Creatine CreaPure или не? Какви BCAA?

02.04.18
00:32

Здравейте,

Доста четох тук за креатин и май вече се обърках..

Бях се насочил съм монохидрат на Dymatize. След това прочетох в тази статия, че

Най-добрият избор носи името Creapure. Това е микронизиран креатин монохидрат с най-висока чистота, произвеждан в Германия. Другите понякога са замърсени с примеси по време на производствения процес. Марката е без значение, стига да ползва Creapure като суровина, а ако е така, то винаги е указано на етикета с лого.

До тук добре. Намерих creapure на Pure Nutrition и Olimp Nutrition, които изглежда са еднакви предвид, че и цената им е абсолютно еднаква.

Обаче, след това открих тази статия, а там пише

Това, което прави CreaPure популярен, е неговото име, а името винаги продава, особено когато зад него стоят години опит и репутация.

Това означава ли обаче, че CreaPure е най-доброто на пазара и смазва всякаква конкурения, дори сред другите микронизирани креатини?

Отговорът е твърдо НЕ!

а също има и доста информация за микронизацията и обяснение, че това е по-важно. Нямам идея кой от двата варианта (Dymatize Monohydrate или Pure/Olimp Nutrition CreaPure Monohydrate) е по-добър.. Освен това няма никаква информация за микронизацията на нито един от вариантите. Можете ли да ме посъветвате, който е по-добрият вариант? Игнорираме цената, моля да се фокусираме върху продукта.

Също така моля и за препоръка за BCAA. Отново без да имаме предвид цената. Търсим по-добрият продукт.

Предварително благодаря за отделеното време.

Поздрави.

Темата беше редактирана от int21h на 02.04.18 00:33.

Разликата идва от основната насоченост на двата материала, които си прочел.

Creapure си остава най-сигурният вариант откъм качество, но това съвсем не значи, че е най-ефективен или по-качествен от не-креапюр варианти.

Със същия замисъл написахме и блога Lonza, Carnipure® и най-добрият л-карнитин.

С Creapure играеш на сигурно и шансът за лош продукт е минимален. От личен опит обаче споделям, че стига да не се спреш на някой незнаен продукт/производител, едва ли ще сбъркаш.

През последните години въртях неколкократно креапюр (на различни производители), не-креапюр, микронизирани, немикронизирани... без разлика в ефективността или качеството.

Основната разлика си остава микронизацията. Микронизираните се разтварят малко по-добре от немикронизираните, което на практика просто намалява риска от стомашно-чревен дискомфорт след прием (това зависи и от други фактори).

Ако искаш да играеш на сигурно (макар никога да нямаш 100% гаранция) и нямаш против да платиш допълнително за това, вземи creapure. Ако ли не, можеш да се спреш и на малко по-евтин вариант.

Относно BCAA, има няколко добри варианта.

Мой фаворит все още си е BCAA Blast на Pure Nutrition. Заслужава си напълно. Предлага чисто BCAA, без допълнителни излишни съставки, които да намаляват количеството аминокиселини и да оскъпяват продукта излишно. Разтворимостта е безпроблемна, а вкусовете са страхотни!

Друг добър продукт е и Scivation Xtend.

Неговата формула е малко по-богата и има допълнителни съставки като цитрулин малат и електролити, но това за съжаление намалява малко общото количество BCAA, но няма как - едното е за сметка на другото. 🙂

02.04.18
17:17

Благодаря за изчерпателния отговор.

CreaPure е най-високият стандарт за креатин,  Ajinomoto най-високият стандарт за аминокиселини. Ако цената е без значение и търсиш качество, то трябва да се спреш на неовкусени продукти без никакви филъри със суровини CreaPure - Germany и Ajinomoto - Japan.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 03.04.18 12:26.

03.04.18
12:56

казано от Стойко Колев на 03.04.18, 12:24:

CreaPure е най-високият стандарт за креатин,  Ajinomoto най-високият стандарт за аминокиселини. Ако цената е без значение и търсиш качество, то трябва да се спреш на неовкусени продукти без никакви филъри със суровини CreaPure - Germany и Ajinomoto - Japan.

Поръчах вече BCAA на Dymatize. Тези Pure Nutrition, които Тихимир ми препоръча, мисля да ги пропусна. Отделно си поръчах и Citrulline Malate.

Ще потърся Ajinomoto за следващия път. За сега не го намирам в българските магазини. Единствено намерих нещо на Nanox, които твърдят, че само етикета е техен, а аминокиселините са от концерна на Ajinomoto. Имам време да потърся добре, очевидно ще е чуждестранен магазин.

Благодаря отделеното време.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от int21h на 03.04.18 13:05.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1