26.05.18
00:26
Заглавието казва всичко. Бях ходил на фитнес за кратко време, но спрях понеже не ми харесваше особено преди година и половина, а сега реших да видя какво е на лостове. Понеже съм начинаещ нямам особено голям избор от упражнения. Направих си кофичките и дойде време и за набиране, направих само три с голямо усилие и направо се скапах.
Как мога да почна да се набирам по повече пъти, а не само по три? Посъветвайте ме нещо.
казано от Никола Н. на 26.05.18, 00:26:
Заглавието казва всичко. Бях ходил на фитнес за кратко време, но спрях понеже не ми харесваше особено преди година и половина, а сега реших да видя какво е на лостове. Понеже съм начинаещ нямам особено голям избор от упражнения. Направих си кофичките и дойде време и за набиране, направих само три с голямо усилие и направо се скапах.
Как мога да почна да се набирам по повече пъти, а не само по три? Посъветвайте ме нещо.
Здравей, изгледай това https://www.youtube.com/watch?v=HxBojDfhx-E .
Разгледай клипчета за “beginner calisthenics”
Започни със задържане колкото можеш с брадичката над лоста, след това със лакти на 90 градуса. Всеки опитвай да увеличаваш времето с няколко секунди.
Мнението беше редактирано от Castilo на 26.05.18 07:18.
26.05.18
07:56
опитвай да се набираш на всеки лост, който срещнеш по пътя си и така ще се научиш 🙂
Прави прогресии за да дигнеш обема. Вариант са ти австралийслките набирания/гребания на успоредката + негативната част на набирането. Там се крие истината, бавна негативна фаза от нея се заяква. Същото важи и за кофичките бавна, негативна част до долу, максимум дълбочина. дори да не можеж позитивната фаза, помагай си с крака да отскочиш ако трябва.