Съвети и мнения за моята програма.

Здравейте спортисти ,от няколко дни съм се настроил да започна тренировки и мисля ,че днес е моят ден. През тези няколко дни си направих сметка от какво ще имам нужда за да мога да очаквам някакви резултати и да тренирам стабилно и устремено и бих желал да споделя с вас ,за да получа критики ,съвети или просто мнение за това ,което мисля да правя докато тренирам. За себе си ще кажа ,че съм 188-190см. висок ,тежа около 77-80 кг. (днес ще се премеря в фитнеса и ще кажа с точност ако е нужно) и съм на 20 години. Нямам особено голям стаж в фитнеса ,просто имам периоди в които ми се приисква стегнат вид ,малко напомпване и просто някакъв вид натоварване и спортуване и спортувам ,но не съм някакъв запален манияк на тема финтес и се надявам това скоро да се промени тъй като искам да започна да се занимавам дори професионално с това като Фитнес инструктор ,за което до няколко месеца смятам да започна високоплатени курсове в Англия. Спортувал съм около 10 години волейбол и съм се явявал и печелел състезания по ориентиране (за тези които не знаят е бягане с карта и компас). Знам ,че тренировките може да са за напреднали и да е повече натоварването ,но знам как се чувствам в тялото си и знам на какво ще го подлагам всеки ден за напред.

Ще започна първо ,с вида на тренирвките. Тренирвката съм я взел разбирасе от интернет ,тъй като вече в интернет има всичко..тя е базирана на тренировките на Лазар Ангелов. Предполагам ,че може би е малко банално или както и да звучи но самите тренировки ми харесват как са направени и подредени и смятам ,че може би ще ми донесат желаният резултат от мен:

Понеделник – Гърди
Права лежанка – 4х8
Полулег – 4х8
Обратна лежанка – 4х8
Пулоувър – 4х12
Лег с дъмбели – 3х12
Кофички – 3х12

Вторник – Гръб и трапец
Гребане с лост – 4х8
Мъртва тяга – 4х8
Горен скрипец – 4х12
Набирания – 4х12
Долен скрипец – 4х12
Повдигания на дъмбели за тарпец – 6х10

Сряда – Рамо с корем
Военна преса – 3х8
Преса на машина – 4х8
Странично повдигане за рамо с дъмбели- 4х10
Предно повдигане за рамо с тежест (хващате 10-ка с 2-те ръце и вдигате на пред до 90 градуса) 4х10
Задно рамо на пек-дек машината – 4х10
Обратен флайс на полулега – 4х12
Коремни преси с допълнителна тежест – 4 серии по макс.бр. повторения
Повдигане на краката 4 серии по макс.бр. повторения
Наклони на страни с тежест – 4 серии по макс.бр. повторения
Странични коремни преси (1 на ляво 1 на дясно) – 4 серии по макс.бр. повторения

Четвъртък – почивка

Петък – трицепс и бицепс
Лежанка с тесен хват – 4х8
Дърпания на скрипеца за трицепс – 4х8
Френско – 4х10
Кик-бек – 4х12
Сгъване за бицепс – 4х8
Широко сгъване за бицепс – 4х8
Чукове – 4х8(всяка ръка)
Скотово сгъване – 4х12

Събота – крака и корем
Клек 4х12
Клек като спускам докато седна на пейка – 4х12
Български клек – 4х12
Екстензии на машина – 4х16
Мъртва тяга с прави крака – 4х12
Сгъване за задно бедро на машина – 4х16
Машина за задно бедро – 4х20
Повдигане за прасец на машина – 4х20
Повдигане на прасец от седеж – 4х20
Коремни преси 4 серии по макс.бр. повторения
Колело(коремни преси на ляво и дясно) 4 серии по макс.бр.повторения
Наклони в страни – 4х макс.бр.повторения
Завъртане на ляво и дясно с лост – 4 серии по макс.бр.повторения.

Неделя – почивка

Запасих се с малко хранителни добавки и бих желал да ми кажете дали има някоя излишна от тях тъй като почти всички от тях са с повече от една добавка в съдържанието и просто не знам.

Протейн - https://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-100-whey-gold-standard ( аз обаче си взех най - големият пакет който е 4.5 кг 150 дози приблизително. )
Аминокиселини - https://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa-1000
Креатин монохидрат - https://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-creatine-powder?sku=673
C4 ( азотен бустер ) - https://www.powerbody.co.uk/cellucor/c4-original-eu-version-2018.html?gclid=Cj0KCQjw8MvWBRC8ARIsAOFSVBXazCFtKnhcmy-8kZ6scn1dlc8cpzQYwFLTPgjQKI9CCMm3RP7anFIaAk3SEALw_wcB ( извинявам се за линка ,просто не намерих същата добавка при вашият шоп тъй като на тази кутишка и моята пише ORIGINAL ,а аз не знам каква е разликата с EXTREME тъй като едното е за изгаряне на мазнини)
Universal Animal M-STACK - https://shop.bb-team.org/universal-nutrition-animal-m-stak ( искам да попитам относно тази добавка дали е добре да я пия и нетренировъчните дни или да компенсирам в тях с чист протейн и да ги пазя за тренировъчните дни дозите от стака).


Ще съм благодарен на хората които ми дадат и примерни дозировки за всички тези добавки комбинирани тъй като трябва да пия всичките всеки ден.

Много благодаря на всеки постарал се да прочете темата ми и да ми даде съвет или критика. Поздрави. ПП: извинявам се ако съм пропуснал нещо ,ще се опитам максимално бързо да редактирам всеки един пропуск който би бил полезен относно съветите спрямо мен.

16.04.18
20:03

Като видях 22 серии и 200+ повторения само за гърди и ми стана лошо, изобщо не мисля да чета надолу. Харесай си програма от сайта.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1