактирано от Az Sym на 21.03.18 12:26.

Bart Simpson

21.03.18
12:26

Тежък клек преди години с една година стаж в залата........?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 21.03.18 12:26.

AS

21.03.18
12:30

Не съм стъпвал 4 години в зала след проблемите с крака ве, пич. След такова прекъсване все едно никога не съм тренирал. Според теб правилно ли ще бъде да кажа, че имам общо 8 години след такова прекъсване? Като общо от 8 години с прекъсвания единственото което ми е останало е само един спомен и нищо друго.

Bart Simpson

21.03.18
12:33

Така както си го написал в началото не се разбира това, ВЕ пич.

AS

21.03.18
12:39

Не виждам с какво важното ти уточнение беше полезно.

Мнението беше редактирано от Az Sym на 21.03.18 12:49.

21.03.18
12:40

казано от Димо на 21.03.18, 12:19:

Успех да направиш крака с колело 🙂

21.03.18
13:49

казано от Станимир на 21.03.18, 12:40:

казано от Димо на 21.03.18, 12:19:

Успех да направиш крака с колело 🙂

Да ти кажа снимам бая велосипедисти и аз самия карам, та не съм видял недоволни от към крака.

21.03.18
14:08

Аз карам откакто се помня, и преди да се захвана с тежести маса в краката не съм имал. Може би имаме различни разбирания относно какво значи да имаш крака 🙂 Това е като да направиш крака тичайки маратон 🙂

Мнението беше редактирано от Станимир на 21.03.18 14:10.

21.03.18
14:16

Разбира се има различни критерии за крака. Има и различна генетика, на някой повече му се развиват от каране, на други по- малко. Както има и различни видове карания. Маратонците може и да нямат крака, но спринтьорите?

21.03.18
14:19

казано от Димо на 21.03.18, 14:16:

Разбира се има различни критерии за крака. Има и различна генетика, на някой повече му се развиват от каране, на други по- малко. Както има и различни видове карания. Маратонците може и да нямат крака, но спринтьорите?

А защо мислиш, че спринтьорите със спринт ги правят тези крака?

21.03.18
14:22

А Сър Крис Хой, дето си го постнал по-горе, потърси в тубата да видиш с какви кила кляка 🙂

казано от Az Sym на 21.03.18, 12:02:

Забравих да спомена, че имам проблем с дясното коляно и всичко свързано с клякане, сгъване, разгъване отпада. Имах стара травма която се обади жестоко при много тежки клекове преди години и от тогава ми е забранено освен ако искам да спра да ходя като нормален човек и да ползвам крака си по-скоро за украса. Зимата е много зле работата, лятото се търпи. Зимата е като стар дърводелски метър. Пука, трака и скърца. Доста тъжно, имах много силен клек. Добрата новина е, че мога да тичам и да карам колело. Впрочем, аз до залата в която тренирам се предвижвам с колелото. На ден имам най-малко 5км. изминати. Знам, че крака не се правят с колело ама е по-добре от нищо.

Каква е била травмата, ако не е проблем да споделиш?

Понякога “тежка” травма е доста относително понятие.

21.03.18
14:57

казано от Boby_ на 21.03.18, 14:19:

казано от Димо на 21.03.18, 14:16:

А защо мислиш, че спринтьорите със спринт ги правят тези крака?

Може и да не е САМО със спринт. Но ми се вижда алогично определени мускули да са нужни за бягането или карането, но няма да могат да се развият само от тези дейности и ще трябва принудително/изкуствено да ги развиваш само и единствено с други дейности (клякане), за да може вече спокойно да си ги ползваш за бягане/каране.

Както и да е, много далеч от въпроса на ОП-а отидохме пак с олимпийските шампиони. Моята теза в случая е че ако колегата кара колело и то го прави редовно и под наклон или ако има къде да кара с висока скорост изправен, на интервали, ще има по- здрави и визуално задоволителни крака отколкото ако нищо не прави за тях след като не може/не иска да кляка.

Bart Simpson

21.03.18
15:01

Аз велосипедист със слаби крака не съм виждал, тук всички карат с клинове, че и бабчетата и дядовците и всички клинове са яко оформени.

AS

21.03.18
16:39

Каква е била травмата, ако не е проблем да споделиш?

Понякога “тежка” травма е доста относително понятие

Като тинейджър прекъснах кръстни връзки. Тогава се разминах с пункция, инжекции и десетина дни лежане. Втория път освен, че направо ги скъсах направих нещо на менискуса и някакъв хрущял. Не се разминах без лекарска намеса и резултата беше 1 месец на легло и 3 месеца ходих като Хер Флик. Два пъти съм правил ЯМР. Ходих в София, Пловдив, Стара Загора и всички лекари са единодушни. И без тяхното мнение ми е лесно да преценя, че не става да го товаря с тежести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1