Недоразвити трицепси

21.05.18
19:15

Здравейте хора ,
Занимавам се от 4 години с тренировки. Търсих по тази тема информация ,но не можах да намеря достатъчно и подходяща. Та това ,което ме мъчи ,е че  трицепсите ми не се развиват ,както трябва ,а съм ги тренирал по всякакви възможни начини ,но няма ефект. Самите трицепси са силни  и си върша всичко без проблем ,но самата им форма е много странна. Стоят някак плоски и  тънки,а  аз бих искал да са добре оформени и изпъкнали ,така наречената “подкова”. Въпросът ми е ,дали правя нещо грешно ,дали ми е просто лоша генетиката или са ми изоставящи мускул
и  и трябва да сменя начина на тренировки ?

Темата беше редактирана от Zlatomir Angelkov на 21.05.18 19:16.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Трябва да правиш поне по 1 упражнение за всяка една от главите на трицепса, ако искаш ръката да изглежда добре. Щом подковата (latheral head) ти изостава то увеличи обема на упражнението, с което я тренираш или добави още едно упражнение за нея. Тренирай в диапазан от 15-25 повторения. На ръцете са нужни не повече от 72 часа да се възстановят така, че  може на всеки трети ден да добавяш към тренировката(независимо коя група е наред за трениране) екстензия на трицепс с въже или кофички на пейка.

22.05.18
13:35

Това съм го опитвал .Не мисля,че не са достатъчно упражненията ,а дори че го претоварвам ,защото в първия ми тренировъчен ден имам  4 - 5 упражнения само за гърди ,а след това 2 за трицепс .

Деян

22.05.18
13:38

казано от Zlatomir Angelkov на 21.05.18, 19:15:

Здравейте хора ,
Въпросът ми е ,дали правя нещо грешно ,дали ми е просто лоша генетиката или са ми изоставящи мускул и трябва да сменя начина на тренировки ?

Ти нищо не си казал за начинът на тренировки, още повече, че през тези 4 г. сигурно бая схеми си сменял. Има и друг момент - прекаленото трениране на ръце също може да доведе до липса на напредък. Както и такова въртене на тренировките, че трицепса въобще няма време да почива, камо ли да расте. Т.е. гърди, пък на другия ден рамо, пък след това изолирано за трицепс и т.н.
Опиши една тренировъчна седмица или по-точно дните в които трицепса участва - гърди, рамо или трицепс.

22.05.18
15:26

Пич, ти си 25кг. За какви изоставащи групи говорим изобщо? Разбирам да ходиш на състезание и да вземеш златни медали в клека и лежанката, а на тягата да си 10-ти, та да кажеш, че ти изостава и не вървят нещата там. Или пък да излезеш на сцена, да ги разцепиш всички в предните пози, обаче гърбът да ти е толкова зле, че само той да не ти позволи да спечелиш състезанието. И това да ти го кажат съдиите. Примерно...
На тая снимка нищо друго не може да се види, освен това, че имаш сравнително нисък процент мазнини, слаб си, а на ръцете ти нищо им няма. Даже бих казал, че 99% си наблягал на ръцете най-много, но този последен процент го оставям, точно защото е просто една снимка.
Качи примерно 20кг за 2 години, като през това време не правиш глупости с храната и тренировките, а си прогресираш постепенно, пък после погледни дали нещо ти изостава или не.

Не ми изглеждат изостсващи, просто мускула ти е с тази форма. Пък и щом си има сила, не виждам какъв е проблема. Ако ти пречи при лежанката и раменната, тогава вече имаш проблем.

22.05.18
15:41

Абе гледал е снимки на Арнолд и се чуди защо неговия трицепс е такъв. Обаче не може да се сети, че има около 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 различни неща и няма как. Много болна тема е това с изоставащите ръце, защото е на практика наистина невъзможно да обясниш на някой, че на ръцете му нищо им няма, тъй като 5 секунди след това ще последва въпрос от сорта на “Ама защо тогава не са ми 50см релефни”. И се връщаме пак на онези разлики от горе, т.е. кръг, от който няма излизане.

22.05.18
23:51

Благодаря за всички отговори ,които са ми дадени и за помощта ,също и критиката макар да не съм я искал и не знам как ми се видя гърба че е слаб макар че не се вижда , но не мисля че точно гърба ми е слаб ☺

22.05.18
23:57

Относно тренировката ми през седмицата . Тренирам 1 ден  горна лежанка хоризонтална лежанка кофички . Дърпане на кабели за гърди  два начина Френско, и разгъване на скрипец за трицепс и 2 упражнения за рамо . 4 ден от тренировката правя флайс , пул овър , дъмбели на горна лежанка ,лицеви опори . Разгъване с дъмбел за трицепс на пейка. 2 упражнения за рамо

казано от Zlatomir Angelkov на 22.05.18, 13:35:

Това съм го опитвал .Не мисля,че не са достатъчно упражненията ,а дори че го претоварвам ,защото в първия ми тренировъчен ден имам  4 - 5 упражнения само за гърди ,а след това 2 за трицепс .

Не е възможно да го претоварваш. Тялото ти има огромен потенциал и трицепса ти може да се натовари с много повече от това, което правиш, просто не му даваш достатъчно стимул (тренировки, храна или сън) за да расте.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 23.05.18 00:04.

23.05.18
00:04

казано от Стойко Колев на 23.05.18, 00:01:

казано от Zlatomir Angelkov на 22.05.18, 13:35:

Това съм го опитвал .Не мисля,че не са достатъчно упражненията ,а дори че го претоварвам ,защото в първия ми тренировъчен ден имам  4 - 5 упражнения само за гърди ,а след това 2 за трицепс .

Не е възможно да го претоварваш. Тялото ти има огромен потенциал и трицепса ти може да се справи с много повече от това, което правиш, просто не му даваш достатъчно стимул (тренировки, храна или сън) за да расте.

  Благодаря за съветта . Някакви препоръки какво да добавя към програмата като  упражнения

Аз ти споменах по-горе упражнения за latheral главата, които при мен работят - въже с 1 или 2 ръце и кофи на пейка. Тук има и други упражнения за трицепс, но сам трябва да провериш кое е за тази част на трицепса и може да го добавиш.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 23.05.18 00:07.

23.05.18
00:15

Благодаря . Ще  го направя . Но може и съня найстина да ми пречи на нещата. Спя максимум по 7 часа

Filip Valeriev

04.06.18
22:05

Общата ти физика е слаба, не е нужно да правиш ръце, а да качиш маса, прави си тежък лег (close grip)и яш като прасе

Мнението беше редактирано от Filip Valeriev на 04.06.18 22:05.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1