Имам нужда от съвет!

05.04.18
20:01

Здравейте. Искам да ви попитам да ми кажете храните кога и какво да ям, или по-точно какви храни е добре да ям за закуска,обяд,следтренировъчно хранене и вечеря.
Също така искам да ви попитам дали този следтренировъчен шейк е хубав, слагам банан и половина, мляко около 150гр. 1 чаена лъжичка фъстъчено масло богато на фибри и белтъчини и  3-4 замр. ягоди.
Ако има някакво значение на 14 съм(почти на 15) тежа 75 килограма 180см. и тренирам от почти 2 години(1 година лостове не толкова сериозно и вече 10 месеца сериозно в зала с тежести).
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Petar A. на 05.04.18 20:01.

Здравей!

Не съществуват нито универсални режими, нито универсални храни за закуска, обяд и вечеря.
Може да прочетеш това ръководство, ще ти изясни някои неща.

Хапвай каквото готвят вкъщи, гледай да преобладават в менюто храни като: месо, риба, яйца, млечни продукти, варива, бобови, зеленчуци, плодове .
По-малко чипсове и банички.

Продължавай да спортуваш редовно. 🙂
Шейкът ти звучи вкусно.

05.04.18
21:37

казано от Вероника Налбатска на 05.04.18, 21:33:

Здравей!

Не съществуват нито универсални режими, нито универсални храни за закуска, обяд и вечеря.
Може да прочетеш това ръководство, ще ти изясни някои неща.

Хапвай каквото готвят вкъщи, гледай да преобладават в менюто храни като: месо, риба, яйца, млечни продукти, варива, бобови, зеленчуци, плодове .
По-малко чипсове и банички.

Продължавай да спортуваш редовно. 🙂
Шейкът ти звучи вкусно.

Знам че няма нещо като универсални режими ,но понеже не съм много запознат и питам за лесно освоими вещества за вечеря без да натрупвам мазнини защото съм в процес на чистене , защото знам че не е хубаво да се ядат храни като ориз паста и всякакви др такива по трудно освоими храни.
А също и за закуска искам да науча някакви продукти подходящи за една хубава закуска , а за обяд честно казано ми е все едно като яйца ориз пълнозърнести спагети или макарони пилешко филе риба тон и тн.

Мнението беше редактирано от Petar A. на 05.04.18 21:51.

Спести_ми_глупостта_си

05.04.18
23:38

Чети,чети, чети - от книги/ журнали , които се използват в медицинската практика, а не от форуми, или ютуб канали . Храни се с възможно повече цяла, растителна храна, която ти е вкусна  т.е плодове, зеленчуци и нишестени храни - оризът е цяла храна и трябва да се яде ( усвоява се пълноценно, защото се преработва бързо до глюкоза, която се използва в преференс за всички телесни функции т.е не се омазнява ) , ако ти е вкусен. След това нискомаслени месни продукти, без джънк . Научи се да смяташ калории и макроси за обща култура , но недей спазва рестрикция от качествена продукция. Недей се хвърля към нвд режимите и суплементации . Недей се доверява на твърденията на  нацепените батки , или треньори , а мисли и рационализирай . Млад си, споко- сега си в процес на първоначален опит и единствената ти цел са знанията, с които ще можеш да правиш коректни избори и с които няма да бъдеш измамен  , с дадени изказвания/ информация напред в живота . Успех !

Мнението беше редактирано от Спести_ми_глупостта_си на 05.04.18 23:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1