25.04.18
14:24
Както вече прочетохте от заглавието според вас има ли смисъл ? Повече калории в тренировъчни и по-малко в нетренировъчни дни? И въобще има ли някакво значение някой ако е в час с нещата и ми обясни много ще се радвам .. защото винаги съм се чудила по този въпрос. И как да си ги разпределя така калорийте че да сваля малко (2-3кг) някакви съвети според вас и нещо по темата ?
25.04.18
15:16
Ако е за 2-3 килограма, просто увеличи обема и ще се получат нещата. Иначе аз, когато спазвам режим, просто намалям малки въглехидратите в почивните дни, но едва ли има значение при такава цел. Аз го правя, за да мога да хапна повече, когато имам тренировка.
25.04.18
15:20
Както вече прочетохте от заглавието според вас има ли смисъл ? Повече калории в тренировъчни и по-малко в нетренировъчни дни? ?
ЦХ - циклично хранене се нарича. И се прави точно наобратно: в тренировъчен ден по-малко калории, а в не тренировъчен ден, калориите са с нулев баланс (равен на енергоразхода за деня) 🙂
25.04.18
15:27
Както вече прочетохте от заглавието според вас има ли смисъл ? Повече калории в тренировъчни и по-малко в нетренировъчни дни? ?
ЦХ - циклично хранене се нарича. И се прави точно наобратно: в тренировъчен ден по-малко калории, а в не тренировъчен ден, калориите са с нулев баланс (равен на енергоразхода за деня) 🙂
Това не е циклично хранене. И каква е идеята в тренировъчния ден да си на по-малко калории, точно когато следва да имаш нужда от повече, за да се възстановиш?
Към авторката - не гледай само дневния, а и средния за седмицата.
25.04.18
15:28
Като мислиш, че не е, това не означава, че не е, а че просто нямаш информация 🙂
И каква е идеята в тренировъчния ден да си на по-малко калории, точно когато следва да имаш нужда от повече, за да се възстановиш?
Възстановяваш се основно в тренировъчния ден?
Към авторката - не гледай само дневния, а и средния за седмицата.
Ей това е наистина важното.
Ако ще се издребнява, следва да се гледа и дали нетренировъчният ден е първи или втори поред почивен и т.н, и в крайна сметка резултатът ще зависи основно от седмичния калориен прием.
Мнението беше редактирано от Станимир на 25.04.18 15:37.
25.04.18
15:37
той просто пречупва всичко през своя режим, а момичето иска да отслабва. Отслабването винаги е свързано с по-малко от необходимите калории и следователно недовъзстановяване. В тренировъчен ден, ако си на по-малко калории, непременно ще изгориш повече мазнина, а на другият ден ще се възстановиш до някъде.....просто е
25.04.18
15:45
Не съм казал, че се възстановяваш основно в тренировъчния ден, другите също имат значение. Но в тренировъчния ден, нивата на хормоните, в следствие на една тренировка с тежести са най-благоприятстващи възстановяването. Това надявам се не следва да го доказвам по някакъв начин? Такъв е г/д принципа на въглехидратната ротация например - повече в тренировъчни дни поради това, че тренировката с тежести доказано подобрява инсулиновата чувствителност, по-малко в нетренировъчни.
И както отбелязах - хубаво е седмичният баланс да се следи в крайна сметка, защото дневният е твърде краткотраен и подвластен на много фактори.
@Карбо, нищо не пречупвам през своя режим. Ти дори нямаш бегла представа какъв ми е режимът, така че само от тази гледна точка мнението ти е чиста проба спекулация. Отслабването зависи от калориен баланс, който значи “прието минус изразходено”. Като и прието, и изразходено са променливи величини.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 25.04.18 15:48.